Voedselallergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeertjeVeertje

Hai hai,

Ook hier weer een groot probleem vind ik zelf... O-)

Tyson is mijn enige kruising (maar een echte lieve vent hor)! Het is een stafford x boerenfox. Hij is enorm energiek en ook nog altijd speels ondanks dat hij al 2,5 jaar is!

Maar nu komt het probleem, meneer kan echt haast geen enkel voer verdragen, zonder dat zijn hele buik binnenste buiten keert, flink er op los gast etc. Het is niet alleen voor hem vervelend maar inmiddels ook voor ons! Na jaren lang zoeken en proberen (voor een paar maand steeds), eindelijk de juiste brokken gevonden Pro Plan adult sensitive, met zalm erin. Het stinkt goed die zak, haha! O-). Maar hij eet het goed!En heeft dan ook flinke vooruitgang sinds hij die brokken krijgt. Ik geef hem nu ook iets meer dan hij minimaal zou moeten krijgen volgens die richtlijnen omdat hij zo actief is (lees minimaal 1 uur per dag flink rent en doet, buiten het 2-3 uur wandelen om). Maar nu komt de vraag. Is er ook vlees/blik voor ervan dat hij wel kan verdragen, dus geen kip/gevogelte/lam etc. Is er dat? Want vind het sneu om hem dan die ene keer in de week dat ik het de andere 2 honden wel vlees door de brokken geef, om hem dan niks te geven.

We staan open voor alle suggeties! ;-)

Liefs Veertje en een dikke lebber van Tyson!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voedselallergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

Op zich kan ik niet zeggen dat het zielig is om hem geen vlees te geven als de andere het wel krijgen.
De hond zelf weet niet beter! Het is een emotie dat mensen hebben van: het is zielig!
Het is juist zielig als hij af en toe vlees krijgt, en er daarna weer ziek van is!
Als je hem toch iets lekkers wilt geven, omdat de rest dat ook krijgt.. Geef hem dan een groot hondenkoek erbij :-) of een varkensoor of iets anders waar hij lekker op kan kauwen! dit is ook nog beter voor zijn tanden dan vlees :-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Haaksbarf is 1 van de kvv's die versies heeft voor honden met een intolerantie.
zij hebben bv een geit, paard, zalm, konijn etc versie. Waar echt alleen die diersoort inzit en geen graan. misschien dat dat wat voor jullie is.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Een hondenkoek en varkensoor zou ik niet snel geven aan een gevoelige hond, grote kans dat hij daar ook niet goed op reageert.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

@ mexx,, hoezo is een varkensoor niet goed voor een gevoelige hond? ik dacht juist dat dit niet zo een kwaad kon, omdat t hard is en er goed op gekauwd moet worden enz

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Begrijp ik het goed dat je brokken voert met vlees erdoor? Kan het dan niet aan de brokken liggen?
Geef eens enkel vlees zonder de brok. De meeste honden reageren op de granen en toevoegingen in een brok. Enne enkeling op kip of rund maar vooral op de granen.
Geef eens kvv zonder granen.


Varkensvlees is over het algemeen niet heel goed voor de hond ook niet als het gegaard is. CAsper kotst deze altijd uit. HIj krijgt ze nu dus niet meer.

Geef dan een pensstaafje of bullepeesje oid.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je hebt ook KVV met vis.
En anders idd de KVV's met maar 1 diersoort. Je zou moeten uitproberen waar je hond allemaal tegen kunt. Als een hond niet goed reageert op kip of rund, dan vaak wel op lam, eend of geit.
Je zou ook eens naar de ingredienten kunnen kijken van de brok; misschien dat je hond niet tegen mais kan, maar wel tegen rijst. Je zou dan een lam/rijst-KVV kunnen proberen, maar ik zou zelf een graanvrije KVV geven.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Zowel mij teefje als reu waren ontzettend winderig van brokvoer. Ik heb diverse brokken geprobeerd. Daarbij had mijn teefje allergische klachten: uitslag, jeuk tussen de teentjes, ze werd kaal rond de oogjes en ze was vaak aan de diarree en moest iedere ochtend spugen.

Als je wilt weten waar je hond allergisch voor is, of liever waar je hond wel goed op reageert, kan je het beste stapsgewijs dingen gaan uitsluiten.

Stop sowieso met hondenkoekjes e.d. want daar zitten vaak de meeste granen, geur-, kleur- en smaakstoffen in.

De meeste honden met allergische klachten zijn overgevoelig voor graan. Je kan dus het beste eerst graanvrij voer gaan geven. In de meeste brokken zit graan en in vrijwel al het blikvoer. Sowieso is blikvoer vaak kwalitatief het 'slechtst'.

Er zijn een aantal graanvrije brokken, maar die zijn vaak wat prijzig. Denk dan aan Orijen, Acana, etc.

Het is goedkoper en voor je hond smakelijker om een kvv te voeren. In dit geval en graanvrije kvv. Mocht je dit overwegen dan kunnen we je hier een aantal goede merken voorstellen. Een goede kvv is niet duur, zelfs goedkoper als bijvoorbeeld een bekende (maar niet goede) brok als Royal Canin of Eukanuba.

Kan je na een week of twee geen verbetering merken, dan is de kans groot dan je hond ook een intolerantie heeft voor een bepaald soort vlees. Sowieso is varkensvlees niet goed, dus sla die altijd over. Maar ook allergie voor rund en kip komt voor. In dat geval kan je eens een kvv met geit, eend of paard proberen.

Maar eerst zou ik graan 'uitsluiten', dat is meestal de boosdoener.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Laura, alle vreemde dingen zou ik niet snel aan een gevoelige hond voeren. Je moet proberen zo min mogelijk te veranderen, en vaak reageren gevoelige honden ook niet zo goed op de commerciele snacks (met toegevoegde smaak, geur-stoffen etc.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik ben het met Mexx eens wat betreft de snacks.

Daarbij zitten op veel oren, en snacks van huid vaak veel bacteriën waar een gevoelige hond veel last van kan hebben.

Ik zou eerst de hond weer 'gezond' willen hebben en dan pas kijken waar de hond tegen kan. Mijn honden krijgen bijvoorbeeld regelmatig gedroogde vis.

honden page profiel VeertjeVeertje

Op de brokken die hij nu heeft reageerd hij goed. Maar andere snacks ofzo heb ik nog niet gevonden die hij kan verdragen, dus geen varkensoor, lam en rijst snoepjes niks!

Maar dat KVV is? O-)

Rijst opzich gaat goed bij hem, maar dan zou het beste zijn met 1 vlees/vis soort en afwachten en proberen he!

Verder nog tips?

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

kvv is kant en klaar versvoer. Dat is diepvriesvoeding in worsten of hamburgers waar alles inzit wat een hond nodig heeft. Lees even de site van haaksbarf (http://www.haaksbarf.nl/) en kijk even of er een verkooppunt in je omgeving is.

honden page profiel VeertjeVeertje

Àlle niet direct om de hoek, maar wel redelijk in de buurt. Toch maar eens gaan proberen, denk dat ik zalm en eend ga proberen! Hopelijk vind hij het ook lekker, want meneer is toch wel iet wie wat kieskeurig en hij heeft ook nog zo'n probleem... altijd fijn! O-)

honden page profiel (l)Camino_Gitana_Sultan(l)(l)Camino_Gitana_Sultan(l)

honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)

Is Tinlo misschien een idee?

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

boedha heeft precies hetzelfde, jeuk aan zn buik en scheten waar het bezoek voor wegblijft :( ik heb nu first class lam &rijst, is ook hypoallergeen maar merk niet echt veel verschil, ik ga ook eens die pro plan proberen. wat betaal je voor zon zak?

honden page profiel VeertjeVeertje

Het is echt super goed!!

14kg zak voor 50 a 60 euro! Maar ze hebben er ook niet veel van nodig, mijn hond is 12 kg en heeft ong 250 gram nodig!

Mijn hond heeft continu een droge huid, met schilfers en zo. En nu dit voeren niet meer!

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

hmm het is toch wel wat prijzig op dit moment zitten we niet zo breed, mar als het echt zo goed is wil het toch wel proberen. boedha weegt al bijna 30 kilo :S dus ben wel wat kwijt, maar goed, heb het er wel voor over

Goldie's (Gast)

Wij hebben ook een hond met voedselallergie en die krijgt als brok Bento Kronen Salmon&Rice(15 kilo € 60,00),wij geven hem als de andere kvv krijgen wat gekookte zalm of wat andere gekookte vis met een beetje van het kookwater erbij.Als snack geef ik hem Proline zalmkoekjes(€ 3,99 voor een klein zakje).Blikvoer op basis van vis voor honden heb ik nog niet kunnen vinden.Wel geef ik soms een beetje katenblikvoer op basis van vis of wat sardines uit blik(goed uit laten lekken vanwege de olie).

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Goldies, blikvoer moet je ook niuet geven, dat is meestal echt troep. Kvv in vis variant is er wel hoor (vers vlees), all animal heeft haring, haaksbarf heeft bv zalm.

honden page profiel Mirjam & Odi!!Mirjam & Odi!!

honden foto van Mirjam & Odi!!

Je kan misschien eens kijken op www.lotgering.nl
Dit advies kreeg ik ook i.v.m. voedselallergie.Heb ze gebeld en alles uitgelegd en kreeg goed advies van ze :-D
We hebben nu een goedkoop vriezertje erbij gekocht en gaan lotgering bestellen...Zal mij benieuwen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voedselallergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Damon erg ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^