Schuldig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik ben nu alweer een hele tijd hierop het forum maar begin me steeds schuldiger te voelen tegen over Casper.

Als pup zijnde is hij 3 dagen in de week alleen thuis geweest. Uiteraard hebben we eerst 4 weken vakantie gehad maar hierna weer aan het werk . Casper was die dagen 8 uur allen thuis met een onderbreking van een half uur. Wij hadden ons wel verdiept in het hebben van een hond en Casper heeft nooit een kik gegeven toen hij alleen thuis was. maar toch knaagt het aan me dat we het op deze manier gedaan hebben. Ik weet dat we niet de enige zijn maar toch....

Hij is nu een zeer stabiele hond, erg vriendelijk en speels maar oko heel rustig binnen. Ik heb niet het idee dat hij er iets mee geleden heeft.....


Ook als is dadelijk weer een leuke baan gevonden heb ben ik bang dat hij weer die 3 dagen alleen is. Hoop dat ik hem tussendoor uit kan laten....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schuldig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

je hond is een stabiele lieve en speelse hond dus iets heb je goed gedaan. je hond laat je voor de rest toch wel heel goed uit en als je er zo mee zit laat alleen zien dat je heel veel om hem geeft. drie dagen in de week alleen thuis is niet erg hij is het gewent zo te zien want anders was hij niet zo stabiel :-D
zolang je de andere tijd goed met hem speelt en uit laat moet het kunnen. zonder eten zitten is nog erger toch ;-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik bedoel dat er gewerkt moet worden.

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike) 3 doggies

honden foto van Meis (meike)

ik snap het je je voelt en waarom, maar ik zou me er voor nu niet te druk om maken. je hoeft je naar mijn idee niet schuldig te voelen. Het is gegaan zoals het gegaan is en dat is prima :-) dat blijkt. Als straks weer wat veranderd dan zul je zien wat er gebeurd :-)

honden page profiel Sarina, Kyra & Yoko Sarina, Kyra & Yoko 3 doggies

honden foto van Sarina, Kyra & Yoko

Je moet je niet schuldig voelen, ik weet het is niet leuk om je hond zo lang thuis te laten.

Ik heb al erger gezien hoor =( Honden die dag en nacht alleen zitten in een zielig kooitje zodat hij kan blaffen als er iemand komt.

Dus dan valt het eigelijk wel mee want ik denk dat je veel met je hond doet! Ik weet zeker dat hij het niet zo erg vind zoals wij er over denken. Ik ben er zeker van dat hij gewoon wat lekker luierd of wat knabbelt aan zijn dingen die hij geeft liggen.

Voel je niet schuldig, je kan er toch ook niets aan doen? Niet iedereen is elke dag thuis he ;-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik snap je gevoel, heb precies hetzelfde..

Een keer in de 5 weken is het zo dat Missy lang alleen thuis is..en dan denk ikd e hele dag..zou het wel goed gaan dit en dat.. Maar aan de andere kant.. als je wanneer je er wel bent je hond de aandacht geeft..dan maak je het op die manier toch weer goed?
Zou toch veel slechter zijn als je 3 dagen zou werken en de andere 4 zou gaan winkelen waardoor je hond alleen is..
Als je niet werkt..kan je ook geen hond betalen..

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik kan veel honden, vooral de labrador, die hele dagen alleen zitten. Sommige worden tussen de middag niet eens uit gelaten.
Diesel is ook iedere ochtend, ong 4 a 5uur alleen thuis, hij is hier aangewend, slaapt volgens mij de hele tijd, want als ik een ochtend thuis ben, ligt hij ook alleen maar te snurken.
Diesel is in huis ook heel erg rustig.
Als je hem tussen de middag kunt uitlaten, en s,morgens een flink stuk met hem gaat wandelen, lijkt het voor de hond niet vervelend hoor, het is maar net wat ze gewend zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt zo te lezen een fijne hond, als je je zorgen maakt dat tie te lang alleen zit. kijk eens rond of iemand een uurtje op de dag tijd heeft voor je hond, geen schuldgevoelens kweken hoor, er moet ook brood op de plank komen.

en als je iemand kan vinden, is dat voor jou een hele geruststelling, anders voor je weg gaat goed uitlaten, lekker spelen met je hond, en thuis komend ga je weer met hem uit, dan komt je hond niets te kort hoor.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ideaal is het niet geweest en hetis blijkbaar goed gegaan, daar heb je mazzel mee gehad. Ik zou zelf uitlaatservice inschakelen, zeker als je je hond nu hebt laten wennen aan een wandeling tussen de middag.

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie 3 doggies

honden foto van Lydia & Bobbie

Ik sluit me helemaal bij Angela aan.

Groetjes Lydia

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Dit zal altijd gevoelig blijven. Bij jezelf en bij mede-baasjes.
Maar ik raad je aan alleen aan je eigen schuldgevoel te werken en je verder niet teveel aan te trekken van hoe anderen het doen.
Niet iedereen is in de positie niet te werken of zo te werken dat de hond nooit alleen is. Ook ik niet.
Ikzelf heb het een heel eind op de rit m.b.v. een uitlaatservice en als het nodig is hulp van lieve mensen om me heen. Toch zijn mijn honden ook iedere week een aantal uren alleen en toch voel ik me nog regelmatig schuldig ondanks mijn goede zorgen.
Als je ziet dat je hond tevreden is en je bent buiten je werk veel met hem bezig.. Veel meer kan je toch niet doen? Jullie moeten ook eten.
Je zou altijd nog kunnen kijken voor een uitlaatservice. Dan komt het toch een heel eind in de richting van ideaal?
Niet te druk maken, dit is nu en dat is straks (misschien).

Succes met het vinden van een baan en een knuffel voor Casper :-D

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Knap dat jij je schuld gevoel uitspreekt!
Ik ken het gevoel. Helemaal als je hier het één en ander lees.

Maar net wat Willemijn zegt, er moet ook brood op de plank komen. Je hebt het goed gedaan met Casper en daar gaat het toch om. Hij is gelukkig en jullie zijn gelukkig!

Falkor en Joy zaten voorheen ook wel eens 6 uur alleen thuis. Ja niet ideaal, maar goed over nagedacht. Want voordat ze 'lang' alleen werden gelaten waren ze moe genoeg om die tijd te slapen.


Niet schuldig voelen!! Je doet het goed, je geeft om je hond. Daarnaast kan je altijd, voor je eigen gevoel misschien iemand laten komen die Casper dan een keer uitlaat/aandacht geeft.

Liefs,

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

CAsper kreeg al mijn vrije tijd. Ging iedere ochtend een uurmet hem wandelen hij kreeg een kond of broekjes bal toen ik ging. Hij sliep heel de tijd...

Hij krijgt soms meer aandnacht en liefde dan mijn eigen partner ( hij doet precies hetzelfde hoor ) aan aandacht en beweging heeft het noit gelegen!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

kond is kong ;-)

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Dan is het toch duidelijk Kim!

Je zorgt goed voor Casper :-D

Liefs,

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind ik ook Kim, geen zorgen maken, O-)

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Misschien kun je Casper inderdaad met een uitlaatservice meesturen wanneer het weer nodig is. En schuldgevoel, daar heb je echt helemaal niets aan (makkelijk gezegd O-) ), zeker niet ten opzichte van een hond. Die verwijt je toch niks :-) , dus je doet het echt alleen jezelf aan.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

zoals ik al zij ik vind dat je heel goed voor hem zorgd en hij niks te kort komt, je hoeft je nergen zorgen om te maken hoor :-D
je hond is gelukig anders zou hij anders zijn en daar gaat het om

ody (Gast)

wij hebben sinds 2 maand een puppie in huis genomen. Onze chow chow is morgen 15 weken oud. Wij werken beiden full-time. Dus is onze pup overdag 8 uur alleen. Op woensdag ga ik smiddags even langs om hem uit te laten omdat hij anders 9u alleen zit thuis. in het begin was ik de eerste week thuis en ging ik elke middag naar huis om te zien of het goed ging met hem. Hij kan overdag als wij weg zijn binnen en buiten loslopen. Mijn probleem is dat ik me echt superschuldig voel elke ochtend als ik hem moet verlaten als ik naar mijn werk vertrek. Ik kan er maar niet aan wennen en zit altijd met de gedachte, probeer ik nieuwe baasjes voor hem te vinden of niet. Ik zie die hond zooo graag, en echt tis een superlieve. Savonds geven wij hem wel superveel aandacht en in het weekend ook, op maandag gaan we met hem ook naar de puppieschool. Ik vraag me constant af, is hij wel gelukkig. Spijtig genoeg zal ik dat nooit weten. wat denken jullie van deze situatie

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind dat veel te lang voor een hond, laat staan een puppy. Nee, niet gelijk de hond wegdoen, maar een oplossing zoeken. Tussen de middag uitlaten, hondenopvang, als de hond wat ouder is uitlaatservice, een oppas zoeken... Je hebt gekozen voor de hond en zult hier ook een oplossing voor moeten zoeken.
Je kunt het ook zo laten als het goed gaat, maar ideaal is het zeker niet.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

@Kim, je hebt het hem duidelijk goed aangeleerd.
Geloof me dat Casper veel gelukkiger is met een baas die drie dagen weg is, maar daarnaast aandacht krijgt en leuke dingen doet met zijn baasje, dan als hij bij iemand zit die de hele dag thuis is, maar niets met hem doet.

@Ody, misschien kun je inderdaad iets van een hondenuitlaatservice inschakelen?
Ook voor jou geld, er zijn vele mensen die veel thuis zijn, maar dan niet naar de hond omkijken.. Jij besteedt er verder veel aandacht aan en doet cursus met hem. Dat maakt een hond blij, kwalitatieve aandacht.
Uiteraard is je hond nu nog erg jong om zolang zijn plas op te kunnen houden, dus daar zou ik wel proberen een oplossing voor te zoeken.

honden page profiel Ingeborg MartensIngeborg Martens

honden foto van Ingeborg Martens

Zelf werk ik 4 dagen per week en dan is ons Bono overdag alleen thuis. Hij heeft dan wel lekker de ruimte in de schuur en de tuin. En altijd als ik thuis kom ligt hij te slapen op zijn kussen. Wel ga ik daarna lekker met hem naar het bos of in de omgeving wandelen zodat hij zijn energie kwijt kan. En s'avonds houd ik er wel rekening mee dat hij overdag al alleen is geweest. Bono is een superlieve hond en ik heb niet het idee dat ik hem hiermee te kort doe.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ik begrijp je schuldgevoel wel hoor, dit hebben mijn man en ik ook nog alle dagen ;-)
Maar als de hond hier prima mee overweg kan is er geen probleem. Je zegt zelf dat alle aandacht naar de hond gaat als jullie thuis zijn. Er zijn honden genoeg die zelfs dat niet hebben.
Als je hond iets groter is kan je een tweede hond overwegen. Wij hebben er ook twee omdat we full-time werken. Dat scheelt wel.
En film je hond eens, goed kans dat je ziet dat hij bijna heel de dag slaapt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schuldig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Help mijn hond moet in bad!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^