Stof bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

hallo allemaal, vorige week heb ik me hier aangemeld en ik wou me eigenlijk eerst even voorstellen, maar dat doe ik hierna even.

We hebben namelijk een probleem met onze hond Senna. Senna is een (onbekende) kruising van 7,5 maand. Sinds eind april woont hij bij ons. Hij is geboren in Portugal en toen hij ongeveer 3,5 maand was is hij door stichting Mirbessa naar Nederland gehaald. Het is echt een schat van een hond. Lief, vriendelijk, rustig, hij luistert aardig en gewoon... voor ons de perfecte hond.
Alleen vanochtend kwamen we beneden en toen heeft hij de hoek uit onze stoffen bank gebeten! Dit deed hij al eens eerder met zijn mand en kleed. Ik heb vanmiddag zijn ligdeken weer vastgenaaid en net heeft hij hem weer kapot gebeten. Hij heeft veel speelgoed tot z'n beschikking (flos, speeltouw, piepspeelgoedjes, botten etc. etc. etc.). Toch bijt hij dus in andere stoffen dingen (ook onze stoelhoezen).
We willen heel graag dat dit stopt, ook omdat we het voor Senna zelf heel sneu vinden steeds zijn kleed weer te moeten wegnemen. We hebben een nieuwe stevige rieten mand (met dekentje) voor hem gekocht, maar daar wil hij niet in, helaas. Heeft iemand tips voor ons?

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stof bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Bijt die in de spullen wanneer die alleen is of als jullie gewoon thuis zijn?

Als die alleen is denk ik verlatingsangst.

Wanneer jullie erbij zijn en hij bijt op spullen waarbij het niet de bedoeling is geef hem dan iets waar die wel op mag bijten en koppel er het commando nee aan vast.

Denk ook dat er iets te veel speeltjes liggen. Hou het op ongeveer 3 en wissel dit om de week ongeveer om voor 3 anderen. Op deze manier blijven zn speeltjes interresant.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

De bank heeft hij vanochtend kapot gebeten terwijl we nog boven waren. Het was nog nat van speeksel namelijk. Z'n kleed kapot maken doet hij ook meestal 's ochtends. Meestal zijn we wel thuis, maar niet in de kamer. Net lag hij weer aan z'n ligdeken te knabbelen en ik heb meteen 'nee' gezegd en de deken weg gepakt. Er zit alleen wel wéér een gat in. Het wordt bijna dagelijkse routine: stofzuigen, dweilen, naaien, eten koken... :'(

Z'n speeltjes hebben we in een mandje liggen, hij kiest zelf uit wat hij hebben wil. De ene keer is dat het flostouw, de andere keer een botje. We verzamelen bij het opruimen gewoon alles en leggen dat in die mand neer. Dat doet hij zelf trouwens ook. Hij legt iets weer weg en pakt er iets nieuws uit. Geen goed idee?

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Bij verlatingsangst hoef je niet altijd uit huis te zijn, het kan ook gewoon zijn dat die je niet kan zien of horen. Hier zou ik eerst mee aan de slag gaan. Ga het dus beetje bij beetje opbouwen en neem hem savonds mee naar boven.

Heb je een bench of loopt die gewoon altijd los?

Alleen het deken weg pakken gaat denk ik niet werken. Geef hem er iets voor terug waar die wel in mag bijten. 1 van zn speeltjes dus.

Speeltjes zou ik toch gaan verminderen. en om gaan wisselen.

Wat doe je trouwens heel de dag met de hond? Hoe lang gaat die naar buiten? Zit je op curcus? Kan namelijk ook verveling zijn. Ga veel met hem trainen. Simpele spelletjes zoals brokjes e.d. verstoppen maken hem geestelijk goed moe en maken het ook makkelijker om het slopen van spullen af te leren.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

We hebben hem 's nachts gewoon los in de kamer liggen, afgelopen nacht is het gewoon weer hartstikke goed gegaan. Nu ik zo terug denk gebeurd het meestal als we samen vrij zijn en uitslapen. Zijn eigen ritme wordt dan ook anders, want dan laten we hem na de gebruikelijke half 10 ook nog net voor het slapen gaan uit. Dat zal het ook kunnen zijn, dat hij ons dan samen hoort boven en wil dat we naar beneden komen o.i.d.... of is dat te ver gezocht? Vanochtend toen ik beneden kwam lag hij tevreden in z'n mand (reserve) te slapen.
Als we zijn deken weg pakken krijgt hij er een oud fleece-kleed voor terug. Daar ligt hij op, maar bijt hij zelden aan. Er zitten wel wat kleine bijtgaatjes in, maar dat valt reuze mee ten opzichte van zijn kussen, die steeds (op dezelfde plek) kapot moet.
Senna mee naar boven zal niet gaan. We hebben ook nog vier poezen en die liggen 's nachts bij ons boven. De vier poezen en Senna matchen wel. Ze laten elkaar met rust en soms spelen ze met elkaar.

Ik zal zijn mand met speeltjes hogerop zetten en hem regelmatig wat ander speelgoed gaan doen.

Ik ben overdag thuis (studie) terwijl mijn vriend aan het werk is. Ik loop minimaal 3 keer per dag minstens een half uur met hem. Elke keer een andere route, maar meestal wel een stuk door het bos, omdat hij dit erg leuk vind. 's avonds voor het slapen gaan lopen mijn vriend en ik samen met Senna nog een stuk. Ook gaan we regelmatig naar het bos, het strandje, het boerenland of naar familie/vrienden met andere honden en grote tuinen. We ondernemen veel met hem, maar hij kan ook best goed alleen zijn. Als we ergens van terug komen kijken we altijd even naar binnen en dan ligt hij meestal óf in z'n mand of hij heeft ons gehoord en staat voor het raam. Wat het 'alleen zijn' aangaat doet hij het heel erg goed. Hij kan best lang alleen zijn en overdag is er ook eigenlijk nooit wat aan de hand.
Ik zit met hem op puppy-behendigheid. Dat is een combinatie van gehoorzaamheid en leuke dingen doen (tunnels etc.). Omdat Senna aan het begin niet echt uit z'n schulp kwam, heb ik besloten deze behendigheid te gaan doen met hem. Hij vind het superleuk en heeft elke week de grootste lol. Hij is niet de beste van de klas, maar dat hoeft ook niet. Hij hoeft geen eerste plaats te winnen, hij hoeft het alleen maar heel erg leuk te vinden. En dan vindt hij het dus.
Brokjes verstoppen doe ik ook regelmatig. Dan pak ik kattenbrokjes en leg deze door de hele kamer heen. Soms doet hij dit spelletje alleen, soms doet een kat mee...
Ik denk toch, bij nader inzien, dat de oorzaak ligt bij het uitslapen van het baasje en vrouwtje. Alhoewel de tijd dat hij alleen is niet langer wordt dan door de weeks, is het natuurlijk wel een ander ritme wat ook hij aan moet nemen. Verder doet hij het gewoon hartstikke goed!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stof bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^