erg vermagerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

Hoi allemaal,

Ben al een tijd niet op het forum geweest wegens drukte maar nu heb ik toch een best dringende vraag met betrekking tot mijn hondje. We hebben Charlie 2.5 week naar de kennel gebracht omdat we op vakantie gingen. Gewoon naar dezelfde kennel als vorig jaar, waar het toen goed is gegaan. Maar toen we hem twee weken geleden ophaalden, was hij helemaal niet in goede doen. Hij was niet enthousiast en hij wilde niet spelen en niet eten, en bovendien was hij echt sterk vermagerd, ik voelde alleen nog maar botjes. Dat duurde een week en toen zijn we naar de dierenarts gegaan. Die constateerde dat hij een darminfectie had en heeft hem antibiotica en speciaal dieetvoer (uit een blikje) gegeven. Het dieetvoer moesten we hem 5 theelepeltjes geven, gemengd met een paar brokjes, en dat 4 keer per dag. Nu, een week later, gaat het op zich wel beter qua spelen en enthousiasme, maar hij is nog steeds ontzettend mager. Het dieetvoer is op, dat vond Charlie trouwens erg lekker en hij at het goed. Nu krijgt hij weer gewoon alleen brokjes maar die eet hij heel weinig. Nu vroeg ik me af wat ik het beste kan doen. Wat voor voer kan ik het beste geven (in combinatie met de brokjes), om Charlie weer zo snel mogelijk aan te laten komen en helemaal gezond te laten worden? Bedankt voor het lezen van dit lange verhaal :-).

Groetjes, Juliette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "erg vermagerd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JeffeJeffe

honden foto van Jeffe

Goh, kun je hem geen vitaminekuur geven? Dit gewoon mengen in zijn eten. Na zo'n zware infectie en antibiotica zal hij duidelijk gebruik kunnen maken van wat extra vitaminen om zijn immuniteit weer op te bouwen. Ooit al eens van probiotica gehoord? Probiotica zorgt ervoor dat de natuurlijke bacterieën in zijn darm weer worden aangemaakt want die zijn door de antibiotica gestorven. Deze goede bacterieën helpen het verteringstelsel en zorgen ervoor dat je hond weer meer energie uit zijn voedsel kan halen.

En aangezien hij wat mager is, zou ik gerust wel eens echt vlees durven geven in combinatie met brokken. Een biefstuk niet te goed gebakken, voor veel ijzer helpt meestal ook. Maar ik weet wel niet of biefstuk wel mag voor zijn zwakke darmstelsel nu. :-)

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

ik zou die blikjes nog wel volhouden niet bezuiningen ander da vragen succes

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

Hallo allemaal,

Bedankt voor de reacties! Ik dacht laat ik jullie nog even op de hoogte brengen van het feit dat het veel beter gaat met Charlie inmiddels! Hij is weer veel actiever en speelt weer lekker. Ook heeft hij weer wat meer vet op z'n botjes. We geven hem nu 's ochtends brokjes, 's middags een beetje vlees en dan 's avonds nog brokjes. En het gaat veel beter met hem!

Groetjes Juliette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "erg vermagerd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Testen op allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^