Onze hond valt de andere hond aan.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ivy (Gast)

Hallo,

Wij hebben op dit moment 2 Jack Russell Terriers. De 1 is 1 jaar en de andere is net 3 jaar geworden. Tot 2 a 3 maanden geleden ging het altijd goed tussen die 2 alleen nu begint de jongste de oudere aan te vallen en ontstaan er echt erge ruzies en gevechten tussen de 2 honden. De oudste hond kan bijna niks meer doen of hij wordt al aangevallen door de jongste.

De jongste gaat ook continu op de rug van oudste. Ik weet er even geen ander woord voor dan het op hem rijden te noemen. Ook het uitlaten lukt niet meer, want dan begint de jongste aan de riem van de oudste te trekken en als de oudste dan begint te grommen dan valt de jongste hem alweer aan en zijn ze midden op straat aan het vechten. Je krijgt ze in die situaties ook niet uit elkaar, want de jongste gaat door tot de oudste op de rug ligt en blijft hem dan vasthouden of doorbijten en dat gaat wel eens zover dat 1 van de 2 een klein wondje heeft.

De oudste hond mag ook niet meer bij ons komen dan staat de jongste er stokstijf naast met 1 poot omhoog en de oren rechtovereind en als de oudste dan iets verkeerd doet valt de jongste hem weer aan. De oudste oppakken lukt ook niet meer want dan grijpt de jongste de oudste gelijk.

Ook begint de jongste de katten aan te vallen net zoals hij bij de oudste hond doet.

Wij zijn momenteel ten einde raad en weten niet meer wat wij hier aan kunnen doen. We hopen dat jullie misschien een paar tips hebben die wij uit zouden kunnen proberen, want we zouden graag weer willen dat ze met elkaar omgaan zoals ze 2-3 maanden geleden nog deden.

Vriendelijke groet,
Ivy



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hond valt de andere hond aan." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Ivy,

Dit is een zeer lastig probleem om via een forum op te gaan lossen.

Ik zou er een gedragstherapeut bij gaan halen want die kan observeren wat er precies gebeurt.

Als je verteld in welke provincie je woont dan kunnen wij meedenken over een goede gedragstherapeut.

Groetjes van esther

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat de jongste hond probeert nr. 1 te worden, dus de baas te worden boven de oudste hond. Een rangorde-probleem dus.
Dat "rijden" is ook duidelijk een uiting van dominatie.
Zijn het teefjes? Of reuen?

Ivy (Gast)

Heel erg bedankt voor jullie antwoord.

Ik woon zelf in gelderland en het zijn beide reuen. Er was toen wel iemand die ons vertelde dat het wel eens zou kunnen helpen de jongste te laten castereren, maar wij twijfelen heel erg of dat wel zou helpen.

Vriendelijke groet,
Ivy

peter (Gast)

hoi ivy,

ik weet niet of je er wat aanhebt hoor. wij kijken vaak naar cesar milan, een soort martin gaus en daar pikken we zelf heel veel van op voor onze nieuwe pup (lab-staf pup). Probeer bij de jongste is een wurgriempje (kan door je riem te lussen) en dan elke keer als hij iets fout doet in julie optiek, er een rukje aan te geven. Ik weet zelf ook tis zielig maar onze hond was er met 1-2 weken een stuk rustiger door en luistert nu stukken beter. En ja tis zielig maar tis een of ander. En rangorde daar KAN je niets aan doen, dat moeten de honden zelf uitvechten, maar t oppakken moet kunnen en ja dat kan je doen door m met de riem te corrigeren, kost wat tijd en moeite en ja verdriet maar echt. Nou ik hoop dat je r wat mee kan

peter

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

De oplossing van Peter is geen oplossing.

En rijden is geen teken van dominatie maar juist van onzekerheid.

Je jongste reu is aan het zoeken qua rangorde en probeert het uit en hij is dus onzekerder.

Wat kun je doen? Tijdelijk even apart uitlaten zodat de rust weer terug keert. Bv elk een kwartier of 20 min. Lekker trainen onderweg zodat ze ook moe zijn.

Tussendoor geef je je honden bewuste rust en gaan ze ieder op hun plekje waar ze 's nachts ook verblijven. Ik gebruik hier zelf een bench voor.

Speeltjes en botjes zou ik ook even wegdoen. Je mag wel met ze spelen maar dan begin jij het spel en eindig je het spel ook weer. Met een neutrale "klaar" zeggen leg je het speeltje weer weg.

Ik hoop dat je hier wat mee kan en probeer voor de rest nog wat voorbeelden te geven zodat wij mee kunnen denken.

Ik weet helaas niemand in Gelderland dus daar kan ik je niet mee helpen maar misschien iemand anders wel.

Groetjes van esther

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Ivy,

Castratie vind ik ook niet meteen een oplossing. Het kan wel maar dan moet wel de juiste gecastreerd worden en dat weet je nu nog niet. Want dit hoeft niet automatisch de jongste te zijn.

Groetjes van Esther

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Wat ik echt zo jammer vind in deze tijd van de positieve trainingmethode is die Cesar Milan..
Natuurlijk werkt het bij hem.. maar de meeste hondenbezitters zijn geen trainers. Die zijn niet iedere minuut van de dag met hun hond bezig.
En dan werkt het dus meteen voor geen meter meer.
Of averechts..
Zou een hond in de natuur de andere hond corrigeren met een beet in de nek (=wurg/slipketting) als hij niet wil zitten bij de stoeprand, als hij niet netjes naast loopt enzovoorts?

Daarbij: we hebben nu trainingsmethoden waarbij je je hond geen pijn hoeft te doen, waarop je op een natuurlijke manier met je hond omgaat, waarbij je band met je hond sterker wordt en waarbij je hond naar je luistert omdat hij dat wil, niet omdat hij bang is voor de gevolgens als hij dat niet doet.

Dan naar het onderwerp: castreren van de jongste zou ik niet doen, het kan ook averechts werken. Kijk eens goed naar je honden, wie is de ranghoogste? Vraag er desnoods een gedragstherapeut bij om je daarbij te helpen. Als je de jongste hond castreert terwijl hij de sterkte is en de leider van de groep haal je hem een stuk naar beneden, naar de hoogste van de andere hond: conclusie is meer ruzie dan daarvoor.

Als je eenmaal weet wie nou eigenlijk de baas is van de twee. Ga die hond dan ook de privileges geven die daarbij horen: die hond krijgt als eerst te eten, die hond mag als eerst de deur door enzovoorts.

Belangrijk is natuurlijk dat de hoogste leider JIJZELF bent. Daarna alle andere familieleden (kleine kinderen uitgezonderd) daarna nog eventuele katten en daarna je ranghoogste hond, helemaal onderaan de anderen hond.
Veel mensen vinden dit zielig. Maar een structuur bij een hondenroedel heeft nou eenmaal die rangorde. Dat is wat ze begrijpen.
Als jij de lagere hond telkens eerst wat lekkers geeft, reageert de hond daarboven dat af op die hond. Wat hoe durft hij als eerst iets te eten?

Hoop dat het een beetje duidelijk is.
Ik zou in ieder geval een gedragstherapeut inschakelen.

Groetjes, Margje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hond valt de andere hond aan." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^