leukemie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicole en het trio....Nicole en het trio....

honden foto van Nicole en het trio....

Héél veel sterkte José!!!

dolly251 (Gast)

Hallo iedereen,

ons hondje Basiel heeft ook leukemie. Hij is op korte tijd 3 kg vermagerd en hij is echt op...

Deze morgen heeft hij nog een bloedtransfusie gehad waardoor we hem vanavond mee naar huis mochten nemen. Hier zal het mee eindigen. We overleggen straks wanneer we hem laten inslapen...

We hebben 10 jaar van onze lieve hond mogen genieten. En ik wil hem een waardig afscheid geven...

Liefs

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Heel veel sterkte gewenst, indien het echt niet meer gaat is dit het verstandigste besluit wat je kan nemen voor je lieveling, hoe erg pijn het ook doet maar idd ze verdienen een "waardig" afscheid.

dolly251 (Gast)

Bedankt,

we hebben besloten om morgen onze lieve Basiel te laten gaan. Rond de middag gaan we hem zelf naar het crematorium brengen zodat hij daarna terug mee met ons naar huis kan, daar waar hij hoort.

Ik heb hem al de hele avond bij mij op de schoot gehad maar hij is echt moe. Ik denk niet dat hij pijn heeft maar je merkt dat hij niet meer kan.

Ikzelf vind het verschrikkelijk en ik had nooit gedacht dat het verdriet zo een pijn doet.

Op 9 november zou het 10 jaar geleden zijn dat ik onze Basiel ging halen in het dierenasiel. Een vuil, mishandeld hondje van amper enkele maanden oud. Hij heeft bij ons een echt prinsenleven gehad. Hij was ons eerste "kind". Zelfs nu we een dochtertje hebben gaat hij overal met ons mee.


Ik ga hem verschrikkelijk missen maar ik denk dat ik de beste beslissing heb genomen. Nog even genieten van de laatste uren samen met onze kleine rakker.

Groetjes Dolores

Miranda---> Chanel (Gast)

Wij hebben gisteren te horen gekregen dat onze chihuahua Chanel naar alle waarschijnlijkheid Leukemie heeft en ze is pas net 8 mnd oud.
Ze kreeg in eerste instantie ontstoken oogjes en later er een onsteking bij in haar nek.
Hebben daar antibiotica en spuiten en oogzalf voor gekregen. na 3 dagen werd het alleen maar erger de bult werd groter en haar oogjes waren dik rood en begonnen open te springen. de dierenarts heeft een punctie gedaan en zei dat het de speekselklieren waren. Weer kregen we 3 soorten pillen mee, oogzalf een drankje voor tegen de koorts en pijn en daar zou het beter van moeten gaan.
Inderdaad het beestje begon weer wat leven in de brouwerij te krijgen maar was helaas maar voor korte duur.
Nog geen week later zitten we weer bij de dierenarts want het arme beetje had over haar hele lichaampje bulten en de een naar de ander springt open.
De dierenarts schrikt ervan en zegt dit heb ik nog nooit gezien zo erg.
Hij zegt dat we eraan moeten gaan denken dat ze Leukemie heeft. ze heeft nu de zwaarste anti kanker spuit gekregen en de alleszwaarste antibitica kuur gekregen. Slaat dit niet aan binnen 24 uur is het aflopende zaak en moesten we ervan uit gaan dat het beter was dat we haar in lieten slapen. en over 1 uurtje zit die 24 uur erop en moet ik contact opnemen met de dierenarts.
Het is allemaal zo oneerlijk het lieve beestje is pas 8mnd oud dit moet niet kunnen

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

ow wat erg om dit allemaal te lezen.ik wens je heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.


maar volgens mij is er nog een forum geopent ook met leukemie.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Kyra,

Wat een akelig bericht heb je te horen gekregen.Ikzelf heb geen ervaring met die ziekte bij een hond maar ik wens je veel sterkte en wijsheid in het verdere verloop.

saskia (Gast)

hoi ik heb 3 weken geleden gehoord dat mijn hond ziggy leukemie heeft en zit nu zwaar aan de pretnison. ziggy is zooo blij met worst en in de worst zitten 4 pretnison pillen ik voel me zo schuldig tegenover hem maar hij heeft het nodig zegt de da mn gezin gaat er aan onderdoor we willen ziggy nog niet kwijt hij is nog vrolijk en speels maar het wordt al minder ik ben blij dat ik mn verhaal ook hier kwijt kan en ik voel me zo meelevend met de andere honden en baasjes het is zo verdrietig voor iedereen gr saskia

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

wat erg om te horen, maar je moet je niet schuldig voelen omdat je pilletjes moet geven...het is idd nodig. Ik hoop dat jullie nog een lange tijd van Ziggy mogen genieten. En laat hem ook maar van zijn worst genieten. Hoe oud is Ziggy trouwens?

saskia (Gast)

martine ziggy is vorige week 3 jaar geworden,vanmiddag weer naar de dierenarst en kijken wat ze nu weer gaan zeggen .die onzekerheid ik ben soms ook bang dat ziggy in elkaar zakt tijdens het uitlaten,ziggy weegt 54 kilo ik neem mn telefoon ook mee.ziggy wordt ook rustiger en futloos zou dat door de hoge dosis pretnison komen hij heeft er 4 per dag gr saskia

saskia (Gast)

nou ik ben met ziggy naar de da geweest goed en slecht nieuws. de gezwellen in zijn keel worden niet meer minder en kunnen we ook niets meer aan doen maar de gezwellen bij zn borst en in zn achterpoten zijn gelukkig met de pretnison minder geworden :-D we gaan nu dan ook de pretnison verlagen naar 2 op n dag kijen hoe ziggy daar op reageert.op hoop van zegen.en volgende week kijkt de da weer maar als ziggy zo doorgaat kunne we nog langer van m genieten en hij was maar 1 kilo afgevallen er is een stukje rust bij mij ontstaan gr saskia

Anoniem (Gast)

ik heb mijn staffordje angie ze moet in augustes nog 4 worden zij is mij alles maar 5 weken terug deed ze bloed spugen en bloedpoepen naar de dierenarst gegaan die echo gemaakt een verdikte mild onrustige darmen en waarschijnlijk stres werd geconstateerd veel meidicijnen mee naar huis maar ze loop al 8 weken mank ik dacht aan reuma maar goed nu sinds 2 dagen waterdunnen diaree vandaag bloed in de ontlasting ik heb dedierenarst gebeld met de mededeling dat ze weer bloedpoepte en een knobbel heeft gekregen op haar zijkant van haar ribben en nog steeds mank loopt ik moet vanmiddag om kwart over 2 daar zijn word een greondig onderzoek gedaan sorry voor mijn schrijffouten kan niet meer schrijven maar heb het opgezocht via google en de symtomen luiden op kanker dus ik hoop gewoon dat het niet is want zij is mij alles ik kan niet zonder haar , maar de symtomen herken ik wel ik heb paar jaar terug ook een hondje moeten laten inslapen hiervoor acuute leukemi , maar ik laat het jullie weten als ik meer weet gr anneke

jeannette (Gast)

Hallo
Het heeft niet zo mogen zijn, onze hond heet ook Kyra en is 4 jaar oud en vandaag hebben we te horen gekregen dat ze ook leukemie heeft.Het begon bij haar met moeilijk in de benen komen en ineens hoge koors en de lymfe knopen in haar oksels en knieholtes en bij haar hals. Na enkele antibiotica kuren en bloedonderzoek en lymfepunctie kon de dierenarts niets meer voor ons doen en heeft ons verwezen naar wageningen., vorige week zijn we in wageningen geweest bij een specialist, deze heeft niog meer onderzoeken gedaan, want er was ook een mogelijkheid dat ze lysmania had veroorzaakt door teken,zandvliegjes of parasieten aan de middellandse kust. Het is dus toch leukemie en hij heeft ons nu doorverwezen naar de oncoloog. puncties zijn vanuit wageningen naar de universiteit utrecht gestuurd om zeker te weten dat het om leukemie gaat. Maandag hopen we te weten te komen hoe haar vooruitzichten zijn.De mogelijkheid is dat ze misschien aan de prednison gaat om de pijn te verlichten en het makkelijker te maken, en we gaan overleggen of het een optie is om chemokuur te starten. Almet al ziet het er niet rooskleurig uit.
Ik leef erg met je mee en elke traan die jij laat om jouw kyra laat ik om mijn kyra. Sterkte meid.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Hoi,
Wat ontzettend vervelend voor je :'( .
Ik hoop dat je nog een mooie tijd met Kyra hebt gehad.

De mooie herrinneringen blijven natuurlijk altijd bestaan.

Fijn dat ze thuis is ingeslapen op je schoot.
Wat moet het vreselijk geweest zijn!!

Ontzettend veel stertke...

Dikke knuffel

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Het is natuurlijk voor iedereen vreselijk die zoiets heeft moeten mee maken :'( .

Liefs

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

" Hoi,
Wat ontzettend vervelend voor je :'( .
Ik hoop dat je nog een mooie tijd met Kyra hebt gehad.

De mooie herrinneringen blijven natuurlijk altijd bestaan.

Fijn dat ze thuis is ingeslapen op je schoot.
Wat moet het vreselijk geweest zijn!!

Ontzettend veel sterkte...

Dikke knuffel "

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Jeannette,

ik wil even reageren, want ik zie dat jij reageert op een topic wat al heel lang loopt.
Is helemaal niet erg gebeurt ook mij meerdere keren.
Maar wil je wel laten weten dat ik met je meeleef, wat een vreselijke diagnose.
Hopelijk horen jullie maandag wat er nog voor Kyra gedaan kan worden en mogen jullie haar nog een poosje bij je houden.
4 jaar is nog veel te jong. Mijn hond heette ook Kira maar is na een zeer ernstige huidaandoening verleden jaar in september overleden op 9 jarige leeftijd.Je wil ze niet kwijt,maar zulke ernstige ziektes kunnen onze maatjes fataal worden.
En een lijdensweg kunnen we ze gelukkig besparen.Wil jullie bij deze heel veel sterkte wensen.

honden page profiel wilmawilma

honden foto van wilma

hallo allemaal,

Ook ik heb dit te horen gekregen vanmorgen dat mijn hond Leukemie heeft.
nou is hij te zwak voor chemo en heeft hij nu dus prednison kuur.
er is voor hem niks meer aan te doen en vind het moeilijk om er mee om te gaan nou
hij eet en drinkt ook heel weinig tot niks en is enorm afgevallen

als ik de verhalen hier boven dan allemaal lees
springen de tranen meteen weer in me ogen.

Gr wilma

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Wilma wil je heel veel sterkte toewensen en kracht om om te kunnen gaan met de diagnose die je vanmorgen te horen hebt gekregen.Als je net als ikzelf dit topic net hebt doorgelezen zie je dat er weinig tot niets meer aan te doen is.Hoe vreselijk dat je binnenkort afscheid van je kanjer moet gaan nemen.Geniet nog van de dagen die je nog gegeven zijn om samen met hem door te brengen.Ik zal aan jullie denken.

cynthia (Gast)

Hoi

Mijn hondje werd zo vanuit het niks erg ziek.
Zit nu sinds 29jan.2012 aan de Prednison en is diverse keren acuut weer ziek geworden.Elke keer andere verschijnselen.
Hij is nu in de afbouwfase vd prednison en dan zien wat er gebeurt.
Ook is hij van 7 kg naar 9kg gegroeid en drinkt heeeel erg veel.
Mocht hij na de Prednison weer zo ziek worden als in t begin is de optie idd een beenmergpunctie om vast te stellen Leukemie.
Maar....de behandeling is dan levenslang Prednison....een paardenmiddel maar ook zeker schadelijk.Dan is idd alleen nog Chemo een optie.
Maar nee...hij is net 3 jr en ben van mening dat Chemo rekt maar niet beter maakt.Zie het nut er nietvan in....reden:Hij hoeft niet langer te leven en ziek te zijn omdat ik dat wil maar het leven moet leuk zijn voor hem.Zodra ik merk dat dit over is zal ik zeker de keus van inslapen maken.
Wens je sterkte,hou je taai...

Cynthia

yvon weermeijer (Gast)

Beste Jacqueline, ik maak hetzelfde door. Heb gisteren gehoord, dat mijn tweede Labrador niet lang meer zal leven. Hij heeft ook leukemie. Mijn andere hond heb ik 3 weken geleden moeten laten inslapen, was oud, maar nu dit? Ik snap jou heel goed. Bij Sam was HB 20! Dus ook weinig rode bloedl. aangemaakt. De d.arts gaat nog wat testen doen, maar ziet eigenlijk weinig kansen voor hem. Hij heeft geen pijn, maar is moe en lusteloos. Wat een verdriet hebben we. Sterkte!

Kirsty (Gast)

hai, ik val een beetje in dit topic.

Allereerst degene van het hondje waar het hier over gaat: heel veel sterkte, erg naar.

maar dan nu de andere reden waarom ik reageer:

Mijn teckel van 8,5 heeft al lange tijd last van jeuk op de buik, penis, liezen etc. Ik dacht vanwege een langdurige en hardnekkige vlooienplaag. Soms had hij rode vochtige plekjes omdat hij, naar ik dacht, erg sterk reageerde op de bestrijdingsmiddelen; dan werden de plekken op de huid groter, roder en branderiger.
Maar zojuist ontdekte ik vandaag grote onderhuidse bloeduitstortingen en druppelde er wat bloed uit zijn tandvlees.

Kan zijn dat hij zijn bek gestoten heeft, maar in samenhang met de onderhuidse bloedvlekken twijfel ik.

Nu hebben we laatst de honden weer behandeld tegen vlooien (het zijn kattenvlooien, dus erg hardnekkig) en hebben we de manden en het kleed ook ingesprayd.  Omdat ik meende dat de teckel allergisch was voor de huidspray, hebben we hem een pipet gegeven hebben, dus ik dacht dat de vlekken  misschien een overdreven reactie kon zijn op die vlooienspray.
Alleen kan ik het kapotte tandvlees dan niet verklaren.

Wat ik dus wilde vragen aan degenen waarvan de hond leukemie had:  vertoonden die ook kleine tot grote rood/paarse onderhuidse bloedingen op de buik en de binnenkant van de poten?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

honden page profiel KirstyKirsty

Ik heb mezelf even geregistreerd en ben nu dus geen gast meer.

jolanda (Gast)

Hoi,

Ik leef helemaal met met je mee,zit op dit moment met hetzelfde.Ik krijg woensdag de uitslag van de vloeistof uit de bulten van zijn lympfebulten.Hij heeft er 3 best wel grote onder de kin 2 en in de hals 1.
Mijn franse buldog is nu net 8 geworden maar opeens van leefdige hond na sloome hond.Ik heb dagen idd niet geslapen,gehuilt bij het idee dat ik hem straks moet missen.
Ik heb spike vroeger geboren zien worden bij mijn ouders en toen ik hem zag zei ik gelijk die wil ik, en dus ook gekregen.':-)

Yvonne (Gast)

Ook ik heb vorig jaar augustus te horen gekregen dat mijn hond leukemie heeft.
Had in het voorjaar al wel eens wat last gehad van "natte" oksels en kale plekken hals. Ik ben, als het neit acuut nodig is, niet iemand die daarvoor direct naar de dierenarts gaat. Gewassen met Betadineshampoo en dan ging het wel weer. Met de vakantie had hij bij het zwemmen echter zo'n snelle hartslag, lag te hijgen terwijl het niet echt warm was, wou niet meer mee wandelen, wou niet meer elke bak voer leegeten (ook geen vlees/pens), begon kreupel te lopen (reageerde niet op pijnstiller). Na de vakantie direct naar de eigen dierenarts, opgezetten lymfeklieren, gevoelig op de huid en voetzolen. In 1e instantie ingezet op onsteking dus behandeld met antibiotica en prednison. Ik had binnen 2 dagen een andere hond, vrolijk, levendig etc. 2 maanden later weer huidklachten en nog steeds opgezette lymfeklieren. Helaas dus geen ontsteking. Ik heb de klieren niet aan laten prikken, wat "rustig" en intact is laat ik liever zo. Bloedonderzoek en scan en puncties die ik hier voorbij zullen komen zullen alleen maar bevestigen wat wij zo ook al wel weten. Inmiddels is het bijna maart en mijn grote vriend is er nog steeds, 4 mnd. zonder prednison. Wel met aanvullende voedingssuplementen. Of dit het zolang op de been houdt? Ik weet het niet maar ik ben blij met elke dag dat hij er nog in redelijke gezondheid is. Ik wil geen chemo, want honden kunnen daar best wel ziek van worden. Of je nu, over 3 mnd., 6 mnd. of over een jaar afscheid moet nemen het blijft altijd rot om te moeten doen. Ik bekijk per dag hoe er bij loopt, een keer een minder moment is niet erg, maar als het echt niet goed gaat zal ik denk ik ook heel snel een beslissing moeten nemen.

Anoniem (Gast)

is acute leukemie erfelijk

Marja (Gast)

Hallo,
Bij mijn hond is begin augustus lymfklier kanker ondekt.
We waren bij dierenarts voor de hondsdolheids prik en om te chippen ivm vakantie buitenland.
Het was een klap in m'n gezicht en we hebben weken nodig gehad om het te verwerken.
Omdat we eigenlijk niks bijzonders aan haar hadden gemerkt. Ik ging met een gezonde hond
( dacht ik ) naar de dierenarts en kwam met een zieke hond thuis. Ze hebben toen een aantal
onderzoeken gedaan. Ik dacht nog ze maken vast een vergissing want ze toont niet ziek.
Maar dat bleek valse hoop en volgens de dierenarts was ze erg ziek.
We zijn toen in gouda bij het kanker centrum voor dierengeweest . We hebben de behandelingen besproken
en hebben besloten voor moderin te gaan. Ze heeft ook nog  2x een injectie gekregen met paronal.
Dit om de zwellingen vd klieren te verminderen en dat ging erg goed. Het is de afgelopen weken
toch wel vrij goed gegaan. Ze is wel magerder geworden en eerder moe. Maar verder gaat alles goed.
Ze eet goed, plast en poept goed is nog blij en wil nog spelen. Nu merkte ik van het weekend dat de klieren in d'r hals weer groter worden. en nu een paar dagen later zijn ze alweer groter.
De arts in gouda raad het niet aan om nog eens paronal te geven ivm bijwerkingen. (Terwijl ze eerst hadden gezegd dat dat wel kon. )Volgens hun kan ze daar dan van in shock raken.
 Mijn vraag is nu eigenlijk of er iemand van jullie ervaring heeft met paronal injecties.
Ik wil dit erg graag weten. Want ik weet niet waar ik nu goed aan doe.
Het is al zo moeilijk allemaal. De verwachting was een week of 7. Ik loop haar maar te opserveren en in de gaten te houden. Weet ook niet wat ons te wachten staat.

Edith (Gast)

wij hebben ook pas het trieste nieuws gekregen dat onze labrador van 9 acute leukemie heeft, hij heeft 8.970 witte bloedcellen, waar normaal de max 16000 is. onze DA zei dat chemo niets meer gaat uithalen, daarom heeft ze een cortisone keur opgestart om hem wat comfort te geven en hopen zo hem nog eventjes bij ons te kunnen houden.

Ik hoop voor jullie dat de DA u goed bijstaat en het beste voor heeft met jullie schat.

Sterkte X Edith en poot van Diesel

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

" Hallo iedereen,


ons hondje Basiel heeft ook leukemie. Hij is op korte tijd 3 kg vermagerd en hij is echt op...


Deze morgen heeft hij nog een bloedtransfusie gehad waardoor we hem vanavond mee naar huis mochten nemen. Hier zal het mee eindigen. We overleggen straks wanneer we hem laten inslapen...


We hebben 10 jaar van onze lieve hond mogen genieten. En ik wil hem een waardig afscheid geven...


Liefs "

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Heel veel sterkte weet hoe het is maar we kunnen ze niet laten afzien sterkte verder afscheid nemen is altyd erg denk aan de mooie momenten

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Lipplooi eczeem bij cocker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^