Hondenpoep.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel barkybarky

honden foto van barky

Hallo,

Ik ben een trotse eigenaar van Bark, maar ik erger me vreselijk als ik buiten loop. Het lijkt wel alsof iedereen zijn hond op de stoep laat poepen.
Wij hebben hier in de buurt een mooi groot grasveld en een mooi bosje waar de honden los mogen. Daar vindt je dan ook geen drollen op het pad, maar de wandeling er naar toe lijkt wel een hindernis baan.

Toen Bark een pup was heb ik hem geleerd om in de struiken te poepen of in redelijk hoog gras. Tuurlijk is er toen wel eens een ongelukje gebeurt maar dat ruim ik meteen weer op.

Bark poept nu alleen waar ik wil. Zelfs op het strand zal hij niet poepen, want daar zijn te weinig struikjes. Hij is blij als ie eindelijk een paal tegen komt dan kan hij tenminste plassen.

Hebben jullie je hond geleerd waar ze mogen poepen, en ruimen jullie op na de hond of laten jullie het liggen???

Groetjes Amanda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenpoep." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

Hallo Amanda

Hier in Belgie is het verplicht om achter je hond op te ruimen en moet je minimum 2 poepzakjes bijhebben ( anders een fikse boete), toch zijn er veel mensen die de poep laten liggen, namelijk ook in onze straat waar langs beide zijde een tramspoor ligt in een bedding met keien ( je voelt em al komen zeker) dat is een favoriete plek van vele honde-eigenaars, maar die vergeten dan wel dat mensen langs daar hun geparkeerde auto's moeten verlaten, ik heb al dikwijls hondepoep moeten ruimen aan onze voordeur en ik erger me groen en blauw aan deze lakse houding ze geven andere wel opruimende eigenaars een slechte naam.
grtjs, Martine

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Hier zijn ze ook best wel streng maar ik ga altijd naar een veld waar bosjes zijn echt een hondenparadijs daar mogen honden poepen en piesen wat ze willen en je hoeft het daar ook niet op te ruimen staan niet eens afvalbakken. maar vorig jaar lieten de hondeneigenaren hier in de buurt bij een open veld hun honden lekker rennen maar dat mag nu daar in een keer niet meer want dan komt er de zogenoemde hondenmepper (iemand van de gemeente) die je een behoorlijke bekeuring geeft hoor van 90 euro maar kyra poept altijd in de berm waar niemand last van heeft of op plaatsen waar ze het mag

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

ja, dat heb ik in de bosjes of hode uitlaatplaats O-)

honden page profiel barkybarky

honden foto van barky

Hoi,

Ook hier is het verplicht om de poep op te ruimen. Er wordt alleen weinig gecontrolleerd en de meeste opruimbakken zijn binnen no time gesloopt.
Ik zou niet weten wat voor een boete we zouden krijgen.
Maar van mij mag iedereen die niets opruimt of die zijn hond niet in de struiken laat poepen een flinke boete krijgen, Wie weet leren ze er nog van. Wat ik touwens ook nog wilde vertellen was dat een van mijn buren. Ik heb diegene nog niet betrapt, zijn hond in mijn tuin laat poepen. Is dat nou geen toppunt van onbeschoft zijn....

groetjes Amanda

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

verstappen martine ik heb een vraagje betalen jullie ook honden belastng in belgie? :-D

honden page profiel Heleen Heleen

honden foto van Heleen

Ook Nero duikt het liefst zo ver mogelijk de struiken in. Een ongelukje is gelukkig zo opgeruimt.
Erger me kapot aan mensen die hun zooi niet opruimen.
Gelukkig controleren ze hier ook streng. Goede zaak vind ik!

Liefs Heleen en Nero

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

hallo, cocflanel

Nee nu niet meer maar vroeger wel dan moest je op het gemeentehuis een hondepenning halen en die aan de halsband bevestigen. Ik ben er erg voor om dat terug in te voeren, dan denken mensen misschien wat langer na voor ze zich een hond aanschaffen.
grtjs, Martine

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Hondenpoep op de stoep? Helaas komt dat maar al te vaak voor O-) Maar dat zijn 'ongelukjes' he, je moet het de mensen niet kwalijk nemen ;-) Je weet maar nooit wanneer het gebeurd; je wandelt naar de winkel en opeens zit je hond, verstijft van angst, maar ook opgelucht te poepen :-) Ja, dat is ons gebeurd O-)

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

PS we hebben nooit zakjes bij ons want Roos is zinderlijk

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Onze hond weet waar hij mag poepen, op een speciaal grasveldje. Hij is nog jong en haalt het niet altijd. Daarom heb ik altijd mijn jaszak vol met zakjes zodat ik meteen zijn poep op kan ruimen.
Zelfs als het af en toe gebeurd dat ik door de voorraad zakjes heen ben, ga ik naar huis om ze te halen en ruim het alsnog op.
Ik heb er zelf nl. ook een enorme hekel aan als ik thuis kom met poep aan mijn schoenen, erger me ook flink daaraan.

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Hallo,

wanneer ik met mijn baasjes wandelen ga of inkopen dan hebben wij steeds poepzakjes bij. :-D
Ook hebben wij steeds papierenzakdoekjes bij mochten we toch even zonder poepzakje vallen, want om het even waar mijn poep word steeds opgeruimd. ;-) Ik zou ook niet graag hebben dat ik steeds moet opletten waar 'k mijn pootjes moet zetten bij de wandeling :'( om toch maar niet in een "str..." te trappen.
Ja hier in België kan men beboet worden, wel kom hier maar eens bij ons in de wijk kijken, hier moet men met zijn nues op de grnd bijna lopen om zeker te zijn dat men nergens in trapt gggrrr, plezant hoor.

@ a.veliev, wees gerust de meeste zijn geen ongelukjes. En mocht het zo zijn, wees voorbereid men weet nooit wat er komt ;-) Dus altijd een poepzakje bij de hand.

Toshi




honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Hoi, was nog vergeten te zeggen dat ik ook niet op de stoep poep, ik wil steeds een plaatje waar ik wat privé kan... O-) O-)

Toshi

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Bij ons moet je het ook opruimen...alleen...niet iedereen doet het....Er liggen in de dierenwinkels gratis zakjes, en bij de prullenbak hangen ook van die automaten waar je zo'n zakje uit kan halen.
Vorige keer had 1 van mijn hondjes gepoept...ik wil het opruimen.....liggen er zoveel andere hopen...ik zeg zo ten mijn man...welke is nou van die van ons :-D
Maar er staat hier wel een hoge boete op...
Groetjes,
Marian

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Ja is wel een goed idee Toshi ;-) Ik heb eens gezien dat er van die clipjes zijn voor aan de hondenriem, met hondenpoepzakjes erin. Dat lijkt me wel wat :-D

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

Het zou prettig zijn,als iedereen het drolletje (drol) op zou ruimen,ik ben blij dat Rebbel netjes op een poepplaats poept,1 keertje had ze haast,hahaha en dat precies bij de kerk,en dan ben ik blij,dat ik standaard een plastic zakje bij me heb,stel je voor,de kerk gaat uit!!!!

Groetjes Thea/Rebbel

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja ik hoef het niet op te ruimen, hierzo is een uitlaatveld. Er is geen opruimplicht en ze komen ongeveer 1 x per week alles opruimen/schoonmaken.

Maar desondanks ligt de hele stoep vol met hondenpoep, echt onvoorstelbaar. Het ligt gewoon een halve meter naast het veld :'( . Daar kan ik me dus ook echt mateloos aan storen. Laat je hond het inderdaad gewoon in de bosjes of op het veld doen, anders moet je het opruimen!

Maar hierzo zie ik ook elke x iemand die laat haar honden gewoon tegen de auto's aan pissen, zo ontzettend asociaal!
Ik durf er alleen niets van te zeggen, want het is niet zo'n lieverdje en haar honden al helemaal niet!

honden page profiel ..

honden foto van .

Bij ons in de gemeente staan overal hondenhaltes en kun je dus gratis plasiczakjes of van die kartonnenzakjes pakken. Sinds ik Loekie heb kom ik die zakjes dus ook echt overal in tegen (in m'n jaszak, in m'n tas, in m;n broekzak), kleine moeite om mee te nemen en het geen je hond achterlaat even op te ruimen.

Sinds een week is er nu ook hondehalte in de zijstraat bij mij geplaatst. Daar ligt nl een hele strook gras waar alle hondeneigenaren met hun honden langs lopen. Als Loekie daar gepoept heeft ruim ik het altijd al op maar een aantal niet (je kan aan de ontlasting zien dat het uiteindelijk maar om 2 of 3 (honden)eigenaren gaat). Nu is er dus zo'n halte geplaatst en nog tref je verse drollen aan naast zo'n halte :'( :'( Dan denk ik echt hoe moeilijk is het om even op te ruimen.

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dat lijkt me nou fijn, een hondenveldje waar je niet op hoeft te ruimen en het door de gemeente ook echt schoongehouden wordt!
Hier is dat helaas niet zo, je hoeft het veldje niet op te ruimen, maar Biko vertikt het dan ook om daar op te gaan zo vies is het!

Opruimen is gewoon wel zo netjes!

Groetjes, Margje

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Mijn honden heb ik ook altijd hun behoefte laten doen waar ik zei dat het mocht, behalve als ik in een bos aan het wandelen was ofzo, maar dan gingen ze vanzelf in de bosjes zitten. Als het midden op een pad of stoep ligt dan ruim ik het zoiezo op, ook op straat of waar veel mensen/kinderen komen ruim ik het op.
Ik heb zelf een grote hekel aan hondenpoep aan mijn schoenen dus wil ik ook een ander niet lastig vallen met mijn hondenpoepjes.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik vindt dat ze kattenbelasting moeten heffen ipv.honden belasting er zijn meer katten buiten en die poepen en piesen ook buiten maar daar wordt niks over gezegt. wat vinden jullie?

Groetjes Rianne en Kyra

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

hier in degemeente hebben we ons best gedaan voor katten belasting, maar dat krijg je er echt niet door.

eerlijk gezegd vind ik de overlast van katten veel groter als die van honden.

wat het opruimen betreft, ik vind het niet meer dan normaal om de poep op te ruimen op iedere plaats waar je er een ander mee zou kunnen hinderen.
in ieder geval op wegen. stoepen etc.
zelfs in een uitlaatgebied vind ik het nog stom dat je een drol op de weg laat liggen. ik werk deze dan even richting het gras als dat bij hoge uitzondering eens gebeurde.

verder aan de slootkant en in weilanden etc, laat ik het wel liggen. daar heeft niemand last van.

groetjes jolanda

Anoniem (Gast)

ik denk dat ik een voorbeeld ben voor iedereen en daar ben ik trots op!! Ik en ook mijn man ruimen hondenpoep van ons hondje overal op! Ook in het donker en dat betekent dat we dan dus wel eens de poep van een ander opruimen want das dan een koude bleeehh haha
ohja en als er staat dat het een uitlaatgebied is en dat opruimen niet hoeft maar wel mag dan ruimen wij het ook op daar staan ook keurig bakken gelukkig ik denk dat hoe meer baasjes zich zo gedragen hoe meer voorzieningen er voor honden komen, want dan kunnen ze onze hondenbelasting daarvoor gebruiken inplaats van voor dure machines die poep moeten kunne vinden en opzuigen...dus....

Anoniem (Gast)

ohja en wat betreft de kattenpoep, we hebben ook een kat en die heeft gewoon keurig een kattenbak en onze tuin is afgezet zodat ze niet over de schutting kan en ze mag af entoe onder toezicht buiten en dan weer naar binnen en dan rent ze naar de kattenbak die wij dan weer schoonmaken zoo niemand last van!! dus mensen hou je kat ook lekker in je eigen tuintje zo heeft niemand overlast!! Heerlijk wat zijn wij goede mensen je zal ons maar als buren hebben heerlijk toch!!

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

ANONIEM, IK NEEM AAN DAT DIT EEN GRAPJE IS???????????????????????????????????????????

Anoniem (Gast)

nee zeker niet,
kun je nagaan,
dat men dat denkt. Dat zegt genoeg over mensen
ik denk dat wij echt uniek zijn

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

ik wil nog heel veel leren van zulke geweldige mensen zoals jullie.
ik zou zeggen maak je openbaar en log in.
geweldig goede mensen zijn altijd welkom.
groetjes jolanda

Anoniem (Gast)

ik heb echt helaas te weinig tijd om op een forum mee te doen sorry, maar af en toe kom ik eens langs of maak jij nu wel een grapje?
ik hoop het niet want ik dacht ik vertel ook gewoon hoe wij het doen en daar zijn we gewoon echt trots op zo hou je t vol he ondanks dat je tussen de poep van anderen zoekt naar je eigen warme drolletje hihi

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

anoniem,
als het waar is wat je zegt dan heb ik bewondering voor je. dat kun je trouwens ook wel gebruiken als je deze stijl van poep ruimen vol wilt houden, hihi.
ik zou zeggen: ga zo door
groetjes jolanda

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith


Ook ik ruim altijd de poep op van mijn honden als ze al ergens gaan zitten waar het niet mag.
Dat is gelukkig maar bij uitzondering zo.
Ik heb ook altijd aan mijn riem een kokertje hangen waar de zakjes in zitten.
Dus ik sta nooit met lege handen als er iets zou gebeuren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenpoep." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^