Broodfokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

de pup is gekocht en wij weten allemaal dat je geld terug krijgen/vragen nu niet echt een reele optie is.. O-)

Hopen dat hij gezond blijft :-)
oukje.. het heeft geen zin. :'(

Tony weet het nu, en zo zullen er nog heeeel erg veel mensen hier topics gaan posten.. allemaal net te laat, maar wat oa Tony nog kan doen, en jij btw ook, is veel meer met mensen over br fok gaan praten, het is de kunst om het maatschappelijk aanvaard te krijgen dat je nimmer nooit niet zo met dieren hoort om te gaan!
En de maatschappij intresseert het geen ene **** wat er met dier
en gebeurd tot dat ze er zelf de dupe van worden oa door de br fok, maar kijk ook ns naar dierenmishandeling..
veel mensen maken zich er niet zo druk om, tot dat het hun eigen dier zou gaan.. :'( :'( O-) :'( O-) :'( O-) :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TonyTony

honden foto van Tony

@Oukje

U reactie moet ik niet hebben oukje, of ben jij zo perfeckt!

Ben dan teminste blij dat ik dit ene hondje een mooie thuis kan geven.

En niet dat ik mij moet verdedigen maar om op u vraag te antwoorden: ik zit hier slechts 2 weken ofzo op.
En in Belgie bestaat het niet een lijst met broodfokkers. Wij zoeken opt internet naar een bepaald soort en dan kom je verschillende tegen en dan zochten wij de properste uit.
Sorry dat ik niet alles weet zoals U he! man toch...

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

als je er niet bedacht op bent (br fok) kan je je vaak ook niets voorstellen omtrend de hoe en wat achter de br fok. :'( , dat is een dusdanig smerige manier van handelen, dat een gemiddeld , pshychisch gezond/stabiel iemand, zich er ook absoluut geen voorstelling van zou kunnen maken.. :'( :'( helemaal niet als je zo'n buld aan dotjes voor geschoteld krijgt.. O-) :'( O-)

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

@ Isabelle , je hebt gelijk...spijtig genoeg maar ook gebeurd er mishandeling door eigen baasjes :'(

Carla (Gast)

Oukje, ik zat ook niet op een hondenforum, voor ik een hond had.
En toen nog niet meteen maar pas na een jaar en nog puur toevallig ook.
Ik heb wel boeken gelezen en via een vereniging bij de fokker van onze hond terecht gekomen.
En ondanks dat die hond van Tony bij de woefkesranch wegkomt, heeft hij er toch een fijne hond aan, zoals je kon lezen.
Misschien heeft hij geluk gehad, wie zal het zeggen.
En misschien komen er wel meer goede honden weg dan je denkt.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Nou goed, ik denk dat het voor Oukje zo glashelder is, dat ze er niet meer bij stilstaat dat het op andere mensen niet zo leuk overkomt.

Iedereen heeft het 't het beste met elkaar voor. Niemand wil elkaar bewust beledigen. Maar dit was iets wat blijkbaar gewoon direct in haar opkwam.

Ik heb Oukje netjes een bericht gestuurd, daar ik me ook wat aangevallen voelde hierover. Ik ga er vanuit dat ze dit goed oppakt.

honden page profiel TonyTony

honden foto van Tony

Hier in Belgie zijn ze er ook zo niet met bezig zoals bij jullie in Nederland. (jammer genoeg)

En idd ze kunnen je sneller liggen hebben dan dat je denkt. :'(

Maar ons Zara is super gezond zoals je op de foto's kan zien en ik kan me geen beter beagle wensen.
Ik hoop dat het zo mag blijven ;-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik weet het Isabelle. :'(

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

ook in Belgie zijn mensen die echt wel goed bezig zijn met hun honden. Als je in België een gezonde hond hil kun je ook kijken bij een rasvereniging of bij ST hubertus waar de stambomen vandaan komen. Hierbij aangesloten fokkers fokken ook volgens regels en richtlijnen Ik denk wel dat je dit van te voren had kunnen weten, HIer is nu natuurlijk niks meer aan te doen en gelukkig is je hondje gezond! Voor een volgende keer je wel eerst wat beter informeren.

Wat jij er nu wel nog aankunt doen is andere mensen bewust maken van de manier van fokken. Aan deze praktijken zal nooit een einde komen maar hoemeer ze de kop wordt ingedrukt hoe beter!

Hoop dat in Belgie ook snel zo'n lijst komt.

Hopenlijk blijft je beagle zoals hij nu is! :-D

honden page profiel TonyTony

honden foto van Tony

als je weet, val dan de mensen niet aan die er niets van weten :'(

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

jeetje het is geen aanval of zo.

Veel mensen die een hondje uit de broodfok hebben geven aan hier niets van te weten. Terwijl een klein beetje vooronderzoek veel ellende kan voorkomen...

Daar gaat het mij om.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Broodfok roept bij veel mensen ergernis op. Dat blijkt wel door de reacties hier. Want als je hoort dat mensen pup bij een broodfokker hebben gekocht, maakt dat je kwaad. Zeker als je zelf er de dupe van bent geworden (door problmen) en het niet wist. Ik ben er dus van overtuigd dat iedereen hier reageerd na eigen ervaringen. Al dan niet rekeninghoudend met degene die het post. Het zou fijn om dan wel eerst je te informeren of ze er bekend mee waren, alvorens beschuldigingen te maken. Dat is dna niet zo leuk. Maar dat is ook het gevaar met topics openen. Iedereen mag en kan hier zijn eigen mening kwijt. Uit alle informatie moet je gewoon het positieve oppakken. Je doet datgene ermee wat je kunt gebruiken.

Maar goed, het blijft een heel scenario met broodfokkers. Ze moeten gewoon voorgoed op doeken. De wet moet strenger worden, dan houdt het op. Grenzen moeten dicht, zodat er niks meer vervoerd moet worden. Maar ja...we kunnen zoveel hopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Toch blijft het merkwaardig, als je gewoon woefkesranch intypt bij google komt er een heleboel negatiefs tevoorschijn. Waarom dan toch een hond kopen daar..dat is moeilijk te begrijpen.

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

de lijst die ik neergezet heb is overgenomen van een ander forum (waar ik veel te vinden ben....). de mensen daar zijn erg bekend met broodfokkers en strijden er (legaal) behoorlijk tegen ;-)

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

???
ik ben niet helemaal bekend met dit forum, maar kan een van de moderators/beheerders me uitleggen waarom de lijst weg is (kan ook per pb)?
zal vast een goede reden voor zijn, maar ik wil hem wel graag weten ;-)

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Je hebt een Pb van me

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

gelezen en gereageerd en...gesnapt ;-)

honden page profiel JaneJane 3 doggies

honden foto van Jane

voor degenen die de lijst graag willen zien: stuur me even een pbtje ;-)

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik heb deze mail twee weken geleden naar alle instanties gestuurd. Instanties in België en in Nederland.Zo ook naar TV programma,s en naar alle politieke partijen in België en Nederland.Aldoor krijgt de consument de schuld,maar de schuld ligt bij de politiek.Een hond is in de wet maar een ding en daar zit dus het probleem.De wet moet worden veranderd!Ik heb van sommige dierenrechten organisaties via de mail vernomen dat de puppy fabriek zeer waarschijnlijk van hogerhand in bescherming word genomen.Waarom dat weet men niet.Men probeert al jaren deze fabriek te doen sluiten.Ik heb foto,s van daar binnen gezien.Foto,s die tegen alle regels in, met een mobiel zijn gemaakt.Ik kan er van kotsen.

DE MAIL

Enige tijd geleden kwam de site www.animal-express bij mij in beeld en nog maar kort geleden heb ik van dichtbij meegemaakt dat de dieren respectloos worden behandeld en heb de effecten gezien die broodfok voor de teven met zich brengt. Als deze teven geluk hebben krijgen ze uiteindelijk, als ze om wat voor reden dan ook niet meer aan de geforceerde fok kunnen deelnemen, lichamelijk uitgeput een nieuw thuis bij een welwillende koper.

Naast de grote hoeveelheid jonge dieren en de veelheid aan rassen en soorten dieren, komt de werkwijze die Animal-express volgt via internet, bestellen en eventueel laten bezorgen, als zeer schokkerend over. De risico´s van ondoordachte aankopen en onzorgvuldige afhandeling lijken groot.

Het fokken op een dergelijk grote schaal met een diversiteit aan rassen brengt enorm veel gezondheidsrisico´s in beeld. Onder andere ook de Cavalier King Charles Spaniël, waarvan 95% de ziekte Syringomyelia hebben. Een levensbedreigende ziekte die met veel pijn gepaard gaat.

Op Internetfora is de genoemde website onderwerp van gesprek en men begrijpt niet dat een dergelijke handel in 2010 gelegaliseerd dan wel gedoogd wordt. Nee, niet in Nederland maar in België. Wel wordt de handel in dieren uit de Oostbloklanden bekritiseerd, maar deze fokfabriek staat net over een van onze grenzen!

Volgens eigen zeggen hebben Dierenrechtenorganisaties in België ook al over de werkwijze van Animal-express aan de bel getrokken, en zoals uit correspondentie blijkt met een verbijsterend antwoord als resultaat. Het geeft mij het gevoel alsof deze fokkerij op de een of andere manier geld in het laatje brengt en dus van hogerhand wordt gedoogd dan wel gelegaliseerd is vanwege een toegekend registratienummer dan wel erkenningsnummer. Niet iets om trots op te zijn in de EU.

Men houdt zich aan de richtlijn van het Ministerie van Landbouw zoals de website aangeeft. Een richtlijn die aangeeft hetgeen minimaal vereist is.

In de hoop dat er een gedegen onderzoek komt naar het reilen en zeilen van Animal-Express, teken ik

met vriendelijke groeten
..........

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Dat is wel goed van je. Ik hoop dat er echt wat mee gedaan gaat worden.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Er is nu niks meer aan te doen, maar ook al heb je in Belgie geen broodfoklijst, als je de naam even had ingetypt op Google dan had je gelijk geweten dat dit een broodfokker is.
Zoiezo kan je een hond niet zomaar even kopen, bij een goede fokker wacht je wekenlang op een pup of kom je zelfs op een wachtlijst.

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

klopt chihuahua love
ik mag over 2 weken ons pupje gaan bekijken
dan is hij 6 weken en dan nog 6 weken en dan mogen we hem halen

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

@ chihuahualove: dat ben ik gedeeltelijk met je eens. als je een hond wilt kopen van marktplaats, gewoon particulier, dan kom je niet op een wachtlijst te staan. kijk je onder het kopje: advertenties adverteerder...staan er niet altijd andere exemplaren op (zoals pups). Maar kijk je onder hapert of wat dan ook, dan zie je wel een hele lijst. Zoek je specifiek onder cockers, en ze hebben er maar een soort van op het moment, zie je ook niet meer van dat soort. Het is net wat je in of uitschakeld op zoekfunctie. En als je geen idee hebt wat een broodfoker inhoudt, hou je daar geen rekening mee.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat klopt Marieke, maar het is gedeeltelijk ook de stomheid van de mens (weet even niet hoe ik dit vriendelijker kan beschrijven).

Mijn hondje komt ook van Marktplaats, met alle kennis die ik nu heb had ik dat nooit gedaan, maar goed ze is er nu en ik ben dolblij met haar.

Maar, ik wist wat een broodfokker was, ik wist waar ik op moest letten en zo ook de zoekfunctie van Marktplaats.
Het eerste waar ik naar keek was inderdaad of diegene een hele lijst had met andere advertenties of niet.

Wil niet zeggen dat het dan goed zit, want zoals de meesten hier nu wel weten is dat dit adres ook een broodfokker was.
Helaas is over dit adres helemaal niks te vinden, niet via Google, niet op Marktplaats, nergens.
Heb overigens na mijn hondje geen advertenties meer gezien van deze man.

Daarnaast heb je broodfok en broodfok, beiden even verschrikkelijk, begrijp me niet verkeerd.
Maar zo'n puppyfabriek is toch echt 10x makkelijker te herkennen of via Google te vinden met allerlei verhalen van slachtoffers dan een broodfokker die zogenaamd de pups in huis opvoed, en waar alles er prima uit ziet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^