vreemd gedrag na sterilisatie????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

floor (Gast)

ons hondje van 8 maanden is afgelopen maandag gesteriliseerd, voor haar eerste loopsheid. Ze was heel angstig die dag maar de dag erop voelde zich weer helemaal fit. Wel is ze ineens heel wild en luistert ze minder goed, ze haalt alles overhoop, trekt aan de riem, heeft heel veel 'honger'. Ofwel, ze gedraagt zich anders. Herkent iemand dit? Kan dit door narcose komen? Zijn het hormonen of puberteit? Hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en mij kan helpen???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vreemd gedrag na sterilisatie????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

dazey was ook vrij wild als ze niet slliep. Kan door pijn komen of de spanning van alles wat gebeurt is

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Bij sterilisatie worden de eierstokken weggenomen. Dan veranderd de hormoonhuishouding in de hond. Dat kan ander gedrag geven. Vaak is dit maar tijdelijk, tot het lichaam van de hond aan een nieuw evenwicht is gewend.

Over die honger: Je moet nu juist 10 % minder gaan voeren, omdat je anders de kans loopt dat je hond te dik gaat worden.

Als de hechtingen er eenmaal uit zijn gaat het ook vaak beter, dan voelen ze zich toch weer wat prettiger. :-)
En dan kun je ook extra activiteit aanbieden, zodat ze haar energie op een positieve manier kwijt kan, bijvoorbeeld door haar te leren naast de fiets te lopen. Daar kun je met 8 maanden voorzichtig mee beginnen, kleine stukjes. En dat dan langzaam opbouwen tot ze 20 minuten of langer mee kan lopen. Vanaf een jaar kun je dan gaan uitbouwen naar 45 minuten. :-)

floor (Gast)

ik ga haar inderdaad minder eten geven :-), anders worden dik. Maar na de operatie vond ik haar afvallen, dus 2 daagjes even wat extra om aan te sterken. Ook zat ze vanochtend ineens helemaal onder de bulten?? Ik zie niks op de huid maar helemaal gebobbelde vacht, ze ziet er vreemd uit. Als het vanmiddag niet beter is even een bezoek aan da.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

dat zou ik ook doen echt dat is toch raar bulten. :'(

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Bel even met de DA?
Die belde mij sowieso de dag erna op om te vragen hoe het ging.

Bo doet voortaan als ze los is wel meer kleine plasjes en ook met haar achterpoten trappen ;-)
Maar meer honger heeft ze niet.

Floor (Gast)

Maar krijg ik mijn oude oh zo lieve hondje weer terug :'( ? Ze loopt met wandelen ineens heel ver weg, heeft alleen maar aandacht voor vogels, konijnen en loopt als een zot met haar tong uit haar bek te jagen. Ze jankt als ze in de bench moet overdag... Kan ze door sterilisatie van de een op andere dag in de puberteit komen of van gedrag veranderen :'( ?!?!

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ja een gebeurtenis kan de pubbertijd wel aan wakere.
geef het de tijd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vreemd gedrag na sterilisatie????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^