Welke hond past het best bij mij ? Mijn situatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

maarten (Gast)

Hallo mensen, ik ben hier nieuw, ik heb de hondenwijzer al uitgeprobeerd, om te kijken welk ras het best bij mij past. Ik kwam interessante rassen tegen als de Amerikaanse bulldog en de Amerikaanse Stafford.

Wat zijn mijn belangrijkste punten : Een hond die er graag eens op uit trekt, een stevige wandeling maakt. Maar ik werk voltijds en ben op dit moment nog altijd niet in een vaste relatie, dus huur een apptmnje. Maar wel een ruim apptmnt, van zeker 100m2 met bijhorend terras. Ik heb kort bij mij veel veld liggen om te gaan wandelen. Het grootste probleem ligt volgens mij bij mijn werk. Het handige is dat mijn apptmnt in dezelfde straat is als het werk. Dus ik kan 's middags de hond even uitlaten. Maar de hond moet wel dan vier uur alleen voormiddag en dan weer vier uur namiddag. In het weekend ben ik vrij. En 'savonds doe ik dan ook alles eraan om met de hond bezig te zijn. Nu zullen er veel zeggen weeral ik raad het af dit dat. De hond mag van mij vrijuit rondlopen in huis, als dit gaat. Er is zowiezo nog een slaapkamer vrij eventueel helemaal voor hem moest het niet lukken, een bench moet dus niet. Ik had dan ook bij de hondenwijzer gekozen voor een hond die goed alleen kan zijn (hoewel ik weet dat honden roedeldieren zijn). En dan kwamen deze twee rassen eigenlijk voor mij het sterkst naar voren. Maar toch graag wat meer info van andere mensen. Vind het ook jammer als een fokker mij afwijst omdat ik voltijds werk, dan zeggen ze neem maar twee katten ofzo. Maar dat vind ik niks voor mij, ik heb thuis altijd in het ouderlijk huis honden gehad, en ben er ook altijd fel op geweest.

Mvg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past het best bij mij ? Mijn situatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Een hond kan leren alleen te zijn (persoonlijk vind ik het idd wat lang). De vraag is alleen of een pup voor jou de goede optie zou zijn?? Ik denk dat je beter kan zoeken naar een (bijna) volwassen hond, die al geleerd heeft alleen te zijn. Met een pup moet je toch bezig zijn om hem/haar zindelijk te krijgen en dat is meestal niet in een week gedaan ;-) . Een volwassen hond is al zindelijk, dus dat scheelt dan weer. Daar zou ik eerst eens over nadenken als ik jou was ;-) .

Anoniem (Gast)

Onze honden waren dagelijks alleen thuis terwijl wij op ons werk waren en dat was toch van 8h tot 16h30. Nooit problemen mee gehad. Kwestie van opvoeden denk ik. Wij hebben noch een tuin noch een terras.

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

ja ik wou zeggen, een hond kan best alleen thuis zijn, moet natuurlijk niet zo zijn dat je dan een hele dag werkt, 1 min thuis komt en dan weer de hort op gaat, maar ut kan best..

en wat angela zegt had ik ook in me hoofd.
ga is na het asiel , das echt dankbaar hoor...
daar zitten vaak ook nog jonge honden of oudere honden die een nieuw huisje nodig zijn, niet omdat ze lastig zijn of een probleem hebben, maar puur omdat de mensen geen tijd hebben of zwanger worden enz enz..

pup moet je 1 keer in het uur naar buiten enz enz, das heel lastig als je 40 uur werkt in een week,
toen wij de pups kregen namen we vakantie op, dan konden we 24 per dag de pup in de gaten houden zeg maar

succes! en alvast heel veel plezier met je nieuwe vriendje!

honden page profiel beesiebeesie

Ik denk
Gewoon geen hond.


honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik kan me wel voorstellen dat een fokker je afwijst. Een hond is een sociaal dier en is van nature niet graag alleen. 8 Uur alleen is best wel lang, ook met een tussenpauze. Ik denk niet dat jij lang weg kunt blijven tussen de middag, dus een half uurtje even vlug uitlaten en dan weer 4 uur alleen laten, vind ik teveel voor een hond. Sowieso kan dat niet met een pup, want die moet je zindelijk maken (wekenlang om de 2 uur uitlaten) en alleen leren zijn. Vaak kunnen ze niet los lopen, omdat ze slopen. Zeker het type honden dat jij wil.
Waarom zoek je niet naar een goede oppas of opvang? Het kost wel (een boel) geld, maar dan kun je zeker weten een hond houden. En als de hond volwassen is, met de uitlaatservice mee als hij/zij sociaal genoeg is of anders ook een oppas/opvang.

Of je moet zo flexibel in je werk kunnen zijn dat je tussen de middag echt een uur weg kan.

Ik weet wel dat bulldog-types veel slapen en nogal lui aangelegd zijn. Daar zou ik dan voor kiezen. American bulldog of Engelse bulldog. Of Bordeaux dog o.i.d.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

die=dat

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Het is niet zo dat mijn hond niet 8 uur alleen kan zijn. Ik wil gewoon niet dat hij 8 uur alleen is. Da´s niets voor zo´n sociaal dier. Voor een hond moet je tijd vrijmaken of hebben.. en anders geen hond nemen.

maarten (Gast)

Als het ging deed ik dat wel, ma alles moet ook betaald worden dus makkelijker gezegd als gedaan e.. En een uur pauze kan ik mss wel regelen ja. Alleen zit ik dannog met het probleem van de puppy.. Had hier thans ook al eens gelezen dat mensen toch fulltime werken en toch een puppy hadden gekocht en nooit geen problemen. Ik kan dan mss beter een aanschaffen in mijn verlof. dat is toch al iets beter..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Heb je ook die verhalen gelezen van mensen waarbij het niet goed ging? Het is natuurlijk makkelijk zoeken naar voorbeelden die jouw wens bevestigen, maar bij veel pups gaat het dus niet goed als je ze gelijk lang alleen laat. Een paar weken vakantie opnemen, kan een goede start zijn voor zindelijkheidstraining en alleen leren zijn, maar er zijn ook zat pups die na 3 weken vakantie nog steeds niet zindelijk zijn en moeite hebben met alleen zijn.
Is er geen familielid of buurvrouw waar de pup dan eventueel naar toe kan? Of dat je flexibel thuis kunt werken of zo?

Je zou ook aan een herplaatser kunnen denken. Die hebben ook tijd nodig om te wennen, maar zijn meestal al wel zindelijk.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik vind het uitgangspunt dat je al fulltime werkt zelf niet ideaal. Je geeft wel aan dat je tussen de middag de tijd hebt voor aandacht en uitlaten dat is natuurlijk het minste. En dan na het werk wel veel tijd hebt. Ook dat is inderdaad belangrijk en zelfs nodig als je een hond wil bieden wat hij nodig heeft.

Maar dat houdt ook in dat je sociaal leven heel beperkt is. In je vrije tijd moet je ook nog het huishouden doen en de boodschappen, bij vrienden of familie op bezoek. En wat nou als je wel een relatie krijgt die zal mogelijk ook veel tijd een aandacht van je willen. Ik zeg niet dat het niet kan maar het zijn dingen waar je zeker over na moet denken.

En ook je keuze is belangrijk, wordt het een pup die nog opgevoed moet worden en heeeeel veel tijd kost. Of een volwassen herplaatser. En heus ze zijn er ook zonder gedragsproblemen.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Daar heb je gelijk in. Een hondje heeft het zo hard nodig om een band te krijgen, zich thuis te voelen, zindelijk worden en het allerbelangrijkste nog; voor de socialisatie. Als een hondje altijd alleen is loop je de kans een eigenzinnige hond te ontwikkelen. En rassen die jij noemt zijn rassen die veel energie en beweging nodig hebben, en het lijkt me niet dat je na zo'n zware dag werken nog 2 uur met de hond gaat rennen en vliegen.. :-)

Anoniem (Gast)

De Amerikaanse bull spreekt mij het meeste aan, mss dat ik dan wel een herplaatser kan vinden, dan heb ik direct een zindelijke hond. maar ik heb altijd schrik voor gedragsproblemen of mss dat de hond toch niet vertrouwd geraakt met mij, en mij aanvoelt als niet echt zijn baasje. Dat zou ik dan toch jammer vinden ? Of zit ik hier helemaal mis.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

een herplaatser is niet altijd zindelijk! en kan van angst stress nieuwe omgeving ook weer een tijdje moeite hebben met ophouden.

Ik werkte 4 dagen mijn vriend 5 toen wij Casper kregen.
Martijn ma tm Vrij. Ik wisselende dagen maar altijd op zaterdag. Dit hield in dat Casper 3 dagen in de week alleen thuis was. Als pup zijnde werd hij tussendoor uitgelaten maar naar verloop van tijd niet meer. Ging in de ochtend een uur lang lopen ( dus om 6 uur op) hij kreeg een kong activitybal oid en de rest slapen. Bij thuiskomst weer meteen een half uur. Na het eten even rust en dan weer een goed uur.

Als je dan ook nog moet koken, schoonmaken, sociaal leven is erg veel als je alleen bent. Bij ons ging de een de hond uitlaten de ander koken of schoonmaken. In de avond d egrote ronde samen.

Denk je in dat je veel meer omhanden hebt dan alleen een hond?

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Plus is de reden dat ze weg moesten ook vaak gedragsproblematiek als verlatingsangst etc.. :-)
En ik denk dat de rassen die jij kiest, wat pittige rassen zijn, teveel tijd van je gaan vragen als dat je ze kunt geven. Je moet immers ook je geld verdienen. Dus dat ze in zo'n omgeving waarin ze veel alleen zijn, ook probleemgedrag gaan vertonen.. en dan ben je verder van huis.

Je moet naar je koppie luisteren en niet naar je hart. Is het slim om een hond te nemen in mijn situatie? Als ik een hond was, zou ik het dan fijn vinden om in mijn huis te wonen? :-)

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

ik vind 8 uur wel heel lang maar als je toch een hond kiest zal ik zeker een oudere hond nemen als ik bv moet werken laat ik me hond voor mijn werk ander half flink lopen zodat hij zijn energie kwijt is en voldaan ,en moe is ook geestelijk omdat je dan minder kans heeft dat hij gaat slopen uit verveling
en tussen de middag zal ik hem ook weer even lekker laten ravotten met andere honden weer even z,n energie kwijt en half uurtje vol los spelen met andere honden is ook heel leuk lieft lager als het kan
Ik heb mijn hond met 6md uit het asiel gehaald en is weg gedaan omdat hij niet alleen kon zijn verlatings angst 2md hebben we hem niet alleen gelaten om het vertouwen in ons tekrijgen en dat hij zich lid van het gezin voelde een veilige plek
daarna langzaam op gebouwt en nu inmiddels 14 md oud gaat het super kan als het moet 6 uur alleen zijn ligt heerlijk teslapen als we thuis komen er zitten zoveel honden in het asiel dat er echt wel een hond voor jou bij zit die bij jou past kijk maar op www.baasjegezocht.nlIk zal wel als ik jou was een rustiger ras nemen of kruising doggen ,geen werk of jacht hondenteveel energie

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

ondanks dat Rocky nu prima alleen kan zijn
is hij dat niet mijn man en ik werken op verschillende dagen zodat er altijd iemand thuis is voor de kids en voor rocky!
ook omdat we ondank zijn verlating angst toch hem een kans wouden geven
En stel je voor dat de verlatings angst niet weg was gegaan was natuurlijk niet vanzelf sprekend dat hij erover heen zal groeien
haddden we hem natuurlijk nooit meer weg gedaan ,want ik vind als je een hond neemt is het voor het leven en niet voor zolang het gaat of leuk is
maar dat hebben we als gezin voor dat we voor hem gingen kijken in het asiel allemaal besproken met bv mijn ouders die dan op konden passen als wij weg moesten ,Maar gelukkig hebben we het met veel liefde en geduld de verlatings angst over wonnen

honden page profiel wilma  bwilma b

honden foto van wilma  b

Hoi
Ik gun je best een hond hoor,maar eerder op de forum staat een groot probleem,was een meisje die wilde ook een hondje en vroeg advies,maar werd afgeraden om dat de hond toch een gewenning tijd nodig heeft,het komt hier op het zelfde neer.Mijn vraag is Waarom wil je een hondje,kan je die niet beter nemen in je vakantietijd,dan kan je het alle aandacht geven en ook leren om alleen thuis te blijven.

maarten (Gast)

omdat ik altijd al gek ben geweest van honden, heb eigenlijk van kinds af aan nooit zonder hond geleefd.. En relatie of niet, je kan toch samen met de hond uitgaan ofzo, als ze dat wilt heeft ze pech :-D . En ja schoonmaak is int weekend, en bezoek komt altijd naar mij toe meestal. Ik kan dan eventueel eens in een asiel gaan kijken, en vragen waarom die hond daar is geplaatst dan weet ik direct of er verlatingsangst bij zit. Welke hond raden jullie dan aan ? Er staat gewoon bij de amerikaanse bull dat hij gerust lang alleen kan zijn, daarmee dacht ik dat ditmss wel een voordeel was ? En ik denk toch dat een hond die in een asiel geplaatst is een deel gelukkiger kan zijn bij mij dan daar de hele dag opgesloten te zitten met veel andere honden. Welke hond raden jullie dan nog aan wat niet te overactief is en toch niet te afhankelijk is van zijn baasje ?

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Vind dat je best voor een hond kan gaan, je zal alleen wel een al iets oudere hond hond moeten nemen, voor een pupje is het te lang, maar zoals je zelf al zegt, je kan hem tussen de middag uitlaten, dus dan zit ie 2x 4uur alleen op een dag en na je werk heb je alle tijd!

Ga eens naar een asiel, leg uit wat je situatie is, wat je de hond te bieden hebt en wat hun vinden dat bij je past!
EN~!
Wat wil je zelf
kort lang harig
klein middel groot
etc etc

maak een lijstje van je wensen/eisen en dan in combinatie met wat je te bieden hebt moet het toch lukken om een asiel hondje zijn gouden mandje te geven!

Heel veel succes!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

En gedrag,

dat zou je daar toch ook kunnen overleggen!
De meeste honden zitten er al een tijdje, dus ze kennen de hond toch wel een beetje *(voldoende om de echte problemen te singaleren)*
Mijn ouders hebben altijd herplaatsers uit het asiel, en zouden niet anders meer willen! die vinden het super! de hond krijgt een tweede kans, en hun ervaring is dat asielhonden heel dankbaar en aanhankelijk zijn!

maarten (Gast)

Ok bedankt voor de snelle reacties, een hond uit asiel is dan idd mss de beste oplossing voor mij. Maar liefst niet een te oude hond, twee jaar vind ik al meer als oud genoeg. Tot wanneer puberen honden eigenlijk ?

honden page profiel wilma  bwilma b

honden foto van wilma  b

je heb dus dat forum niet gelezen,jammer,Vergeet niet dat een asiel hond een verleden heeft en dat de mens nooit de ware reden verteld waarom dat ze er afstand van doen.En een Amerikaanse bull ?praat eens erover met mensen op deze forum die die ras hebben,voor dat je een keuze maakt.
groetjes.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Als je naar het asiel gaat, dan zou ik niet speciaal een ras in je hoofd nemen. Maar idd wel een lijstje met grootte, haarsoort, alleen kunnen zijn, ed. Daar kom je in een asiel verder mee ;-) .

Anoniem (Gast)

Ok maar ik ga geen hond nemen, die kwa uiterlijk mij al helemaal niet aanstaat :-)

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Haha als je aangeeft, welke hoogte ed je wilt
dan kom je heus wel meerdere honden tegen in het asiel, helaas zitten de asiels overvol! dus er zit heus een hond bij waar je een klik mee voelt, ze zeggen dat de pubertijd ongeveer tot 1,5 jr gaat, maar sky is vergeten te stoppen ;-)

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

ik vind het wel haalbaar met uitlaten enz, maar dan ben je wel al je avonden en weekenden kwijt aan je hond, is mijn mening.
Verder zou ik als je voor een pup gaat 3/4 weken vrij nemen voor de opvoeding etc en dan zou het wel moeten lukken.. Als jij voldoende in huis heb (je zegt een eigen kamer) dan kan je de hond genoeg geven om zich te vermaken :-D

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik vrees dat de mening fulltime werken en een hond tov België en Nederland heel erg verschillend is.
Ik vind het dus wél kunnen dat je voltijds gaat werken én een hond hebt. Moet gewoon lukken als je er wel heel veel tijd in wilt steken.
Ook een pup moet lukken, maar dan zou ik wel de eerste 2a3 weken er tijd in willen steken om hem te leren alleen zijn, zindelijkheid al een beetje op punt stellen,....
Als je 's morgens een goede wandeling doet, slaapt een hond hoor. De mijne toch en die zitten niet alleen. Heb dan niks meer aan m'n honden als ik er niet zelf om ga 'vragen'. Die slapen gewoon lekker.
's Middags eventueel nog een ferm rondje (moet je maar een boterham in het vuistje eten :-D ) en dan gaat ie toch weer slapen hoor en 's avonds heb je alle tijd voor je hondje én in het weekend.

Asielhond of herplaatser...ja kan ook natuurlijk, maar let wel op, want er zijn asiels/mensen genoeg die niet eerlijk zijn met de informatie. Kan alleen zijn? Ja hoor terwijl ie de grootste schrikschijt is als ie alleen is. Weet je pas als de hond bij je is en dan sta je daar...werken en een hond die je kot afbreekt.

En welk ras...goh er zijn er zoveel. heb ook weet van rassen die volgens de beschrijving niet goed alleen kunnen zijn, maar die dat helemaal goed kunnen en dan rassen die volgens de beschrijving wél makkelijk alleen kunnen blijvne en die het niet kunnen. Gewoon goed opleren en dan moet dat volgens mij bij zo goed als elke hond lukken.

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

op baasjegezocht.nl staan honden van heel nederland en aan de zijkant kan je al bepaalde wensen aan vinken zodat alleen de honden die aan die eisen voldoen naar voren komen

Maarten (Gast)

Ok ik ga nog eens goed nadenken als ik voor een pup ga, dan wacht ik tot ik verlof heb idd, om het alleen laten te leren en de zindelijkheid enzo.. En ik ben van Belgie, dus heel ver in NL ga ik niet zoeken denk ik :-D Mss aanraders van asielen in Limburg ? Ik woon ook heel kort bij de Nederlandse grens (Maastricht) Groetjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past het best bij mij ? Mijn situatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Jullie mogen even meegluren...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^