pup misschien te fel op andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

Onze Gizmo mechelse herder pup van 13 weken,durft er maar al te goed wezen naar andere honden,misschien om dat hij er nog 2 is gewend.
Als hij een vreemde hond ziet gaat hij er luidkeels blaffend op af,hij heeft ook een enorme beschermingsdrang,hij beschermd ons heel erg,als Luna onze mechel van 8 maand met ons aan het spelen is komt Gizmo voor ons zitten en wil hij absoluut niet meer hebben dat Luna ons aan komt,dit alles gaat wel spelender wijs,ik geef aan wanneer ze moeten stoppen,dit kan soms hard om hard gaan.
Zijn we met ze aan het zwemmen en er komt een vreemde hond aan,dan gaat Gizmo er luid blaffend heen,vervolgens gaat Luna er ook achter aan,dit willen we niet hebben en we roepen ze ook wel terug,maar ze nemen het ontzettend voor elkaar op.Als bv Luna bij een vreemde hond is en die gromt of bijt naar haar,dan vliegt Gizmo deze hond aan,hij is een erg zelfstandige pup,volgens mij zelfs dominant,zo was Luna als pup niet,we moeten hem zeker kort houden,maar is dit normaal gedrag voor een pup van 13 weken?
Voor ons is hij echt superlief,ik kan hem alles afpakken enz,maar hij is echt super koppig als hij iets niet wil en ik eis dit van hem,dan gaat het met moeite,hij kent al wel een paar commando s dit gaat wel goed alleen de HIER dan heeft hij zoiets van ja dat dacht je.Ik doe wel net zolang door totdat hij wel komt en dit is vooral als hij los bij het water loopt.Iemand ervaring met deze dingen?
Groetjes Geralda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup misschien te fel op andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Sorry, kan je niet helpen, hopelijk komen er nog meer reacties. (Die je wel helpen!!)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Gizmo zo nu en dan apart uitlaten en in contact met andere honden laten komen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Lijkt me typisch gedrag van de mechelse herder... Doe je een cursus bij de hondenschool? Ik denk dat jij moet gaan bepalen wie en wat er wordt bewaakt, dat moet je de hond niet laten doen.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

ik denkd at het verstandig dat je Gizmo idd meer dingen apart laat doen en zo socialiseert. Ik weet niet of je op cursus zit met hem maar ik zou dit zeker doen. Zoek daarnaast mensen uit je buurt die ook wandelen met de hond en ga samen.

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

We doen inderdaad dingen apart met Gizmo,hij mag 2 a 3 keer per week samen met Luna mee,en we gaan ook met hem naar puppycursus vanavond pas voor de 2e keer,het is ook niet dat hij helemaal niet met andere honden kan,het is alleen dat als hij een vreemde hond ziet er meteen luidblaffend er naar toe gaat,en als Luna erbij is wil hij haar beschermen.Alleen lijkt hij mij behoorlijk dominant,hij gaat nergens voor aan de kant ,bij de andere pups verleden week liep hij erlangs net alsof hij dacht van oke ik stoor me niet aan jullie,maar hij deed ze ook geen kwaad.Als hij eenmaal aan een andere hond heeft gesnuffeld dan is het ook weer goed,maar dan moeten ze hem niet uitdagen of tegen hem gaan grommen,want dan gaat hij tegenover ze staan blaffen.Onze berner Lady is echt baas over hem,en daar heeft hij heel veel respect voor.Is dit nou typisch herder gedrag of is hij inderdaad dominant,ik corrigeer hem waar nodig,dit spreekt voor zich.Het moet een goed opgevoede hond worden,daarom hebben we verleden week ook besloten om toch met hem op cursus te gaan.Ik dacht het zelf wel te kunnen doen,we hadden het tenslotte net allemaal met Luna gehad zij word deze week ook nog maar 8 maand.Maar ik miste toch een beetje de druk van het zou fijn zijn als hij volgende week zit of af zou kennen.Dit kent hij nu wel hoor,hij doet het heel goed op de cursus,alles ging goed,dat komt ook dat ik de handelingen nog wel wist,maar ik denk dat ik nog meer apart met hem moet gaan doen.
Geralda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup misschien te fel op andere honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Verschil tussen lagotto en perro
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^