Asielhond net drie weken in huis en .....HD aan linker heup :( Tips ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mariska & LucasMariska & Lucas

honden foto van Mariska & Lucas

Hallo allemaal,

Ik heb sinds drie weken een prachthond in huis; Lucas. Ik ging naar het asiel om naar een andere hond te kijken, maar daar was niet gelijk een klik mee. Vanuit mijn ooghoeken zag ik Lucas zitten en ik wist meteen dat dit hem zou worden! Kort daarna had een droom waarin mijn allerliefste Balou (helaas overleden) aan het rennen was met een bruine labrador. Balou gaf me in mijn droom een hele dikke knuffel en keek me aan met een blik ''je hoeft je niet schuldig te voelen dat je een ander maatje zoekt, het is goed, zorg met liefde voor hem..''.

Lucas is geschat op twee jaar, hij zat in ieder geval een nacht aan een boom gebonden :(. Hij is enorm lief, wil veel knuffelen maar is ook bang. In het begin was hij bang voor de wind, bang voor geluiden, buiten trok hij hard de eerste dag. Het gaat nu een heel stuk beter! Het trekken aan de lijn is enkel nog als hij andere honden tegenkomt en wilt gaan spelen.

Nu zag ik dat zijn li-poot soms niet helemaal met de pas meeliep. Ik kreeg direct een naar gevoel en ging naar mijn vaste DA. Die wilde geen foto's maken want Lucas zag er goed uit en alles was soepel e.d. vorige week een eerste training met Lucas en het viel de instructrice direct op dat Lucas soms 'de pas niet volmaakt'. Ik heb het asiel gebeld en ze gingen akkoord met foto's op hun kosten.

:'( Diagnose is dat er HD is geconstateerd in zijn li-heup. Ik ga alles nogmaals navragen want was in een shock, maar zijn heup & kom sluiten niet helemaal goed aan. Er was geen artrose te zien. Het bizarre is dat Lucas totaal geen pijn aangeeft en druk wil spelen met andere honden, daarnaast bespringt hij je als je de kamer komt ingelopen.
De DA vertelde dat als ze dit vooraf hadden geweten Lucas was ingeslapen. ''Niemand wil een hond met HD". Ongeloofelijk!!! Helemaal omdat hij er geen last van ''lijkt'' te hebben.

Ik mocht hem inleveren en dan kreeg ik mijn geld terug, dit was voor mij geen optie. Ik krijg nu zijn leven lang gratis medicatie en er worden in de toekomst wederom foto's gemaakt mocht hij er meer last van krijgen.

Ik heb Novacam meegekregen en ben van plan om Royal Canin Mobility te kopen en Glucosamine te geven. Daarnaast wil ik meer spieren kweken (Lucas heeft een slechte conditie voor een 2-jarige reu, hij heeft nu al meer spieren dan drie weken terug..).

Nu heb ik natuurlijk al rondgekeken op internet, maar ik zie door de bomen het bos niet meer...

Ik zou dus heel graag ervaringen en/of tips willen ontvangen die Lucas en mij verder helpen. Voor het trekken heb ik een tuigje en ik maak me enorm ongerust, omdat het trekken naar andere honden heel erg slecht is voor zijn heupen :'( IK ben aan het trainen met afleiden, dit gaat heel zachtjes vooruit.

Het is een lang verhaal, zo is wel alles duidelijk hoop ik ;-)

Alvast bedankt voor jullie moeite!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asielhond net drie weken in huis en .....HD aan linker heup :( Tips ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Jeetje zeg, wat een heftig verhaal..

Ik heb geen tips voor je, heb geen ervaringen met HD.

Maar ik wilde wel even reageren om te zeggen dat ik het heel lief van je vind dat je een hond uit het asiel hebt en dat je er nu ook zoveel moeite voor wilt doen.

In iedergeval veel sterkte, succes en ik hoop dat het steeds beter zal gaan!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat ikzelf zou doen is de hond op natuurlijk voedsel zetten, zie ook deze intressante link, met onderaan verwijzingen naar andere sites over het onderwerp.

http://labradornet.com/hd_vitc.html

Trouwens wat een leuke hond is Lukas, ik zou daarbij ook de glucosamine gaan geven, en een klassiek homeopaat consulteren.

Joggen (wel langzaam opbouwen natuurlijk) is ook prima voor versteviging van zijn spieren. Hierbij moet hij rustig draven en niet in een galop aanspringen.
Zwemmen is ook prima als hij dat leuk vind.
En natuurlijk oppassen met ballen en stokken, traplopen e.d.

honden page profiel Apple PieApple Pie 3 doggies

honden foto van Apple Pie



honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Wij gebruikten voor onze DH altijd primeval gelatinaat. Zoals je beschrijft valt het mee (in mijn ogen) met de HD. Onze Mindy had echt zware HD. Haar heupkop paste gewoon helemaal niet in de kom :'( . Alles wat we hebben gedaan is dus om haar spieren goed te houden (die hielden tenslotte alles bij elkaar). Daarvoor hadden we speciaal in de tuin een zwembad geplaatst. Bij goed weer kon ze daar dagelijks in zwemmen (tegenwoorig kan je ook verwarming in je zwembad kopen). En naast haar gewone Cavom brok kreeg ze ook primeval gelatinaat (beter dan alleen glucosamine). Onze Mindy is op deze manier uiteindelijk bijna 9 jaar geworden :-D ! Zonder problemen dus (ja 's winters met de ijzige kou wat moeilijk op gang komen buiten, maar da's logisch).

Hoe werkt het?
PrimeVal Gelatinaat bevat collageen hydrolysaat; een natuurlijk voedingssupplement voor de gewrichten van je hond. Het bestaat uit bouwstoffen voor het skelet, gewrichtskraakbeen, pezen en banden en zorgt voor de aanmaak van voldoende gewrichtssmeer. Beschadigd kraakbeen krijgt zo de kans zich te herstellen en het bewegen gaat weer soepel. Een dagelijkse dosering PrimeVal Gelatinaat zorgt ervoor dat je hond zich, ook op hogere leeftijd, soepel blijft bewegen.


Gelatinaat of glucosamine?
In tegenstelling tot glucosaminepreparaten, is gelatinaat werkzaam in het gehele kraakbeen én in de pezen, gewrichtsbanden, gewrichten, botten, huid, haar en nagels. Gelatinaat is een natuurlijke basisvoedingsstof voor deze lichaamsdelen.

De goedkoopste (voor trouwens veel apothekersdingetjes ) is www.dierapotheek.com

Ik weet niet of RC mobility er al glucosamine in heeft zitten? Maar dan mag je dus niks meer toevoegen nl. Beter kan je een gewone brok geven met de gelatinaat erbij ;-) dit werkt echt veel beter!

Het is een lang verhaal geworden, maar ik denk dat je daar wel wat aan hebt... SUCCES!

honden page profiel Mariska & LucasMariska & Lucas

honden foto van Mariska & Lucas

Lieve mensen,

Ontzettend bedankt voor de goede tips! Ik ga alles eens rustig doornemen.
Het geeft me wel hoop om te lezen dat honden toch op een aanvaardbare wijze oud kunnen worden en je de pijn kunt verzachten en de soepelheid kunt verbeteren!

Pff het geeft me echt goede hoop :-D

Mijn zusje werkt in een dierenwinkel en die eigenaar adviseerde ook om de gewone RC te blijven geven en dat dan in combinatie met glucosamine of gelatinaat.

Het schijnt inderdaad nog mee te vallen, het is een deel dat niet goed in de kom zit, je ziet het soms met lopen met name als hij druk heeft gespeeld!

Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van de vorderingen!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 2 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat fijn dat je de hond hebt gehouden.Ik hoop dat je nog veel plezier van mag hebben.En dat de hond het goed blijft doen op de medecijnen

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Dat ze dat bij het asiel nog niet gecheckt/geconstateerd hadden O-)

Belangrijk is;

Niet te veel touwtje trekken enzo op een gladde vloer, heb je laminaat, beter voor zn gewrichten dat je een vloerkleed neer legt waar hij vaak loopt/speelt, heeft hij veel meer (benodigde) grip door.

Niet te veel tegen heuvels enzo laten op en af rennen, zo wie zo zo min mogelijk voluit laten rennen, bewegen in korte periodes, 5 min (bijv dan he) spelen en doen, 5 min rust enz..
Niet langere wandel routes dan 15 min maken anders dan telkens koffie pauze inlassen..

Is mss (lijkt mss) heel overdreven, maar hij heeft er dus nu nog geen last van, en dat wil je zo houden..Toch? ;-) :-D

wel heel fijn voor hem dat hij zo'n fijn huisje heeft mogen treffen :-D Topper!!!

Mss is deze link nog leuk voor je om eens wat tijd te verdrijven :-D ;-) :-D :http://zideo.nl/index.php?option=com_channel&channel=6c49695a6e673d3d&playzideo=6b3465586e563977&zideo=6c596d526d6c6f3d

honden page profiel birgitbirgit 3 doggies

honden foto van birgit

Hi,
Ik heb een 1-jarige rescue-pup waar ook HD bij werdt geconstateerd.... Ook bij haar sluit de kom & heup niet helemaal perfect en had ze de 1e paar maanden vooral veel problemen als ze had geslapen en weer op moest staan....
Volgens de DA kon dit door haar slechte voeding (voordat ze een rescue-dog werdt) en hoogstwaarschijnlijk door mishandeling.
Ik heb haar nou op "mobility" voeding staan van Royal Canine en geeft haar suplementen "Glucosamine" - 1 tablet per dag.
Ze krijgt dit nu 3maanden en je ziet haar gewoon vooruit gaan....
Ik heb verschillende DA om advies gevraagd en de meeste zeggen nu dat ze geen operatie nodig heeft.
Ik ga ook om de dag met haar zwemmen, en ook dat doet haar met sprongen vooruit gaan. Ik zeg niet dat het nu helemaal genezen is , want dat zal nooit gebeuren,maar ze heeft nu geen pijn en kan met de rest van mijn honden (heb er totaal 6) lekker ravotten ...
Dus geef de moed niet op ...
Groetjes vanuit Qatar ,
Birgit

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Heb zelf een hond met hd aan de linker heup.
Hij heeft links een c-heup en wordt hier dinsdag aan geopereerd.
Nu is hij nog maar 8 maanden dus zal hij vlot herstellen en is hij nog jong genoeg voor de operatie.
De specialist zei ook wel dat eens ze ouder zijn dan 1 jaar en het dan pas wordt vastgesteld er 2 keuzes zijn: pijnbestrijding of een kunstheup!
Ik wens je veel succes!
Wel opletten want ze laten niet merken dat ze pijn hebben, maar ze hebben er echt wel last van hoor!

honden page profiel Mariska & LucasMariska & Lucas

honden foto van Mariska & Lucas

Hoi Anne,

De DA van het asiel gaf aan dat een operatie heel erg duur zou zijn en je niet zeker weet of het helpt. Ik laat zijn dossier doorsturen naar mijn vast DA-praktijk daar zit namelijk een specialist.

Ik weet eigenlijk niet eens of hij een C-heup o.i.d. heeft, dat kunnen alleen specialisten vaststellen toch O-) ?

Lucas krijgt steeds mee spiermassa gelukkig, ga nu om de 2,5 uur zo'n 20 minuten met hem wandelen.

Het is inderdaad lastig met sommige honden, die zijn zo hard voor zichzelf dat het 'lijkt' of hij geen pijn heeft. Mijn vorige hond was er ook zo een.. :'(

Heel veel succes met de operatie

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

een goede manier van bewegen is rustig laten zwemmen. Dit versterkt de spieren zonder dat het gewricht belast wordt met het gezicht van de hond. En het is een lab meestal zijn deze dol op water

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

wat vervelend zeg.

Overigens hoeft een hond met HD geen pijn te hebben. Zorg inderdaad wel dat hij een goede spierontwikkeling heeft (ga er mee fietsen waarbij hij in een gecontroleerd draftempo loopt) en houdt hem mooi schraal (liever iets aan de dunne kant dan te dik).

Zolang de hond geen pijn heeft zou ik zeker geen medicatie geven. Pijnstillers hebben vaak vervelende bijwerkingen op de ingewanden.

honden page profiel mandymandy 3 doggies

honden foto van mandy

je moet afwachten voor verdere verloop je weet wel dat het enorm gaat kosten moeten er operaties komen. en dat vergoed geen een verzekering.

maar als hij het met medicijnen red zou ik zelfde doen, als je hem terug brengt wordt ie angemaakt

Beer (Gast)

Hoi allemaal,

Het is al even geleden dat er een reactie was op dit forum maar wilde hier toch mijn verhaal vertellen en hopelijk op deze manier misschien tot een oplossing komen.
Wij hebben zondag 24-07 een hele lieve berner sennen pup van 5 maanden uit het asiel gehaald. Het is echt een lieve dibbes hij was alleen nog niets gewend heel angstig en kon helemaal niet aan de riem lopen. Nu zijn we een paar dagen verder en hij maakt echt al deel uit van het gezin, heel vrolijk, loopt aan de riem en is zindelijk. Het asiel had hem van een fokker gekregen omdat hij nestoverschot had. En beer was te oud om verkocht te worden. En bij een asiel krijgen ze meestal snel kopers. Nu ons probleem hij heeft moeite met opstaan als hij een tijd heeft gelegen. Ik ben erg bang dat hij HD heeft we hebben al een afspraak gemaakt bij de dierenarts die dan evt. gelijk foto's maakt. We hebben hem 10 dagen op proef nu, we willen hem eigenlijk helemaal niet meer terugbrengen. Maar stel hij heeft HD wat dan?!?! Hij heeft er nu al last van wat zegt dat dan over z'n toekomst? En hebben we dan alleen maar zorgen en verdriet. In januari hebben we onze labrador van 7 jaar in moeten laten slapen door een hele agressieve tumor. Wat gebeurt er dan straks met beer?
Zoals jullie misschien al merken ben ik erg ongerust en wil ik proberen een goede keuze te maken voor beer en ons gezin. Hebben jullie hier misschien ervaringen mee? En wat zouden jullie doen als jullie in mijn schoenen staan?

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

HD kan alleen vastgesteld worden door X-foto's te maken en die moeten dan beoordeeld worden door een DA/specialist die er verstand van heeft. Dus als Beer nu pijn heeft/stijfheid vertoond weet je nog niets. Het zou ook groeipijn kunnen zijn bijvoorbeeld.

Ik zou de DA van het asiel raadplegen. ;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Terugbrengen ofzo zou ik zelf nooit doen ! Zoals je zelf zegt, hij maakt al helemaal deel uit van jullie gezin! Een hond op proef, vind ik altijd zo'n eng gezegde, een kast of stoel neem je op proef, een hond niet vind ik, dat is een levend wezen.

En voor hetzelfde geld zijn het gewoon groeipijnen, nog zeker niet panikeren dus !

Wat de DA van het asiel betreft, dat hangt er een beetje vanaf welk asiel het is. Ik heb zelf de ervaring dat de DA van een asiel niet altijd zo goed zijn als degene die je zelf gaat consulteren, ze hebben ook niet alle benodigdheden ter beschikking. Wel zou ik het asiel op de hoogte houden. Maar ga dus gewoon naar een goede DA en dan weten jullie al iets meer ! Zou heel goed kunnen dat jullie voor niets ongerust zijn !

Ik ga duimen !!

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Naar de da en foto's laten maken!
Hij is nu nog jong, geen artrose vorming waarschijnlijk en dus nog goed behandelbaar!
Onze DD is op 8 mnd onder het mes gegaan voor hd aan zijn linker heup. Was een zware operatie, maar hij is er perfect van hersteld en we hebben geen spijt dat we dit hebben gedaan.
We hadden 3 keuzes: 1. operatie TPO nu hij nog jong was, 2. Wachten tot hij 2 jaar was en ondertussen watertherapie volgen om de spieren te verstevigen met het risico dat hij op 2 jaar sterke artrose vorming zou hebben en dus een volledige nieuwe kunstheup zou moeten krijgen 3. Geen operatie enkel spierversteviging en medicatie.
Wij hadden snel gekozen, maar hebben dan ook een verzekering die is tussengekomen in de operatie.

Veel sterkte!

leonie (Gast)

Is hydrotherapie misschien iets voor lucas?dat is tharapie zwemmen met de hond
Schijnt goed voor de spieropbouw te zijn en ook voor honden met hd.

heel veel sterkte

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Wat heerlijk dat Lucas bij jullie terecht is gekomen!
Hier zal hij de beste zorg krijgen die hij verdient.
Voor jullie misschien wat extra zorgen, maar wel een dankbaar gevoel.

Hierboven zijn al een aantal goede oplossingen aangedragen. Hydrotherapie lijkt mij heel goed. Maar zoals je zelf al zegt, hij schijnt er zelf nog geen last van te hebben. Voorlopig er niets mee doen? Pas als je ziet dat hij last krijgt?

Veel succes en sterkte!

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Oh ja...let op!
Je zegt wel dat hij er geen last van lijkt te hebben, maar honden kunnen dit heel goed verbergen!
Wij dachten eerst ook aan groeipijnen of verrekking want hij had er niet veel last van in onze ogen...
Tot de da zijn poot nog maar vastnam! Bij ons liet hij dat toe maar bij haar was het meteen grommen en uithalen!
Ze zei dan ook meteen dat hij echt wel pijn had en dat zijn gedrag dit ook bevestigde!

Je hond kan je niet zeggen wanneer hij juist pijn heeft maar ze verbergen het heel goed!

honden page profiel Mariska & LucasMariska & Lucas

honden foto van Mariska & Lucas

:-D Even voor de duidelijkheid, het ging over Lucas en nu over Beer ;-) Met Lucas gaat het goed. Ik heb hem nu bijna een jaar en hij heeft echt veel spieren gekweekt, daardoor loopt hij gewoon goed. Eigenlijk is er niets te zien aan zijn loopje, hij is thuis ook niet stijf o.i.d. Lucas krijgt glocosamine, heb bijna een jaar met een emmertje gedaan. Wil nu primeval gelinaat proberen. In Augustus krijgt hij zijn prikjes, ik laat dan weer een foto maken, gewoon om te zien of er nog geen artrose ontwikkeld. Ik heb goede hoop & Lucas ook :-D Sterkte met Beer!! Lucas was zoals gezegd niet stijf, laten we hopen dat het allemaal wel meevalt en als je je voeding en activiteiten iets aanpast (niet springen, traplopen e.d.) dan kan een hond nog best oud worden hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asielhond net drie weken in huis en .....HD aan linker heup :( Tips ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Een dagje bij Dewi en de Beardeds
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^