Riempje om?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnAn

honden foto van An

Hoi,

Heeft er iemand ervaring hoe je je pup, mijn Sem is bijna 8 weken aan een riempje kan laten wennen.
Ik wil een stukje wandelen maar het is een ramp, doet geen stap en worsteld en piept.
Gelukkig woon ik zo dat hij ook los kan en huppelt gezellig achter me aan maar niet zo ver, rent nadat hij zijn behoefte gedaan heeft meteen weer naar huis.
Ik wil hem overal mee naar toe nemen maar het riempje vind hij verschrikkelijk.
Volgende week moet ik voor het eerst naar de puppycursus en ik zal daar best tips krijgen maar voor nu is het een drama. Hij vind het gewoon niet leuk.

Groet..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Riempje om?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

das even wennen hoor
voor de pup die nog nooit een riempje aangehad heeft :-D
doe het regelmatig gewoon aan worstelt hij laat hem ff doen als die stil is = = belonene
enkele dagen en dan zou het opgelost moeten zijn


veel plezier :-D
an en teisha

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

je doet de halsband in huis tijdens het spelen al om...Als hij hier aan gewend is, doe je de lange lijn aan zijn halsband tijdens het spelen. laat deze achter hem aanslepen. maak een spelletje door de lijn vast te nemen en je hondje te roepen...Als hij dan komt geef je hem een kleine beloning. Zodra alles in huis goed gaat, ga je dit achter in je tuin oefenen...En zodra dat goed gaat, neem je hem mee naar een rustige plek. BV een rustig park waar weinig mensen met honden komen. Je kunt dan bv de eerste tijd je hondje even op de arm meenemen, zodat hij alles vanaf een andere hoogte kan zien en op de rustige plek zet je hem op de grond...Als je dit steeds verder opbouwt, dan loopt hij over een paar weekjes al echt een stukje met je mee....Wil hij op zijn kont gaan zitten, laat hem dan lekker zitten. Zo leert hij zijn wereld verkennen...Succes

Groetjes Monique

honden page profiel AnAn

honden foto van An

Hoi,

Dank je voor je snelle reactie, het omdoen is het probleem niet, had het thuis geoefend en vind het bandje omdoen ook geen probleem..hij loopt gewoon niet buiten...en zonder wel...maar het zal toch moeten. Het is dat hij vast zit aan een lijntje. Ik heb een superlicht bandje met lijntje voor hem.
Ik wil hem ook niet mee trekken want hij gaat zitten en doet geen stap meer.
Ik hoop ook dat het beter zal gaan want we zijn al op dag 5. Wel komisch om te zien hoor die eigen wil.
Hij weet precies waar hij wel naar toe wil, en dat is naar huis.

Groet, An

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hoi An,

je pupje is nog maar heel jong. Ze verkennen steeds een beetje meer van de wereld, de ruimte om hun 'veilige nest' wordt steeds een beetje groter. Zou het niet zo kunnen zijn dat écht buiten wandelen te spannend voor hem is?

Natuurlijk moet je veel met hem ondernemen en hem kennis laten maken met veel dingen. Maar misschien dat je dat kan doen door hem gewoon erheen te tillen en dan daar op de grond te zetten? Als hij dat spannend vindt, ga je er gewoon naast zitten op je hurken en zachtjes tegen hem praten en af en toe een brokje geven.

Om het lopen aan de riem te oefenen, misschien in huis het riempje omdoen en dan zo samen naar de etensbak lopen? Of gewoon brokjes voor je uit op de grond gooien (kan binnen en buiten)?

Als je dan buiten met hem wandelt, zorg dat ie hongerig is en neem brokjes mee. Dan laat je hem gewoon naar je toe komen (brokje halen!!) als hij weer op z'n billen gaat zitten.

Daantje liep eerst lekker met me mee aan de riem, toen ineens met een week of 13 wilde ze niet meer wandelen. Dus toen heb ik ook zo met de brokjes gewerkt. En telkens weer een boom verder per rondje.

Is trouwens wel een heel leuke combi jouw hondje (border collie/ stabij/ labrador) O-)

Groetjes Marit

honden page profiel ..

honden foto van .

Volgens mij doen bijna alle pups dat de eerste dagen bokken.Hier vonden ze het ook helemaal niets.

Lekkere brokjes deed wonderen,toen wisten die pootjes niet hoe snel ze naar voren moesten lopen :-D

Wij hebben ook voordeel dat we meer honden hebben.Want zodra de andere honden ook meeliepen leek het opeens de normaalste zaak.Dus hebben we de andere honden af en toe mee en brokjes gecombineerd.

Succes ermee.

Groetjes Marianne

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

probeer het eens met een tuigje gewoon om de twee voorpootjes heen misschien vindt ze dat wel prettiger dan iets om zijn of haar nekkie.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

trouwens wel een ongelooflijk moppie heb je daar An als ik zo naar al die puppy's hier kijk zou ik zo weer een puppy willen zo schattig maar ja kleine puppy's worden zo vreselijk snel groot ik zie dat aan Kyra nou alweer 15 maanden en als ik naar het veld loop loopt er altijd een jong stel met zo'n klein schattig zwarte labrador pup met een rood doekie om haar nek zo lieffff.. en dan zeg ik wel eens tegen Kyra zo was jij een jaar geleden ook. Waarom gaat het allemaal zo vreselijk snel. ben zo gek op al die bolletjes wol op vier pootjes en een staart.

Groetjes Rianne

honden page profiel AnAn

honden foto van An

Hoi,

Net weer blokje om geweest en alle adviezen een beetje geoefend, stukje dragen stukje lopen, ik op mijn hurken met een kwartje frolic en zo ging het aardig. Is dus ook goed voor mijn conditie.
Denk inderdaad dat het tijd nodig heeft, geeft niets.
Uiteindelijk kwamen we wel ergens en was hij erg op mijn handen gericht of er nog iets lekkers kwam.
Op een gegeven moment zag je hem denken van waar ben ik nu en bleef zitten en bewoog echt niet meer, de terug weg ging beter want Sem is erg slim en weet wel waar thuis is.

Bedankt voor jullie advies en ik ga flink oefenen.

Groet,
An

honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

En daarom zijn bij mij de riempjes al 24 uur per dag om gegaan op de 23e van januari
terwijl ze de 14e van februari van huis af mochten gaan ;-)

Heb je dit gedonder dus ook niet :-D

Succes ermee, groetjes, Beau

honden page profiel AnAn

honden foto van An

Hoi Beau
nog even voor de duidelijkheid het is niet het riempje maar het vooruitkomen op straat, thuis helemaal geen last met halsband en riem..het is het op straat lopen.
Beetje benauwd voor die enge boze buitenwereld denk ik.
Niet vooruit te branden dus..in het donker is het helemaal niet te doen.
In de tuin is het geen probleem en wandelen we ook met riem om te oefenen maar zodra die deur naar de straat opengaat is het zitten en niet verder.
Maar vanmiddag ging het al iets beter dus het komt wel goed.
De tips van de snoepjes werken wel wat, rustig aan dus, hij is morgen 8 weken dus mischien wil ik wel te snel.

Komt goed hoop ik..

groet...An

honden page profiel billiebillie

honden foto van billie

;-) hallo
ik herken het probleem, hoewel het eerst ook het tuigje was,zijn we overgegaan op een bandje met lijn, en langzaam loopt hij nu mee, hoera,... ;-)alleen door het tuinpoortje loopt hij niet, hij wil in de tuin blijven, dus draag ik hem een klein stukje, en op de stoep ziet hij zoveel dat de nieuwschierigheid het wint, ik wacht zolang dat hij zelf loopt, trek dus niet aan de lijn, veel geduld is nodig, en het liefst een paar vreemde mensen en kinderen erbij daar is hij dol op, dus steeds hele kleine stukjes vooruit, en ik merk ook dat hij graag aan ëen kant loopt, dus langs een muurtje of heg, denk dat hij zich dan veiliger voelt, ik loop nu iedere dag een klein stukje, en het gaat steeds beter, onze hond is nu 9,5 weken, succes, gr.Marion.

honden page profiel lucialucia

honden foto van lucia

onze bouke was ook bang buiten voor auto's voor kinderwagens voor kinderen op skeelers voor rollators.. maar nu gaat het al een stuk beter zit je inmiddels al op puppy curses an?
Hoe gaat het daar met het lopen aan de riem?
Gr Lucia

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

Hoi An Misschien dat je hier wat aan hebt.De DA zei tegen mijn vriendin,die pas een puppie heeft,bij week 9 mag je 5 min. gaan wandelen. En dat per week wat opbouwen.
Je hebt wel een mooie pup zeg :-D

Groetjes Thea/Rebbel

joëlle (Gast)

moeten ze gewoon even aan wennen wij hebben thuis ook altijd puppies gehad als ze niet mee willen lopen gewoon roepen aan het einde van het touwtje ik zelf ga dan ook op mijn hurken ztten :-)

maar veel succes met je puppie

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Riempje om?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^