Dierenarts probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ik zit met iets, en zou het graag even voorleggen. Weet niet zo goed in welk onderwerp het hoort, omdat het uiteindelijk niet om de hond maar om de dierenarts gaat. Ben zaterdag met Isha naar de praktijk van mijn gebruikelijke dierenarts geweest. Daar werken ze met twee. Laat ze ons P.(zachtaardig) en L.(dominant) noemen. Met P. heb ik een goede band, nog van toen in met Billy ging, en zei heeft de euthanasie gedaan, en ik had heel veel steun aan haar, mocht daarna nog even gaan praten en zo. Nu ben ik de laatste twee keer geholpen door L. en daar ben ik niet zo tevreden over. Ik heb de indruk dat ze het niet met jack russells heeft. Ze heeft die twee keer nogal neerbuigend gedaan t.o. mij, alsof ik niet weet hoe ik mijn hond moet opvoeden. Isha is een piepjonge jr, enthousiast en actief, en ze laat zich niet zo makkelijk op de tafel zetten, het is toch allemaal heel vreemd, het ruikt er niet gezellig, en ze wordt onrustig, want baasje is ook niet zo gerust. Maar ze laat zich wel onderzoeken, dus daar uiteindelijk geen probleem. Toch vindt L. het tot 2 x toe nodig om mij te vertellen dat zo'n hond elke dag 20 km moet kunnen lopen want anders krijgen ze gedragsproblemen. Isha heeft helemaal geen abnormale gedragsproblemen. Ze is jong en moet nog zoveel leren, en ja ze is een jr. Ze krijgt voldoende beweging, als we lang gaan wandelen maakt ze zelfs duidelijk wanneer ze moe is, ze is niet onvermoeibaar. L. denkt mijn hondje te kennen op 2 keer 10 minuutjes met haar in een ongezellige omgeving waar ze het niet leuk vindt, en ze denkt ook dat ze mij de les moet spellen hierover. Hoe zouden jullie dit aanpakken ? Ik zou P. willen bellen en haar gewoon vertellen wat ik hier heb geschreven, en dat ik daarom overweeg om van DA te veranderen. Ik zou het liefst altijd door P. worden geholpen maar dat lukt niet altijd met de uren want meestal moet ik werken als zij in de praktijk is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenarts probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

tsja ik zou dit toch aangeven. Ik vindt het belangrijk dat er tussen hond en da een goede klik is misschien wel een band. Maar ook tussen jouw en de da. Als je aangeeft dat de da jouw als baasje niet zo respecteerd en je liever bij de andere gaat moet daar denk ik een mouw aan te passen zijn. ALs ze jouw als klant willen houden zoeken jullie samen naar een oplossing.

Ook dit soort dingen moet je kunnen bespreken.

Casper gaat kwispelend mee naar de da en zit meteen bij de assistente achter de balie. ( een om haar te knuffelen 2 omdat hij weet dat ze altijd iets lekkers heeft )

Is ze er een keer niet en enkel de da is hij toch ietwat teleurgesteld ondanks dat ik erg blij ben ook de da ben!

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ga een gesprek aan met de DA vertel waar jij mee zit en dat je dit niet prettig vind.......succes

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Joh niets van aantrekken, sommige dierenartsen vinden het leuk om interessant te doen, kun je twee dingen doen, of de opmerking plaatsen dat je geen afspraak had gemaakt voor een afz***consult, of gewoon eene oor in andere oor uit.

Die van mij wou de laatste keer ook interessant doen en vond mijn hond levensgevaarlijk, hij was niet geschikt voor in huis en kon wel eens mijn kind gaan bijten.
Persoonlijk heb ik nog nooit een hond gezien die juichend in de behandelkamer stond van Jaahhh duw die themometer er maar in hoor.
En als die beste man zich even beter in het ras had verdiept, deze honden zijn wantrouwend tegenover vreemden, en helemaal vreemden met een themometer.
Hij noemd het levengevaarlijk, ik noem het gereseveerd.

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Ik zou er zeker iets van zeggen !

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik ben het met bovenstaande eens: geen op een vriendelijke en open manier aan dat je je ongemakkelijk voelt bij haar manier van communiceren.

Ik ga naar een kliniek waar ik nu 3 verschillende dierenartsen heb gehad. Gelukkig zijn ze allen vriendelijk en geïnteresseerd. Maar met de een heb je meer een klik als met de ander. Wat ik me dan altijd voorhoud, is dat het niet mijn vrienden hoeven te zijn. Ze moeten echter wel mijn dieren netjes behandelen.

Ik ben van dierenarts verandert, deels om de kosten, maar ook omdat ik gewoon niet prettig met die dierenarts kon communiceren. Mijn vragen werden niet naar tevredenheid beantwoord en ik vond hem niet reëel in het afwegen van de kansen van mijn huisdier toen ik hem moest laten inslapen.

Daarbij: Puzzle werd heel nerveus van hem, terwijl ze dit bij andere dierenartsen niet heeft.

honden page profiel CleoCleo 3 doggies

honden foto van Cleo

Nah.. moet een Jack elke dag 20 km lopen? Die is ook niet wijs zeg :'( Ik loop veel met mn honden, maar 20 km.. wie doet dat nou haha..

Ik zou met bellen voor een afspraak aangeven dat je het liefst door P. geholpen word, misschien kan je dan een dag/tijd afstemmen. Als je dan bij P. bent zou ik het er even over hebben. Misschien dat dat al helpt, en anders zou ik het toch bij L. aangeven.
Helpt dat allemaal niet zou ik pas een ander zoeken. Het kan heel goed zijn dat haar benadering naar jou toe zo helemaal niet bedoelt is. Als ze weet dat het zo op jou overkomt kan ze daar misschien rekening mee houden?
Hoe is ze in haar behandelingen en contacten met je hond?? Als je nl wel het gevoel hebt dat ze doeltreffend is in haar werk zou ik meer proberen om "de relatie" goed te krijgen, dan wanneer je het gevoel hebt dat ze niet zo goed zou zijn.
Met de ene mens klikt het beter dan met de andere ;-)






honden page profiel Ingeborg MartensIngeborg Martens 3 doggies

honden foto van Ingeborg Martens

Ik zou zoveel mogelijk plannen bij P en als het echt niet anders kan en ik zou weer naar L moeten zou ik het op dat moment wel bespreekbaar maken. Want het is superbelangrijk dat jij en je hond zich daar prima voelen. Bono gaat altijd graag naar de dierenarts maar dat kan natuurlijk ook zijn voor de pot met hondensnoepjes die hij op de balie heeft staan :-D

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ja ik weet het Cleo, wie loop er nu elke dag een halve marathon met zijn hond ? Niemand dacht ik. Maar ik ben zelf niet zo mondig en spontaan, en denk dan ook maar aan wat ik had kunnen zeggen, achteraf.

honden page profiel CleoCleo

honden foto van Cleo

Ow, maar dat heb ik ook vaak hoor.. en dan ben ik nog boos op mezelf dat ik niet metéén dit of dat gezegt heb. Zeg je dat meteen, ben je er vanaf, maar ik moet er dan wel altijd even op terug komen later haha.. is ook soms lastig ;-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Denk niet dat het veel zin heeft om dit met de andere dierenarts te bespreken. Je kunt dit de volgende keer met L bespreken of voortaan alleen maar afspraken bij P maken (ook als dit betekent dat je je schema daarvoor om moet gooien of een uurtje vrij moet nemen).

In de praktijk waar ik naartoe ga werken 4 of 5 dierenartsen, maar meestal ben ik bij dezelfde. De assistenten zeggen het ook als bij het maken van de afspraak blijkt dat je door een andere DA geholpen zal worden. Heel netjes!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou dit toch aangeven.
Als je een voorkeur voor een dierenarts hebt,
zou ik alleen maar aan het hondje denken.
Dus naar degene gaan, die goed met jacks omgaat.
Mijn Luca verzette zich met hand en tand, als
we bij de da waren en toch hadden ze begrip,
te meer omdat hij veel heeft meegemaakt.
Maar ook de anderen waren heel lief voor hem.
Als dat niet zo was geweest, was ik allang weg gegaan,
op zoek naar een dierenarts.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Als ik een afspraak moet maken bij de dierenarts vragen ze mij altijd of ik een voorkeur heb voor een dierenarts.
Zou jij ook misschien aan kunnen geven?
En van de andere kant: het gaat er uiteindelijk om dat ze je hond goed helpen. Als de dierenarts kundig is en je hond goed onderzoekt, prima toch.
Dan inderdaad het commentaar of advies een oor in en het andere uit.

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Ik heb het ook mee gemaakt. Onze hond kreeg vorig jaar een baarmoederonsteking en werd geopereerd. Toen ik haar op kwam halen, bleek ze nog erg uit haar wond te bloeden, dus de dierenarts wikkelde een verband om haar buik. Ze zei: nu kun je zien hoe dun dat ze is. De volgende dag moest ik op controle. Onze dierenarts is gevestigd in een andere plaats, maar in onze eigen woonplaats hebben ze een kleine ruimte waar ze 2 avonden in de week zitten, dus kon ik daar naar toe. Er was een nieuwe dierenarts aanwezig. De man begon bij binnenkomst meteen te roepen dat onze hond veel te dik is. Nou ze is een newfoundlander en weegt 47kg. Helemaal niet zwaar dus! Vervolgens wilde hij hebben dat wij haar op de tafel tilde, in deze ruimte hebben ze namelijk geen verstelbare tafel. Normaal onderzoeken ze haar dan daar ook gewoon op de grond. Wij waren het hier natuurlijk niet mee eens, want ten eerste is het geen makkie om haar op de tafel te tillen, maar wij wilde haar dit vooral niet aandoen omdat ze van de operatie een grote wond in haar buik had. Nee, ze moest en zou op die tafel dus hebben wij haar er voorzichtig opgetild. Ik was laaiend en heb ook meteen de volgende dag de praktijk gebeld dat ik die man nooit meer wilde hebben. Ik denk dat ze meer klachten hebben gehad, want volgens mij werkt hij er niet meer. Gelukkig!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind dit ook altijd lastig. Ik had een goede dierenarts, maar zij is nu weg uit die praktijk, en de dame die ervoor terug is vind ik niet zo geweldig. Helaas, vind ook niet dat ik dan daar moet blijven.

Ik ben verder gaan kijken, rondgevraagd, en ga vrijdag met Fedor naar een andere DA in de buurt, eens zien hoe het me daar bevalt. Ik vind het erg belangrijk dat ik met iemand door één deur kan. Je moet soms moeilijke beslissingen nemen en dan moet je iemand kunnen vertrouwen. Als je je er niet bij op je gemak voelt, zorg dan dat je bij die andere komt, of zoek een ander praktijk.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Tja, ik zou er toch ook iets van zeggen hoor ! Je moet je goed voelen bij een DA, anders gewoon een andere kiezen.

Weet je, ik ben nu aan de vierde DA toe. De eerste was een hele goede, maar spijtig genoeg stierf deze brave man ongeveer gelijktijdig met mijn eerste hond. Toen gingen we ergens anders, maar die DA was niet bepaald aardig. Hij deed heel betweterig, maar kende niets van honden. En toen hij er in slaagde om tegen mij te zeggen dat mijn Lab binnen twee maanden dood zou zijn omdat hij een carcoom had was het helemaal gedaan. Yoshike had immers helemaal geen carcoom, maar een gescheurde kruisband, leuke DA hé, de angst die hij ons toen heeft aangedaan om niets!
Yoshike ging daar trouwens niet graag en dat was ook een aanwijzing !

Toen weer een andere, op zich heel leuke mensen, vriendelijk etc. Maar daar bleken ze dan weer niet hygienisch genoeg tijdens operaties (resultaat...mijn hond stootte zijn kruisband af). Dus weer op zoek naar een andere en bij deze gaan we nu al jaren. Zowel mijn vorige hond als Tibo gaan er met veel plezier naar binnen. Nooit problemen. Ook vindt deze DA het niet nodig dat mijn hond op de tafel wordt gezet, is alleen maar onnodige extra stress voor de hond zegt ze, ze gaat dus bij hem op de grond zitten :-D

Heel tevreden ben ik nu en rijdt er met plezier wat verder voor. Dus zeker zien dat je overweg kan met je DA, is heel belangrijk ! Onze honden kunnen niet praten, dus moeten wij wel goed met de DA kunnen overleggen :-D

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

Lastig.. maar als je door P geholpen wilt worden zou je dat misschien aan kunnen geven?? Doe ik ook!! :P

Zou toch even bellen en naar P gaan vragen en je verhaal doen.

Een nieuwe Da zal waarschijnljk noit zo goed zijn als P (je gaat toch vergelijken)... Die kennen je honden niet en de voorgeschiedenis enz enz...

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Voor een tijd terug zij mijn instructeur op de honden cursus nog es in de les. Jij bent de baas en jij beslist wat er met een hond gebeurt en door wie.

Als je zelf iets hebt en je kunt niet met iemand door een deur, ga je ook naar een ander. zelf vraag je ook wat je voor behandelingen wenst. dus dat werkt exact zo met je dier.

Helaas is het zo dat dierenartsen nogal eens betweterig menen te zijn en niet goed naar een eigenaar luisteren. Gelukkig maakt de commercie het mogelijk om ook naar andere dierenartsen te kunnen gaan.

Dus kortom, je betaald voor een goede behandeling naar tevredenheid van baas en hond. Als iemand niet naar jou wensen om gaat met je lieveling, zou ik zeggen dat je het er niet mee eens bent op de wijze hoe ze daarmee omgaan.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

en oh ja...wijs ze er op dat jij deze aanpak niet prettig vind en anders eens naar een andere gaat. Je moet eens zien hoe snel ze poeslief gaan doen en je helemaal van dienst willen zijn.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik zou het gewoon vanaf nu telkens als je een afspraak maakt zeggen en vragen of je de ander niet kunt krijgen. Bij onze dierenarts werken flink wat artsen en met de een heb ik ook een betere band als met de ander. Nu is Ashley nogal een moeilijk geval bij de dierenarts altijd (doodsbang) dus ik wil voor haar echt iemand die hier goed mee kan omgaan. Zeg ik dus ook meestal en dat lukt dan ook gewoon.
Zelfde gold voor de echo dit kon de dierenarts doen maar er is ook iemand die altijd de echo's doet (gespecialiseerd er in) nou ja en dat vond ik toch een wat prettiger idee. Dus heb gewoon een afspraak bij haar gemaakt.
Gewoon vragen dus is mijn advies :-)!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Begrijp wat je zegt qua tijden hoor trouwens, snap dat dit een probleem is. Maar zou het toch telkens proberen om bij de ander terecht te komen en lukt het echt niet nou ja dan in ieder geval tegen de dierenarts zeggen en blijft het dan zo doorgaan tja dan zit er denk ik maar een ding op...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenarts probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat kan ik hier aan doen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^