Enthousiasme of agressie...wat eraan doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ThierryThierry

honden foto van Thierry

Wij hebben sinds een paar maanden een 15 maanden oud teefje. Hond is een straathond geweest in Spanje maar heeft hier al een paar maanden bij mensen gewoond.
Het is een schat van een beest, leergierig en over het algemeen ook gehoorzaam. Echter als we haar uitlaten word ze erg wild als ze andere honden ziet en soms ook mensen (kinderen). Gelukkig is dit laatste heel zelden, maar honden eigenlijk altijd. Ze gaat dan heel erg aan de riem trekken in de hoop zo snel mogelijk bij de andere hond te zijn, nu deed ik in het begin de lijn kort houden, maar kreeg de tip dit niet te doen...alleen is nu 5 meter lijn ook te kort lijkt het. Moment dat ze bij de andere hond is gaat het heel vaak ook fout, even snuffelen en dan lijkt het alsof ze wil gaan bijten. Hiervoor straf ik haar dan ook direct als ik dit zie.
Soms lukt het ook wel om haar aandacht verder te krijgen na een tijdje, zodat ze de andere hond negeert, hiervoor geef ik dan ook een compliment. Maar het trekken word teveel en ze is ook gewoon te onbezonnen, zo heeft ze vandaag mijn vriendin tijdens het uitlaten onderuit geworpen waardoor zij het niet meer ziet zitten.
Wat kunnen we hieraan doen? We gaan binnenkort op vakantie met de hond, dus een cursus is nog even uitgesteld. Suggesties zijn welkom

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enthousiasme of agressie...wat eraan doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TZNTZN

waarom neem je de hond mee op vakantie als hij nog niet eens goed luisterd???

honden page profiel TZNTZN

maar goed.
Wij corrigeren onze hond altijd als hij zich op een andere hond gaat fixeren. Nu negeert hij dus alle honden, behalve als ik hem losmaak en zeg dat hij met die honden mag gaan spelen.

En dat corrigeren was gewoon een rukje aan de riem.

Als je dit gaat oefenen, gaat dat wel 10X zo makkelijk met een hond die moe is van het wandelen enz.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou beginnen met de leiding te nemen over je hond.

Aan de lijn de hond nooit laten snuffelen,zeker nu je weet dat ze kan uitvallen,dit gedrag komt(vaak) voort uit onzekerheid.(laat haar lekker spelen met honden als ze los is)
Juist als je een hond ziet,ga je er voor zorgen dat ze op jou let,met een kaasje/rodi worstje/vissnack(in ieder iets wat zó lekker is dat ze wel op moét willen letten op jou).Zorg dat JIJ leuk bent.

Je kunt een paar manieren kiezen als je een hond ziet aankomen(goed vooruit kijken):

*je kan omdat je hond best onzeker is met een grote bocht om de andere hond heen lopen ,niet direct erlangs of op af,ook niet als ze dat zelf lijkt aan te geven door zo te trekken(uiteindelijk gaat ze aanvallen).

*dan kun je nog kiezen om tijdens die grote bocht ,tussen de langs lopende hond en jou eigen hond te gaan lopen,opsplitsen dus,dat is wat andere stabiele honden ook doen als ze "boze"honden naar elkaar toe zien gaan ,dan gaan ze er tussen staan,zodat er geen conflict komt.

*je kunt ook kiezen voor om op een afstandje je hond van te voren te laten zitten,ervoor gaan staan en zorgen dat ze op jou let en je kaasje o.i.d..Zo kun je haar in bedwang houden en leren dat het allemaal wel meevalt.En dat ze een commando krijgt.Want op dit moment geef je eigenlijk helemaal geen leiding..zij trekt en jullie lopen erachter aan en vervolgens valt ze uit.En dat is niet wat je wilt.

Door haar die leiding te geven ,geef je haar ook veiligheid,dat jullie de leider-taak op je nemen,dan hoeft zich zich niet meer onzeker te voelen.

Pas ook de roedelregels toe,en zorg ook dat je hond niks gratis krijgt,voor elke aai en hapje mag ze een commando uitvoeren(in de natuur zou je ook moeten jagen voor je hapje,dan worden ze geestelijk en lichamelijk moe en getriggerd.Ook voor genegenheid moet je eerst respect verdienen bij je soortgenoten,samen werking daar gaat het om.

http://www.hondenschooldelta.nl/roedel.html

Deze link gaat over kalmerende signalen,zol eer je eigenlijk wat jehond bedoelt als zij alleen al over haar lippen likt,of gaapt,of langzaam komt terwijl je juist wilt dat ze nu komt enz.

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven


Succes,

Soraya&Mila

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat jij ook heel wat zal hebben aan het boekje help mijn hond trekt van Turid Rugaas

http://www.astrotarot.nl/boekrecensies/helpmijnhondtrekt.html

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enthousiasme of agressie...wat eraan doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^