Kan een vlo overgaan van hond naar mens?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Hallo allemaal,

mijn vraag is of een vlo ook graag in mensenharen gaat zitten?

Was echt zo vies nl!
Ik ben echt een knuffelkont met m'n hond, maar denk dat iedere baasje dat wel doet...
Nu lag ik gistere in bed, het licht was al uit, en in een keer voelde ik iets bij mijn haargrens lopen....dus je eerste reactie is natuurlijk wegvegen en snel het licht aandoen. Altans mijn vriend deed het licht aan, maar die dacht grappig te zijn en deed hem weer uit...maar ik voelde gewoon iets lopen dus ik schreeuwde voort dat ie op moest houden met grappig doen haha...mannen hè!?
Maar toen zag ik dus een zwart beestje op mijn kussen!!

Iekkk!!!

Ik wilde het pakken maar het sprong iedere keer weg. Gelukkig had ik m te pakken en natuurlijk dood gemaakt.
Ik heb toen gelijk als n gek m'n haren uitgekamd en me vriend heeft het nog nagekeken. Gelukkig zat er niks meer!

Maar het beestje was dus vrij groot..en ik geloof dat luizen niet zo groot zijn!?
Ik heb bruce toen ook nagekeken maar zag verders niks...
Kan het misschien een vlo zijn geweest of moeten er altijd meerdere zijn?

Ik weet wel dat vlooien soms kleine beetjes achter laten want ik heb ooit n kindje op mijn werk gehad die onder de vlooienbeten zat volgens hun huisarts....

Ik heb voor de zekerheid ook maar gelijk m'n haren behandelt En in huis alles gewassen want je krijgt gewoon jeuk van de gedachte...

Liefs Elise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan een vlo overgaan van hond naar mens?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Volgens mij zijn hondenvlooien en mensenvlooien aparte 'soorten'. Ik denk dat deze gewoon overgesprongen is bij het knuffelen.

honden page profiel marloes & diegomarloes & diego 3 doggies

honden foto van marloes & diego

ik heb een keer een jasje aangedaan waar de hond op had gelegen en resultaat was dat ik vlooien had i.p.v de hond haha. dus ja ze kunnen op mensen gaan zitten maar dat doen ze niet lang!!

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Ik denk ook dat het daarom zo kriebelde omdat hij m'n haren uitwilde...
Maar als mijn hond vlooien heeft(wat voor het eerst is),kan het dan ook 1 zijn geweest of zijn het dan altijd meerdere? Ik heb hem wel nagekeken maar zag zo in eerste instantie niks...

honden page profiel marloes & diegomarloes & diego 3 doggies

honden foto van marloes & diego

het komt volgens mij niet vaak voor dat de hond er maar 1 heeft.. ( zeg niet dat het niet kan :P) die vlo kan altijd eitjes hebben gelegt in de vacht van de hond dus mij lijkt het wel verstandig om het of te wassen met vlooien shampoo, of in iedere geval te behandelen daar tegen. ( weet niet hoe jullie de hond behandelen er tegen dus zijn heel veel manieren)

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann 3 doggies

honden foto van Wil Kettmann

Omgaan met hondenvlooienWeinig dingen kunnen zo frustrerend zijn voor hondenbezitters als hondenvlooien. Ze kunnen pijnlijke beten geven en in sommige gevallen ziektes overdragen. Een uitbraak is vervelend, maar niet onoverkomelijk en met een klein beetje werk kunnen ze behandeld en voorkomen worden.

Wat zijn het?

De eerste stap in het omgaan met vlooien is om ervoor te zorgen dat u hen en hun levenscyclus begrijpt. Vlooien zijn kleine insecten die niet kunnen vliegen en ze overleven op bloed. Ze zouden zichtbaar moeten zijn voor het blote oog, maar als uw hond een donkere vacht heeft is het gemakkelijker om ze tegen de huid te zien. Anders moet u naar ze op zoek.

Prikkelend tijdens elke fase

Een vlo heeft vier levensfases: ei, rups, pop en volwassene. Volwassen vrouwtjes leggen eieren in groepen van 20. Deze horen bij de gastheer te blijven, maar vallen meestal snel op de grond. De eieren zijn zeer klein, ovaalvormig en grijs of wit van kleur.

Zodra de eitjes uitkomen, komen de larven tevoorschijn die zich meestal voeden met puin, zoals uitwerpselen, dode insecten of plantaardige materie. Binnen een week of twee spint de larf zijn of haar cocon en verpopt zich dan nog eens gedurende één of twee weken. Hieruit ontstaan volwassen vlooien die vervolgens onmiddellijk een gastheer als bron van bloed moeten zien te vinden.

Vlooien hebben de neiging om zich te specialiseren in een bepaald soort gastheer. De soort die u op uw hond zult vinden voedt zich normaliter niet via mensen, maar er zijn altijd uitzonderingen.

Voorkomen

Het is veel beter om een vlooienbesmetting in de eerste plaats te voorkomen dan om te proberen deze later te elimineren. Helaas is het moeilijk om de bron van een vlooienbesmetting te achterhalen, totdat u er één gehad heeft.

Zorgvuldig stofzuigen met aandacht voor de hoekjes, schuilplaatsen en beklede meubels helpt al een heel stuk wat betreft het elimineren van eieren, larven en cocons.

Als u nog nooit eerder last heeft gehad van vlooien in uw huis, dan is het waarschijnlijk dat ze door uw hond van buiten mee naar binnen zijn genomen.

Als u weet dat hij ze heeft opgelopen na een uitstapje naar een bepaalde locatie (het huis van een vriend bijvoorbeeld), dan zult u hem in de toekomst moeten baden en kammen wanneer hij thuiskomt van die bepaalde plaats. Gebruik een fijne kam en houd zeepachtig water bij de hand om zo de vlooien te verdrinken.

Als de buitenbron dicht bij uw tuin is, dan is er weinig wat u kunt doen, behalve het nemen van extra voorzorgsmaatregelen tijdens het vlooienseizoen.

Het herkennen van de signalen

U kunt zien of uw hond vlooien heeft wanneer hij krabt of overdreven bijt, of wanneer hij uitslag op zijn huid heeft ontwikkeld. Eitjes of het vuil van vlooien (donkere, harde propjes of verteerd bloed) in zijn vacht of in zijn mand zijn ook een goede indicator.

Behandeling

Uw dierenarts kan een aantal behandelingen aanbevelen om zo vlooien en hun eitjes snel te elimineren. Deze werken meestal door middel van het doden van volwassen vlooien (en het omzetten van uw huisdier in een wandelende vlooienval), of door het verzwakken van de larven.

Omdat de behandeling over het algemeen alleen invloed heeft op vlooien tijdens één van hun levensfases, is het belangrijk om de behandeling aan te vullen met het reinigen van de dekens van uw hond.

Wees voorzichtig met vlooienbehandelingen die niet voorgeschreven zijn door uw dierenarts. Het is altijd verstandig om te overleggen met uw dierenarts vóór u met welke behandeling dan ook begint.

bron:hillspet.nl


honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

We hebben in het begin van de zomer(dacht juni) van die druppels in zijn nek gedaan voor teken en vlooien...en dat hadden we in feankrij gekocht toen we daar nog woonden.
Maar dat is denk ik al wel uitgewerkt...
Maar zal eens naar een dierenshop gaan en kijken wat ze hier(in Duitsland) er voor hebben...
Bedankt voor jullie reactie!

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Feankrij=Frankrijk

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Wij hebben hier ook een vlooien invasie gehad nadat de poezen onder de vlooien terugkwamen van het pension. en bedankt...
Ik heb toen behalve de poezen ook het huis moeten behandelen, anders heb je ze zo weer, en ik denk dat jij dat ook moet doen.

Koop omgevingsspray en doe de hele slaapkamer, laat de deur een tijd dicht zodat het goed werkt. dan alles weer luchten. Dekbedden en kussen kun je laten stomen.

dehondenmand of ligkussen behandelen,

kieren in de vloer, daar kruipen ze graag onder.

Als je ze in huis hebt kan het een hele tijd duren, maar blijf ze behandelen dan kom je er wel vanaf!

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

Ja vlooien kunnen overgaan op mensen
het enigste wat je kunt doen daartegen is met een omgevingsspray je huis cleanen. en de hond natuurlijk met een pipetje of spray die speciaal daarvoor gebruikt wordt.
een antivlooien middel voor mensen bestaan volgens mij niet eens haha. lastig.
ik heb ooit iemand gezien die helemaal vol rode beetjes zat van vlooien, het leek wel een paddenstoel! echt vreselijk en het deed zo'n pijn en het jeukte gigantisch bij hem.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vlooien springen NIET van mens op dier, zelfs niet van dier op dier, kijk eens even naar de vlooien informatie, dat staat hier op het forum bij gezellig praten, een groot stuk, srol eens even. daar staat informatie over vlooien over de werking.

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Waar kun je normaal die omgevingsspray halen?
Ik woon nl in Duitsland...
Bv alleen in een dierenwinkel of ook bv bij een Boerenbond ofzo?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het topic over vlooieninformatie is omhoog gehaald, bij verzorging, lees het even.

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

nee niet van mens op dier maar wel van dier op mens, kan er wel een topic over zijn en ik wil niet betweterig overkomen maar ik ken echt mensen die zoveel beetjes hadden van vlooien en aangezien de dierenarts het me net nog heeft bevestigd..
het komt niet vaak voor dat is waar, het is zeldzaam maar niet onmogelijk

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

Een zwarte vlo? heb ik eigenlijk nog niet gezien hier, maar wel zo'n roodbruine achtige
weet je zeker dat je geen luis bedoeld:-D

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Nee ik weet dus niet zeker of het een vlo is of een luis!!

Als ik zo lees dan kan dus een vlo niet van mijn hondnaar mij zijn overgegaan. Maar zoals ik al zei en zoals hierboven sommige zeggen is dat ik ook ooit heb meegemaakt op mijn werk dat een kindje onder de rode bultjes zat en volgens hun huisarts waren dat vlooienbeten!

Maar als mijn haar over de hond heen hangt met knuffelen, en een vlo loopt door zijn haar en loopt over mijn haar, dan weet de vlo het verschil toch niet!?

Maar dit beestje was inderdaad zwart maarja het was al donker dus weet niet of dit met kunstlicht goed te zien is...alleen ik denk dat hij te groot was voor een luis...teminste een luis is toch vaak moeilijk te zien net het blote oog??

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Sommige mense zijn erg gevoelig voor vlooien, mijn schoomoeder is zeer gewild onder de diertjes. Zodra er een vlooi in haar huis zit heeft ie haar gevonden en zit ze onder de vlooienbeten.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Vlooien zullen niet in je haar gaan zitten hoor, maar ze kunnen wel in het tapijt zitten, of (bij ons ook) in bed, zooo vies...

Als het er echt veel worden kunnen ze wel mensen bijten volgens mij, dat zijn dta kleine rode puntjes, meestal op scheenbeen en onderarm.

hier kun je de omgevingsspray vinden. Bolfo is volgens mij wel een goede.

http://www.bonifaapo.com/arzneimittel-fur-tiere/zecken-floehe-ungezieferschutz/umgebungssprays.html

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

ik zal het is uitleggen:-D
Een vlo springt niet zo 123 over op een mens, MAAR als je je hond knuffelt en die vlo springt perongeluk op jou, poept ie waarschijnlijk ook en daar zitten eitjes in, dan komen die eitjes uit krijg je larven, en dan krijg je dus vlooien.
een vlooi blijft nooit lang op een mens zitten maar echt mijn haren (ik heb haar tot over mijn middel) zitten nu vol vlooienpoepjes en ik kan wassen wat ik wil maar zogauw ons huis niet vlo vrij is blijven ze komen. ik kan moeilijk shadow niet meer aandacht geven en knuffelen.
Bolfo is inderdaad een goede omgevingsspray, ik heb de spray van beaphare, die werd mij aangeraden door de dierenarts.
eigenlijk zei hij. heb je nog een betere spray die zowel eitjes als larfjes als vlooien dood.
Ohja en 5%is volwassen vlo in huis, de rest zijn eitjes en larven. BAH BAH BAH. afkeer!

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

oh en trouwens, een vlo kan dus degelijk mensen bijten, ik heb al een paar bultjes bij mijn polsen zitten, de dierenarts zei : hee jij hebt een vlooienbeet.
het jeukt verdorie! :'(
en maar douchen en maar douchen:(

honden page profiel christelchristel 3 doggies

honden foto van christel

Luizen kunnen niet springen!
Vlooien bijten inderdaad wel eens mensen. Voor de omgeving kun je ook een stuk vlooienband (ter aanvulling van bestrijding in je stofzuigerzak doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is een misverstand, er springt geen vlo van een dier op de mens, wat er op de mens springt weelt tierend in huis op je vloer, en die springt op jou.

dat is het dus, de vlo die op de grond uitkomt, en jij bent daar dan toevallig , die springt dan op jou, en niet van dier op dier.

deze informatie is niet van mezelf. :-D

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

@Christel: of omgevingsspray in je stofzuigerzak spuiten kan ook;-)

@Willemijn;
als je een hond vasthoudt die vlooien heeft en die poept. dan kan dat in je haar komen, geloof me mijn haar zit er vol van, en ik blijf ze uitwassen.
als ik met shadow knuffel kan er een vlo mij bijten.
ze blijven alleen niet op mensen zitten omdat ze niet kunnen blijven leven van mensenbloed.
ander soort ofzoiets.
dit zei de dierenarts in ieder geval tegen me

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Brrr ik krijg er de kriebels van!!!

Ik heb m'n haar nu behandeld voor luizen dus ik moet t maar ff afwachten...
Ik zal bruce erns grondig nakijken en iets halen tegen vlooien..

@willemijn.
De vlooi zat in m'n haar in bed... Dus dan zou hij volgens de uitleg van mijn bed op mij gekropen zijn.
Maar onze hond komt niet in de slaapkamer. Dat is verboden terrijn voor hem en komt er nooit. Dus dan zou de vlooi wel met aanrijking op mij gekomen zijn.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

Zelf heb ik het ook een keer gehad ik werkte nog bij thuiszorg dat is zeker al meer dan 15 jaargeleden.
Ik kwam ergens bij een klant en die had een hond die zat helemaal onder vlooien.
Ze kunnen overal inkruipen en ze bijten wel degelijk mensen.
Elke keer moest ik mijn keding als ik thuis kwam helemaal rijnigen met dethol.
was afschuwelijk.
Op een gegeven moment ben ik daar weggegaan.
Maar je kunt bij de reinigingsdient informatie opvragen hoe je je huisvlo vrij moet maken.
eventueel kunnen zij jou assisteren.
heel veel sterkte er mee

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Van hondenvlooien weet ik het niet zeker...

Maar kattenvlooien wel als je der vatbaar voor bent...
Ikke dus wel...

Door ooit van kennissen katten verzorg te hebben zat ik zelf onder de vlooienbeten van hun katten...
Gekonstateerd door onze huisdokter.... :'(

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je neemt de eieren mee naar boven, die liften met je mee, komen daar de eieren uit dan heb je dus ook daar vlooien, al komt je hond daar nimmer.

het is maar zelden dat er hondenvlooien zijn, de vlooien die welig tieren zijn katten vlooien.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als de kat vlooien heeft, en veel, en je moet de kat verzorgen, dan is er in het huis ook een vlooienplaag aan de gang, eitjes liggen dan overal in huis, en eitjes komen op de zoveel uur dagen uit. dus als jij daar bent en je loopt door het huis dan springt een net uitgekomen vlo op jou.

maar niet van de kat op jou, de vlo die bij de kat of hond zit, blijft daar, die wisselt niet.

het zijn de eieren die uitkomen , die zoeken hun weg naar mens en dier.

honden page profiel shadowshadow 3 doggies

honden foto van shadow

@Willemijn: leg mij dan is uit hoe het komt, dat toen shadow zich in de hal aan het krabben was er minimaal 3 vlooien van haar afsprongen OP de grond?
ik heb ze kapot getrapt en ze zijn hardnekkig kan ik je vertellen.
oh enne wat bedoel je met: de vlooien die "welig tieren"? ik snap niet wat dat betekend.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

is er dan verschil tussen kattenvlooien en hondenvlooien?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan een vlo overgaan van hond naar mens?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ik denk er over
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^