Hoe lang kan ik mijn pup alleen laten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marleen (Gast)

Ik heb grote plannen om binnenkort m'n leven te gaan delen met een labradorpup.

Nu is mijn plan om, als het beestje bij z'n moeder weg mag, de eerste twee weken vrij te zijn om hem aan mij en het huis te laten wennen, en om hem op zindelijkheid te trainen.

Na die twee weken zal ik echter toch langzaamaan weer aan het werk moeten. Dit betekent dat ik hem dan overdag 4-5 uur alleen moet laten. Kan dit al op deze leeftijd? Enerzijds in verband met het alleen zijn in de bench, anderzijds in verband met zijn behoefte ophouden (gaat hij dan lekker slapen)?

Graag jullie reactie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan ik mijn pup alleen laten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

dat is wel erg lang is het niet mogelijk dat er iemand tussen door komt Kijken.
een hond heb je niet binnen twee weken zindelijk wens je veel geluk en sucses gewenst met je hondje :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

4 tot 5 uur per dag voor een pup is wel te lang.Mijn pup van 16 weken gaat toch zeker om de 3 uur naar buiten toe.
Zou je niet iemand kunnen vinden die hem even tussen door uit laat?

Maar ook het 4 tot 5 uur alleen zijn is voor een pup wel erg lang.Dan moet je denk ik wel geluk hebben als hij dat al zolang kan na 2 weken.

Succes ermee

Groetjes Marianne

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Zoals Marianne al zei is 4 a 5 uur per dag aleen voor en pup erg lang.
Ook ik zou proberen om iemand te regelen om je pup tussendoor een keer uit te laten en wat aandacht te geven.
Dit is erg belangrijk voor indd de zindelijkheid en socialisatie.

Succes ermee.

Gr Liesbeth,turbo en Luna

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

nee, voor een pup heb je minstens 2/3 maanden nodig om hem
te leren zo lang alleen te kunnen blijven.
dit moet je dan wel serieus doen dus ook op de tijd dat je dan naar je werk gaat (stel om 8uur. dan ook echt weg te gaan, en zo lang ook weg te blijven op het einde van de rit.)

dus succes en na 1maandje kan dit niet.

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

ik ben zelfs voor mijn pup gestopt met werken"!!
heb ontslag genomen en ben zeker wel 3/4maanden thuis er voor geweest
heeft me veel spaar centjes gekost maar ik had het er voor over
honden zijn echt een deel van mijn leven en kan er zeker niet zonder mee, vandaar ook een ontslag ervoor in gedient.

doe er alles aan om m;n honden zo goed mogelijk op tevoeden en ook leren alleen te blijven, zo zoek ik nu werk wat gepaard kan gaan met de honden.

kijk als je op kantoor werkt kan je nog wel eens een klein hondje onder je bureau zetten. gaat een stuk makkelijker dan
2 bullebakken ... :-)

:-)

honden page profiel blackyblacky

honden foto van blacky

Hallo Marleen,

wij hebben ons hondje vorig jaar voor de zomervakantie gekregen en die periode van de vakantie gebruikt voor de zindelijkheidstrainig - ook opgebouwd met alleen zijn in de bench. Na de zomervakantie was ze ze goed als zindelijk en kon ze wat uurtjes alleen blijven. Nu blijft ze zo'n 4 x 4 uurtjes alleen en dat gaat goed ( gelukkig) - Het is altijd een afweging hond & werk maar ik zou echt niet meer anders willen.

Groetjes Astrid

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Het alleen zijn moet je heel langzaam opbouwen. Kun je niet met je werk regelen dat je bv even wat minder gaat werken? Of is er niet iemand die in het begin je hondje wat vaker naar buiten kan laten? Alle tijd die je in het begin investeert in een pup, heb je voor de rest van het leven van de hond plezier van! Dus ik zou er in het begin wat meer tijd insteken...ik zelf heb samen met mijn mannetje ook ruim 4 maanden minder gewerkt ivm onze Morris. Als je hond wat ouder is, kan hij makkelijk een uurtje of 4 alleen blijven. Geen probleem...., maar als pup is het echt te lang

Groetjes Monique

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik zou het ook niet doen toen Kyra mijn labrador vorig jaar nog een puppy was moest ze echt wel om de 2 a 3 uur naar buiten,en dat kan wel 2 a 3 maanden duren voordat een labrador 4 uurtjes kan op houden maar dan moet ze echt weer naar buiten nou heb ik een grote tuin met al haar speeltjes en als ze wat in de tuin doet vindt ik het niet zo erg stoffer en blik en een emmertje met sop en tis weer schoon. Maar ja nou ben ik ook in de positie dat ik alle dagen thuis ben en geen werk heb. Dus ik heb alle aandacht voor haar maar ik zou het heel knap vinden als jij je lab binnen 2 weken zinderlijk zou krijgen. Ik heb nooit een bensh gehad ik heb een grote bijkeuken en als ik weg ging kon ze in de bijkeuken dat was haar bensh ik had een kong gekocht en nog wat andere speeltjes kong vol gepropt met wat lekkers zodat ze zich niet verveelde. Je moet het opbouwen eerst een kwartiertje weg dan een half uur dan drie kwartier dan een uur en zo bouw je het langzaam op en daar gaat wel weken over heen. voordat je hond een paar uurtjes alleen kan zijn.

Succes met je pup.

Groetjes Rianne en een poot van Kyra

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

mijn woef moest al 5-6 uur alleen zijn toen die 3-4 maandjes was.

Als je bv een tuin hebt,en der is een kleine hal of zo tussen de tuin en de keuken bv.kan je dan de deur(tussen de hal en keuken) sluiten dat hij en binnen en buiten kan..maar niet in het hele huis naruurlijk... als hij dan al zelf buiten gaat dan kan je bv al de keuken open laten voor de woef..en zo alsmaar meer...

snap je?

wat de bench betreft...daar heb ik geen ervaring mee :-)
maar ik denk dat het ook niet nodig is om je hond op te sluiten in een kooi zodat hij zindelijk wordt.

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

hoi
mellow is nu 12 weken en al een tijdje 4 uurtjes alleen thuis...
hij heeft zn bench in de hal en kan ook uit de bench om te spelen!
op af en toe en ongelukje na gaat dit perfect!!!
ben 2 weken vrij gweest toen we hem krgen en wel langzaam aan opgebouwd alleen te blijven!

honden page profiel kimvandergraafkimvandergraaf

honden foto van kimvandergraaf

hey hey
mijn pup is nu 14 weken en redt het pas om 2 uur alleen te zijn zonder iets te doen.
ik heb het zo geregeld met mijn werk dat ik avonden draai en mijn vriend werkt overdag, dus over de gehele week is ze maar 8 uur alleen.
bij mij gaat de zindelijkheidstraining heel snel, al na 9 dagen was ze overdag zindelijk, alleen s'nachts redt ze het nog niet, dus dan sta ik nog op. Dat rek ik dan steeds langer op.
groetjes kim

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

En wat ben je dan trots op hem als hij op een gegeven moment niks meer in huis doet dan kan je hem wel doodknuffelen althans had ik met Kyra wel. O-)

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Denk dat het aan de aard van het beestje ligt. En als je een ander beestje erbij hebt is het vaak al makkelijker. Dan is ie toch niet zo alleen. Laat anders een radio aan voor je pup ofzo

Anoniem (Gast)

hoi,

onze labradorpup was binnen 3 weken zindelijk. Het alleen blijven hebben we opgebouwd en dit ging heel snel heelg goed. Je kunt proberen een filmcamera zo te leggen dat je ziet of hij piept

succes kim

Marleen (Gast)

Allemaal bedankt voor de reacties. (meer ook nog welkom hoor)

Ik ben zelfstandig ondernemer en daarmee flexibel in mijn tijd, maar wel regelmatig van huis en korter dan vier-vijf uur is dan gewoon niet mogelijk. Ook woon ik alleen dus kan dat niet afwisselen met een vriend.
En voor een hondenuitlaatservice is zo'n pup natuurlijk nog veel te klein, die houdt dat niet bij.
Met buren helaas niet zo'n goed contact.

Ik zal toch niet de enige zijn met een dergelijke situatie, die toch heel graag een pup wil... Ik wil mijn leven er graag voor aanpassen (vroger was ik 12 uur van huis en dus was een hond geen optie), nu is dat anders, maar helemaal thuisblijven gaat gewoon niet..

Nog andere tips?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Er zijn hondenuitlaatdiensten die een pup wel meenemen. In een draagzak bijv. Kijk alleen uit met welke uitlaatdienst je in zee gaat, het is een vrij beroep, iedereen kan een busje kopen en honden gaan uitlaten. Maar er zijn er bij die heel goed zijn.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn labrador is nu 15 weken. Hij was vanaf het begin al aardig zindelijk ik kreeg hem met 9 weken. Af en toe nog een piep klein ongelukje maar dat is op 1 hand te tellen. Ik zat er ook een beetj mee want hij is nu bijna 16 weken en nog steeds moet ik elke 3 a 3,5 uur wel naar buiten. Ik had wel gedacht dat ik het wat meer kon rekken maar dat gaat dus nog echt niet. Het is gelukkig geen probleem want wij zijn ook regelmatig thuis. Enne... nog iets waar je aan moet denken. De drinkbak, wij kunnen de drinkbak bv niet in de bench houden want dat gaat om dus daarom laten we hem oa ook nog niet zo lang alleen, want zijn drinkbakje staat buiten de bench. Enne....er zijn ook goede hondenuitlaatservices die een half uurtje met je hondje aan de lijn gaan lopen, tis wel iets duurder maar je probleem is in de beginnen opgelost. Die van mij gaat morgen voor het eerst met de hondenuitlaatdienst mee, want op donderdag ben ik echt 4 uur van huis en dat vind ik nog niet kunnen. Aan de ene kant vind ik hem nog iets te klein om in een veld te spelen met andere honden maar ze houden het goed in de gaten dat ie niet te lang speelt en roepen hem op tijd binnen. Je moet het zelf regelen, ik probeer dat ook te doen, want wat je zegt op mensen in de buurt, kontakt is goed, maar niet zo goed dat je zoiets vraagt.

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Hoi,

Onze hond is nu bijna 6 maanden. Toevallig is hij eergisteren voor de eerste keer 4 uur alleen geweest. Ik vond dat heel lang, maar goed bij ons is dan ook altijd iemand thuis dus hij is wat verwend :-) :-)

Hij heeft dit super gedaan. Kan het dus goed. Dus ik zou denken dat het met deze leeftijd in ieder geval wel zou moeten lukken.
Maar als ze echt een stuk jonger zijn dan moet je ze idd nog vaak uit laten.
Maar misschien dat je de eerste tijd iemand kan vinden die hem even uit wil laten voor je...

Succes hoor!
Wel een leuk vooruitzicth trouwens; labradorpup. Veel plezier er mee!

Kim (Gast)

hallo,

Een vriendin van mij heeft sinds kort een puppy. De eerste week is de puppy helemaal niet alleen geweest en heeft hij een beetje kunnen wennen. Maar naar een week moest mijn vriendin weer naar haar werk toe. Kan een puppy van 9 weken de hele dag alleen blijven? ik maak me een beetje zorgen. De puppy is nu van 7 uur s'ochtens tot ongeveer 5 uur s'avonds alleen. Is dit heel erg schadelijk voor een puppy? Of kan hij hier aan wennen? De puppy vertoont nog geen gestesst gedrag.

Graag jullie reactie,

groetjes Kim.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Kim,

Logisch dat je je zorgen maakt. Dit kan schadelijk zijn voor het gedrag van de pup op lange termijn. De pup gaat zich vervelen en zal gedrag laten zien wat niet wenselijk is, bv plassen en poepen in huis, blaffen, dingen vernielen etc.etc.

Het beste is dat je vriendin voor tussen de middag een oppas gaat zoeken want dit is geen oplossing voor een pup.

Je laat een baby toch ook niet zo lang alleen?

Ik hoop dat je vriendin naar je wil luisteren.

Groetjes van Esther

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi Kim,

Zoals hierboven al omschreven op de andere verhalen:
Voor een pup van 9 weken is de hele dag alleen helemaal niet leuk, het alleen zijn moet je vriendin langzaam opbouwen in bv een bench eerst 30sec dan 1min dan 3min kortom dat leer je dus niet in een week.
Bovendien zal de pup ook zijn behoefde moeten doen, heeft je vriendin er wel goed over nagedacht voordat ze de pup nam?

Want zoals ik het nu begrijp is de hond vaak alleen, dan gaat die zich vervelen en miss wel dingen vernielen.

Dat is natuurlijk niet wat je wil, een pup/hond heeft heel veel liefde en aandacht nodig.

Groetjes Joyce

Natasja (Gast)

Hallo,
Was zelf even op zoek naar info over hoelang een pupje alleen kan blijven in het begin! Wij krijgen volgende week ons pupje en ik werk eigenlijk alleen op vrijdag 3 uurtjes.. mn werk is hier tien min vandaan dus ik laat hem dan uit voor ik ga werken en ga dan de deur uit en ben drie uur later weer terug.. hiervoor werkte ik echt hele dagen maar nu nog maar drie uurtjes per week, hier valt helaas niets aan te schuiven en wijzigen .. maar neem aan dat drie uurtjes in de bench toch geen kwaad moet kunnen?
We hebben echt een heel grote bench die midden in de woonkamer staat, naast het konijntje die ook in huis woont ook heeft hij in de bench speelgoed, een voer en waterbak *(bak is niet om te gooien)* een slaapkleed en er is zelfs nog ruimte voor een krantje zodat mocht er een ongelukje gebeuren dit op t krantje kan *(hij`s gewent om op kranten te plassen!)* dus dan moet drie uurtjes toch kunnen??
Heel graag reacties,..
groetjes Natasja

Linda (Gast)

Ik denk dat het maar net is wat je hondje gewend is. Zit er zelf ook aan te denken een hond aan te schaffen, maar kan ook echt geen weken vrij nemen van mijn werk. Gelukkig kan mijn moeder de hond tussendoor uitlaten als ik een vroege dienst heb. Maar als de hond straks groter is dan zal die toch ook zo nu en dan alleen thuis moeten kunnen blijven als ik ben werken. De ene week wat meer als de andere. Vroeger thuis ook honden gehad en die hebben naar mijn idee een prima leventje gehad.

Groetjes Linda

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Natascha,

Kijk je werkgever lief aan en neem hem voor die drie uurtjes mee. Je hebt nylon benches die makkelijk mee te nemen zijn, stop hem dan daar in.

Punt is dat het alleenzijn rustig opgebouwd moet worden. En van nul naar drie uur is best veel. Vanaf twaalf weken en als je pup zonder probleem een uur alleen kan blijven, kun je de stap wagen om hem thuis te laten.

groetjes,

Linda.

honden page profiel elianne elianne

das echt zielig!!...een pup van 9weken heel de dag alleen...Ik vind dit heeeeel erg slecht.

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Nou Elianne...De hele dag valt alweer mee want ze schrijft 4-5 uur...Echt zielig is een uur of 9...

Zelf denk ik indd. dat 2 weken wat kort is maar hoelang het precies duurt ligt denk ik ook een beetje aan het beestje zelf...
Die van mij hebben die mensen mega goed getraind want die doet gerust 9-10 uur niets binnen..ongeloofelijk
Nu moet ik zeggen is ze nooit alleen tussen 9 a 10 uur..want ik mag nu ook met trots zeggen dat ik op de dagen dat ik langer moet werken een uitlaatmeisje heb gevonden...Ze is wel wat jong maar de volle aandacht voor mn hondje..

Misschien is dat een idee..voor in het begin..?

Mijn baan opzeggen zou ik al helemaal niet doen..kom op zeg hoe wil je dan kunnen rondkomen..Kben blij met die paar uur die ik werk in de week en als het kon zou ik er nog het dubbele bijnemen..vooralin deze tijd..

Succes ermee

honden page profiel elianne elianne

@ niki Dat was mijn reactie op Kim-gast

honden page profiel nnatasjaannatasjaa

honden foto van nnatasjaa

Hoi hoi
alles weer even snel terug gelezen!

Ik ken mensen die de pup al vanaf week 1, 4 a 5 uurtjes alleen hebben gelaten, die gaan smorgens werken laten hem tussen de middag uit en daarna als ze rond 5 uur weer uit het werk komen,..
Dit is niet wat wij willen voor onze pup, vandaar dat ik nu nog maar zo weinig werk maar helemaal thuis gaan zitten voor een hondje?? Als we nou heel rijk waren was dat miss een goed idee maar.. helaas :'(

Hij moet gelukkig maar drie uurtjes per week even alleen zijn, heeft er iemand tips hoe ik dit zo makkelijk mogelijk voor hem kan maken?

Een nylon bench is idd wel een goed idee, maar ik help een mw met haar huishouden, en ik denk niet dat ze het waardeert als ik de hond mee neem in haar huis.. dus helaas valt die optie ook weg,..

Alvast bedankt!
Groetjes Natasja

honden page profiel elianne elianne

Hoi 3 uurtjes kan goed hoor.Van tevoren lekker moe maken,iets lekkers in de bench..klein beetje water wat zal ze dan lekker slapen.Ik deed en doe het nog...altijd radio aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang kan ik mijn pup alleen laten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Ze wordt oud...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^