Jullie mening/tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Oke ik denk dat ik aardig wat kritiek ga krijgen hoogst waarschijnlijk maar ik wil toch even weten wat jullie van deze situatie denken en wie in jullie ogen fout was.

Ik ging met mijn schoonzusje en haar amerikaanse stafford reutje en onze old english bulldog wandelen in het bos. Dit doen we met grote regelmaat.

Eenmaal in het bos gaan de hondjes altijd los. Zodra we een andere hond tegen komen kijken we hoe de baas reageert. Wordt de hond geroepen en vast gedaan, gaan die van ons ook vast of wij slaan af zodat er geen confrontatie ontstaan. Laat de andere baas de hond los, lopen we gewoon door.

Haar stafford rent dan op de andere hond af en gaat op zo'n 5 meter afstand van de andere hond plat op zijn buik liggen. Hij wacht tot de andere hond een stap zet en springt dan op om aan de hond te snuffelen. Onze Boris gaat dan op zijn dooie gemak ernaartoe om ook te kijken. Lopen wij door komen onze hondjes altijd gewoon mee.

Nu liepen we dus afgelopen week in het bos en kwamen op een kruising. Links van ons kwam een groep van 8 oudere mensen aangelopen, zij hadden een klein zwart langharig hondje bij. Wij moesten rechtsaf en liepen dus gewoon door. Boris liep meteen met ons mee, maar haar stafford bleef even naar de mensen staan kijken. Normaal roept ze hem en komt hij dan ook meteen omdat hij weet dat wij doorlopen. Nu luisterde hij echter niet omdat de groep mensen in actie kwamen. Het kleine hondje werd een beetje angstig geroepen en vast gedaan. De stafford gelijk op de groep af om te kijken wat er aan de hand was.

Gaat de staff naar het hondje wat dus vast zat toe om even te laten zien dat hij de baas was en boven het hondje stond. Reactie: het hondje begint tegen hem te keffen. Waarop de staff het beestje vast pakt. Ondertussen rent mijn schoonzusje ernaar toe en beginnen de oude mensen allemaal te schreeuwen en te gillen. Waarop het baasje van het kleine hondje het beestje op tilt.
Ja eenmaal raden wat er gebeurd, de staff gaat springen. Ondertussen had mijn schoonzusje haar hond vast en liep een stukje weg om honden bij elkaar weg te houden. Toen redelijk laat kwam het pas bij mij op dat ik Boris ook maar vast moest doen omdat ik nogal geschokt was door wat er gebeurde.

Boris was ondertussen naar de staff toegelopen om te kijken wat er aan de hand was. Hierbij loopt hij gewoon heel relaxed langs het zwarte hondje waarop een van de oude mensen tegen mij begint te schreeuwen dat ik mijn hond vast moet houden, dat als ik zie dat het andere beest vast gaat ik die van mij ook moet aanlijnen want ik heb er wel de hond voor die uitvalt en aanvalt!

Toen ben ik boos geworden want Boris doet nog geen vlieg kwaad en deed helemaal niets! Daarbij is het ook lomp om je hond vast te doen en op te gaan tillen in zo'n situatie! Ik heb haar gelijk gegeven dat mijn schoonzusje ook fout was maar de reactie van hun was ook totaal niet goed! Normaal gaat het altijd goed, heb nog nooit zo'n situatie meegemaakt en weet dus ook niet hoe ik zou moeten reageren in zo'n situatie.

Ik ben hier best van geschrokken en weet eigenlijk niet wat ik ervan moet denken. Moest het even van mij afschrijven! :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jullie mening/tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja 3 doggies

honden foto van patrick &  sonja

nu ik zou bij voorbeeld mijn hond altijd aan de lijn houden of moet er zeker van zijn dat er geen andere mensen lopen ,want je zie wel je weet nooit he'en al de mensen zijn niet altijd even lief hoor
grtjs :-D

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Dat vind ik zielig.. Af en toe moeten de hondjes hun energie kwijt kunnen en dit is de 1e keer van de 20 of 30 keer dat het dus fout gaat.

En daarbij durf ik mijn hand ervoor in het vuur te steken dat Boris never als eerste zal uitvallen. Kijk hapt een andere hond naar hem vind ik dat hij van zich af mag bijten.
Heb ik straks een kind dat wordt geslagen zeg ik ook, sla maar lekker terug. Maar nooit zelf beginnen.

Boris heeft ook nog maar 1 keer "gevochten" en dat was door een bot. Wat lomp was van mijn schoonmoeder want 3 honden 1 bot geven... Ja dat is vragen om problemen! Zeker als het bij 2 van de honden thuis is!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Persoonlijk zou ik gewoon doorgaan hoe je bezig bent.. je kan het niet aanpassen omdat mensen gek kunnen reageren..want dan kan je toch niks meer?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

ik vind zelf dat jij niks heb fout gedaan en het netjes heb opgelost en ja de ene hond is de anders niet. ja en dat die stafford gaat springen ja kan ik ook begrijpen van de hond natuurlijk kan ik ook begrijpen dat de mensen de hond optillen maar is vaak dommer dan de hond op de grond laten staan. want vaak reageren de honden op het paniek gedoe van de mensen zelf hoor.
en jij zal echt wel weten of je hond wel of niks doet toch. ik vind dat je niks fout heb gedaan en het netjes heb opgelost myriam

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

dit soort dingen kunnen altijd gebeuren... moet je hiervoor je hond aan de lijn houden? Nee wel altijd zorgen dat jij leuker en interresanter bent dan andere honden. Misschien hierop nog iets beter trainen. Neem ook altijd iets lekkers mee. Heeft het beruchte hondje er iets aan overgehouden?

Casper is ook wel eens vast gepakt door een andere hond ( bijna gebeten zeg maar) ik was hier ook niet blij mee maar hij heeft er niks aan overgehouden en loopt gewoon nog los.....

Honden maken over het algemeen op deze manier uit wie da baas is. Echt sprake van agressie zo klinkt het niet....

Houdt dit gedrag wel goed in de gaten....

Nu niet te veel van aantrekken.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

idd zou ik ook gewoon zo doorgaan. dat sommige mensen nou gewoon, in paniek raken is niet jouw fout

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je schoonzus had nooit haar hond op die mensen af moeten laten gaan, dat was echt helemaal verkeerd. Als hij niet luistert als hij een andere hond ziet dan moet ze hem niet loslaten daar of zelf beter opletten en hem roepen voor de hond een andere hond ziet.

Over jou en Boris, ja het was wel zo netjes en slim geweest om hem bij je te roepen. Je kan wel zeggen mijn hond doet nooit iets, maar honden in groepen doen vaak rare dingen. Als 1 van de groep begint met ruzie kan de ander zich er zo mee gaan bemoeien, je ziet dit heel vaak.
Ik kan me voorstellen dat die mensen erg schrokken, eerst van het feit dat hun hond gegrepen wordt, dan als ze de hond proberen te 'redden' dat er naar hen gesprongen wordt en dan komt er nog zon grote hond op ze af.

Hen ophengelen is niet handig, maar wel logisch in dit geval. Zij weten niet of de hond wel sociaal is.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Jij hebt niets fout gedaan en je hond ook niet. Die mensen reageren natuurlijk in paniek hè. Die hebben net gezien dat de hond van je schoonzus dat hondje pakte en het is logisch dat ze dan ook wantrouwend zijn tegenover jouw hond.

Stel dat je met Boris wandelt en er twee honden naar jouw hond komen. Laten we zeggen Bouviers (of Herders, Boxers, maakt niet uit welk ras, maar in ieder geval twee type-gelijke honden voor een leek). De ene hond pakt jouw hond, dan wil je toch ook dat die andere hond weggaat?

Ik ben het met Mexx eens: je schoonzus had dit niet mogen laten gebeuren. Vergeet nooit dat je je hond wel kunt kennen, maar dat iedere situatie anders is en ook het gedrag van de hond dus bij iedere situatie anders is. Is je hond veel groter en sterker dan de andere hond of een ander dier, neem dan de verantwoordelijkheid dat je tijdig ingrijpt en het niet laat escaleren.

Echt als je een kleine hond hebt, weet je als geen ander hoe kwetsbaar deze is. Pim is 1 keer door een heel vervelende labrador reu in zijn rug gepakt. Pim was aan een bosje aan het snuffelen en die hond vloog er uit het niets op. Ik heb die hond gelijk van Pim afgerukt en naar de baas gesleurd. Die baas heeft van mij de volle lading gekregen. En geloof me, ik ben geen kleine meid en als ik eenmaal woest ben is menig mens onder de indruk ;-) Zo'n grote hond kan mijn mini's met gemak doodbijten, vandaar dat ik zo kwaad om die onverantwoordelijke houding van de baasjes wordt.

Jij had Boris ook niet moeten laten gaan, ook al is hij nog zo lief. Als een situatie tussen twee honden is geëscaleerd, reageert de derde vaak ook anders of wordt er anders op hem gereageerd. Het is dan dus niet verstandig om hem ook een kijkje te laten nemen.

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Daar ben ik het ook echt helemaal mee eens hoor maar ik was zelf ook echt geschokt en stond er niet echt bij stil. Ben hem meteen vast gaan doen maar op dat moment was de hele situatie voor Boris ook intressanter als terug gaan naar het vrouwtje dus ja.

Ben ook zeer benieuwd wat mijn schoonzusje gaat doen. Ze is al onder begeleiding van een gedragsdeskundige omdat de hond niet meer alleen thuis kan zijn. Dus of het daarmee te maken kan hebben weet ik ook niet. Ze moesten de hond 10 dagen volledig negeren bij hun binnen. Zodat hij rustiger zou worden en gaat liggen op het moment dat hij geen aandacht krijgt.

De mensen hebben het hondje meteen goed bekeken en hebben niets gezegt over verwondingen dus ik denk dat het wel mee viel.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik vind dat jij en je schoonzus niks verkeerd hebben gedaan. De mensen van het kleine hondje hadden moeten weten dat ze hun hond niet gelijk op hadden moeten aanlijnen, ik heb ook 3 kleine honden. Die van mij worden alleen maar onzeker als ik ze ineens aanlijn en gaan dan juist blaffen naar andere honden.

Een hond reageert op de emoties van de baas. Ik vind het raar van deze mensen dat zij gelijk zo angstig reageerde op je schoonzus dr hond. Dat werd dan uiteraard over genomen door hun hond.

Ik kan een heel verhaal op gaan hangen, maar ik vind dat jullie niks fout hebben gedaan. Deze mensen hadden rustiger moeten reageren, hadden gewoon door moeten lopen, dan was er niks aan de hand geweest, hadden jullie gewoon door kunnen lopen en had de hond van je schoonzus jullie gewoon gevolgd.

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Dat denk ik dus enerzijds ook, want zo doen we het altijd en gaat het ook altijd goed.
Maar door de commotie werd de aandacht van de staff naar die groep getrokken.

Maar anderzijds had het niet zover mogen komen dat hij het hondje vast pakte.

Dus vandaar dat ik er nogal een slecht gevoel aan over heb gehouden.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik snap zeker dat je er een slecht gevoel aan over heb gehouden. Dat zou ik ook hebben. Maar dat siert je op een bepaalde manier alleen maar. Daar blijkt uit dat je niet alleen om je eigen hond geeft maar ook om die van andere.

Ik wou dat de eigenaar die onze Bob heeft gegrepen er een slecht gevoel aan over had gehouden, maar nee. En van dat soort mensen hou ik niet.

Maar nogmaals, ik vind dat jullie niks fout hebben gedaan. Ik hoop dat jullie nog wel lekkere wandelingen kunnen maken in het bos.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Gewoon door gaan zoals je bezig bent.

Als je schoonzusje de hond had geroepen wat ze normaal ook deed was er waarscheinlijk niets aan de hand.
Dus volgende keer gewoon even iets beter opletten.

En mensen kunnen een beetje in paniek raken he...is mens eigen helemaal met kleine hondjes want ja die zijn nou eenmaal wat kwetsbaarder.
Maar verder niets van aan trekken en de volgende keer gewoon zorgen dat je schoonzusje wat beter oplet.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

ff off topic.....

Ze moesten de hond 10 dagen volledig negeren bij hun binnen. Zodat hij rustiger zou worden en gaat liggen op het moment dat hij geen aandacht krijgt.

wat is hier het idee achter van de GT als ik vragen mag? dit lijkt mij niet echt een goeie oplossing eigenlijk, deze hond wordt genegeerd door zijn eigen roedel toch? zou die hier niet gestrest van worden? het lijkt mij eerder een zware straf dan opvoeding.... :-)

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes 3 doggies

honden foto van Mayumi & meisjes

Ik ben het eens mee met Mexx en Puzzle & Pim. Ik denk dat je niks verkeerd gedaan hebt maar iedere situatie is anders.

Mijn Nara kan niet tegen bepaalde rassen en is meerdere keer aangevallen geweest en ooit gebeten geweest door een duitse herder. Ze gaat nooit op de grond liggen in zo'n situatie. Haar los laten is geen optie want anders gaat ze nog harder blaffen en vechten uit zelfverdediging. Hiervoor heb ik gedaan wat ik kon maar ze blijft maar zo. Dus ik moet haar aan de lijn houden. Ik weet dat het niet de beste oplossing is in theorie om je hond op te tillen maar ik moet mijn hond beschermen. Ik heb ook mijn hond opgetild in zo'n geval en zal nog hetzelfde doen als het nodig is.

Maar verder je moet gewoon blijven doen wat je nu doet. Zulke dingen gebeuren eenmaal...

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Ze moesten de hond 10 dagen volledig negeren bij hun binnen. Zodat hij rustiger zou worden en gaat liggen op het moment dat hij geen aandacht krijgt.

wat is hier het idee achter van de GT als ik vragen mag? dit lijkt mij niet echt een goeie oplossing eigenlijk, deze hond wordt genegeerd door zijn eigen roedel toch? zou die hier niet gestrest van worden? het lijkt mij eerder een zware straf dan opvoeding....


De gedachte erachter was dat de hond graag aandacht opeist. Zodra zij niet thuis zijn kan hij die aandacht niet opeisen en gaat hij uit frustratie dingen slopen. (Tafel poten kaal vreten, hap uit de salontafel, bed en matras vernielt) Ze moesten hem negeren om hem zover te krijgen dat hij begrijpt dat hij aandacht krijgt wanneer hun willen en zodat hij niet gefrustreerd raakt als hun weg zijn. (Weet het verder ook niet precies.)

honden page profiel ••**Monica*budha* en fee**••••**Monica*budha* en fee**•• 3 doggies

honden foto van ••**Monica*budha* en fee**••

hoezo zou jij hier over aardig wat kritiek krijgen??
zoals ik lees is er weinig gebeurd behalve een hele hoop gillende mensen en 3 honden...
kan m zelf voorstellen dat iedereen erg geschrokken is... maar je heb niks fout gedaan...
en waarom moet jou hond vast terwijl die niet eens iets doet.... als jij een golden bij e had.. had er hoogstwaarschijnlijk niks aan de hand geweest.... maar omdat het over deze rassen gaat, moet iedereen direct gillen... alsjeblieft zeg...

nee hoor zoals ik het lees niks verkeerds gedaan en is je hond gewoon prima opgevoed..

en over die andere staff...als het alleen vast pakken was en niet doorbijten hebben die mensen meer schade aangericht dan de staff zelf...hoe vervelend ook.. niet iedereen kan door 1 deur... en nou heb zei toevallig weer het nadeel dat ze een staff is.. althans... niet dat het een nadeel is.. maar wel dat mensen het zo zien

en zoals eerder gezegt het siert je dat je er zo over denkt,,, laat meteen zien dat je niet een hond heb als status symbool, als je begrijp wat ik bedoel ;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

@ daisy.....off topic

nou een hond gaat niet dingen stuk maken, als de eigenaars niet thuis zijn, omdat de hond aandacht wil van de baas. hij doet dit of omdat hij verlatingsangst heeft of de leeftijd of te lang alleen of omdat hij simpelweg teveel ruimte heeft. ik zou voor start de hond maar eens iets kleiner opsluiten als ze weg zijn, en als ie verlatingsangst heeft moeten ze dit ook trainen.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JMJ

Dit is dus mijn grote angst als ik ergens met mijn Jace loop: dat er zomaar honden op hem afkomen.
Jace is al 5 keer in zijn leven flink gegrepen door reuen, al als pup van 3 en 6 maanden (met verwondingen)en daarna 2 keer in de rug aangevallen en daarna nog een keer door een hond.
Daardoor heeft hij nog maar heel weinig vertrouwen in andere reuen. Ik lijn hem dus altijd aan als we andere honden tegen komen en ik vraag/roep dat ook naar ons tegemoetkomende baasjes met honden.
Ik draai me dan ook vaak om als ik iemand zie aankomen.
En daarom wandel ik dus bijna altijd in een gebied, waar ik niemand tegen kom en waar ik ver vooruit kan kijken.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

een hond is en blijft nog altijd een hond eender in wat situatie je terecht komt, zeg nooit mijn hond doet dat niet want je zal er nog echt van staan kijken wat je hond misschien wel allemaal kan doen.
ons sadira laat ik zowizo nooit los omdat ik van haar weet dat zij zeker durft aanvallen is die nu los of vast maakt haar helemaal niets uit, meestal negeert ze de honden maar als de hond haar gaat aanstaren zal ze er wel gaan opvliegen zonder waarschuwing.

ons ilisha is wel een hondje dat mag loslopen maar zie ik iemand anders komen met een hond ook al heeft die zijn hond los maak me neit uit ilisha gaat vast. ik wil geen enkel risico nemen ilisha is heel sociaal maar 1 verkeerde prikkel en ze kan ook aanvallen als het nodig moest zijn.

ik heb aan de zee een keertje heel boos geweest iemand met duitse herder was ook aan het wandelen zijn hond was los sadira was aan een lange lijn, maar we stonden op een plek waar niemand mocht zwemmen dus daar gingen we ons amuseren ons sadira had veel plezier opeens kwam die duitse herder naar haar toegelopen die man bleef staan kijken ik hef mijn handen omhoog naar die man om te zeggen euhm roep jij je hond eens ik werd echt pisnijdig op hem. hij deed teken ach laat ze maar, maar ik zag opeens ons sadira ahar houding veranderen ik heel luid naar die man roepen mijn hond durft uitvliegen toen was die wel snel m zijn hond bij zich te roepen. hij moest zelfs de andere kant uitlopen zodat zijn hond zal volgen. dus je weet nooit wat voor hond je tegenkomt, het kan altijd wel eens zijn dat de andere mensen niet hebben gezien dat er een hond aankomt ofz. jij kan dan mss wel een lieve hond hebben maar dat is geen teken dat een ander zijn hond ook even lief is, en dan volwassene honden uit verschillende roedels want het zijn tenslotte roedels kan conflicten met zich meebrengen, 1 verkeerde prikkel bij je hond is genoeg.

honden page profiel MiranMiran 3 doggies

honden foto van Miran

Als je met je hond buiten loopt en er komen je mensen tegemoet met een andere hond (maakt geen ... uit of die hond groot of klein is) en die mensen doen hun hond aan de lijn als ze andere honden tegenkomen dan is dit nooit voor niets ! OF ze zijn bang voor hun hond(je) OF ze hebben zelf een brutaal aapje die ze niet erg vertrouwen.
Dan moet jij als je dit ziet dat andere mensen hun hond aanlijnen je hond bij je roepen en je hond aanlijnen. Je bent ten alle tijden fout als jouw hond losloopt en een andere hond grijpt die aangelijnd is.
Dit klinkt erg Cru maar is wel de harde werkelijkheid.
Het feit is ook nog dat honden officieel niet los mogen lopen hetzij het aangegeven staat met een bordje.
Dus als dit hondje enig letsel had gehad dan had het jullie duur te staan gekomen. Je schoonzus omdat haar hond een aangelijnd hondje grijpt en jij omdat je hond losloopt.
Ik wil niet bevooroordeeld zijn , maar dit is nou eenmaal wettelijk zo geregeld . En ik zeg altijd, ook al heb je een hele lieve hond:

"je kan een hond wel tegen zijn kop kijken, maar niet erin"

honden page profiel Alma & KaidiAlma & Kaidi

honden foto van Alma & Kaidi

Marie:
Je bent ten alle tijden fout als jouw hond losloopt en een andere hond grijpt die aangelijnd is.

Is dat ook zo in een losloopgebied?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ja in een losloopgebied geldt deze regel ook.

Groetjes Cia

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Als de hond van je schoonzusje bewijst niet los te kunnen lopen, moet ze dit ook niet doen. Ongeacht of het beestje zijn energie dan wel of niet kwijt kan. Dit moet ze dan doen op een plek waar de hond geen hondjes kwaad kan doen.

Mocht dit de eerste keer zijn is het gewoon vette pech! Het kan altijd gebeuren! Je kunt er alleen maar van leren! ;-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

snap at je goed geschrokken bent. maar ja het beestje liep toch eerst ook los en werd later pas aangelijnd en zeker stom dat ze hem boven haar hoofd gaat houden want dan gaat elke hond springen ongeacht ras.

beter opletten de volgende keer. iedereen overkomt het wel eens dat je net niet scherp bent.

honden page profiel MiranMiran 3 doggies

honden foto van Miran

Sorrie dat ik nu pas reageer. O-)
@ Alma & Kaidi :

Ja dat geldt in een losloop gebied ook.
Alhoewel ik wel van mening ben dat als een hond om welke reden dan ook NIET kan loslopen, je ook niet naar een losloop gebied moet gaan. Loslopende honden zijn nl altijd in het voordeel . Ze zien dan ook een aangelijnde hond als "de zwakke" en dan kan het zijn dat er ongelukken kunnen gebeuren.
Aan de andere kant zou een honden eigenaar die een zeer dominante hond bezit ook zijn hond niet los moeten laten ( als het een bijter is) in een losloop gebied.
Je zou er nl vanuit moeten gaan als je naar een losloop gebied gaat er honden lopen die sociaal zijn naar andere honden en mensen toe. Alhoewel je ook van die matcho figuren hebt die zulke situaties juist opzoeken en het juist toejuichen als hun hond een andere hond grijpt. :'(

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula 3 doggies

honden foto van Purdey en Chula

Nou ik weet niet wat er allemaal geld in een losloop gebied, maar als je een hond hebt die niet los mag/kan en je bent bang voor honden of jou hond is bang voor andere honden of wat dan ook, moet je niet in een losloop gebied komen! Want je weet dat dit kan gebeuren... Ik liet Chula eerst altijd los en kreeg ook altijd drama, maar ik zei dan altijd vriendelijk dat ze een ander pad moesten nemen en niet de losloop route! Je weet van je eigen hondje wel of hij "gevaarlijk" is of dat ie alleen wilt spelen..

Dus Daisy, ik vind die andere mensen fout! Chula luisterd de laatste tijd niet goed, dus doe ik haar aan de lijn, maar ga geen mensen zeggen dat ze dat ook moeten doen als t een losloopgebied is..
Dus volgende keer gewoon doorlopen!

Groetjes :-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

tja in fijte hebben jullie niks fout gedaan en zijn zij panikerig bezig geweest. alleen de consequenties die er van kunnen komen zouden best heftig worden omdat het hondje van je zus helemaal opgeprikeld word door alle stres er om heen.
ik zou toch proberen het voor te zijn leker je hondjes los maar als er oude mensen met kleine hondjes zijn net even wat eerder je hondje aan de riem.
tot je zeker weet dat die mensen het niet erg vinden dan weer los of door lopen en dan weer los.

maar is en blijft moeilijk als een andere in de stres gaat want dat is juist waarom de hond van je zus zo reageerde. kan hij ook niks aan doen. hij pikt de stres op en reageert er op.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Hogy loopt bijna altijd los op de plekken waar het mag dan.
Hogy luisterd gelukkig ontzettend goed, als er andere honden aankomen laat ik hem naast lopen aan de binnenkant.. Als de baasjes zeggen dat het goed is laat ik hem vrij.
Ik ga niet zeggen dat hogy nooit wat zal doen bij andere honden, want een hond kan je nooit 100% vertrouwen.
En daarom laat ik Benji bijna nooit los, hij heeft het niet zo op alle honden, en gedraagt zich dominant, niet elke hond acepteerd dat en het kan dus fout gaan.

Tuurlijk, het is een fout geweest, maar het is nou eenmaal gebeurt. De Staff had dit niet moeten doen, maar het kan ook zijn dat zijn gedrag veranderde door de spanning van de groep mensen. Honden reageren erg op het gedrag van de mens, en aangezien hun nog al gestresst reageerde kan dat de oorzaak zijn.

Gelukkig is alles tog nog goed afgelopen.

Groetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jullie mening/tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^