blaffende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carolacarola

honden foto van carola

hallo,

wij hebben sinds 2 maanden een hond uit het asiel. daar werd gezegd dat de hond alleen kon zijn, in een bench en in een flat.
van alle drie was niks waar. wij wonen in een flat en de hond blaft enorm als wij weg gaan. wij zijn het 3e baasje.
we hebben in het begin gelijk bij een paar buren (wonen in een flat) aangebeld en de situatie uitgelegd. ook hebben we ons mobiele nummer afgegeven dat als het te gek werd dat ze ons moesten bellen. na al de eerste keer, na 2 weken, wat problemen te hebben gehad met de eerste buren en alles al geprobeerd te hebben, hebben we maar een blafband gekocht. t was eigenlijk tegen onze principes in maar ja...een hond weer terug brengen wilde we ook niet.
nou is het zeker 3 weken goed gegaan, tot afgelopen zaterdag. we zijn ong. 6uur weggeweest en nou blijkt dat de hond veel heeft geblaft die dag. we kwamen er op zondag achter dat er een brief in de bus lag met een verhaal van 1 van de bewoners dat de maat vol is en dat ze de politie en de woningbouwvereniging hadden ingelicht. we hebben zelf de politie gebeld om te checken maar die mogen daar geen uitspraak over doen. woningbouwvereniging ook gebeld, huismeester belt 1 deze dagen terug. ik ben ook bij een aantal buren langsgeweest maar deze zeggen wel wat gehoord te hebben maar niet als overlast ervaren. we vermoeden zelf dat de batterij van de band minder is en hebben gelijk nieuwe besteld.
ik vind het heel vervelend dat de hond blaft en begrijp dat het vervelend is maar ik vind het ook heel laf dat de brief anoniem verstuurd is. ik wil natuurlijk graag weten van wie de brief is zodat ik er met de mensen over kan praten.
ik weet zelf even niet meer zo goed wat ik ermee moet doen, en heb er vannacht van wakker gelegen. ik hoop dat de band weer goed aanslaat als er nieuwe batterijen in zitten.
wat vinden jullie van dit verhaal??

groetjes carola

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffende hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Woon je in belgië of in Nederland?

Als je in Nederland woont, zoek dan uit wie de wijkagent is voor jouw wijk en benader hem/haar. Maak duidelijk dat je er alles aan wilt doen om overlast te voorkomen danwel aan te pakken.

Ook neem je contact op met de woningbouwvereniging en vraag je naar de persoon die gaat over overlast. Bespreek het door met die persoon en geef aan dat je tijd nodig hebt om tot een plan van aanpak te komen.

Vergeet niet dat er erg veel tijd gaat zitten voor politie en woningbouwvereniging om deze kwestie naar jou toe kwaadschiks aan te pakken. Zo moet de politie bij meerdere gelegenheden overlast kunnen constateren = zelf langsgaan en luisteren. Dat kost mankracht en die gebruiken ze liever ergens anders voor.

Zorg dat je niet afhankelijk bent van meldingen van klagers om te bepalen of jouw hond geblaft of gejankt heeft ja dan nee. Je hebt voicerecorders met voice activated recording (VOR), die nemen alleen op als er geluid is, dus geblaft of gejankt wordt. Ik zou daar naar op zoek gaan, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

De reden dat jouw hond blaft zul je moeten achterhalen, maar als het verlatingsangst is, werkt een blafband alleen maar averechts. Trainen op verlatingsangst is redelijk eenvoudig en je kunt er op termijn goede resultaten mee boeken. Vooral als je daarnaast zorgt voor extra veel beweging vlak voor je vertrekt. Lekker een uurtje laten uitrennen dus. Kong met een heerlijke vulling om zich mee bezig te houden, en je hond trekt het alleen zijn stukken makkelijker.

Voor de langere perioden alleenzijn zou ik gaan kijken voor een oppas. Misschien vind je wel iemand in de flat zelf? Er zijn genoeg oudere mensen die nog vief zijn maar zich te oud vinden voor een hond, die bang zijn dat de hond hen overleeft. En die het heerlijk zullen vinden om een paar uurtjes in de week op jouw hond te passen.

Eén ding - laat het niet op zijn beloop. Als er genoeg bewijzen zijn verzameld en er zijn meerdere klachten, dan kan de politie jouw hond in beslag nemen. Een drama voor jou, een drama voor je hond.

Dus, samengevat: neem een meewerkende houding aan richting politie en woningbouwvereniging. Neem de geluiden op als je weggaat, zodat je weet wanneer je hond geblaft heeft, en hoeveel. Train op verlatingsangst, en zorg voor veel beweging en afleiding voor die keren dat je hond korte tijd alleen moet zijn. En nog veel en veel belangrijker, zorg voor oppas, zeker voor de tijd dat het je zal kosten de oorzaken van het blaffen van jouw hond aan te pakken.

groetjes,

Linda.

honden page profiel carolacarola

honden foto van carola

heel erg bedankt voor je berichtje. die kong hebben we ook al geprobeerd maar daar doet niks mee als we weg zijn. we hebben inderdaad ook al veel informatie gewonnen over verlatingsangst en het trainen daarbij. ik heb een tijdje terug al de huismeester ingelicht dat de hond kan blaffen, dus daarvan waren ze al op de hoogte. wat betreft de poltitie zei de brief dat ze waren komen luisteren, maar zouden ze dan ook niet met ons contact opnemen? en als het pas een eerste melding was komen ze dan ook al gelijk?
ik ben altijd bereid om mee te werken als de politie langs komt en ook de buren die ik gesproken heb zijn ook bereid om met de politie te praten.
groetjes

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik zou het qua politie niet op zijn beloop laten. Echt even nagaan of er een wijkagent is, en die benaderen. Ook e.e.a. op papier zetten en naar de wijkagent sturen.

Trainen op verlatingsangst is heel erg belangrijk hè. Zou ik ook zonder blafband om doen. Dan weet je tenminste bij welke periode alleen zijn jouw hond bang wordt. Ws waren die zes uur nu net even teveel.

Je kunt op dit forum veel info vinden over verlatingsangst en hoe je het eruit traint.

Nu moet ik je verlaten, want ik heb er hier drie die even lekker uitgelaten willen worden. :-D

honden page profiel EricaErica 2 doggies

honden foto van Erica

ff een vraagje over die kong wat doe je in die kong?
er is altijd wel iets wat je hond lekker vind wat je er in kan stoppen. Dat houd hem in iedergeval al een tijdje bezig. Ga uitzoeken wat hij lekker vind om er in te doen
Groetjes Erica

honden page profiel carolacarola

honden foto van carola

als we thuis zijn dan speelt die er weleens mee en dan het liefste met kaas of pindakaas. als we hetzelfde erin doen als we weggaan dan laat die hem liggen.

groetjes

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Laatste opmerking voor nu: dat is dus omdat hij verlatingsangst heeft. Dé test voor verlatingsangst is of je hond als je weg bent toch lekker gaat eten. Laat hij zo'n lekkere Kong liggen, dan is hij gespannen bezig met maar één ding: wanneer komt het vrouwtje thuis?!!!!!

Probeer dus eerst het punt te bereiken dat hij happy is met een half uurtje alleen zijn en dan wel met de Kong in de weer gaat. En gebruik in de tussentijd een oppas.

En nu gaan mijn hondjes echt, echt, echt, heus, naar buiten! :-D

honden page profiel EricaErica

honden foto van Erica

en hoe zit het met de bench als je weg gaat? die van mij blaffen als ze niet in de bench zitten als wij weg zijn. Ze hebben dan het gevoel dat ze het hele huis moeten verdedigen dus elk geluidje blaffen ze op. Dit was voor hun gewoon te veel verantwoording. Dus doe ik ze in de bench en maak de bench ook heel leuk en zorg er voor dat die bench niks met weggaan te maken heeft. Als ik thuis slapie doen zeg rennen ze als een gek naar hun bench want ze krijgen dan wat lekkers en dan kan ik weg dus zij vinden het alleen maar leuk ook als ik later naar mijn werk moet op die dag gaan ze in hun bench liggen wachten tot ik weg ga want dan krijgen ze wat lekkers. Dus heb mijn weggaan heel leuk gemaakt. Nu blaffen ze niet meer zelfs niet als er aangebeld word.
Groetjes Erica

honden page profiel carolacarola

honden foto van carola

ook in de bench blaft die. hebben veel benchtraining gedaan maar het lukt niet helemaal bij hem. hij gaat zelf ook niet graag in de bench liggen. ligt een lekkere mand in en zn kauwbotjes enzo maar ook daar kijkt die niet na om. helaas.

hoi carola (Gast)

ik las jou mailtje net hier over je hond.
mijne blaft ook erg als ik wegben.
hoe is het jou vergaan verder met je hondje.
ik ben erg bang dat ze hem in beslag nemen, moet er niet aan denken heb ook vanalles geprobeerd pff.

gr.silvia

Anoniem (Gast)

Beste Carola,

Wat dacht je ervan om de hond gewoon weg te doen?
Honden horen niet op een flat.

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Bij de dierenarts is een middel te krijgen met feromonen erin, net als een luchtverfrisser doe je die in het stopcontakt en dat geeft een geruststellend effect, dan een verse kluif in de bench en het alleen laten van de hond van een half uurtje tot langer langzaam opbouwen.

carola (Gast)

"Beste Carola,

Wat dacht je ervan om de hond gewoon weg te doen?
Honden horen niet op een flat."

lekker makkelijk praten hè, een hond kan heus wel op een flat. als je een hondenlief hebber bent dan weet je wat ik bedoel. daarbij staat ook netjes in het huurcontract dat er een hond aanwezig mag zijn. genoeg honden hier in de flat!!!!
en by the way, hij doet het hartstikke goed nu. hij kan hele dagen alleen zijn en geniet er van als we weer thuis komen, hij ligt lekker knus naast me...dus als jij er voor kiest om dan je hond gelijk weg te doen en het geen kans te geven dat moet jij weten. maar ik ben blij dat we er alles aan gedaan hebben, en dat we resultaat hebben bereikt!!!!!!!!!

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Dit vind ik echt onzin..Wat Gast hier heeft geschreven..(Wat dacht je ervan om de hond gewoon weg te doen?
Honden horen niet op een flat.")

Wij hebben zelf ook een hondje op een flat en dat gaat super het ligt toch eraan of die genoeg uit loop krijgt ..En hier zitten ook super grote honden wat ik nooit zou doen ,maar goed ieder mens zijn eigen ding.
En waarom zou een kleine hond niet op een flat kunnen dan waren er veel mensen ongelukkig ..

hondenvriend (Gast)

Hallo

Aan al die mensen weg gaan die overlast veroorzaken met hun hond:
Mensen ( zoals ik) komen vaak pas langs als het echt een impact op hun dagelijks leven heeft. Dus over een periode van minimaal 3 maanden enkele dagen per week minimaal 2 uur per dag duidelijk hoorbaar hondengeblaf.

Hoe zou jij het vinden als je bijna elk weekend om 8 uur uit je nest wordt geblaft. Als je een keer vrij ben en je hoort op een dag minimaal 4 uur hondegeblaf aan een stuk. Er komt iemand koffie drinken van 10 to 13:00u en tijdens het gesprek is continu hondegeblaf te horen.

Vind jij jezelf dan niet behoorlijk asociaal?
Ga in een kasteel wonen of in een ondergrondse zeecontainer. Honden moeten de ruimte hebben en als je die niet kan betalen, moet je geen hond nemen.

En die achterburen van mij die dit flikken , die gaat ik dit weekend opzoeken. En als ze weer niet open maken , dan gaan er een paar repen chocola over de schutting. De hond kan er niks aan doen maar ja, het is dan niet anders.

honden page profiel carlacarla

honden foto van carla

Mijn hond heeft nooit geblaft, mijn baby heeft helaas wel 8 maanden achtereen liggen krijsen, maar die mocht gelukkig blijven van de buren...

kiooo (Gast)

ttty

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

oud topic door gast naar boven gehaald

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffende hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Foto's Dora en Diego
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^