Teefje al heel lang niet loops geweest?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Heb hier een raadsel... en hoop dat jullie mij kunnen vertellen wat er aan de hand kan zijn. Mijn hond (Epagneul Francais teefje, 8 jaar) is vorig jaar in maart voor het laatst loops geweest. Ze heeft gedurende lange tijd door omstandigheden bij kennisen moeten logeren maar die mensen hebben zelf ook honden dus zouden een loopsheid niet missen. Ander niet belangrijk feit is dat haar moeder december 2009 ingeslapen is en dit viel dus zo rond de tien maanden die normaal tussen een loopsheid zitten bij haar. Kan het zijn dat ze de loopsheid overgeslagen heeft door de stress van het verlies? Kan er iets ernstigers aan de hand zijn waardoor de loopsheid uitblijft? Ze heeft blaasgruisdieet maar kan me niet voorstellen dat haar eerdere blaasproblemen iets met dit raadsel te maken hebben?
En de belangrijkste vraag... moet ik naar de dierenarts?
Nou ja veel sub-vragen dus maar alvast bedankt voor de antwoorden :-) !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teefje al heel lang niet loops geweest?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

Ik zou in elk geval de d.a een echo laten maken van de baarmoeder. Wie weet zit er wel een afwijking of beginnende baarmoederontsteking waar ze later last van gaat krijgen.
Het verlies van een andere hond kan wel even meespelen maar nooit zo lang.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Oke nee het is inderdaad wel lang maar ik dacht misschien slaat ze een loopsheid over? Had hier ook nog nooit over gehoord en normaal is ze echt flink loops dus dat merk je echt... Nou dan morgen toch maar de dierenarts bellen de arts die echo's maakt komt op speciale dagen dus als ze het nodig vinden maak ik daar meteen een afspraak voor.
Bedankt voor de reactie :-)

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

ik zou hier zeker even mee naar de d,a gaan voor onderzoek

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Eigenlijk dom dat ik hier niet eerder een probleem achter gezocht heb. Ze is in april terug naar mij gekomen en ik heb eigenlijk vanaf die tijd wel rekening gehouden met een loopsheid maar het was pas van de week dat ik dacht tjee dat duurt wel erg lang? Ze is verder ook niet ziek geweest en heeft geen viezigheid verloren maar toch...
Nou ja jullie horen het als ik haar heb laten onderzoeken. Hoop niet dat ik te lang gewacht heb.

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Hi Jessica,

Heidy mijn eerste duitse pinscher werd met 8-9 jr. ook niet meer loops. Heel vreemd vonden we dat. We merkten in de loop van de tijd nog meer vreemde dingen aan haar. We zijn wel gelijk naar de d.a. gegaan. Hij wist het toen ook niet.. Een waarnemend d.a. ontdekte vele mnd. later wat ze had. Ze had het syndrome van Cushing. De vorige dwergpinscher van mijn moeder werd met 8,5 jr. ook ineens niet meer loops, ook Cushing. Een kruising van een vriendin werd met 8jr. ook niet meer loops. je begrijpt het al..

Het hoeft bij jouw hondje niet zo te zijn, maar hou het wel ergens in je achterhoofd. En dierenartsen slaan in het begin vaak de diagnose mis bij Cushing. Pas als de hond veel plast en drinkt, de vacht slechter wordt gaat er een lichtje O-) bij hun branden..

Voor meer vragen mag je mij een PB-tje doen

Sterkte

honden page profiel happyjan*happyjan*

honden foto van happyjan*

omiddellijk naar de dierenarts gaan sorry

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

We hebben vrijdag een afspraak @cushing bedankt voor de reactie. Zal er wat meer over opzoeken zodat ik vrijdag kan vragen ook die richting dingen uit te sluiten. Voor @omiddeljk naar de dierenarts gaan, ik heb al aangegeven dat ik een afspraak zou maken en het is dan misschien wel iets ernstigs maar niet accuuut. De hond vertoont verder geen allermerende symptomen anders zou ik wel eerder gegaan zijn.
Jullie horen vrijdag meer!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Heb net even gelezen wat de sympthomen van Cushing zijn. Het hijgen zou kunnen ze is de laatste tijd wat onrustig. Meer drinken en plassen doet ze niet en de lange wandelingen (conditie) gaan haar ook goed af. Afname van spieren en dikker wordende buik heeft ze ook niet. Wel is het een slank dametje en zou het kunnen dat ik haar in verhouding meer eten moet geven om haar op gewicht te houden. Aanvallen op haar bak doet ze niet meestal laat ze het even staan. Toch zou het een echt beginnende cushing kunnen zijn of een andere ziekte waarbij de hormoonhuishouding ontregeld is.

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Hi jessica,

Cushing kan alleen maar uitgesloten worden met de juiste daarvoor speciale ontwikkelde 2-3 daagse testen.. En niet zo op het 'oog'. Tis maar dat je het weet.

In het vroege stadium, drinkt de hond nog niet extra enzo. Vacht nog mooi. We hebben toen ook alles direkt laten checken, bloed- urine enz. kwam niets verontrustend uit.

De d.a. zal ook wel bloed afnemen denk ik. Misschien kun je direkt wat urine meenemen? Dat vinden ze vaak wel prettig.

Ik hoop dat het allemaal loos alarm is met jouw hondje.
Vandaag of morgen is ze toch ineens loops..
Sterkte.

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Hi Jessica,
de symptomen die jij opnoemt horen bij een Cushing in een vergevorderde fase. Als ze een dikke buik hebben en hijgen, en de spiermassa slinkt dan hebben ze niet eens zolang meer tegaan.

En dat is vaak het trieste van cushing, gaat zo ongemerkt. nooit van de 1 op de andere dag.

maar het ineens uitblijven van de loopsheid is 1 van de allereerste symptomen. verder is alles nog heel normaal.

Vandaar dat ik als een speer op dit onderwerp reageerde.

Maar de hypofyse kan ook wel wat van slag zijn door alle emoties.

Ze is ook wat onder gewicht schrijf je.. vrouwen die een telaag gewicht hebben worden ook niet ongesteld..

Goed dat je alarm hebt geslagen en naar de D.A. gaat.

Ik blijf je even volgen.
Hopelijk loopt het met een sisser af.



Anoniem (Gast)

Nou ze is slank... geen zwaar ondergewicht gelukkig of juist niet want dan zou het daar door kunnen komen. Het kan inderdaad zoals ik al schrijf heel goed een beginnende Cushing zijn of een andere ernstige andoening op hormonaal gebied. Dit zou inhouden dat er sowieso heel wat mis is dus uitsluiten moeten we in ieder geval ook al denkt de dierenarts ergens anders aan. Toch nog de vraag (omdat ik gewoon niet weet of het mogelijk is) of een teefje door stress een loopsheid over kan slaan? Mocht iemand daar dus ervaringen mee hebben hoor ik het graag. Deze loopsheid verwacht ik eigenlijk niet meer het is al 1,5 jaar geleden dus dan denk ik dat ze over zo'n zes tot acht maanden weer loops wordt. Maar zeker weten doe ik het niet het enige dat ik weet is dat ze in de tijd dat ze loops moest worden veel stress gehad heeft. Nou ja we horen vrijdag meer hoe denkt derest over een echo? Is wel makkelijk als ik een beetje weet welke kant we op moeten zoeken.
Bedankt!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Die anonieme gast was ik dus... ;-)

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Hoi Jessica,

Ik hoop dat er hier mensen zijn die daar ervaring meehebben, het overslaan van een loopsheid bij hun hondje.

Ik heb wel ervaring met hondjes die door emoties,overplaatsing, vakantie, logeerpartij veel te vroeg loops werden.

Mijn Apple is trouwens vandaag loops geworden, zeker ook 2 mnd. later dan de geplande datum. Zat hier ook met argusogen.. maar zij is net 4 jr.

De dokter kan hopelijk je zorgen wegnemen. Misschien is ze toch meer van slag geweest dan je denkt. Is het een gevoelig zacht ras?
Er zijn trouwens wel rassen die maar 1x per jaar loops worden.

Ik wil je ook niet teveel ongerust maken hoor, heeft ze niet een vriendinnetje die loops is? Dan worden ze ook sneller loops... vraag me niet hoe het kan.. hormonen zijn soms niet te peilen..





honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Het is in ieder geval een heel gevoelige hond die snel in de stress schiet (daarom heb ik ook nooit met haar gefokt)dus ik sta nergens van te kijken. Normaal is ze om de tien maanden loops dus inderdaad ook eerder tegen een jaar dan een half jaar. Nee momenteel geen andere honden die zij kent die loops zijn dus die stimulans heeft ze nu ook niet en voorheen wel want zij en haar moeder gingen altijd samen op. Inderdaad vrijdag maar afwachten en dan eerst nog verder onderzoek om te bepalen wat er mis is. Aan de buitenkant is echt niets te zien dus verwacht van het eerste consult weinig hoor ik zal wel vast urine meenemen.
Bedankt voor de reactie :-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik vind dit ook wel erg lang.Stress kan voor veel dingen zorgen maar ik zou even naar de dierenarts gaan.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het kan zijn dat jouw hond zich altijd gericht heeft op de loopsheid van haar moeder. Hier werden de teven ook een voor een loops nadat de alfa-teef loops werd Toen die op een gegeven moment wegviel, werden de teven ook niet loops en sloegen een keer over. Misschien dat dit ook bij jouw het geval is plus nog een stressvolle periode!! Zou kunnen , hoeft niet echt iets aan de hand te zijn !!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ja en bij die kennisen is verder nog een hond (haar zus) in de achterliggende periode verongelukt dus ook daar verdriet en stress...
Het is dus mogelijk dat ze een loopsheid overslaan lees ik nu ik ben benieuwd wat de dierenarts zegt!
Bedankt :-)

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Gelukkig dat Annelies zoiets heeft meegemaakt met haar honden. Stelt tenminste weer een beetje gerust hè?
Vroeger ging het hier ook zo, werd er 1 loops dan kon je de klok er gelijk opzetten dat de anderen volgden..

a.s. vrijdag kijk ik wee even bij je meldingen.

Komt vast goed hoor!







honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,..

Ik heb een teef die maar 1 keer per jaar loops wordt..
Dat kan dus ook...

En er kan ook een 'stille' loopsheid tussendoor geweest zijn..
Dit heeft Sterre ook eens gehad...
D'r tutje opgezet..
Iets slijm, geen bloed en binnen een week was het over...


http://www.hondenpage.com/hondenforum/34936/loopsheid.php

http://www.dierenklinieklemmer.nl/page9/page209/vruchtbaarheid.html

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ook bij mij werden de honden maar één keer per jaar loops , en dan is de tussentijd toch al langer , zeker als ze overslaan!!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ben er wel zeker van dat ze in ieder geval een loopsheid overslaat omdat het zo lang duurt of inderdaad een stille loopsheid. Qua gedrag merk ik altijd weinig bij haar van de loopsheden hooguit een dag dat de mannetjes errrrg leuk zijn ;-) schijnzwanger worden ofzo heeft ze geen tijd voor vind ze zelf!
Nou ja we horen het wel vrijdag...

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Weer al even terug van de dierenarts en mevrouw heeft daar weer geprobeerd door het raam naar buiten te springen... Maar goed ben een beetje geschrokken van haar gewicht ze heeft sinds vorig jaar CD-voer en ik moet haar meer gaan geven want ze was echt weer afgevallen. Als ze niet genoeg gaat eten maar van die dure blikken vlees er bij kopen maar voorlopig hoop ik dat ik haar hoeveelheid brokken op kan hogen. Mocht ze dan niet aankomen dan heb ik dus een ander probleem want ze moet echt iets aan gaan komen als ze meer eten krijgt.
Maar oké ik ging voor de loopsheid of eerder de ontbrekende loopsheid. De dierenarts dacht aan een stille loopsheid dus inderdaad maar héél weinig tot geen bloed/slijmverlies maar dacht wel dat ze haar cyclus doorgemaakt had in de tijd dat dit moest gebeuren. Geen paniek want de dierenarts miste verder alle sympthomen zoals veel drinken,veel plassen, vreemde toemane van de eetlust, algehele malaise enzo... Hij vond het dus geen rede voor allerlij onderzoeken maar wel voor extra alertheid op bovengenoemde sympthomen waar ik toch al op let.
Nu dus zien dat ik haar gewicht omhoog krijg maar dus even verder geen gekke dingen.

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

Hee Jessica,

Fijn dat je bij de d.a. geweest bent.
Nu moet je verder maar op hun deskundigheid vertrouwen, ze hebben er lang genoeg voor kunnen studeren... O-) O-)

In ieder geval even geen zorgen meer.

Nu moet ze eerst maar eerst eens aankomen. Mogelijk dat ze dan snel in haar cyclus komt.

De d.a. heeft evt. zakjes en blikjes Convalesence Support waar een hondje die onder gewicht is of herstellende is mee aan kan komen/ aan sterken.
Het voer ontziet de maag en darmen. Is heel licht verteerbaar en bevat veel caloriën

Dat kan je evt. naast haar brokjes geven. Ineens teveel brokken kunnen de spijsvertering en nieren over belasten.

Maar een half of extra bakje Renske of Naturediet per dag naast haar brokken zou ook goed kunnen, dat is nog wel te betalen. Eerst beetje mengen met de brokken is dan wel aan te raden. Kan ze er wat aan wennen.

Heb hier een reutje met een aangeboren hartafwijking.
Hij krijgt naast zijn dagelijkse rantsoen ook een half zakje Conval. support om sterk en op gewicht te blijven.
Meer geven van het andere voer werkt niet voor hem, zijn maagje/buik zet op en dat is benauwend voor hem.

Het zijn maar tips. Misschien zijn er wel meer mensen die het probleem ook kennen.

Maar waarom voerde jij niet op het 'oog' vraag ik me af?? Dat is toch een betere graadmeter dan al die voedingsschema's. Geen hond is gelijk.

Laat je ons weten als ze wat aangekomen of loops geworden is?

groetjes Elly


honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ja ik voer 'op het oog' en was al iets meer gaan geven maar had net een vriedin aan de lijn die mijn hond goed kent en zij ad het ook niet gezien. Ik heb de laatste tijd wel eens gevraagd aan mensen die mijn hond regelmatig zien of juist een poosje niet gezien hadden of ze niet te mager was maar ook van hun geen allermerende reacties. Maar 20,7 kg. is echt te licht en drie kg. afvallen in vier maanden vind ik dus écht te veel. Omdat ze bij de dierenarts dus redelijk onhanteerbaar is is het ook geen hond die ik wekelijks de wachtkamer insleep (ik twijfel hard of ik voor de volgende enting de dierenarts niet aan huis laat komen want straks blijft ze er in) en ze is ook voor mij te groot om zomaar op te tillen en dus thuis te wegen. Moet dus even nadenken hoe ik dat volgende keer ga doen met wegen maar dat komt wel goed.
In het eerdere berichtje schreef ik overn CD voer wat inhoud blaasgruisdieet van Hill's op dierenartsvoorschrift ;-) Helaas is Convelesance dus geen optie er is wel speciaal vlees maar dat zou dan door de brokken gaan en mijn ervaring is dat zoiets maar tijdelijk werkt om ze beter te laten eten. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte en misschien open ik nog een topic want ik twijfel of er geen versvoer is wat ook kan voor honden met blaasgruis maar eerst gewoon wat meer brokken misschien eet ze ze wel op zonder protest :-D

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik heb zoiets ook gehad met één van mijn honden.

Ze was bij mij geboren en heeft zo'n jaar of zeven, samen met haar moeder, bij mij geleefd. Moeder en dochter werden vrijwel op het zelfde tijdstip loops. Moeder -die overduidelijk de dominantste was- begon altijd eerst, ongeveer 1 á 2 dagen later volgde haar dochter.

Toen de moeder wegviel, werd de dochter niet loops op de gebruikelijke tijd. Het heeft ongeveer één jaar geduurd voordat ze weer loops werd. Vervolgens werd ze nog maar eenmaal per jaar loops, terwijl ze samen met haar moeder ieder half jaar loops was.
Geen gezondheidsproblemen met haar gehad, alleen een veranderde cyclus.

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teefje al heel lang niet loops geweest?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: te dik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^