Hondenkeuringen op show.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle


Show of geen show een hond moet gezond zijn!! je kan wel kampioenen hebben en keurmeesters achterna lopen om zoveel mogelijk te kunnen vragen voor je honden , de gezondheid gaat voor...

en trouwens cupido, ik heb liever een reu van 39 cm die zijn gezondheid goed heeft, dan een verdwergde ongelukkige zieke (met kampioensouders) schnauzer...

ik was laatst bij vrienden op bezoek en daar zat een schnauzertje , geweldig lief hondje, maar je zag aan zijn oogjes dat het niet gelukkig was... trots vertelden ze me over de titels van zijn naaste bloedverwanten, hoe geweldige die wel niet waren op show...


Heb de mensen geadviseerd om eens een keer naar een dierenarts te gaan en daar waren ze al geweest, het had levershunt ( kan erfelijk zijn )was hij ook al aan geholpen geworden en was nu met ( ik dacht net 3 jaar ) al blind aan het worden... kortom een oud afgeleefd hondje...

nu weet ik ook waarom het beest zo beduusd en zielig zat te kijken .. Naar het schijnt is van het nestje waar hij uit kwam niet veel meer over en ik dacht zelfs dat met zijn moeder gewoon doorgefokt is geworden, helaas te weinig tijd om dit na te zoeken, maar dat kunnen de eigenaren van het hondje me zelf wel vertellen ..

schandalig dat deze mensen zich fokker durven te noemen!!


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenkeuringen op show." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle

bij deze even netjes opnieuw gepost...

sorry , was een foutje! :-D

honden page profiel Mirjam & Odi!!Mirjam & Odi!! 3 doggies

honden foto van Mirjam & Odi!!

Wij zijn toevallig afgelopen zondag naar zo'n keuring/show geweest met onze pup.
Erg leuk om een keer meegemaakt te hebben. Hij is niet in de prijzen gevallen,te weinig punten maar we stonden waarschijnlijk in de verkeerde ring :'( en zijn vacht was iets te lang en hij was te onstuimig.
Maakt voor ons weinig uit.....het is in iedergeval onze knapperd en moppie :-D

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ppff we hebben het nu hier over hondenshows...
Het is niet alleen in shows zo maar in alle sporten natuurlijk.
Mijn zus zat op paardrijden en als er wedstrijden waren bij hun op de manege dan werden altijd dezelfde clubkampioen...maar was er uit wedstrijd dan waren deze mensen nergens...

Zo ook in de hondenwereld...en tja als je niet tegen de kritiek kunt dan kun je maar beter niet showen,want het is inderdaad de ene keer is je hond alles en de andere keer is het niets.
Zippo is ook wat groter,hij is 37 cm...vele hebben hem al nagemeten...maar op de show in goes meten z e hem 38 cm!! en hij hing nog wel mijn kant uit en met zijn poten doorgezakt omdat ie bang was....tja kan hier dan wel boos om worden..maar keurmeester beslist.(hij kreeg een ZG)
In rotterdam hadden we een keurmeester die de hoogte niet zo erg vond,dus werd hij BOB :-D
Het is ook waar houd ene keurmeester van de ene vind veel haar ana de benen mooi de andere niet,de ene let meer op de oren en het gangwerk en de andere alleen op de grote.
Ik vind het belachelijk dat ene hond afgekeurd wordt op de grote.Tja 39 cm is wel erg groot,voor een dwerg...,maar genoeg keurmeester vinden 37 al te groot(een dwergschnauzer mag 36 zijn.)
Ik heb eens in duitsland ene keurmeester gehad die Elmo op 37 meten en hij kon niets anders dan een G geven,zegt hij nog dat hij het heel erg vond...want hij vond Elmo de mooiste,maar in duistland moeten ze weeer aan bepaalde regels houden,anders zijn ze keurmeester af.

Dus ze laten nog liever een hond winnen die een slecht achterhand heeft en een vreselijke vacht,en een kop dat je denk,waar is die...??
Dan ene hond die te groot is...nou geef mij maar de hond die te groot is en die wel volgens de standaard eruit ziet.en bestaat geen perfecte hond!!!

En dat ene grote hond beter toont dan ene hond die kleiner is,dat is natuurlijk onzin...er zijn vele honden die kleiner zijn en veel imposanter zijn dan grote honden.Dan hoef je het niet eens over ene bepaald ras te hebben.

Wel ben ik het helemaal mee eens dat er vele te snel ene U gegeven wordt!!!
Zo ook een ZG..er zijn honden die niet eens ene ZG verdienen...en toch krijgen deze een zg...terwijl ze te iel te rood te smal van achtere lopen,in groningen liep er zo'n hondje en deze had de oren ook nog eens omhoog staan...maar tja ze hebben een zg nodig om te mogen fokken...

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Maar goed ik ga iets aan mijn honden doen want we hebben ene lekker druk weekend voor de boeg...zaterdag naar Blegny,de belgische schnauzerclubmatch en zondag naar maastricht...hopen op weer zo'n goed resultaat :-D
De honden vinden het trouwens heerlijk...al die aandacht nog lekker wat oefeningentjes doen...en lekker veel snoepies ;-)

honden page profiel Mirjam & Odi!!Mirjam & Odi!! 3 doggies

honden foto van Mirjam & Odi!!

@ Cabasja, Zo was het volgens mij bij ons ook de keuring. Stond in de ring van de bully types en die van mij is meer een standaard type(zijn smaller en hoger)en in de leeftijd van 3 tot 6 maanden.Op 2 weken na is die van ons 6 maanden,maar jah als je tussen allemaal pups staat van 3 á 4 maanden tja dan is die van ons al lekker lopmp met al zijn puppievet :-D

We gaan zeker nog een keer heen....en dan wel in de goeie ring

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Mirjam,

Hoe de keuren van zo'n show als de amerikaanse buldog gaat weet ik niet...dit is een niet erkend ras toch??

Het is normaal zo dat je je inschrijft in een klasse,waar de hond met de leeftijd in hoort...dus je kan niet in een verkeerde klasse staan.
En tja dat er 2 heel verschillende types zijn...dat kan in mijn ogen niet,zeker niet in 1 ras.

Bij de akita heb je gewoon 2 rassen de american en de gewone akita ;-)

Maar zoals ik al zei,,,volgens mij is het ras van jou hond niet erkend,dus kunnen ze doen en laten wat ze willen ;-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ Mirjam: je bent juist in het voordeel met een oudere hond in de groep.
De 1e keer dat wij Mexx showden was hij 9 maand en 3 dagen en stonden we in de jeugdklasse, de jongste na hem was ruim 13 maand en de rest tussen de 13 en 18 maand. Daar sta je dan met je nog halve pup tussen de jonge en soms bijna uitgegroeide honden.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ mirjam: en wat Cabasja zegt, die shows van de AM zijn als het goed is van de Arfe? Of zon rasdag?
Dat is weer anders dan een echte show.
Naar mijn mening hoort er ook maar 1 AB te zijn, anders komt er nooit erkenning, je moet toch een rasstandaard zien te krijgen.
Bij ons heb je langstock en stockhaar (en nu ook halfjes) maar alles is gewoon Zwitserse witte herder en valt onder 1 rasstandaard (met de vachtsoorten die mogelijk zijn apart benoemt)

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Hallo Jovi maakt het onderwerp hondenshows zoveel andere dingen bij je los. Natuurlijk ziet iedereen graag een gezonde hond en is het vreselijk dat er een Cunwa is die een levershunt had. Gelukkig was hij hier aan te helpen. Dat hij nu ook last van zijn ogen heeft zou nog de nawerking van de levershunt kunnen zijn. Ook al omdat de levershunt jammer genoeg vrij laat is gekonstateerd gekonstateerd.

Maar om weer terug naar het onderwerp te gaan het blijft toch dat er een ras standaard is en dat je als exposant verwacht dat een keurmeester dit als basis gebruikt bij het beoordelen van de te keuren honden.
of denk jij hier anders over.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Tuurlijk maar het is en blijft wat een keurmeester belangrijker vind toch??
De ene de grote en de andere het totaalbeeld en de andere het gangwerk...

Het is vaak dat je je eigen honden het mooist vind...al kan dit natuurlijk niet altijd zo zijn.
Soms is het ook moeilijk om te zeggen dat een andere hond mooier is ;-)
Als het goed is ziet ieder z'n eigen hond het liefst.
Er zijn vele fokkers die niet kunnen zeggen wat er echt mis is met hun eigen hond.

Ik ben wel degelijk bewust wat er mis is met mijn honden.....zo zijn er dingen bij mijn honden die wel anders zou willen zien,maar nog nooit heefteen keumeester daar een opmerking over gemaakt O-)

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie 3 doggies

honden foto van Renée en Ollie

En dat weet je nou eenmaal als je aan zo'n show meedoet, dat het tóch bepaald wordt door de smaak van de keurmeester :-)

Ik kom net kijken in het showwereldje, dus alles en iedereen is nieuw voor mij, maar een bevriende fokster die gaat bijvoorbeeld bewust niet naar shows als er een bepaalde (of juist onbekende) keurmeester staat...

honden page profiel RachelleRachelle 3 doggies

honden foto van Rachelle

In principe zou dit niks met shows te maken moeten hebben Cupido! Ik heb het helemaal niet over een Cun wa, maar over een dwergschnauzer!

Maar de overtuiging van de fokker waar deze mensen mee te maken kregen " hij komt uit kampioenen" en al die andere onzin zorgt er wel voor dat veel mensen denken dat de mensen op show met niets anders bezig zijn dan alleen maar schoonheid , winnen en geld uit een hond trekken , tegendeel bewijst dit heel vaak...

maar als jij maar weet wat je doet en geen ongezonde schepseltjes op de wereld zet , lekker wat showtjes lopen, en volgens mj heb ik je trouwens nog gezien met je zwarte dwergjes in wijchen .

Maar hopelijk beseffen de mensen dat een uitslag op een show een hond "meer" waard maakt echt niet waar is...
dat is wat ik duidelijk wil maken

honden page profiel H. LowiessenH. Lowiessen 3 doggies

honden foto van H. Lowiessen

Hoi, ik heb 2 I.S.C.W.terrier oftewel Wheaten terriers
Met de moederhond heb ik nooit geshowd maar met het door mij gefokte teefje heb ik nu 2x een show gelopen.
De eerste keer in juni jl.in Uden en 12 sept. in Zaltbommel een clubmatch show. Het was voor mij persoonlijk om te kijken wat de profs? er zogezegd van
vonden,omdat ik alles eraan heb gedaan om een lief en gezond nestje pups voort te zetten. Gelukkig ben ik bij beide shows zeer positief beoordeeld wat voor mij een bevestiging is dat ik het goed heb gedaan. De dekreu heb ik ook uitgezocht op de beoordelingen van andere keurmeesters dus showresultaten, maar de hoofdzaak was wel dat de bloedlijnen in combie met de teef ervoor moesten zorgen dat de pups gezond en goed waren . Het karakter heb ik ook zeer uitvoerig besproken om lieve en leuke hondjes voort te zetten en dat ik hiervoor naar Duitsland moest rijden was bijzaak.Ik ben zeer blij met het behaalde resultaat. :-D

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

hallo H Lowiessen ik kan me voorstellen dat je blij bent met een goede beoordeling van jou teefje want net als de meesten van ons ga je niet voor een soort van zelfbevrediging naar een show met jou hond maar wil je weten of je op het goede spoor zit in het fokken. De profs ( Keurmeesters) kunnen als ze integer te werk gaan ons daar bij verder helpen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Cabasja

Ik snap best dat je als beginnende fokker een beoordeling van een keurmeester erg belangrijk vind...
Maar of je nu van een keurmeester moet hebben of je op een goede spoor zit...??
Ik denk van niet,iedereene hier weet hoe corrupt een hondenshow kan zijn,en dat er honden winnen die misschien niet hadden mogen winne,maar winnen omdat er een bepaald gezcht achter staat...

Daarbij open jezelf een topic met daarin dat je niet kan begrijpen dat er bepaalde honden winnen...??
Dus ik neem aan dat het jou ook niets doet wat een keurmeester nu echt werkelijk van de honden vind....

En ja keurmesters zouden mensen daarin kunnen helpen..maar tja mensen...wij mensen denken ale anders en iedereen denkt aan zijn eigen haggie...zo ook keurmeesters.
Ieder heeft een eigen smaak,zo ook keurmeesters...


honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Een Cunwa...??
Wat is dat toch??
Het is inderdaad wel een kennelnaam van een tibetaanse terrier fokker...maar is dit een koosnaam voor de tibetaan????

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur*** 3 doggies

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Ben een keer naar zo'n keuring geweest.
't Is idd en beetje een ons-kent-ons wereldje.
Ben je nieuw dan hoef je volgens mij niet op een prijs te rekenen, dat gevoel kreeg ik er een beetje bij....
Er stonden echt beauty's van honden tussen en zo'n raar klein onderkruipsletje won de 1e prijs....naah dan staat mijn verstand even stil sorry hoor..

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hihihi Jolanda,mooi woord klein onderkruipsel...

Het is wel zo dat je na 1 á 2 keer naar ene show en je hond te hebben laten beoordelen kna je niet zeggen hoe het werkt.
Heb net toevallig de pech dat ja zo'n corrupte keurmeester hebt,dan krijg je al ene verkeerd beeld.
Ik heb ook het liefst keurmeesters die van ver komen....nederlanders zijn vaak ons kent ons...
Hoe vreemder de naam hoe beter,hahahaha.

honden page profiel H. LowiessenH. Lowiessen 3 doggies

honden foto van H. Lowiessen

Het is en blijft een jurysport, de ene keer kan je te horen krijgen prachtige vacht en de andere keer vind de keurmeester de vacht te dik/dun of te kort!
Alleen denk ik dat als verschillende keurmeesters zeggen bv. je hond heeft een te grote neus dan kan je toch bij je zelf te rade gaan en bv met een dekking deze hond uitsluiten of juist kruisen met een hond met een kleinere neus. Het is dan natuurlijk de vraag of je kleingeneuste pups krijg maar dat hoop je dan wel zo te bewerkstellen.
Overigens ben ik met Abbygail Clubmatchkampioen 2010 geworden bij de puppen-teven tewijl ik geen clublid ben en er nog nooit geweest was met een show! Ook heb ik de keurmeester daar voor de eerste keer ontmoet, dus het kan wel ze was zelf een NEDERLANDSE! ;-)

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert 3 doggies

honden foto van profiel verwijdert

ik zal verder blijven dromen van een honden"tentoonstelling"
waar de meest gezonde hond en de hond met het beste karakter wordt gekeurd....
ook zou het niet uit moeten maken of de hond een gezonde kruising met goed! sociaal gedrag is of eentje met stamboom.
de stamboom-hond is leuk, maar het is helaas uit de hand gelopen, sommige rassen lijden onder hun uiterlijk........
deze rassen moeten een gewijzigde standaard krijgen........
de dierenbescherming is er druk mee bezig, want het is ook nog eens zo, geen raszuiverheid meer valt er ook niks voor de broodfok te verdienen!!
bovendien de hond vind het heus niet erg als die geen lange oren heeft waar die haast over struikelt, of bijna om de 2 weken getrimt moet, of zijn neusgaten wat te nauw zijn, nee maakt de hond niet uit, heeft er "alleen maar last van"

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

bovendien de hond vind het heus niet erg als die geen lange oren heeft waar die haast over struikelt, of bijna om de 2 weken getrimt moet, of zijn neusgaten wat te nauw zijn, nee maakt de hond niet uit, heeft er "alleen maar last van"

Helemaal mee eens...maar tja daar doen keurmeester dus wel degelijk aan mee,want die laten iedere kieer die korte neus winnen...en dan gaan men mar kortere neuzen fokker,stom van fokkers oke....maar goed je wilt natuurlijk ook de mooiste en de beste en de gezondste hebben.

Maar ook pupkopers doen hier aan mee...kijk eens hoe snel de chi populier is geworden...dit uiterlijk is ook erg ana het veranderen,al zeg ik het zelf...

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat de meeste keurmeesters integer zijn maar ben van mening dat de beoordeling van de rasstandaard te wienig genormeerd is en daardoor te veel ruimte laat voor eigen intepretatie en zaardoor grote verschillen in beoordeling geeft. Daarnaast lijkt het of sommigen de rasstandaard onvoldoende kennen en daardoor beoordelingsaspe4kten die duidelijk in de standaard worden vermeld niet in hun beoordelijng tot uiting brengen.

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Lobbeke ik hoop dat jou droom in vervulling zal gaan

honden page profiel Cupido DwergschnauzerCupido Dwergschnauzer

honden foto van Cupido Dwergschnauzer

Gisteren met Lady Eva en Lord BoBo naar de show in Maastricht geweest lord BoBo kreeg daar 1 uitmuntend in zijn zeer fraaie keuringsraport werd zijn vacht beoordeeld met "Schwarter hartes haar" en de beharing van Lady Eva "Sehr Hartes schwarzes haar" en bijde zonder een spoortje verf. Lady Eva werd beoordeeld met een 2de plaats Zeer Goed vooral omdat zij nog niet goed is uit gegroeid. Waar wij het helemaal mee eens zijn, het is nog een wat fragiel hondje. Toch fijn om op deze manier weer eens een hart onder de riem te krijgen en het gevoel te hebben dat we goed bezig zijn.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

De KM's vertrouw ik wel op hun rapportjes ze geven eigenlijk altijd wel goed aan wat er sterk en minder sterk is alleen het plaatsen heb ik niet altijd vertrouwen in.
Maar je gaat als fokker er toch vaak heen voor de rapporten, om te kijken wat je erbij moet zoeken.
In alle jaren dat ik met Mexx show komen eigenlijk altijd dezelfde punten naar voren. Als let niet elke KM op dezelfde punten en benoemt dus niet alles. Zo heeft Mexx nu eenmaal een wisselneus, de km's die op pigment letten merken dat allemaal op, degene die het minder belangrijk vinden noemen het niet.
Er is maar 1 KM geweest die hem perfect pigment vond hebben (heeft hij verder ook wel), hij stond toen tussen meerdere wisselneuzen en gewoon lichte neuzen de rest melde het allemaal netjes.


@ Lobbeke, ik denk dat dat een droom zal blijven. Shows zijn puur op uiterlijk, voor gezondheid en karakter zijn weer andere gelegenheden. De gezondheid wordt getest met de testen, het karakter met een gedragstest (en deels in de ring natuurlijk). Het gaat erom om alleen te fokken met honden die op alle 3 de vlakken een aanwinst voor het ras zijn.
Hetzelfde met zijn voorvoeten die wat slapper zijn, de ene km let er op, de andere minder, maar nog geen heeft gemeld dat hij perfecte voorvoeten heeft :-D

honden page profiel RachelleRachelle 3 doggies

honden foto van Rachelle

helemaal geweldig die shows! ik was er ook en haalde een 2 uitmuntend met onze lieve engel!

trouwens een jeugdhond hoeft niet altijd een zg te krijgen , de onze behaalde vorig jaar een 1u en zelfs het BOB kreeg hij erbij...

maar heb ff bij de zwarte dwergen gekeken en er waren een paar mooie exemplaren bij... om je vingers bij af te likken ..

waren inderdaad mooie hondjes bij! :-D

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van The tibbies on tour

Leuk om te doen showslopen alleen soms denk je wel eens waar kijkt of valt de keurmeester voor.
Maar ik zeg altijd maar zo de mooiste de knapste en de liefste hond gaat die avond met mij weer mee naar huis. Of die nu een ZG of een 1U heeft gekregen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Cabasja

Sandra zo is het helemaal :-D

Maar toch....als je vaker showt...neem ik aan dat je toch wel gaat voor het winnen,anders kost het allemala wel erg veel geld,als je toch weet dat je niet gaat winnen ;-)

En tuurlijk de beste hond mag winnen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenkeuringen op show." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: gekke hond
^