Mijn Border Collie kent geen bal!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NatasNatas

honden foto van Natas

Heb hem maar hier bij gezet,leek me logisch.
Heb een vraag.Hoe leer ik sem spelen.

Zal het verhaal proberen uit te leggen.
Mijn schoonmoeder had een hondje uit het asiel en wou eigenlijk weten of het vriendinnetje ook al weer was geplaatst.Ze is niet zo handig met de comp.Dus ik kijken bij het asiel op de Website,maar dat moet je niet doen we waren gelijk verliefd,hihihihi.

Ze komen bij een niet zo'n fijne fokker uit belgie.Hij heeft 7 jaar bij de fokker in een schuur gezeten met volgens hun 70 andere en werden gevoerd met kippenekken en we denken dat ze op folders lagen.Hij werd gebruikt als dekreu.Maar wonder boven wonder is het en lieverd en helemaal met kayleigh het is zo aan doenlijk om te zien we zijn nog steeds wel voorzichtig.Hij is zeer onderdanig kruipt bijna voor je moet dus nog wat vertrouwen en zelfvertrouwen op bouwen.Hij markeerde zijn territorium ook.Dus hij heeft nu al 5 keer binnen gepinkeld.Maar sinds dinsdag niet meer.Gelukkig valt me nog mee.Alleen hij moet aan alles nog wennen een eigen plek.En commando's op volgen.Eigenlijk net als een pup.Maar daar hebben we ervaring mee.Het is volgens ons een border collie en geen mengelmoes.

Maar hij weet dus niet wat spelen is.Help mij....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn Border Collie kent geen bal!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline & AmyJacqueline & Amy 3 doggies

honden foto van Jacqueline & Amy

Wat zielig ...net wat je zelf al zegt moet hij je eerst vertrouwen en zelf zul je gewoon veel geduld moeten hebben.Met veel geduld en liefde kom je wel ver.Misschien op de grond zitten en rustig een balletje naar hem toe rollen..Maar gelukkig heeft ie nu een goed baasje .Succes ermee

honden page profiel gorby2009gorby2009 1 doggies

honden foto van gorby2009

onze hond heeft ook een heel "arm" leven geleid en kent ook het spelen niet, wel doet hij dat inmiddels met andere honden, maar een bal of een speel, het zegt hem helemaal niks, en is het ook niet gaan doen de 1.5jr dat wij hem hebben.

wat wel met apport werkt is een buisje maken en daarin brokjes stoppen zodat het super lekker ruikt, dat pakt hij wel op (met plezier, want als hij een echt apporteerblok ziet, zakt zn staart naar nul) en zijn we mee aan het werken. Takken begint hij ook te begrijpen, en gevonden appeltjes (er is hier een grote boomgaard) pakt hij op, of als ik ze wegschop duikt hij er achteraan, maar dat is echt iets van de laatste tijd. Kortom het moet geur hebben.

een bordercollie die niet speelt, daar moet nog wat aan te doen zijn, maak het leuk, en probeer te voorkomen dat hij teveel prikkels krijgt.
Gorby wordt dan soms echt helemaal gek en kan zijn stress nauwelijks kwijt, kalmerende signalen zijn nodig en hebben veel succes.

veel plezier (en geduld) toegewenst

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola speelt ook niet, tenminste niet met stokken en balletjes. Wel vindt ze een flostouw leuk om een trekspelletje mee te doen, maar dan wordt ze zo wild dat je dat maar heel even kan doen.

Verder vindt ze zoekspelletjes wel leuk, dit moest eerst heel makkelijk, maar inmiddels kan ze in de keuken wachten totdat ik lekkertjes in de kamer verstopt heb en zij ze vrolijk gaat zoeken. Ook snoepjes onder bekertjes verstoppen is leuk voor haar.

Ook doen we soms doggydance achtige bewegingen op muziek, dat vindt ze ook leuk als ze tenminste haar lekkers krijgt, zonder lekkers geeft ze al snel op.

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes 3 doggies

honden foto van Mayumi & meisjes

Ik denk dat hij gewoon tijd nodig heeft. Het is hem waarschijnlijk niet gewoon zo dichtbij mensen te leven en zoveel aandacht kijgt.

Als hij eenmaal weet dat hij je kan vertrouwen komt alles goed. Hij moet niet per se spelen als hij het niet wil, maar blijf positieve, liefdevolle aandacht geven... ;-)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 1 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik denk geduld hebben, of andere manieren zoeken om te spelen.
Mijn oudste hond speelt ook niet met materialen. Dus voor haar geen speeltjes, stokken, ballen, flostouwen, piepbeestjes. Helemaal niks.
Dat ga ik ook niet forceren, het is niet anders.
Met haar speel ik d.m.v. zoekspellen, samen rennen, behendigheid-achtige dingen en trucjes oefenen. Dit alles gebeurt rustig en vriendelijk. Anders raakt ze binnen no time over haar toeren en wordt het meer een geblaf en geren dan waar we mee bezig waren.

honden page profiel RachelleRachelle 2 doggies

honden foto van Rachelle

en als je met een andere hond eens probeert te laten zien dat het helemaal geweldig is...


dus bv hem laten kijken naar iemand die met zijn hond met een bal is aan het spelen ??

Jovi is ook totaal niet geintresseerd in balletjes en aporteren, maar als we even over gooien en de bal langs hem door rollen dat hij hem net niet kan pakken dan vind hij het wel leuk...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn Border Collie kent geen bal!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^