welke hond past bij mij?(middelgroot en lief?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

liesbeth (Gast)

Hallo Allemaal,

Ik wou graag voor het komende jaar een hondje/pup nemen.
en ik dacht misschien konden jullie helpen?

ik ben zelf nog een student en heb overdag nog wel college.
dit betekend dat ik iig elke dinsdag van : 14:00- 21:00 weg van huis ben en de rest van de dagen heb ik af en toe stage ( zon 3 uren) of 2 uren dat ik weg ben per dag.

denken jullie dat het verstandig is om een hond te nemen?
ik ben op zicht alle dagen thuis behalve op dinsdag niet.

Ik zoek een middelmatige hond qua grote.
Had eerste gedacht aan de zwitserse witte herder want dat vind ik zon ongelovelijk leuke hond! maar ik woon in een appartement met een groot open terras ( en natuurlijk kan ik veel wandelen) maar ikw eet niet of dit wel kan bij een witte herder en of dat zielig is?

en anders zoek ik dus een middelmatige groote qua hond ( geen poodels of langharige) maar eentje met zon soort karakter als de witte herder. Lief, vriendelijk, intelligent, maakt niet uit als het wat gereserveerd is tegenover vreemden als het maar niet anvalt of blaft en een hond die niet (te) waaks is dus die continue blaft als er vreemden voorbij lopen.

hopelijk kunnen jullie me beetje op weg helpen?
bedankt iig!
groet, Liesbeth

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond past bij mij?(middelgroot en lief?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris

honden foto van Ina en Boris

hoe ga je dat dan doen op dinsdag???? een pup kan niet zo lang alleen zijn hoor,
gr ina

honden page profiel Laura.Laura.

honden foto van Laura.

ik zou dan zoiezi voor dinsdag oppas zoeken.?

liesbeth (Gast)

ik twijfel dus ook nog tussen een pup en een hondje uit het asiel halen. maar dan zit ik nog met welk ras ik neem.....
en ja ik zal op dinsdag zon uitlaatservice nemen dat is geen probleem anders vind ik het ook zielig...

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Tja, middelgroot en lief is een behoorlijk algemene beschrijving, waarbij waarschijnlijk elke liefhebber van een middelgroot ras denkt: Das nou echt die van mij!

Er zijn verschillende testjes te vinden online die je kunnen helpen met het het bepalen van een geschikt ras voor jou. Let wel, dat zijn alleen hulpmiddelen die een aantal suggesties genereren op basis van bronnen die jij niet weet. Toch kom je daarmee een eind hoor, en heb je in ieder geval wat rassen waarvan je wat dieper kan uitzoeken wat het nu echt voor hond is.

honden page profiel Fred en ManonFred en Manon

honden foto van Fred en Manon

Zeker een testje doen. Daarnaast is het heel belangrijk als je gaat kijken in het asiel, welke hond een klik heeft met jou en jij met hem/haar.

Wij wilden oorspronkelijk een grotere hond dat de stafford waarmee wij thuis kwamen. Maar er was een klik tussen Gomes en ons en omgekeerd.

Carla (Gast)

Liesbeth,

Hoe ga je dat doen als je studie af is?
Dan ga je werken? Liefst full-time?
Is dit echt het juiste moment in je leven om aan een hond te beginnen??

Ik wens je veel wijsheid.

Groetjes,
Carla

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Op zich heb je nu genoeg tijd voor een hond (behalve de dinsdag), maar blijft dit ook zo?? Worden de stages niet fulltime en ga je straks niet fulltime werken? Een hond kan wel 15 jaar oud worden, dus je moet verder denken dan je studietijd...

Voor een pup is de dinsdag veel te lang (voor een volwassen hond). Een uitlaatservice kan bij een volwassen hond, maar het is niet gezegd dat een herplaatser automatisch lang alleen kan zijn. Vaak moet je dit alleen zijn aanleren, net zoals bij een pup. Een pup kan vaak niet mee met een uitlaatservice omdat die nog niet lang mag wandelen. Het alleen leren zijn moet je aanleren, want een pup kan niet ineens 2-3 uur alleen zijn.
Een herplaatser kost vaak ook nog veel tijd om te heropvoeden, denk daar niet te licht over.
Een witte herder kan prima op een appartement, maar het zijn wel honden waar je veel mee moet doen. Wil je ook hondensport e.d. gaan doen?

Of een hond naar anderen blaft en uitvalt heeft met socialisatie en opvoeding te maken, niet met het ras zelf. De hond voldoende beweging en uitdaging bieden en voldoende rust en een consequente opvoeding + de hond halen bij een goede fokker, scheelt een hoop ;-)

Denk ook aanschafkosten en onderhoud. Gemiddeld kost een hond zo'n 100 euro in de maand. Een grote hond eet behoorlijk veel. Mocht de hond een kwaal krijgen, ben je zo honderden of duizenden euro's armer. De aanschaf van een witte herder bij een goede fokker ligt rond de 1000 euro.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

voor een volwassen hond = ook voor een volwassen hond.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Ik zou wachten tot je meer stabiliteit hebt en een baan hebt. Dan kun je beoordelen of een hond in je leven past. De situatie waar je nu in zit lijkt te tijdelijk en over 3 jaar zul je er heel anders voor staan.

Ellen. (Gast)

Ik ben het eens met kooikerhondje.
Misschien is het nu wel heel leuk als je een hond gaat nemen. Maar een hond heb je wel meer dan 10jaar. Als je een fulltime baan krijgt en de voor de hond geen tijd meer is is het heel zielig voor de hond. Jij zou het toch ook niet willen als je de hond was?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke hond past bij mij?(middelgroot en lief?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Allergie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^