Erg waaks/blafferig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als er in de constitutie van de hond iets scheef loopt en je kunt het zelfherstellend vermogen een zetje geven kan dit alleen maar de trainings-en opvoedings vermogens verdiepen.
Daarom snap ik het niet zo van de GT.

Het is geen symptoombestrijder he. Een symptoombestrijder is bv een blafband of ander schrikmiddel.

Stel dat jou hond wat te weinig van een 'bepaald' stofje heeft of de balns is zoek daarin, dan kan homeopatie dit helpen weer in balans te brengen wat uiteindelijk de hele constitutie en het welzijn van de hond ten goede komt. En de hond daardoor beter in staat is om geleerde te laten beklijven.


Ik ben het eens dat uiteindelijk de onderlinge verhoudingen en de band het gedrag moeten kunnen verbeteren, maar als hiervoor een hulpmiddeltje nodig is om de hond meer in balans (en dus meer open) te brengen, why not?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg waaks/blafferig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sharon VosSharon Vos 3 doggies

honden foto van Sharon Vos

Mijn hond, Faya blaft als er iemand binnen komt en soms als ze buiten iets hoor.
Vanavond ook, kwamen mijn ouders binnen lopen, en ze begint te blaffen. Zodra ze zag dat het mijn ouders waren was ze vrolijk.

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

@Sharon, dat doet die van mij ook ja. Zodra ze gezien heeft wie het is, is het vaak wel goed.

@Petra, mijn gt dacht dat als de hond wat meer onder controle was (het was/is nogal een wilde) dat ze dan rustiger zou worden, en dat is wel een beetje zo, maar dat waakse wordt erger. Misschien ook omdat ze nu loops is geweest dat het nog erger is?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik snap je GT wel hoor en vaak is dat ook de basis. En in sommige gevallen, als de constitutie er om vraagt, kan homeopatie net dat ene zetje geven waardoor je hond beter in staat is met de training om te gaan en het geleerde te integreren.

Dit zeg ik omdat ik uit eerder berichten van je begreep dat je hond buiten proportioneel overprikkeld is. Je hebt het zelf geloof ik wel eens ADHD genoemd.

Ik ken je hond niet en ben er niet bij geweest. Het kan zijn dat de GT gezien heeft dat het puur een verkeerde conditioneringskwestie is geweest en dat werken aan trainig en rangorde het probleem op zou moeten heffen.

Als er constitutioneel een oorzaak is voor de hyperakticiteit en overprikkeldheid dan is homeopatie een mogelijkheid die heel goed kan aanslaan, zodat je met de begeleiding/opvoeding beter uit de voeten kan.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik weet neit de oorzaak waarom je hond zo blafferig is, maar wel dat onze vorige schnauzer op zn zachtst gezegd ook nogal luiddruchtig waakte, reageerde trouwens niet op ieder geluid, niet overprikkeld dus, maar evengoed ervaarden wij het als hinderlijk, zeker als de andere hond(en) lekker mee deden.

het heeft moeite gekost, maar uiteindelijk is het aardig gelukt om "luid" en "stil" onder commando te zetten, dat lukt niet in 1 dag, en ook niet in 1 maand, maar het is goed gelukt.

luid kon soms heel handig zijn (bij onraad, hoewel hij dat zelf vaak wel wist) maar ook wel grappig als de hond op commando "praat", het "stil" was goud waard.


misschien dat inderdaad de homoepaat of klassiek homeopaat wat rust in zijn hondenkoppie kan creeren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Erg waaks/blafferig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Luna en kids
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^