Hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikita x Noa x LadyNikita x Noa x Lady

honden foto van Nikita x Noa x Lady

Hallo allemaal,

Wie van jullie vind hondenschool volgen een noodzaak ?

Groetjess

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenschool" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuusBGSuusBG 3 doggies

honden foto van SuusBG

Nou noodzaak is een groot woord. Maar ik vind het heel verstandig als het voor mensen hun eerste hond is. Van een goede hondenschool leer je namelijk ontzettend veel, het is voornamelijk de baasjes veel bijbrengen ;-) En zelf vind ik het gewoon ontzettend leuk! Dus ik blijf het zeker doen als er nieuwe honden komen. :-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

noodzaak niet, maar ik vind het wel heel belangrijk. ik zit nu met jayla op puppycursus. en dat doe ik niet echt voor de oefeningen, want die kan je zelf ook wel aanleren, maar het is gewoon zo geod voor socialisatie en lekker bezig zijn met je hond.
ik heb met masha ook hele poos op een hondenschool gezeten en die vond het ook geweldig!

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

het hangt van het hondenras af. mijn aussies vinden sporten en gehoorzaamheid zo geweldig, dat ik het toch wel een beetje zielig zou vinden als ik alleen maar met ze ging wandelen......

maar om je hond te leren luisteren hoef je niet perse naar een hondenschool, veel dingen kan je ook zelf wel aanleren. ik vind de hondenschool trouwens wel veel gezelliger dan in je eentje trainen O-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

geen noodzaak. Er zijn genoeg mensen die veel ervaring hebben en hun hond zelf prima opvoeden.

Casper is onze eerste hond. Wij vinden het heel prettig om goed begeleidt te worden. Veel vragen, opmerkingen goed gesocialiseerd emt andere honden.

Inmiddels is het echt hobby geworden!

honden page profiel Nikita x Noa x LadyNikita x Noa x Lady

honden foto van Nikita x Noa x Lady

Het gaat hierom een maltezertje. Ze is best braaf als we ergens naartoe gaan, maar gisteren waren we op een hondendag, waar best veel grote honden rondliepen en dat ging haar niet zo goed af. Ze was angstig, wou niet doorlopen en blafte regelmatig op andere honden zonder reden. Kreeg dan soms de opmerking van familiekring uit dat ik dat niet mocht toelaten en dat ik ze heel kort moest houden en eens moest trekken aan de leiband als ze blafte zonder reden.

honden page profiel NaomiiNaomii 3 doggies

honden foto van Naomii

de hondenschool is gewoon super gezellig ! ;-)

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Nee, ik vind het geen noodzaak. Ik vind het heel leuk om met mijn hond te werken (gehoorzaameheid en behendigheid). Je moet het leuk vinden om te doen en heel belangrijk: een goede hondenschool vinden waarbij je je thuis voelt. Als je geen behoefte aan een hondenschool hebt, maar wel actief bezig bent met de opvoeding van je hond is het ook prima.

Mits je een goede hondenschool gevonden hebt waar de pups mogen spelen onder begeleiding is het ook zeer goed voor de socialisatie. Je komt vaak wel genoeg volwassen honden tegen om je pup mee te socialiseren, maar leeftijdsgenootjes kom je zelden tegen. Ik vind het heel goed voor een pup om met andere pups te spelen

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als ze inderdaad bang is van andere honden, kan het goed zijn om een cursusje te volgen. is ze op straat ook af en toe angstig bij grote honden? of was het alleen maar omdat het er zo veel waren?

als ze bang is, heeft geruk aan de riem niet zo veel zin denk ik, wordt ze alleen nog maar banger van, beter kan je met een snoepje zorgen dat ze alleen nog maar op jou let, en de andere honden negeert.

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

honden school is niet noodzakelijk maar als ik jou verhaaltje zo lees zou het voor jou wel handig zijn. O-)

Niet aanvallend bedoeld hoor... Maar denk dat je veel zal opsteken van een honden school.

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Wij hebben met onze vorige honden wel op cursus gezeten.Maar de hond die ik nu heb voedt ik zelf op en dat gaat heel erg goed.Ze luistert snel en leert snel.Oh ja en ze was al meteen sociaal naar andere honden toe.

honden page profiel Nikita x Noa x LadyNikita x Noa x Lady

honden foto van Nikita x Noa x Lady

Als we op straat gaan wandelen, gaat het eigenlijk heel goed. Ben tot nu toe alleen nog maar kleine honden tegengekomen en dat gaat dan goed. Maar het was er gisteren ook wel heel erg druk en het was de 1ste keer dat we naar zoiets zijn gegaan bij haar.
Van mensen heeft ze absoluut gene bang.

@ Liz: Neenee, weet wel dat dit niet aanvallend bedoeld is. Heb er ook al bij nagedacht om aan hondencursus mee te doen voor haar de basis heel goed bij te brengen.

honden page profiel Nikita x Noa x LadyNikita x Noa x Lady

honden foto van Nikita x Noa x Lady

@ Natasja: sociaal is ze genoeg, hebben heel veel honden in de familie, maar allemaal kleine honden en dit gaat wel goed als we allemaal samen zijn of samen gaan wandelen. Denk echt dat het met het volk en de vele grote honden te maken heeft.

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Is niet alleen goed voor de hond he... Zelf leer je er denk ik nog het meeste van. Want eigenlijk alles wat de hond doet waar jij het niet mee eens bent is je eigen schuld O-) jij hebt het niet goed aangeleerd. Of perongeluk misschien wel een keer gestraft door hard aan de riem te trekken waardoor het alleen maar averechts is gaan werken...

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Dat denk ik ook ja.Vind het alleen soms jammer dat niet iedere hond naar je toe komt maar ja is ook maar beter denk ik.Vooral omdat de mijne nu loops is dan lopen ze door maar ja dat zou ik zelf ook gedaan hebben als ik een reutje had.
Vrouwtjes blijven gewoon snuffelen hoor.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Noodzaak niet, althans niet voor de meeste mensen en de meeste rashonden. Onervaren mensen die een wat pittige hond treffen, kunnen in mijn ogen het best naar een hondenschool gaan. Je leert er niet alleen je hond gehoorzamen, maar je leert ook wat jouw houding voor invloed heeft op het gedrag van een hond.

Voor socialiseren is het een waardevol middel. Met name voor rassen die nog wel eens wat moeite hebben met sekse-genoten. Je kunt dit zelf ook op straat doen, maar dan moet je wel voldoende honden tegenkomen en zelf de discipline hebben je hond te blijven socialiseren. Als je naar de hondenschool gaat, doe je dit iedere week 'vanzelf'.

Als ik naar mijn eigen honden kijk, is hondenschool best belangrijk. Niet persé om ze gehoorzaam te krijgen, maar om iedere week een uurtje puur met ze bezig te zijn in groepsverband. Mijn honden vinden de hondenschool geweldig! Ik vind dat je voldoende met je honden moet ondernemen. Alleen de standaard uitlaatrondjes vind ik niet voldoende. Juist een leuke training naar keuze is een welkome afwisseling op de dagelijkse dingen. Onder met name kleine honden zie ik veel honden die verveeld lijken en weinig interactie met de omgeving vertonen. Ik vind dit zo zonde!

Ben je onzeker of vertoont je hond probleemgedrag dat je er zelf niet uit kunt trainen, dan is een hondenschool zeker noodzakelijk.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Noodzaak niet echt, maar voor beginnende hondeneigenaren wel een must moet ik zeggen. Je leert er zoveel van en het is ook erug gezellig altijd! Ik vindt het een erg goed 'handvat' om de hond goed op te voeden, en te begrijpen hoe je met ze om moet gaan. Daarnaast is het voor mensen die herplaatsers vaak ook wel erg aan te raden, ikzelf heb er met Bo erg veel baat bij gehad want dat was niet de makkelijkste...

honden page profiel dianediane 3 doggies

hoi Nikita, het is idd misschien ook wel gewoon leuk om naar een hondenschool te gaan? is misschien voor jullie kleine ook wel leuk, daar leert ze denk ik ook wel omgaan met grote honden??

wij krijgen over 3 weken ook een pup, die is dan 8 weken, ik wil ook graar naar een hondenschool gaan, is voor allebei goed denk ik, het is voor mij ook mijn eerste hond :-)
alleen volgens mij zijn de meningen verschillend, wanneer moet ik beginnen, gelijk of na de 3e enting???

Enne, nog een vraagje , ik kom uit krimpen, vlak bij rotterdam, heeft er iemand goede ervaringen met een hondenschool in die buurt?

groetjes diane

honden page profiel jannyjanny 3 doggies

honden foto van janny

hoi dat m,oet je zelf beslissen ik heb het wel gedaan banjer heb der boel geleerd maar doe geen vervolg vindt het best zosucces

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

Ik vind het wel leuk en je wordt goed begeleid.
Ook als wij vragen hebben mogen we de leraar altijd bellen.
Wij hebben een labrador en niet zo sociaal naar andere honden, dus daar werken we nu samen met hondenschool aan :-)

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja 3 doggies

honden foto van patrick &  sonja

Noodzakelijk vindt ik niet
maar daar moet jij over beslissen he4
je kan altijd eerst eens gaan kijken hoe het werkt en dan beslissen
grtjs :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

nuis de hondeschool dicht bij ons ivm vakantie. Ben al aanhet aftellen hoor tot we weer kunnen! mis het echt nu :'( :'(

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

ik ben verslaafd aan de hondenschool! Ik geef zelf de cursussen, dus een hond opvoeden gaat me prima af! Maar ik vind het belangrijk voor de interactie met de andere honden, het verplichte uurtje baas-hond-werk, en een ander ziet dingen altijd anders. Bovendien is niet elke hond hetzelfde, dus al heb je 10 honden gehad, dan zul je net zien dat je er nu net 1 bij hebt die iets lastiger is. Daar kan de hondenschool je dan mooi bij helpen. En ik vind dat je ook altijd van een ander veel kunt leren!
Niet noodzakelijk, maar ik zou het wel verstandig vinden. Ik raad het dan ook iedereen aan!!! O-)

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

@kim:

Hier hetzelfde! woensdag over een week mogen we weer :-D

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

@ Kim: Die van ons sluit niet tijdens de vakantie, was wel belangrijk voor onze pup dat we niet te lang moesten wachtten om met cursus te starten :-)

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Hondenschool kan heel plezant zijn, maar in eerste instantie voor een pup heel goed voor de socialisatie, in de puppyklas zitten honden tot 6 maanden, en dus ook kleinere rassen en grotere, en zo leert je hondje omgaan met allerlei pluimage :-D

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

@ Kim: Wij hebben ook zomerstop! :'( Maar omdat ik instructeur ben, ben ik toch heel vaak op de hondenschool te vinden in de vakantie. Inschrijvingen, voorbereidingen, vergaderen.. En Yori gaat dan natuurlijk mee! Lekker spelen met de honden van de andere intructeurs! O-) :-D En we trainen wel lekker door natuurlijk...
Zaterdag informatiemiddag voor de nieuwe cursisten, en vergadering, en dan volgende week zaterdag weer les lopen en les geven! Joepiiee!!! :-D :-D :-D

honden page profiel Nikita x Noa x LadyNikita x Noa x Lady

honden foto van Nikita x Noa x Lady

Noa is nu bijna 6 maanden oud, is dit niet wat laat begonnen dan ?

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

nee hoor. Dan kan je gewoon beginnen met de jonge honden cursus. Hier zijn de honden al ietsje ouder maar wordt er nog wel gewerkt aan de basis commando's. Dit wordt bij ons op de KC ook veel gebruikt voor honden die wel geslaagd zijn voor de puppycursus maar die nog te jong (in het hoofd) zijn voor de EG.

Ik raad het iedereen zeker aan. Je bent dan toch meer bezig met de opvoeding van jezelf en je hondje en idd is het erg goed voor de socialisatie.

Ik mag gelukkig in september weer beginnen. Het wordt de eerste keer Agility dus ben benieuwd.....

honden page profiel vincentvincent 3 doggies

honden foto van vincent

nee maar het is wel handig zoals vele zeggen je kan ze alles zelf leren maar het is gewoon zo'n goede socialisatie en het is zo tof ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenschool" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Werken met pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^