mijn asiel hondje wil in de zetel en niet in zijn mand!hoe afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MimounMimoun

Ik ben mijn jack russel(joe) 5 dagen geleden gaan bevrijden uit het asiel.Na er een jaar over nagedacht te hebben heb ik het gedaan.Ik weet dat een j.russel niet van de gemakkelijkste honden zijn.Maar de omstandighede"n zijn gunstig.Hij is 1.5jaar oud is zindelijk,als we gaan wandelen trekt hij niet aan de lijn als een halve gek.Ook is hij perfect rustig in de auto en komt overeen met mijn kat.hij luisterd ook relatief goed naar basis commando's.maar 1 ding wil hij niet als we s'avonds in de zetel zitten probeert hij er op een dominante manier in te kruipen.Ik zeg dan met boze stem nee en ik zet hem terug op de grond.maar hij blijft proberen nu gaat hij al af en toe in zijn slaapmand liggen en dan beloon ik hem met een koekje en een knuffel.maar 5 min later probeert hij het terug zelfs op een redelijke dreigende toon.Moet ik hem dan weer belonen?kan iemand mij helpen met dit probleem ?Ik heb ook al zilverpapier in de zetel gelegd had gehoord dat dit kon helpen.maar nee hij krapt het gewoon af.wat ik doe als ik niet in de zithoek ben mag hij er ook niet meer binnen dan zitten we" samen in de studiekamer wat ik ook nog wil vermelden het gebeurd veel dat ik in de zetel in slaap val en om 5a 6u wakker word en dan ligt hij natuurlijk bij mij.Dit bemoeilijkt de situatie.En voor de rest is het een zeer lieve dankbare hond!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn asiel hondje wil in de zetel en niet in zijn mand!hoe afleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MeenteMeente 2 doggies

honden foto van Meente

Wat is op een dominante manier? Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik niet zo geloof in dat 'dominante' van honden. de zetel ligt gewoon erg lekker. Dat weet ze, dus wil ze graag daar liggen, samen met jou.

Kent ze een commando voor in de mand gaan? Dan kun je zodra ze op de zetel wil klimmen haar dat commando geven en zodra ze dan in de mand ligt, uitgebreid belonen.

Staat de mand dichtbij? Misschien kun je de mand naast de zetel zetten en haar dan blijven knuffelen en aaien zolang ze in de mand ligt.

Als de hond dreigt zou ik haar rustig bij haar bandje pakken en even in een andere kamer zetten. Geen (fysieke) correcties, maar haar buitensluiten is wel een heel duidelijk signaal dat je dat niet wilt hebben.

Verder wil ik even zeggen, dat ik het heel goed vind dat je voor een hondje uit het asiel bent gegaan! Ik heb er zelf ook 1 en ik geniet er elke dag van!

Succes

honden page profiel marijke bmarijke b 2 doggies

honden foto van marijke b

1.5 jaar oud? tja , dan zijn er natuurlijk al dingetjes ingeslopen , bij haar vorige baasje was dat geen probleem . mijn honden mogen ook op de bank ,ik denk dat je dat niet zo snel weer afleerd ,en waarom zou je , als het verder zo'n lief dier is ? heerlijk toch als ze lekker tegen je aan liggen O-) tenslotte is ze maar klein .het zou anders zijn als het een rotweiler of zo zou zijn .

maar met héél veel geduld zou het wel te trainen zijn hoor

honden page profiel MimounMimoun

zeer vriendelijk dank voor je reactie.
Met dominantie bedoel ik zo wat beginnen bijten niet om me pijn te doen maar toch op dreigende toon zodat ik weet dat hij het meent en dan springt hij ook van de ene zetel naar de andere alsof hij wil laten zien je krijgt er mij niet uit.Als hij dan weer op de grond loopt zeg ik in je mandje en dan beloon ik hem met een vette knuffel en een koekje.ongeacht als hij het op commando of uit vrije wil doet.Wat fysieke correcties betreft denk ik er net zo over als u.miss moet ik eens proberen inplaats van met een dreigende neen hem uit de zetel te krijgen hem gewoon rustig benaderen en hem naar zijn mandje leiden?
En vooral veel geduld oefenen.

Groeten

honden page profiel Sep en SuusSep en Suus

honden foto van Sep en Suus

Ik zou sowieso heel consequent zijn met je commando's. Het zal heel lastig worden hoor, maar natuurlijk positief gedrag helemaal de hemel in prijzen met koekjes, knuffels of je stem. Negatief gedrag beantwoorden met nee en idd bij geen reactie uit de situatie halen door ergens weg te zetten.

Ik denk ook dat je gebruik moet maken van deze eerste dagen, want ze zijn nog wat onzeker door de nieuwe omgeving en dus voor je hond een soort nieuwe inprentingsfase.

Mijn schoonouders hebben een hond die niet in de stoelen mag als ze niet thuis zijn en alleen op haar eigen stoel en die barricaderen de stoelen en banken met kinderstoeltjes die ze er duse niet uit kan krijgen ;-)


Ik wil je iig heel veel succes wensen, want t zal niet makkelijk gaan, maar gaan zal t zeker :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk ook dat hij daar gewoon lekker ligt, misschien geeft het hem ook een veilig gevoel, zo hoog en droog :-) Ik zou hier geen hot item van maken en hem lekker in de zetel laten liggen, maar ok jij wilt hem daar dus niet.

Dan zou ik dus zelf opstaan, hem vrolijk roepen, desnoods met iets lekkers. En hem dan idd naar zijn mandje begeleiden. Misschien is een bench ook iets voor hem? Een lekker veilig plekje, waar je een dekentje o.i.d. overheen kan doen zodat het een lekker holletje is?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik heb ook twee jacks en ze mogen gewoon op de bank.
jazzy is 1 jaar en poppy 8 maandjes.je kan er ook een handoek op leggen of een fleecdekentje en dan wel blijven oefenen om hem in zijn mandje te krijgen.poppy gaat ook heel vaak in haar mandje leggen als ik niet wil dat ze op de bank komt.ze weet dat als ik roep mag ze bij me zitten.veeeeeel gedult veel koekjes en veeeel kusjes :-D en hetzelfde met jazzy.maar ze liggen graag bij me.ze komen alleen bij me zitten als ik ze roep.

veel succes

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Een makkelijke en duidelijke manier om dit je hond te leren is het volgende:

Doe je hond zijn halsband om en een kort touw(of riem) er aan. telkens als je hond dan op de zetel springt dan pak je het touw(of riem) en begeleid je hond naar zijn mand toe. dit doe je telkens als je hond op de zetel springt.

Belangrijk is, dat je dit altijd doet!(dit kan soms wel 20 keer op een avond zijn)
Dat je er helemaal niets bij zegt!

Na een tijdje zal je hond het opgeven en lekker in zijn mand gaan liggen. Ook nu zeg je niets. Maar je mag wel een lekker koekje of botje geven.

Groetjes!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Volgens mij verschilt het van hond tot hond of je ze op de bank kunt laten. Sommigen zullen er gebruik van maken. De ene hond is wat meegaander dan de andere.

Ik zou als je hond het afdwingt en jij wil het niet voet bij stuk houden. Hijis nu in jouw huis en het zijn jouw regels. Nee is nee, en ook niet eens een keer wel. Dan mag je het dus nooit goedvinden.

Als ik Fedor wil laten luisteren moet ik meestal gaan staan en me groot maken, voor hem gaan staan en duidelijk NEE. Dan ook duidelijk maken wat je WEL wil. Bijvoorbeeld een dekenetje naast de bank. Leer hem plaats, of mand als commando, zo leer je je hond waar je hem wel wil hebben.

Heb je het gevoel dat je een zgn. dominante hond hebt, of iig een die je zijn wil oplegt, kun je eens Jan Fennell lezen, zij heeft een prima hondvriendelijke methode om het leiderschap over te nemen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Die methode van Gerdine klinkt ook super. geen commentaar, gewoon hup in zijn mand.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een hondje dat je net vijf dagen hebt, is niet dominant (de dominantietheorie om hondengedrag te verklaren is trouwens al een tijdje achterhaald)

http://kynoblog.com/artikelen/dominantie-theorie-om-het-gedrag-van-honden-te-verklaren-is-gepasseerd-station

Een hond die net bij je is moet eerst wennen, hij wil jou niet de baas zijn ofzoiets, hij wil je leren kennen, en leren vertrouwen.

Tuurlijk als jij hem niet in de zetel wil prima, dan kan hij dat best leren, maar wees niet bang dat de hond jou de baas wil zijn of dominant naar jou wil zijn. Zo denkt een hond niet.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben 4 jack russels gehad.Maar ze waren bij ons ook gewoon op de bank. :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

uit dat artikele:

technieken zoals de hond tegen de vloer drukken, zijn kop beetpakken of hard op toeters blazen zullen de hond angstig maken, in veel gevallen ook voor hun eigenaren en kunnen leiden tot escalatie van agressie. Maar met of zonder straf: trainingsmethodes die uitgaan van de dominantie-theorie zijn psychisch zeer belastend.

dat is ook wel een hele rare methode waar het in dit artikel over gaat..

Hoe noem je dan een hond die zijn zin wil hebben en die doordrijft? bijv. een hond die de bank opeist? want die zijn er ook. Of een hond die in de deuropening gaat liggen om de boel te controleren?

Ik ben het ermee eens dat die methodes hun doel voorbij kunnen schieten hoor, maar het is volgens mij wel waar dat veel problemen met honden worden veroorzaakt doordat de baas niet goed leiding neemt.

honden page profiel MimounMimoun

ongelooflijk wat ik jullie nu ga vertellen!!
De jack zit nu al gans de morgen in de zithoek en heeft nog niets geprobeerd nu net terug van het wandelen en had hem al een 10 minuten niet in de gaten dus dacht dat hij in de zetel zou liggen tot mijn verbazing lag hij mooi in zijn mandje.ik heb hem een mooie beloning gegeven.Tijdens het wandelen deed hij de commando training ook al veel beter.Ik ben wel gisteren voor de eerste keer met hem naar de dierenarts geweest en hij was doodsbang sinds dan wijkt hij geen moment meer van mijn zijde.zou dat er iets mee kunnen te maken hebben?Natuurlijk ik heb vandaag nog niet in de zetel gelegen he. wie weet is het vanavond terug het zelfde spelletje.maar bon in ieder geval vooruitgang

honden page profiel danidani

honden foto van dani

Bij ons mogen de honden overdag niet op de bank.
s'Nachts doen ze het wel ( aan de haren te zien) maar dan zie ik het niet.

Het verschil is dat Boris echt nooit op de bank gaat liggen als ik er ben, terwijl Spike het minstens 2x per dag toch doet.
Ik roep: ga je gauw! en soms moet ik het 3x zeggen want meneer ligt zo lekker in het zonnetje...

Gewoon volhouden en hem er steeds afsturen, naar zijn mandje en belonen.
Zoals Gerdine het schrijft lijkt me heel goed te werken.

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik heb een paar weken boodschappenkratten in mijn stoelen gehad. Het zag er niet uit maar het belemmerde Bink om in die stoel te kruipen. Zilverpapier hielp hier ook niet.

Ik bedoel die kunststof opvouwbare kratten. Mocht hij daar in willen gaan liggen leg dan daar ook weer vanalles in zodat hij er niet in kan.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

jou hondje is niet dominant maar ik denk dat hij bij zijn vorige eigenaar gewoon op de bank mocht dus het is voor hem normaal nu wil hij gewoon bij jou zitten leker bij jou. maar ik snap als je dat niet wilt ik wil het zelf ook niet.
ik zou gewoon een deken of zo bij jou voeten doen en daar een botje in wel leker bij jou maar niet op de bank. ook zou ik als je naar bed gaat een paar stoelen of zo op de bank doen zodat hij er niet op kan.
en zo langzaam leert dat de bank niet voor hem is. maar een gewening is moeilijk af te leren en zal tijd kosten :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn asiel hondje wil in de zetel en niet in zijn mand!hoe afleren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: een jasje van 35 jaar oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^