husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

helaas kopen mensen honden nu steedsmeer vanwegen het uiterlijk...
een husky reu met blauwe ogen voor 450 euro heb je er geen met stamboom dus ook geen raszuivere..
wat wil je doen met de reu
en ik vroeg al.. waarom een husky? gewoon om nieuwschierig te zijn hoor..
en waarom blauwe ogen ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandersander

honden foto van sander

ik heb een husky ook gekozen omdat ik hun heel me leven al mooi vind, en het gaat prima tussen ons nu, ik ga zelfs in januari een tweede husky aanschaffen

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

maar Sander je weet toch wel ook dat een husky niet alleen maar een mooie hond is?

het heeft ook een eigen karakter,

ik hoop dat je bij je 2de husky wel verder kijkt dan alleen puppyfabrieken..

groetjes

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

hoe oud is je husky pup?
en bn jij Cenk ? of reageert die gewoon niet
en een hond is niet alleen uiterlijk en bij iedere hond moet je kijken watvoor karakter t heeft! maar vooral bij de husky die stamt t meest vande wolf af
heb je je voorde aanschaf van een husky goed ingelezen?
sport je met je husky?
ik jogg met snowie en ik laat haar in de ochtend ruim een half uur 3 kwartier uit smiddags anderhalf uur a 2 uur en savonds ook een half uur ..
sochtends ga ik meestal joggen das rond 6 of 7 uur want ik moet dan om kwart over acht op school zijn ..

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

gewoon daar een pup halen joh. spotgoedkoop. alleen zit je over een paar maanden hoogstwaarschijnlijk bij de dierenarts. en betaal je je scheel aan dieetvoer. maar ach dat heb je wel over toch voor zo n schattige pup.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

De vriendelijkheid straalt je op dit topic wel tegemoed, en dan word er in een andere topic gezegd dat ik hard ben, jullie katten gewoon af.
Waarom mag je een hond niet kiezen om een bepaald uiterlijk, anders hadden we allemaal wel dezelfde hond kunnen nemen, de een neemt een shih tzu vanwege dat leuke lange haar, lekker de hele dag kammen en doen, en hij kiest een husky met blauwe ogen en hij is meteen de boeman, kom op zeg, beetje volwassenheid graag.

Cenk via marktplaats heb je vaak wel pretnestjes, die zijn niet te duur, let wel op bij husky´s onder de 200 euro, dat is een oplichter.

Geteste ouders, tja het zegt niets, heb zelf honden gefokt en het is ook net hoeveel weerstand de hond zelf bij zich draagt, invloeden van buitenaf, en wat jij doet, een husky zijn hele leven trap laten lopen is natuurlijk niet geZond, dat is het zelfs niet voor de mens.
Testen kan alleen bepaalde erfelijke aandoeningen eventueel uitsluiten, maar een nest duitse herders waarvan de ouders hd vrij waren, kan de pup nog wel hd hebben omdat die op zeer jonge leeftijd al trap moest lopen en aan de sport moest meedoen.
Het zegt dus helemaal niets, daarbij een pretnestje zie ik geen kwaad in, ze worden met liefde groot gebracht vaak in de kamer, kinderen erbij zijn veel gewend.
En zeg nou zelf hoeveel ouders laten zich testen op erfelijke aandoeningen, bij ons komt hartziekten, groene staar, erfelijke kanker, reuma en suikerziekte voor, ik zou haast dan zeggen dat ikzelf ook uit de broodfok kom, maar aan de andere kant mijn opa is 98.


honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

naja yvonne
zeg ook eens hoeveel huskys en andere honden er na 1 jaar int asiel komen omdat de mensen voor t uiterlijk vande hond zijn gevallen maar ze toch niet aankunnen op latere leeftijd.
en sorry hoor maar ook een pretnest is rond de 5 a 6 honderd euro.
ik heb snow voor honderd euroo maar dat komt omdat ze een teentje mist. en ik haar kreeg omdat mijn andere hondje was overleden dus ligt er maar net aan
en af te katten is t niet
ik vraag dingen zodat ik te weten komt waarom het een husky moet zijn en waarom die blauwe ogen
sorry hoor maar 200 euro ? dat is gewoon niet een husky prijs
je ziet ze vannaf 750 tot 1200 dusse lijkt me sterk .
en natuurlijk een pretnest is niet altijd broodfok maar je hebt minder kans dat de pup hd heeft als beide ouderdieren zijn getest!

honden page profiel Carmen en Rayza de HuskyCarmen en Rayza de Husky

honden foto van Carmen en Rayza de Husky

Beste Anoniem,

Ik hoop van harte dat je geen husky neemt.
Een Husky is niet voor iedereen even makkelijk, vooral als je geen ervaring met honden/husky's hebt.

Een Husky neem je ook niet voor zijn blauwe ogen, verschrikkelijk!!!!!
zo belanden er tegenwoordig alleen maar meer in het asiel, zoek daar toch gewoon een volwassen hond uit.

Bovendien is 450 euro een beetje heel erg weinig, een stamboomhusky is ronde de 900 euro, niet goedkoper.

Ik zou zeggen, verdiep je goed in het ras, en kom later maar terug. Dit is gewoon waar je niet goed van wordt als huskyeigenaar. KOOP EEN HUSKY NIET VOOR DE BLAUWE OGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ja maar nu zeg je het zelf al, alle rassen zitten in het asiel, dat is heus niet gebonden aan een bepaald ras.
En die prijzen kom op he, ik heb 4 stamboom honden en heb nooit hoger dan 400 per pup betaald, en nee dit komt niet omdat ik de meeste fokkers ken.

En iedereen kiest zijn hond om een bepaald uiterlijk, ik zou nooit een chinees naakthondje kopen, vind het er niet uitzien, en dan kan er nog zo´n mooi karakter op zitten, ik hoef niet zo´n naakt ding aan de riem.
Mijn honden zijn eerste instantie op uiterlijk gekozen, daarna hebben we gekeken of het karakter wel paste met ons leven op het bedrijf.
Kan moeilijk een hond nemen die er goed uitziet en mijn personeel opvreet.

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

watvoor honden heb je dan .
en natuurlijk kijk je mede naar t uiterlijk
daarom vraag ik toch ook waarom een husky ?
en idd carmen ! koop m niet vanwege de ogen of mooiheid of vanwege dat je een film zag ofzo.
kijk je mag een hond mooi vinden dan kan je je gaan verdiepen int ras en dan kan hij wel of niet geschikt zijn voor je gezin of wat dan ook
maar sowieso betaal je op zn minst 500 voor een niet eens raszuivere hus! ik heb er een die is gekruist met een laika (verschilt niet super veel ze is enkel wat kleiner dan een stamboom hus) en haar broertjes en zusjes zijn voor 450(reutje) en 500(teefje) weggegaan! en snow voor 100 ivm der teentje die er af is.
je hebt idd ook goedkopere hondjes maar 9 van de 10 keer is daar iets mee
sowieso een hond zonder stamboom is geen raszuivere hond!

honden page profiel sandersander

honden foto van sander

ik heb hem niet gekocht bij een puppy fabriek, ik heb gekocht bij een particulier.

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

en een stamboomhond voor 400 ? dat is gewoon raar dat komt letterlijk zelden voor.

honden page profiel linneke en laylalinneke en layla

honden foto van linneke en layla

verdiep je eerst eens in wat het is om een husky te hebben, ga daarna sparen en informeer bij de rasvereniging van huskys, als je dan nog een husky wilt hebben kun je altijd nog bij erkende fokkers kijken of er pups zijn..... :-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Dat is niet raar, ik kom uit het wereldje van show tentoonstelling en fokken, en ik kan je wel vertellen de gemiddelde fokker denkt dat die een gouden lepel heeft zitten op een plek waar het daglicht niet kan komen, als ik nu nog spaniels zou fokken zouden ze inclusief stamboom voor 250 euro verkocht worden, alle testen alles kun je inzien, show resultaten alles.
Waarom zou een liefhebber van een ras voor mijn hobby moeten betalen, de honden had ik al en de plezier van een nestje heb ik ook gehad en ik ben van mening dat een puppy koper niet mijn dure auto hoeft te betalen of mijn vakantie, daar werk ik wel voor.

De reden waarom ik ook ben gestopt met fokken is die menthaliteit, kijk op de gemiddelde show, sommige honden lopen met zulke kromme poten dat de tranen je in de ogen springen, of een ventilator bij het honden kenneltje omdat anders het hondje haast geen lucht krijgt en zijn warmte niet kwijtraakt, nee dan heb je wel een tophond voor 120 euro.
De 4 stamboom honden die ik heb komen bij fokkers weg die net als mij gestopt zijn met showen omdat wij niet een ras omzeep willen helpen omdat een keurmeester toevallig bolle ogen, een zwalkende gang geweldig vind, en dan na 5 jaar zeggen, nee heb mijn hond in moeten slapen hij was toch niet zo goed, nou dan heb je voor 1200 euro met een hond gelopen die zo doorgefokt is omdat de keurmeesters dat mooi vinden.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

Er zijn zoveel mensen die een husky kopen om e blauwe ogen, sommige lezen zich wel wat in, maar onderschatten het. Wil je dat je hus los kan lopen op latere leeftijd bijv. zal je daar jong mee moeten beginnen en consequent zijn. gebeurt dit niet gaat het fout. Dan denk de baas, zo'n hond hoef ik niet en hupla weer een hond in het asiel.

Spreek uit ervaring, dazey is ook bij zulke mensen gekomen en ik zit nu met de problemen, ze heeft moeite met loslopen! Nou geef ik het nmiet zo snel op, en zal ze zeker niet in het asiel komen en als dat niet lukt zal ik maar wat vaker naar een omheidn bos toe moeten rijden!

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

Ik ben het met Yvonne eens dat we (bijna) allemaal een ras kiezen op uiterlijk, alleen is het daarna mega verstandig je eerst ook te verdiepen in de raseigenschappen, en hoe het met de fok gesteld is, zijn er verschillende lijnen/aanleg etc.

een maxiumum bedrag op voorhand in je eisen lijstje vind ik .... wat bizar, een goed gefokte pup, waar alles je zindt (fokkers, ouderhonden, pups) mag best meer kosten, hoewel ik soms de prijzen ook de pan uit vind rijzen. maar dat mag geen reden zijn om de broodfok (en dan heb ik het echt over de fokschuren die leveren aan zg particulieren die een gelegenheids nestje zeggen te hebben) in stand te houden.

ik ben het trouwens ook met haar eens, dat je op shows niet blij wordt van wat je ziet bij heel wat rassen, ik weet heel wat van gangwerk en dat is bij aardig wat showhonden echt bedroevend, wat mij betreft is gangwerk no.1, een niet goedlopende hond vind ik treurig, tis nl op en top een "lopend" dier.
(maar das mijn mening hoor)

maar een specifiek rasvoorkeur hebben: heb ik ook, en daar maak ik geen geheim van, en nog de kleur en de maat ook wel.

honden page profiel JeremiahJeremiah

honden foto van Jeremiah

Ik moet geluk spreken dat onze vrienden huskys hebben en ons konden leren wat het is om een husky te hebben.We zijn mee gegaan met sporten.Ik laat ze iedere dag uit.En we zijn blij dat onze vrienden ons veel konden leren van de husky.want hij is niet met een andere hond over een kam te trekken.Als ik kijk wat we vaak voor domme reacties krijgen omdat die van ons geen blauwe ogen heeft.Denk dat veel mensen puur naar die blauwe ogen kijken en verder niet.En daarom kunnen ze dan ook later hun hond niet aan omdat die teveel energie heeft.Waar ik me ook zo aan erger is dat je niet met je hond de deur uit kan of iedereen moet maar continu aan hem zitten zelfs al tijdens zijn behoefte.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

dat probleem ken ik, maar ik zeg gewoon direct dat ik het niet wil!!
En als ze vragen waarom zeg ik omdat ik het niet wil :P
hhaa

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hahaha zag dat er weer koekkruimels op mijn toetsenbord lagen, ik bedoel natuurlijk 1200 euro niet 120.

Tja wat ik al zei iedereen heeft wensen aan een hond, ik wou een duitse dog geel met zwart masker, en absoluut geen andere kleur, terwijl die net zo lief zijn, ik wou een zwarte duitse herder, terwijl de getekende ook net zo mooi zijn, van de sintbernard wou ik niet overdreven veel wit, van de basset stelde ik de eis tri color, de andere twee zijn hier zo gekomen, die mochten erbij horen zoals ze eruit zagen.
Maar iedereen heeft een bepaald beeld van hoe zijn of haar hondje eruit moet zien.

En als iemand dan zegt ik wil graag een met blauwe ogen, is die meteen waardeloos.

En een hondenras leer je kennen met vallen en opstaan, en niet uit boekjes, boekjes zijn richtlijnen, maar elke hond heeft zijn eigen karakter.
Hier heb ik een duitse herder die nog te lui is om zijn eigen kont te krabben, terwijl de eerste duitse herder tegen de muren omhoog vloog om maar te werken.

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

En als iemand dan zegt ik wil graag een met blauwe ogen, is die meteen waardeloos

dat heeft nog niemand gezegt!!
we willen weten waarom een husky
en waarom precies die blauwe ogen ??
er is niet gezegt dat Cenk waardeloos is toch ?
of ben ik opeens blind ??
en natuurlijk heb je zo je eisen bij t kopen van een hond en je leert idd veel met vallen en opstaan
maar als je je ervoor in heb gelezen dan weet je zo ongeveer wat er te wachten staat

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Yvonne, er komen bij de husky veel oogproblemen voor. Ik ken het verhaal van een husky uit zomaar een nestje die voor ze een half jaar was in moest slapen omdat ze een afschuwelijke oogziekte had. Waren de ouderdieren daarop getest, dan was dat nestje nooit geboren. En hadden die mensen niet zoveel verdriet hoeven hebben.
En een husky is niet zomaar een hond die je even uit een pretnestje haalt. Het is juist bij de husky enorm belangrijk dat je kijkt uit wat voor lijnen die hond komt. En dat kan je alleen zien als je stambomen hebt en als je verstand hebt van het ras en de lijnen. Of als je een goede fokker treft die eerlijk is en je er alles over vertellen wil.
Tref je een husky uit echte werklijnen en wil je die leuk als huishond houden? Mooi, dan heb je over een paar jaar nog wel een husky, maar je huisinrichting is wel dusdanig gewijzigd dat je net zo goed in een kennel kan gaan wonen. Het gevolg is in de meeste gevallen dat de husky die aangeschaft werd uit het pretnest of bij de broodfokker omdat hij van die mooie blauwe ogen had met diezelfde mooie blauwe ogen achter tralies in het asiel beland.

Natuurlijk zijn er fokkers van veel rassen die overdrijven in uiterlijke kenmerken. Maar let wel, de huskyfokkers die dat doen, zijn juist de fokkers die die mooie blauwe ogen fokken en die duidelijke maskers waar de TS zo van gecharmeerd is. Dat zijn de showfokkers én de broodfokkers die dat fokken omdat er zoveel vraag naar is.

Sander, je zegt dat je husky bij een particulier vandaan komt? En je zegt eerder dat hij bij de Woefkesranch vandaan komt? Wat bedoel je nou? En was je van plan de volgende keer weer de broodfok te steunen?

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Nu praat je jezelf alweer tegen, ja showfokkers, die fokkers die hun punten moeten halen hun testen moeten doen, om een nest te mogen fokken.
Zo´n nest waar iedereen bij zegt dat het een gezond hondje is, daarbij elk hondenras is met kinderziektes ontstaan langzaam fokken we ziektes eruit, maar ook weer nieuwe ziektes erin.
Een hond ziekte vrij krijg je toch niet, net zo als mensen, voor elke ziekte die vertrekt, komt weer een nieuwe dat is de natuur.
Eens zijn er husky´s met goede blauwe ogen, dan zijn de afwijkingen eruit gefokt, en misschien hebben we dan wel de afwijking dat zijn oren eraf vallen.

Ik vind het gewoon krom dat iedereen over die blauwe ogen loopt te fitten, als hij dat graag wil en mooi vind, en over al die husky´s met blauwe ogen in het asiel, wacht maar over 2 jaar, zitten er allemaal chihuahua´s want ook dat is een trent hondje.
Elk honden ras heeft zijn glorie tijden en zijn down tijden, en helaas worden daar alleen de honden de dupe van.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

wat nienke denk ik bedoeld is dat een hus meer is dan blauwe ogen veel meer en dat zien veel mensen die zullke eisen stellen niet en ja showhonden hebben dat ook en ook het masker maar die zijn wel getest. En door die fokkers word je doorgelicht of de hond wel bij je past geen 100%garantie d@t het goed gaat maar wel meer dan bij broodfok

honden page profiel Mariska en JipMariska en Jip

honden foto van Mariska en Jip

Het lijkt mij dat het karakter van een hond, de gezins/thuis situatie, gezondheid v/d hond, leefomstandigheden en ga zo maar door 100 keer meer zouden moeten wegen dan het uiterlijk van een hond...
Natuurlijk leven wij in een maatschappij waar iedereen in eerste instantie uitgaat op uiterlijk, maar in dit geval vind ik dat een beetje naief, maar ja, dat is mijn mening...

honden page profiel sandersander

honden foto van sander

beter lezen wat ik zeg! me broertje en moeder hebben hun hond bij de woefkesrach ik heb hem bij een particulier

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

Sander ,
jij hebt toch dat broertje twister van maya? (van natasja)
de moederhond was te jong ofzo had ik gehoord..

je zei toch zus en moeder O-)
haha heb verder geen critiek hoor ;-)
xx,

honden page profiel DianneDianne

honden foto van Dianne

Ik zou zeggen, als je 450 euro wild uitgeven voor een rashond, dan zou ik idd naar zo'n heerlijke broodfokker gaan als puppywereld.nl

Voor 450 euro vind je echt geen Husky hoor en als het zo is dat je graag een hond wil maar niet meer wil uitgeven dan 450 euro, kijk dan voor een leuke hond op www.baasjegezocht.nl

Hier ook heel leuke honden voor weinig geld.

Succes verder

honden page profiel sandersander

honden foto van sander

jah heb inderdaad het broertje van maya,
dat wist ik niet dat ze te jong was, wil verder ook geen ruzie zoeken ofzo hoor.

maar ik zei echt broertje en moeder.

maar maak allemaal niet uit, heb tot noch toe nog altijd geen problemen met twister, en ver voor twister wist ik nie eens wat broodfok was, ik denk zelfs dat veel mensen dit nog niet weten.
maar jah wat doe je eraan

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

mensen waarschuwen

honden page profiel sandersander

honden foto van sander

dat gaat toch niet helpen, mensen zullen er altijd naar toe blijven gaan

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "husky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^