Welke hond past bij ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Joost (Gast)

Beste lezers,

Wij willen erg graag een hondje. Zitten pas net in de oriëntatie fase en zouden hierbij jullie hulp goed kunnen gebruiken.
Wij hebben recentelijk ons eigen huis gekocht met een klein tuintje (in de stad). Beiden zijn wij opgegroeid met honden. Ik met cocker spaniels en zei met oa. snauzers (mini).

Het komende jaar ben ik nog veel thuis. (genoeg tijd om een pup goed op te voeden) daarna zal ik echter 5 dagen per week weg zijn. Mijn vriendin is momenteel 5 dagen per week weg. Dit zullen er vanaf volgend jaar 3 a 4 worden. Langere wandelingen na het avondeten (we wonen in de buurt van hondvriendelijke parken) staan zeker op het programma. Tussen de middag zullen we eventueel gebruik maken van een hondenuitlaat service (indien niet eens van ons beiden in de buurt komt te werken).

Korte samenvatting eisen:

Middelgrote speelse hond die goed trainbaar is en tevens het meerdere dagen in de week alleen thuis zijn als geen probleem moet ervaren (deste meer aandacht in het weekend en de avonduren). Het liefste niet of nauwelijks verharen. Qua uiterlijk trekt bijvoorbeeld een border collie ons erg aan. Het nadeel van deze hond is echter dat de werkdagen overdag alleen thuis zijn niet echt een optie is?

We hopen dat jullie ons verder kunnen helpen.. Voor vragen... stel ze gerust!

let wel: We willen ons eerst goed orienteren en inlezen. Het zal zeer zeker geen overhaaste beslissing zijn (hebben gewacht tot we een eigen huisje hebben)

Met vriendelijke groet,

joost

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Als je zoveel weg bent zou ik geen hond nemen.

In de ochtend moet je vroeger op om je hond uit te laten, en na het werken als je moe bent moet je hond weer een uurtje lopen en wil hij flink wat aandacht..

En in het weekend alleen aandacht is niet genoeg, je bouwt de conditie op in het weekend en door de weeks moet de hond weer binnen zitten.

Ik zou nog eens goed nadenken of je een hond wel kan bieden wat hij nodig heeft. Zeker een border is geen goed idee..

Kijk als je het wilt doen, eens in het asiel. Een pup zou ik sowieso niet doen..

groetjes

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Als je de eerste periode voldoende vrij hebt (2 maand bv) dan kan een pup wel. Ik zie dat jullie uitlaat gaan regelen voor de dagen dat jullie werken, dat is ook erg goed bedacht.
Maar bepaalde rassen zoals bv de border zullen niet geschikt zijn omdat je toch best veel van huis bent.

Kijk een in de herder en retriever rasgroep wat je bevalt. Maar bezoek bv eens een grote show (kan je op de site van de raad van beheer onder agenda vinden), daar kom je verschillende rassen tegen en kan je met fokkers en eigenaren praten.

Ik zou niet voor een echt werkras gaan in jullie geval.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

In plaats van een uitlaatservice kun je ook eens kijken naar een hondenopvang. Dan hoeft je hond ook niet (lang) alleen thuis te zijn. Of een oppas...
Een border collie kan in dat geval dan wel, mits je de hond buiten je werktijd om voldoende beweging biedt en met de hond gaat werken (schapen drijven of hondensport). Alleen..... een border verhaart wel, vooral in de ruiperiode vliegen de vlokken haar je om de oren ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Maar als jullie niet in de buurt werken van waar je woont, dan ben je helemaal laat thuis.... Zo blijft er nog minder tijd over voor de hond, misschien wel veel te weinig. Regelmaat is belangrijk; niet door de weeks een half uurtje wandelen en in het weekend uren weg of zo.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

een tibbetaanse terrier misschien?
verhaart niet (alleen plukken)
heeft niet supperveel beweging nodig
moet wel 1x per jaar geknipt worden
kindvriendelijk
redelijk makkelijk te trainen
middelgroot

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

Angela, Hoezo niet door de weeks minder lange wandelingen als in het weekend?

Hier gaan ze regelmatig op zaterdagen of zondagen de halve dag weg naar bos of strand. Maar dit gebeurd echt niet elke dag hoor..

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Elke hond verhaart! Zolang er haar op zit, verliest hij haar..

Hoe erg dit is ligt aan de voeding, vachtverzorging en de hond zelf..
Dit is dus niet te voorspellen.

groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

@ Liz, dat kan natuurlijk wel eens. Maar als de hond in het weekend hele marathons loopt en door de weeks dan weer met een half uur toe moet terwijl hij veel meer conditie heeft, dan zou dit niet zo handig zijn ;-)

honden page profiel joostjoost

Besten,

Een border collie is geen optie. Ik geef enkel aan dat het uiterlijk me wel bevalt ;-).

ik realiseer me ook wel dat de situatie niet perfect is. Er zijn echter zoveel mensen die beiden werken en toch een hondje hebben. Dit moet dus niet onmogelijk zijn. Kan me nauwelijks voorstellen dat al deze honden het slecht hebben... Ja, hij zal door de week overdag wat minder aandacht krijgen... Is dit werkelijk onoverkomelijk?

Niet om dingen goed te praten maar onze oude overburen hadden ook een hondje. gingen 's ochtends weg, kwamen 's avonds thuis (tussen de middag dus niet uitlaten) en die beestjes waren altijd dolgelukkig (leven zelfs nog steeds)...

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica

honden foto van Liz Sita & Chica

Mwa... je ken je hond ook geestelijk moe maken he :-D Chica hier bijv. moet ik niet eens proberen elke dag zoveel te lopen. Zal ze nie trekken. In het weekend gaan we veel met haar wandelen en regelmatig rusten tussen door.. thuis veel denk spelletjes.

Sita daar in tegen kan de heledag door rennen spelen. Ze loopt hetzelfde als Chica. Geen idee waar ze de conditie vandaan haalt. O-) Wil met haar ook cursus gaan doen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Joost, er zijn idd een hoop mensen die dit doen. Maar dat is erg sneu voor de hond. Een hond is een sociaal, intelligent dier. Die heeft gezelschap nodig en interactie met anderen. Dat anderen het doen, maakt het niet goed. Zeker niet als het fulltime is. Er zijn omstandigheden waarin het voor kan komen dat de hond lang thuis zit, maar hier vooraf voor kiezen, zou ik niet doen. Zonder opvang/oppas/uitlaatservice zou ik zeker geen hond adviseren.

Als je een hond wil dat niet verhaart, dan moet je bij hypoallergene hondenrassen kijken. Poedels, poedelkruisingen zoals labradoodle en goldendoodle e.d., naakthonden, Portugese en Spaanse waterhonden, Havenezer/Bichon Frise, Airdale terrier e.d. terriers...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik vind 4 a 5 dagen alleen veel.
Hoe zijn jullie met winkelen/verjaardagen/dagjes uit/vakantie enz.
Gaat de hond dan mee?Hoewel dat waarschijnlijk ook weer te druk is voor je hond.

Uitlaatservice kan niet met een pup,de meeste nemen (heel verstandig) geen pups mee,waarom niet?Zo'n wandeling duurt +/- 1 uur,dan moeten alle honden opgehaald worden en weer thuis gebracht.Je hebt uitlaatservices die honden nemen die bij elkaar in de buurt wonen,maar je hebt er ook die van de ene kant naar de andere kant van de stad rijden.En dan is je hond al gauw zo'n 3 uren aan het rijden en 1 uur aan het wandelen..wat heb je dan als de hond thuis komt?Een zwaar overprikkelde hond!En je pup kan zoveel prikkels nog niet goed verwerken,teminste niet zoveel als 4 uren onrust achter elkaar.Voor de gewrichten is het ook niet wenselijk om 1 uur lang te stoeien en spelen.Ook zijn er die geen ongecastreerde reutjes meenemen.En loopse teven mogen nátuurlijk ook niet mee.+ dat er een hoop (voor mij) uitlaatservices zijn die totaal niet stroken met mijn idee van omgaan met honden.Dat is ook iets om over na te denken.

Een lieve oppas zou een goede oplossing zijn,maar zijn ook lastig te vinden.


3 werkdagen vind ik nog gaan,dat is ook wat ik doe.Maar ik moet erbij zeggen dat zij ook alleen die tijd alleen thuis is,ik houd zelf al niet van op visite gaan,als ik al wil "winkelen"blijft mijn vriend thuis of ik bestel op internet.En als ik 1 x per half jaar al op visite wil,dan gaat ze mee.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Op het moment dat de ene 5 dagen werkt en de ander 4 dagen, is het echt veel. Een hond is een roedeldier en wil niet graag alleen zijn. Natuurlijk schikken ze in hun lot, maar het is veel prettiger als er vaak iemand bij ze is.
Zou je bijv. een dag thuis kunnen werken of je vriendin 3 dagen ipv 4 dagen werken, dan zou het denk ik wel kunnen. Tegenwoordig zijn er ook hondencreches.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Je hebt een schotse collie, geef je aan in je ander topic?

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als je het eerste jaar thuis bent, en daarna een oppas/uitlaat regelt zie ik het probleem niet zo.

ook meer wandelen in het weekend, en minder door de weeks is bij ons geen probleem.
vrijwel alle honden verharen, ook de kortharigen.

je kan richting de poedels gaan, of anders honden met een plukvacht, over het algemeen de terriers dan liggen er niet zoveel haren op de grond schijnt.

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

" Elke hond verhaart! Zolang er haar op zit, verliest hij haar..

Hoe erg dit is ligt aan de voeding, vachtverzorging en de hond zelf..
Dit is dus niet te voorspellen.

groetjes "


Mijn hond verhaart niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond past bij ons?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Top 3 leukste namen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^