is het nou spelen of rangorde?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Goed, ik heb dus een rare vraag... Ik heb sinds anderhalf jaar de York en sinds een half jaartje de Malthezer. Tommie ( de York) heeft niet echt een goede start gehad bij zn vorige eigenaar en ik heb bergen moeten verzetten om hem weer " goed" te krijgen.
Tommie moest erg wennen aan Benji, die is enorm speels. Ik heb hem juist gekocht, om Tommie meer aan het spelen te krijgen.

Nu, eindelijk, lijkt het er wel op dat ze spelen, maar omdat ik nog nooit 2 spelende honden heb gezien ( ja, ik schaam me dood,maar we hadden thuis altijd maar 1 hond en kennissen ook)

Het volgende gebeurd, Tommie springt steeds weg van Benji (dat lijkt me goed) en dan begint het. Ze grommen enorm, springen tegen elkaar op en "dansen" zo even. Dan draait Benji de kont naar Tommie,maar met zn kop probeerd hij wel bij Tommie te komen. Die duikt steeds weg ze proberen elkaar op de grond te drukken.
Ze "happen" wel naar elkaar.
HEt ziet er totaal niet uit als vechten,maar het grommen maakt het erger dan het is haha.

Hoop dat iemand me kan uitleggen of dit gedrag spelen is of om rangorde (vaak is spelen dat ook). Voel me best dom om dit te vragen,maar nogmaals...spelende honden heb ik nog nooit gezien, alleen vechtende :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is het nou spelen of rangorde?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

ze gaan en dat kan spelender wijs kijken wie de sterkste is. ze proberen elkaar uit. ze bepalen zo de rangorde. en het kan geen kwaad.

kan begrijpen dat het eng klinkt door het grommen.


ik heb ooit twee zusjes gehad gevonden op de afsluitdijk :'( in een vuilniszak. heb ze mee genomen en heb ze in huis genomen, alleen begonnen ze steeds vaker te vechten, om de macht te bepalen, het was zelfs zo erg lagen ze beide te slapen,en vlogen ze zo ineens op en grepen elkaar. het ging van kwaad tot erger heb toen besloten om ze toch maar uit elkaar te halen, helaas heb ik er 1 weg moeten doen, maar heeft een heel goed adres gevonden.


maar denk gewoon dat ze rangorde aan bepalen zijn, en dan op spelende manier. als ze blijven spelen en ze blijven er bij grommen en je wilt dat niet zou je het wel af kunnen leren hoor.

groetjes natascha

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Natascha heeft helemaal duidelijk, goed uitgelegt.

- en wat nog nooit spelende honden gezien? Hebben je vorige honden dan nooit gespeelt? :'(

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Opzich heb ik er totaal geen moeite met hun gedrag ( wel dat Tommie eerst zich achter mn benen verschool)
Het heeft me al een jaar geduurd om hem met mij te laten spelen (moet je nagaan wat voor verleden hij heeft)

Ze laten mekaar wel meteen met rust als de een duidelijk laat merken het zat te zijn.
Vorige week liet Tommie het toe dat Benji aan de andere kant van het touw trok. Ze trokken elkaar door de hele kamer met veel gegrom. Ik ben blij dat TOmmie Benji een beetje toelaat.

Groetjes

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

De vorige hond is van mn ouders en die kan totaal niet met andere honden overweg ( ook niet met mannen met een pet) en hij is nu 14,dus te oud om te spelen.
dus die heb ik nooit zien spelen. En de hond daarvoor interesseerde zich totaal niet voor andere honden ( behalve als ze loops was)
Ik schaam me ook het te bekennen dat ik dat nog nooit heb gezien,maar helaas is het wel waar. Alleen vechtende honden, dat is het enige wat ik heb gezien.

Groetjes

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Nouja ik hoop dat deze honden vaker met elkaar gaan spelen :-) Dat is erg gezond voor ze, en die vorige hond die mistte dus een hoop plezier en lichaamsbeweging (wat misschien voor het ras niet zo nodig was)

spelen ziet er uit als wild op elkaar springen en speels bijten, maar bij sommige honden als achter elkaar aan rennen en/of blaffen. Het verschilt erg :-) maar agressie hoort er wel bij, zelfs bij de 'dikste' vrienden dan zie je wel is een ruzie ontstaan, door rangorde of zelfs een dom foutje (bv tegen elkaar botsen) ;-)

honden page profiel

Als ze elkaar wel met rust laten als de ander het zat is dan is er in feite niks aan de hand hoor.

Zou me er geen zorgen over maken. ze spelen gewoon en ze bepalen de rangorde. Ze doen het op normale manier. beter dat ze het zo doen,dan vechtend. en zo te lezen spelen ze gewoon. en luisteren ze al wel naar elkaar.

dus komt goed lekker laten spelen, ;-)

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik zou het positief bekijken. Kennelijk voelen ze zich bij elkaar voldoende op hun gemak om te spelen. En af en toe wordt daarbij spelenderwijs afgetast of de rangorde nog steeds is wat die is.

Als de rangorde onduidelijk was tussen die twee, zouden ze niet zo ontspannen met elkaar stoeien. Daarom zou ik me er ook niet zo'n zorgen over maken.

rustig laten gaan.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Falkor en zijn zusje deden dat ook toen zij met zn tweeën bij ons thuis waren voor 1 week. En ik schrok er soms zo van, door al dat gegrom. Maar het was inderdaad om de rangorde te bepalen. Ze hapten ook naar elkaar en tandjes laten zien, maar het was wel spelenderwijs duidelijk maken wie is de baas.
Dus geen zorgen!
Dit is vorig jaar augustus gebeurd en tot die tijd had ik ook nog nooit op zo'n manier 2 hondjes zien spelen!(is niet gek dus dat jij dat ook niet had)

Liefs,

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

haha, ben blij dat ik niet de enige leek ben op het gebied van spelen :-D

En ik ben des te blijer dat ze op hun gemak voelen om met elkaar te spelen. Ik laat ze ook absoluut hun gang gaan, ik ben allang blij dat Tommie wat losser begint te worden! Ook al heeft het lang geduurd....
Het grommen maakt het inderdaad wat agressiever,maar ook wel weer een beetje schattig.
De eerste keer dat hij dat deed, kromp hij meteen in elkaar en begin te beven als een rietje. Dus je kan je wel voorstellen wat een vooruitgang dit is voor Tommie

Groetjes

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

ik heb trouwens wel eens dat falkor en zijn zusje achter elkaar aan rennen in het bos en elkaar vastgrijpen bij de staart en dan zo op de grond gooien om vervolgens met het volle gewicht(8kg) op elkaar te springen ahahahahaha geef ze maar eens een groot vlos touw dan zijn ze uren zoet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is het nou spelen of rangorde?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^