natuurlijke voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Lizet, kies je voor zelf samenstellen of een KVV?
Als je voor zelf samenstellen kiest, kan ik wel een menu voor je maken. Een voorbeeldmenu voor je honden, daar krijg je al een hoop inzicht in en ik zal er uitleg bij geven.
Als je zelf gaat samenstellen, waar ga je het vlees kopen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "natuurlijke voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

hoe zit het met groente dat heeft een hond toch ook nodig als ze alleen vlees krijgen is dat dan voldoende

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Joke, je hoort overal wel wat van... ;-)
KVV is sowieso beter dan brok, dus ook al zou je overstappen op de wat mindere soorten, dan maakt dat niet uit. Bovendien worden die mindere KVV's compleet gemaakt met een vitamine-preparaat, net zoals in de brok.
Je kunt Carnibest prima geven, of een nog iets betere KVV (de merken die al zijn genoemd).

De diarree gaat overigens meestal na een paar dagen weg hoor. En dan ga je het verschil zien.

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

hoi Angela ik denk er over zelf te gaan samenstellen vlees halen bv. op de markt poulier en in het dorp hiernaast is een dieren winkel waar ze heel veel diepvries vlees verkopen bv.spiervlees met pens/kip/mager kopvlees/pens/enz is wel gemalen weet niet of dat verschil maakt?
als je iets voor me kunt samenstellen graag.

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

hoe maak je een lekkere groente mix voor honden?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Gemalen is KVV. Hebben ze bij de dierenwinkel ook lappen vlees of alleen gemalen? Je zou een combinatie kunnen geven van KVV en zelf samenstellen.
Hoe oud zijn je honden en hoe zwaar wegen ze? Dan zal ik een basismenu voor ze maken.

Qua groente kun je alles geven, behalve prei en ui. Liefst lichtjes gekookt en gepureerd.
Ik haal wel eens diepvriesgroente. In zo'n zak zit een aantal groente. Maar ik geef ook gewoon restjes groente van wat ik zelf heb gegeten. Ik geef meestal maar 2x in de week groente. Gezonde honden hebben het in principe niet nodig, maar wat extra vitaminen kan geen kwaad.

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

hoi Angela ben vanmorgen in de dierenwinkel geweest en heb van alles meegenomen is echter puur vlees en inderdaad allemaal gemalen en heb een pak duck hamburgers is compleet gekocht. maar kan hier op de markt eens kijken voor stukjes kip.of in de supermarkt dat ze af en toe stukken vlees erbij krijgen. mijn hondjes zijn: Mazzel de zwarte is 3 jaar en weegt 8 kilo is iets te dik,wil er graag wat van af krijgen,Luka de beige is bijna 2 jaar en weegt 4 kilo is aan de magere kant,we hebben haar nu 5 weken.Mazzel lust alle groenten dat is geen probleem echter Luka lust geen groente heb al van alles geprobeerd vandaar ik de duck compleet heb gekocht krijgt ze ook wat groente binnen.
bij het samenstellen van een menu zou je er ook de hoeveelheid wat ze nodig hebben per dag bij willen vermelden

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Waar ik tegen aanloop is dat sommige mensen het vers vlees voeren nogal letterlijk nemen en dus alleen vlees geven.
Maarrrr je moet ook denken aan het deel orgaanvlees, spier, bot, groentenmixje erbij enzovoorts. Dat is wel belangrijk.

Dan waarom je vers vlees voeding en brokken niet moet mengen (naar mijn mening):
Gebakken brokken (geexapandeerde brokken) kun je niet mengen met kvv of barf omdat dit meteen naar onder in de maag zakt, zoals een prooidier. Daar wordt het door de maagsappen bewerkt en klaar gemaakt voor verdere vertering in de darmen.
Geexpandeerde brokken daarentegen blijven bovenin de maag drijven en zuigen zich vol met maagsap, dan vallen ze na een tijdje (stop ze maar eens in een glas water) uiteen en zakken daarna pas naar onderin de maag.
Kvv e.d. bevat daarnaast ook nog eens (goede) bacterien en heeft voor vertering een redelijk zuur klimaat nodig, van nature heeft een hond dit zure klimaat in de maag. Voor brokken is dit helemaal niet nodig omdat brokken steriel zijn, honden die dus brokken krijgen als dagelijkse maaltijd hebben niet een veel minder hoge zuurgraad dan wenselijk voor kvv.

Geperste brokken kun je wel samen voeren met kvv omdat dit wel meteen naar onder in de maag zakt en je dus geen twee verschillende manieren van verteren krijgt zoals bij een gebakken brok. Nadeel blijft dat ook geperste brokken steriel zijn en dus niet voor de juiste zuurgraad van de maag zorgen.

En daaaarom is het dus niet verstandig om brokken en kvv e.d. op een zelfde dag of door elkaar te voeren ;-)

Groeten, Margje

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

ik zit hier eerlijk gezegd ook weleens met verbazing te lezen , dit alles doet mij vaak wat denken aan ""afkijken op school omdat je je proefwerk niet hebt geleerd "" je zit naast iemand die dat wel heeft gedaan en je behaald een voldoende , maar begrijp je de leerstof nu zelf ? nee .... en het zelf samenstellen van rauwe voeding vraagt inzicht van diegene die dat zelf wil gaan doen , dus je zult zelf moeten lezen en nog eens lezen , foto,s bekijken van vleesbotten , leren wat is nu een vleesbot en wat is nu bv spiervlees , waarom moet ik lever hart en nieren voeren ? hoeveel moet ik daarvan voeren ? van welke diersoorten wil ik voeren ? wordt het een plofkip die volgespoten is met allerlei troep of wil ik dieren voeren die vrij hebben rondgelopen ,wat is hier de meerwaarde van ?hoe zit ik dan nog met mijn vleesbot percentage bv ? weten mensen bv ook de technieken wel van bv de juiste manier van inknippen van bv vleugels , kent men de greep van heimlich uitvoeren als het eens mis gaat , weet men wel hoe men een hond kan begeleiden tijdens het leren knippen trekken en kraken op vlees en bot ? weet men wel welke manier van voeren men wil kiezen en waarom ? weet men hoe een goede groentemix te maken en met welk keukenmachine ,en dat er ook honden zijn die bv helemaal geen tomaten verdragen en dat je met een teveel aan spinazie ook niet zo goed bezig bent ? kent men de snoeischaartechniek en weet men wat dat inhoud ? en zo kan ik nog 100 voorbeelden bedenken , het gaat hier om de dingen echt zelf snappen en /of willen leren want alleen op deze manier kan het niet meer mis gaan ,ik ken ook een triest verhaal van een hond die door tevel onwetendheid van zijn eigenaar is gestikt in een te hard vleesbot , ik ken ook de verhalen van honden die op de operatietafel belanden bij de d.a omdat ze ernstig verstopt raakten doordat er op onverantwoorde wijze wel even wat in de bak werd gekwakt zelf samenstellen is een nooit ophoudend leerproces voor eigenaar en hond ,een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen hond maar ik ben wel van mening dat je je dmv zelf goed in te lezen beter en verantwoordeliker bezig bent dan eens even wat van een ander af te kijken en daar zijn de daarvoor gespecialiseerde forums erg geschikt voor

honden page profiel lizetlizet

honden foto van lizet

je kunt wel veel lezen over wat een hond mag niet mag absoluut niet mag,maar als de een bv. schrijft spruitjes mag en ergens anders schrijft men weer geen spruitjes is vergif voor een hond en zo kan ik nog wel wat voorbeelden opnoemen, spercieboontjes zou ook uit den boze zijn staat op dierZ.nl terwijl er altijd is beweert dat spercieboontjes juist heel goed zijn voor honden, met name als dieet voor een te dikke hond.
dan zie ik door de bomen het bos niet meer.
wat moet je nog geloven wat de media allemaal zegt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Lizet, ik zal je een PB sturen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "natuurlijke voeding" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: grote honden en woning
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^