spelende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel driesdries

Hallo,ik heb een border collie pup van 9 weken we zijn her heel blij mee.maar ze heeft een probleem vanaf het moment dat mijn border mijn oudere hond (yorkshire terrier van 9 jaar)ziet begint ze ervoor te lopen en probeert mijn border mijn terrier te hoeden mijn terrier gromt dan wel eens en dan gaat mijn border liggen,maar als mijn terrier dan verder wilt wandelen,dan houd mijn border hem weer tegen.Wat kan ik hier aan doen mijn oudste hond vind het niet leuk meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "spelende pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

mischien belonene met wat lekekrs succes

Hanne (Gast)

Als je 2 honden in huis hebt moet er een rangorde gesteld worden. Zij doen dit zelf en de aanhouder wint. Omdat de border zowieso groter zal worden, is de kans groot hij later toch de baas gaat zijn en hij probeert dit nu al te testen. De terrier wil dit natuurlijk niet zomaar opgeven, nu helpt het grommen nog, maar ik denk dat dat niet lang meer gaat duren. Zodra de rangorde er is, wordt het wel weer rustig. Dan zijn ze beide "akkoord" en gelukkig met de stand van zaken. Honden moeten hun plaats hebben en kennen tov elkaar.

Je kan proberen dit een beetje in te tomen, maar ik denk dat met de tijd die met het meest vastberaden karakter zal winnen hoe dan ook :-)

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Je moet je border afleiden zodat hij niet toe komt aan hoeden, en daarna belonen ;-)

honden page profiel driesdries

bedankt hanne maar mijn border is een vrouwtje en mijn terrier een manetje.Blijft de terrier dan niet van nature de baas?

Plucheke007 (Gast)

Het is niet vanzelfsprekend dat het reutje de dominate is hoor. Heb al meerdere keren gezien dat de teven de baas zijn. Het kan natuurlijk wel zo zijn, maar het hangt ervan af of hij zich laat doen of niet.

honden page profiel driesdries

ok bedankt.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ga veel informatie lezen over de border collie!! Een pup houdt zich nog niet bezig met dominantie. Op dit moment is jullie pup bezig zich te fixeren op de andere hond en wil deze laten stoppen, wat haar dus lukt. Dit kan komen omdat er te weinig (geestelijk) met de hond gedaan wordt of omdat de hond onvoldoende rust krijgt.....

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

gefeliciteerd
je hebt dus een border die nu al graag wil werken.
Neem eens contact op met mensen die schapenhoeden met hun borders. Ik weet hier dat er al hele jonge pups meegaan met oudere honden. Natuurlijk nog niet echt achter schapen aanlopen maar wel al kleine oefeningen doen. Ik denk dat je deze pup al snel geestelijk moet gaan prikkelen anders kan hij straks geen kant op met zijn natuurlijke aanleg en krijg je misschien een probleemhondje.
En verder maar geen aandacht geven aan het gedrag ten opzichte van de terrier, dat lossen ze vaak onderling wel op.

Dries (Gast)

Ok @gea heb al veel informatie over border collie ik heb zeker een jaar getwijfelt of ik het wel zou doen en ben er bijna hele dag bij bezig heb nu vakantie en ik wil gewoon zeggen dat het superhonden zijn ze is nu al zo goed als zindelijk ze leert zo snel vergeleken met mijn terrier.bedankt voor de tips iedereen !!!

Dries (Gast)

Ik zou graag mijn eigen topic willen gebruiken voor nog een vraagje.Mijn pup bijt enorm veel op handen valt wel mee maar waar ik me zeer fel aan stoor is dat ze sinds kort ook in mijn gezicht en nek bijt is dit normaal wat kan ik hier aan doen het is niet dat we niet genoeg met haar bezig zijn daar ben ik zeker van :-) het lijkt wel dat iedere keer als ik ze knuffel of oppak dat ze eens rap wilt bijte i
Mijn mijn gezicht.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik weet niet hoe jullie dagindeling er uit ziet of wat je allemaal met de pup doet maar als ik hier je vragen zie denk ik dat de pup veel te weinig rust krijgt. Dit uit zich dus in het fixeren naar de andere hond en overal in willen bijten.....

Onze pup is 11 weken en heeft tot op heden nauwelijks gebeten in armen of benen, laat staan in ons gezicht. Onze pup is een uurtje actief en daarna gaat ze ruim 2 uur in een bench (die in een afgezonderde ruimte staat zonder prikkels van buiten af) slapen. Dit herhalen we zo de dag door, een pup heeft ongeveer 18 uur slaap per dag nodig.....

Ik zou zeggen meer rust en meer regelmaat en het bijten zal verdwijnen.

Dries bedankt (Gast)

Oke bedankt we zullen het rustiger aan doen en het is niet hard buiten maar meer knagen

Dries (Gast)

Het is niet dat ze bijt uit agressie.Dit waren al mijn problemen met mijn pup die nu hopelijk zijn opgelost bedankt aan iedereen die me heeft geholpen.
Dit topic mag gesloten worden.

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja

honden foto van patrick &  sonja

hey
denk dat de ouste baas zal blijven spelen ,nu je nieuwe wat intomen of ze wel een tijdje apart houden en ze samen laten als je er bij bent .
veel succes grtjs

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "spelende pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: poets poets boen boen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^