Laten inslapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

clevis (Gast)


Ace wordt morgen 1 jaar en we zullen hem morgen moeten laten inslapen. Een paar maanden geleden viel hij mij en mijn zoon van 13 altijd aan, ik dacht dat dit was om aandacht te vragen maar ik stond wel vol met blauwe vlekken. We wisten dat we er iets aan moesten doen en hebben dan uiteindelijk een afspraak gemaakt met Geert Debolster, een hondterapeut. Door zijn tips ging het elke dag beter en beter.
Uiteindelijk ging het zo goed dat Ace een hééél brave hond was tot vorige week.
Hij is me terug beginnen aanvallen, het lijkt wel of hij wil spelen maar hij bijt redelijk door en ik sta dus weer vol blauwe vlekken.
Nu zijn we gewoon ten einde raad en mijn echtgenoot wil het risico niet lopen dat Ace één van de kids zou bijten. Onze zoon is 9 en is nu op scoutskamp en komt dinsdagavond terug en daarom wil mijn man hem laten inslapen morgenavond in de dierenkliniek.
Ik ben er echt kapot van, ik weet me geen raad en zie er erg tegenop, mijn man is er ook redelijk kapot van want hij is er altijd mee bezig geweest training en dergelijke) maar hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen voor er iets ergs gebeurt.
Ik weet het niet meer en ik zoek een uitvlucht of oplossing of antwoord zodat ik hem toch niet moet laten inslapen. Hoe zie je nu echt dat een hond echt agressie heeft?

Carinne.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Laten inslapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

heb je na dit incident nog contact gehad emt de therapeut?

Kan me heel goed voorstellen dat je de kinderen en jezelf neit langer wil laten bijten maar inslapen is wel heel definitief. Bel eens naar een asiel. Wie weet kan hij elders wel een plekje krijgen bij mensen zonder kinderen, die heel veel ervaring met honden hebben

Sterkte

honden page profiel Maaike&BaileyMaaike&Bailey

honden foto van Maaike&Bailey

Ik zou het ook via een asiel proberen..
inslapen zou ik niet zomaar doen ... :'(

honden page profiel ElysiaElysia

honden foto van Elysia

Oei, heftig zeg...

Maar inslapen is inderdaad wel enorm definitief. Er zijn toch wel mensen die hier in willen investeren?
Wat voor hond is Ace, hoe oud?

honden page profiel ............

honden foto van ......

Is herplaatsen een optie?

honden page profiel samantasamanta

honden foto van samanta

ik snap dat je niet wil dat er iets met de kinderen gebeurt maar in laten slapen dat kun je toch niet doen hij heeft nog een een heel leven voor zich. je kunt hem beter naar het asiel brengen dan kan hij misschien nog een ander baasje vinden. :-D

succes

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Zou een training bij iemand het niet oplossen, die er wat van weet, als Ace eenmaal is ingeslapen is er geen weg terug meer :'(

No (Gast)

Laten inslapen?
Je hebt een gedragstherapeut ingeschakeled? Wat heb je nog meer gedaan? Kun je niet op zoek naar een nieuw huis? Het spijt me, maar mijn nekharen gaan overeind staan als ik dit lees. Zo triest, geen hond word vals geboren. Vaak ligt het aan de opvoeding en consequentie. Ik hoop dat je vrede met je belsissing hebt. Zo triest 1 jaar oud.......ik wil je absoluut niet aanvallen en snap je bezorgdheid voor je kinderen. Maar probeer eerst naar een andere oplossing te kijken. Misschein waar je de hond vandaan hebt?

clevis (Gast)


Ace is een kruising tss een duitse herder en een Berner Senne. Een prachtige hond echt waar, we zijn gewoon bang als we hem naar een asiel brengen, wat gebeurt er dan met hem!
Hem zo achter laten doet mss nog meer pijn ik weet niet, en in een asiel gaan ze hem daar dan goed verzorgen en nog een goede thuis voor hem vinden?
Met agresie, ik weet het niet.
Ik ga het eens aan mijn man voorstellen.

Groetjes
Carinne.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben dit ook met een reutje gehad hij was 7 jaar en ook om deze reden moeten laren in slapen.Het begon met licht bijten GT er bij gehad.Het werd steeds erger tot hij mijn kleinzoon beet hij werd op eens een andere hond grote ogen en dan kwam hij op je af.Het was niet meer verantwoord hij had waarschijnlijk iets in zijn hoofd.Sterkte ik voel wat je mee maakt. :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heb je de gt gebeld na de terugval?

Waarom denkt je man als eerste aan inslapen, dat doet men toch alleen als er iet mis is met de hond in zijn hoofd, een tumor ofzo..is dat al uitgesloten? Je laat toch niet je hond inslapen omdat je kinderen hebt, daar kan hij toch niets aan doen? Als je het niet meer kan opbrengen verzin dan iets anders zou ik zeggen.

Ik zou de fokker of rasvereniging bellen en hulp vragen voor herplaatsing, desnoods het asiel. Desnoods zeggen dat hij niet bij kinderen kan...dat is volgens mij verantwoordelijkheid nemen, je bent niet alleen voor je kinderen maar ook voor je hond verantwoordelijk in mijn ogen.

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

ff voor de goede orde.

is allemaal heel erg.

maar ik vindt het niet thuis horen hier zolangzamerhand krijg ik hersenschimmen dat gasten hier dit soort dingen bespeken komen.

zal dan ook eens aan de motjes of arjan gaan vragen voor een oplossing hiervoor.

als anoniem kan dit gewoon niet vind ik na het lezen van een nogal heftig verhaal vanmorgen ben ik helaas erg krities geworden voor dergelijke dingen.

No (Gast)

Asiel is een optie. Dan probeer je in ieder geval wat. Dan kan je tegen jezelf straks zeggen: ik heb alles eraan gedaan!

honden page profiel Patricia & Rocky & Mandy & MobyPatricia & Rocky & Mandy & Moby

honden foto van Patricia & Rocky & Mandy & Moby

Bij ons in de buurt heb ik ook wel eens gehoort dat een hond bijt en dat mensen bang waren dat die hond hun kinderen misschien ooit zou gaan bijten en ze hadden die hond aan een boer gegeven voor op de boederij en ik had ook wel eens gehoord dat je zulke honden voor bewaking voor op een bedrijven terein kan plaatsen.
Heel veel sterkte

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Inslapen is heel definitief, dat is iedereen wel duidelijk.

Ik snap echter de overwegingen heel goed. Heb dit ook moeten doen bij mijn vorige hond. Daar was wel iets meer nog aan de hand maar de veiligheid van iedereen staat voorop.
Als ik dit verhaal lees denk ik echter dat een asiel of andere opvang nog wel iets zal zijn. Wees wel heel eerlijk over de reden tot afstand zodat een volgende baas en de mensen van het asiel hiermee aan de slag kunnen.

sterkte

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Een hond van een jaar oud kan nog alle kanten op, en mensen zien over het hoofd dat een Duitse Herder, en dat ras zit er dus in, veel meer met zijn bek zal doen dan een gemiddelde andere hond.

Het klinkt als een mismatch met jullie gezin. Ik zou hem niet in een asiel doen, ik zou wel op zoek gaan naar een ervaren hondenliefhebber die deze hond recht weet te breien.

Maar afmaken? Omdat hij blauwe plekken maakt? Enig idee hoeveel bijtkracht zo'n hond als die van jullie heeft? Als het alleen bij blauwe plekken blijft weet hij zich nog aardig in te houden.

Een grote hond wordt pas met zo'n drie jaar oud volwassen, jouw hond is nu te vergelijken met een jongen van 16, 17. Die reken je ook niet af op het gedrag dat hij op zo'n jonge leeftijd laat zien, daarvan ga je ook uit dat die op z'n 30ste een stuk stabieler zal zijn.

Ik zou zeker de gedragtherapeut even bellen en de situatie voorleggen.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Clevis, ik begrijp je houding niet. Je zegt dat je bang bent hem naar het asiel te brengen omdat je dan niet weet wat er met hem gebeurt. Ik neem aan dat ze hem dan proberen te plaatsen bij andere mensen met veel ervaring en als dat niet kan wegens agressie, dat ze hem dan laten inslapen. Maar dat is toch wat je zelf van plan bent?

Maar als je beslist hem bij jullie te laten inslapen, dan mag je dat niet achter de rug van je zoon om doen. Hoe denk je dat dat overkomt bij een kind als zijn ouders "zomaar"hun hond/huisgenoot wegdoen/ in laten slapen?

honden page profiel terryterry

honden foto van terry

hoi

ik zou je hond ook niet laten inslapen hij kan veel beter het asiel in er zijn vast wel mensen die hem willen helpen. Toen ik dit las sprongen de tranen bijna in mij ogen. Hij is nog maar 1 jaar en nog jong hij kan nog veel dingen leren. Maar het is jullie keuze niet de mijne, maar ik vind dit niet de beste keuze. :'( :'( ;-) ;-) suc6

terry en kyra

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

Ik denk als tie echt doorbijt dat het niet bij blauwe plekken blijft ,misschien toch ruw spelen?
Ik zou er nog maar eens goed over nadenken ,en wat ga je je zoon zeggen als hij straks naar de hond vraagt als hij terug is van de vakantie?
Vind het heel kort door de bocht ,zorgen maken voor het asiel ,maar spuit is makkelijker begrijp ik. :'(

honden page profiel Patricia & Rocky & Mandy & MobyPatricia & Rocky & Mandy & Moby

honden foto van Patricia & Rocky & Mandy & Moby

Hoi

hier op de forum van 8 augustus zag ik dat iemand een waakhond zoekt is dit misschien niet de oplossing om met die mensen in contact tekomen misschien willen hun je hond wel trainen als waakhond en komt hij niet met kinderen in aanraking en heeft hij misschien toch nog een lekker leventje

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

hallo carinne,

ik snap dat je bezorgt bent om je kinderen.
waarom valt hij uit naar je kinderen ? is er iets gebeurd waardoor hij aanviel of door kinderen uit de buurt misschien?
er is meestal wel een reden waarom ze uitvallen namelijk.
ik zou hem niet zomaar laten inslapen, je moet zeker weten dat hij een kronkel in zijn kop heeft.
ik zou ook informeren bij het asiel en wie weet vinden ze mensen zonder kinderen die hem willen.
je kan het altijd proberen.

en zo weet je ook zeker dat hij een goed huis krijgt.

sterkte de komende tijd.

groetjes diane

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Ik heb veel contact gehad met een asiel in Den haag, omdat onze hond daar dan komt. Als ik hoor hoe er met de asielhonden omgaan.. dan denk ik petje af!

Alle honden met 'gedragsproblemen' krijgen een interne cursus zodat ze geplaatst worden. Alle medewerkers hebben vele opleidingen en cursussen gevolgt. Er lopen vele gedragdeskungie rond!

Alle mensen die een hond willen uit het asiel, worden gescreend.. en alleen de beste krijgt de hond mee.Voor een hond met agressie zoeken een speciaal plekje bij iemand die er ervaring mee heeft!

Persoonlijk zou ik in slapen de ALLER laatste oplossing vinden. Herplaatsen is dan beter! Wel vind ik het goed van je dat je hier je evrhaal kwijt wil en open staat over tips!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ben je al naar de dierenarts geweest? Wat zegt hij ervan?

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

Het ligt niet aan de hond dat hij zo is maar aan de opvoeding dus omdat die hond zo is geworden laten jullie hem in slapen terwijl het de mens zijn schuld is na dat vindt ik niet normaal.

tuurlijk begrijp het van je kinderen en je zelf maar als mijn hond zo was dan was het mijn eigen fout geweest liet je het toe toen hij klein was dat hij hard beet en liet je het toe dat hij tegen je aan sprong toen hij nog klein was ?? zo ja dan was het daar al fout gegaan heb zelf een puppy nu die is 11 weken maar hij bijt al niet meer springt niet meer tegen me op je had toen als streng moeten.

Want dan heeft het daar aan gelegen ik stoei wel is met me hond maar heb hem vanaf 3 maanden al wezen leren van zachttjes of niet doen en ja het kan ook zo zijn dat hij aan het puberen is en dan doet hij waar hij zin in heeft en luisterd dan niet.

maar dat heeft elke hond.

Naja hoop dat je hier wat aan heb..

Greetz

clevis (Gast)


Blijkbaar had ik beter niets verteld lijkt me, wat een reacties!!
Ik wou gewoon eventjes mijn verdriet kwijt en eens horen of er iemand meer raad heeft, intussen hebben we gepraat hierover en besloten dat we hem niet laten inslapen, maar we hebben sinds puppy er altijd mee getraind en toch is hij weer hervallen.
Geert Debolster zag er ook agressie in.
Ik hou enorm veel van die hond en wil hemniet dood maar ik ben bang om hem ergens achter te laten waar hij niet blij is.
Mss zou hij als waakhond ofzo knn ingezet worden.
Weet er iemand een adres of dergelijke waar ik naartoe kan voor raad of een adres van een assiel?

Groetjes

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Maria ik denk dat je gelijk hebt....
Het lijkt idd meer op ruw spelen.
Spuitje vind ik echt te gek voor woorden om te laten doen!!! De hond is pas een jaar hoor!!! Sorry, maar ik vind dit echt niet kunnen :S!!!

We hebben zelf een duitse herder gehad en daar zit dus echt geen kwaad in. En ruw spelen, ja dat kon je wel met haar... en ja dan had je af en toe blauwe plekken...

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

Hier op hp is er nu iemand die een waakhond zoekt...
Maar zou je hem niet nog 1 kans geven? O-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Fijn dat je hebt besloten om hem niet in te laten slapen! Ik zou zeker morgen naar de dierenarts gaan, maar dan voor overleg en onderzoek. Laat de hond goed nakijken, met name zijn hoofd dmv een scan! Als er fysiek niets mis is met de hond, dan heeft hij of bij jullie of elders nog kans op een fijn leven.

No (Gast)

Beste Clevis wat verwacht je dan dat er gezegd word: meid goed idee! Nee tuurlijk word dat niet gezegd. De meeste mensen begrijpen je angst, alleen jij wilt nu zelf het ergste voor Ace en dat terwijl er nog zoveel mogelijkheden zijn! Je moet er alleen moeite voor doen! Probeer de roeldelleider te blijven en je zoon is morgen niet thuis bel asiels in de buurt en bel ander de duitse herder club! 1 jaar oud dit is toch vreselijk! Ik hoop dat jullie een betere oplossing nemen en vinden!

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

@clevis ,tuurlijk krijg je zoveel reacties we schrikken van zo een topic,en persoonlijk ben ik blij dat je het wel gedaan hebt om hier je verhaal te vertellen,en ik denk meerdere met mij ,spuit is allerlaatste middel ,en ik weet zeker dat er hier een oplossing gezocht word voor je ,kop op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Laten inslapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Voorproefje fotoshoot Bo!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^