Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamSam

ik heb al 3 jaar een engelse stafford van pups af aan. Ze is mijn wandel en knuffelmaatje. Echter sinds kort zijn de wandelingen minder leuk. Dit omdat ze steeds feller word en aanvaringen aangaat met andere honden, lippen optrekken, afbijten enz. Dit heeft (nog) niet geleid tot een echte vechtpartij maar ik moet erbij zeggen dat ik achter een buggy loop dus echt geen behoefte heb aan dit gedonder. Voor mij niet, voor die hond niet maar zeker niet voor die kleine.
Gezien het postuur van mijn hond en de energie en kracht die zij uit, zal het echt geen pretje worden als het lieve gedrag omslaat in woede. Ik vind het niet fijn om met een hond te lopen waarvan ik niet weet waartoe ze in staat is en dat gevoel ervaar ik momenteel wel zo.
OP het begin kan je zeggen, ach verkeerd geurtje, verkeerde situatie maar dit is niet leuk meer. Het ligt echt aan haar. Er zijn gewoon telkens aanvaringen (ook met een klein rondje als ik haar bijv aan de riem heb). Voorheen liep ze altijd lekker in de bossen los en met anderen honden te rennen.
Ze is van jongs af aan ook goed gesocialiseerd dus dit is echt een probleem van de laatste weken. Het lijkt net of de dominantie zich nu pas gaat ontwikkelen.
De afgelopen weken is er niks veranderd in haar situatie, aan mijn houding, onze thuissituatie, haar voer ed waardoor ze nu doet wat ze doet. Ze is ook geholpen.
Ik ben nu weer back to basic met haar kwa opvoeding en trainen.

wie heeft hier ervaring in of tips adviezen voor. Hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

Ik bedoel als ik haar vanaf nu elke keer moet aanlijnen dan breekt ze thuis de boel af, ze moet toch haar energie kwijt en even lekker kunnen rausen. Ik denk dat als ik dat niet doe, haar frustraties vergroot?!

gelieve domme en beledigende reacties mbt het ras achterwege te laten en bruikbare reacties te plaatsen waar ik echt wat mee kan en mijn verzoek hierin te respecteren.
( ik zet het er maar vast bij gezien andere topics op deze site er nogal moeizaam uitzien ;-) :-)

alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stafford " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

De Stafford heeft iets van een eenling, de omgang met andere honden verloopt op volwassen leeftijd niet vlekkeloos.

Ik ben niet de grote staffordkenner, maar bovenstaande informatie las ik op div. Staffordsites.

Wat ik zelf zou doen is thuis aandachtsoefeningetjes met haar doen, als ze die goed snapt ook buiten, eerst zonder afleiding, daarna op afstand van andere honden, en steeds een stapje dichterbij. Dit is een proces dus, ze moet zich op jou gaan richten en niet meer op andere honden. Dan kan jij gaan beoordelen met wie ze wel of niet kan "spelen", een volwassen hond moet ook niet perse met anderen spelen of omgaan. Belangrijk is dat ze ze leert te negeren...dus op jou letten.

honden page profiel HappyHappy

honden foto van Happy

Ik vind pitbulls en staffords echt super leuk.
Dat even voorop gesteld ;-)

Maar de reden waarom ik dus niet zo'n hond zou nemen is omdat het mij jammer lijkt als mijn hond op volwassen leeftijd ineens omslaat naar andere honden. (kan met elk ras gebeuren natuurlijk, maar dat ras staat er een beetje bekent om)

Helaas kan ik je geen tips geven.
Wil alleen even zeggen dat ik het goed vind dat je advies vraagt en ook eerlijk zegt dat het aan jou hond ligt en niet aan de ander. Hopelijk krijg je hier bruikbare reacties van mensen met ervaring.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Mij interesseert het ras niet, maar ieder ras heeft zo zijn nadelen.
Het nadeel van een Stafford is dat je inderdaad niet weet waar de hond toe in staat is, dit heeft niks te maken met opvoeding of de hond zelf maar dit zit hem in het bloed.

Het is een serieus probleem wat je omschrijft, heb je er al eens over nagedacht om een gedragstherapeut in te schakelen?

In iedergeval succes ermee!

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Goh ik vind 3 jaar (zonder aanwijsbare redenen) toch wel 'raar' om ineens van gedrag te veranderen.
Ik zou hem medisch laten testen...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Op de site van de rasverenging staat dat engelse staffords er om bekend staan intolerant te zijn naar andere honden. Of je er iets aan kunt doen, weet ik niet...

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

denk toch dat je dit op het staffordforum moet plaatsen daar zijn echt kenners die hier ervaring mee hebben www.staffordforum.nl

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Vertoont hij dit gedarg ook als je zonder kinderwagen loopt?
Je zegt dat er niets is veranderd maar er is wel een kindje bij gekomen??
Ik denk dat hij zn familie wil beschermen tegen "indringers"

Ik zou meer met hem gaaan wandelen zonder kinderwagen en leren aandacht te hebben voor jou inplaats van naar andere op straat.

Je zou ook een GT in kunnen schakelen deze kunnen beter zien wat er aan de hand is en wat de beste oplossing is

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik zou eerst je hond na laten kijken bij de dierenarts! Eerst al het medische uitsluiten,
misschien heeft ze ergens pijn waardoor ze zo reageerd, ik denk zelf dat als je het op een stafford forum neerzet er nogal gemakkelijke reacties komen 'hoort bij het ras, wist je van te voren etc etc'

( had ik namelijk met mijn amerikaanse bull, op het bullenforum toen ze ineens ging uitvallen naar alles en iedereen

iets wat totaal niet in haar karakter paste, en hoe zij écht niet was.

Voor de amerikaanse bulldogkenners was het heel simpel, dat hoorde er nu eenmaal bij, amerikaanse bullen zijn niet sociaal,.

Ben ik het niet mee eens!! ga eerst medische dingen uitsluiten!! want mijn bullie had dus ontzettend veel pijn ( versleten heupen en kanker in de hersenen, longen en melkklieren, 2 tumoren op haar achterpoten etc.. het lag dus echt niet in haar karakter en dat had ik heel goed gezien!! ) Ga op je eigen gevoel af, klopt dit in haar karakter, of zeg je zelf van niet!

Als je echt hulp wilt hebben zou ik als ik jou was een goede gedragstherapeut inschakelen, die kan namelijk ZIEN wat er gebeurd en waar ze op reageerd, mensen achter de pc op een forum ( hier of staff forum ) zijn toch aan het gissen! omdat ze haar niet kennen, dat doe jij alleen. We kunnen met zn alle zeggen ,ligt aan het karakter, maar daar ben ik het niet mee eens!

Laat haar goed nakijken, nek rug poten etc.. of ze ergens pijn heeft, en schakel anders een gedragstherapeut in die haar kan zien, en haar kan leren kennne, en op basis daarvan jou kan helpen!

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

LISANNE ga voor de gein is kijken op dat stafford forum de zitten een paar gasten op de echt verstand hebben van het ras en die praten echt geen onzin.........maar ff wat anders ff over dat verhaal kinderwagen daar heb je een punt want is het zo dat die kinderwagen er pas is dan weet ik wel waar het aan licht hij wil je beschermen 100 procent

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Djairo ik geef alleen aan, dat je éérst naar de medische dingen moet gaan kijken, en dat je vanachter de computer niet kunt kijken in een situatie!! OOK MENSEN OP EEN STAFFORD FORUM DUS NIET!

Waar heb ik gezegt dat het onzin is?!

Denk je dat de mensen op het amerikaanse bullenforum dom zijn? of niets weten?! nee natuurlijk niet!!! máár er wordt SOMS TE laks gereageerd.. want er kán wel degelijk wat aan de hand zijn, en door op antwoorden van mensen op een forum, af te gaan kun je dus dingen laten liggen die misschien aandacht nodig hebben ( als ik had geluisterd naar mensen op een forum dan was siala van ellende eens door haar poten gezakt, het uitvallen hoorde toch bij het ras?! )

Dus ik zeg écht niet dat die 'gasten' onzin praten, enkel dat je ook op je eigen gevoel af moet gaan!! JIJ BENT DE ENIGE DIE JE HOND KENT!

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

dat medische gebeuren lijkt mij sterk want dan moet ie dat overal aangeven maar goed en waar zie je staan dat ik zeg dat jij zegt dat mensen onzin praten op dat forum ik zeg dat die mensen daar echt verstand hebben en geen onzin praten

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Je bent ontzettend warrig aan het praten nu Djairo ;-)

Het gaat hier niet om wat jij denkt, of wat jouw sterk lijkt het gaat hier om een topicstarter die met een vraag komt, waar ik MIJN VISIE OP GEEF, Namelijk
voordat je andere dingen gaat doen LAAT ALLES MEDISCH UITSLUITEN

hier geef ik aan, wat volgens mijn mening het beste is om eerst te doen, ( ik vraag niet of het jou sterk lijkt, )

Ik zeg niet dat jij zegt dat ik zeg dat mensen onzin praten ( dat bedoel ik dus met warrig praten ;-) )
Ik zeg
naar aanleiding van JOUW stukje:


LISANNE ga voor de gein is kijken op dat stafford forum de zitten een paar gasten op de echt verstand hebben van het ras en die praten echt geen onzin.........

Oftewel, jij maakt ergens uit mijn stukje op dat ik bedoel dat mensen op zo'n forum onzin praten.

Dat zeg ik nergens! dus snap ik niet waarom jij dan dit neerzet.

Maargoed, Sam heeft hier niets aan, dus ik ga verder niet met je in discussie hier. Vind je reactie's op mijalleen erg onnodig :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik ben het ermee eens dat medische oorzaken eerst uitgesloten moeten worden.

En dan is de vraag van ons ook; Wanneer is je kindje erbij gekomen?

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

En toont ze het naar alles rassen, alle geslachten en alle leeftijden? Of is ze selectief?

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

jij geeft toch aan dat mensen op dat forum aangeven dat ze toch alleen maar zeggen dat het in het ras zit of niet dan maar goed discussie gesloten het is zondag en sam schiet hier inderdaad niks mee op O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nee dat geeft zij niet aan... Ze geeft aan dat mensen de hond niet in het echt zien en dus uitgaan van het gedrag van de hond. Maar er kan ook een medische oorzaak aan vast zitten, die je eerst moet uitsluiten. Als er niets medisch aan de hand is, kun je gaan kijken naar het gedrag... En honden geven pijn vaak niet aan; soms via subtiele signalen als hijgen. Staffords hebben een hoge pijngrens, dus geven het niet gauw aan.
Waarschijnlijk is er medisch niets mis met deze stafford, maar het is goed om het iig uit te sluiten.

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

dat ze een hoge pijngrens hebben dat is 1 ding wat zeker is een hele hoge ;-)

honden page profiel SamSam

nou je hebt mij eerlijk gezegd wel bang gemaakt met jouw verhaal :'(
ik zou het echt verschrikkelijk vinden als zij zoiets meedraagt. Ik ga morgenochtend direct naar de dierenarts met haar, wel moet ik er bij zeggen dat ik zelf niet het idee heb dat zij iets mankeert en 5 mnd geleden nog ben geweest voor jaarlijkse vac en toen was ze nog kerngezond.

Mijn kindje is 2 jaar en ik ga zowel met en zonder buggy met haar lopen dat maakt het verschil ook niet.

Verder moet ik wel zeggen zeggen dat ze van kleinst af aan altijd al wat feller was naar terriers (jr`s vooral) maar goed daar zijn terriers onderling heel goed in schijnt... nu is het grote kleine hond ras maakt niet uit.
Aan de lijn, loslopend, samen spelen, niet samen spelen. Er is telkens wat
en ik merk vooral vandaag, nu ik mijn zorgen echt heb uitgesproken, het ook ga uitstralen en dat voelt zij natuurlijk ook weer.

Ik had gehoopt omdat ik indderdaad vaker heb gehoord dat staffords op latere leeftijd zulk gedrag vertonen, hier mensen zijn die hier ervaring in hebben.

honden page profiel SamSam

Wil ook nog even kwijt dat ik geen spijt heb van mijn keuze voor dit ras, ze hebben zoveel wel goede dingen maar natuurlijk wist ik ook wel waar ik aan begon kwa minpunten maar je hebt toch ook zoiets van nou ik hoop dat dat niet bij mij gebeurd.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Het was niet mijn bedoeling om je bang te maken, alleen wel om aan te geven.. dat je eerst medische dingen moet uitsluiten voordat je verder gaat kijken

Ook ik acht de kans vrij klein dat het iets medisch is, maar laat het gewoon wel nakijken.. want mocht het zo zijn.. dan kun je van alles proberen maar zal het je niet lukken!

Als het niets medisch is zou ik als ik jou was een gedragstherapeut gaan raadplegen, iemand die met je mee kijkt en die de hond ook persoonlijk leert kennen ( dus niet vanachter de computer ) op die manier kun je goed advies krijgen,

Ik wens je heel veel succes! en hoop uiteraard dat er niets medisch aan de hand is!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Sam, ik ken je niet en wil op geen enkele wijze kritiek uiten of vervelend klinken.

Dat gezegd hebbende, Staffords zijn honden die een echte leider nodig hebben. Iemand die zo sterk is dat ze nooit het gevoel kunnen krijgen dat ze moeten beschermen. Zo klinkt het mij namelijk in de oren, beschermend gedrag, andere honden duidelijk maken: dit is mijn roedel, oprotten en snel.

Dat kan ook met jou kind te maken hebben. Als de hond het idee heeft dat het zij de verantwoordelijkheid heeft om over het kind te waken kan dat ook tot dit gedrag leiden. Ook dat is eigenlijk alleen te voorkomen door zelf dusdanig sterk te zijn dat de hond weet dat dat niet hoeft.

Let wel, dit is mijn gevoel, ik ken jou en jou hond niet en weet de daadwerkelijke reden niet. Ik ken wel Staffords in het algemeen, en als ze niet uit zichzelf agressief zijn (is die van jou niet want nooit problemen) dan neig ik naar overbeschermend gedrag.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Is er al vooruitgang?

honden page profiel ....

honden foto van ..

Hoi,

wat vervelend zeg!
Kan me voorstellen dat je daar niet op zit te wachten.
Mijn vriendin heeft t zelfde probleem met haar bullterrier, maar deze hond doet het uit bescherming.
Ook al heeft ie vroeger geen stap verkeerd gezet, sinds de kleine er is (nu bijna 2) word het steeds erger.

Ik vind het knap dat je je probleem bij jullie zelf zoekt en niet anderen de schuld geeft, petje af.

Verder denk ik toch dat ik mee ga met t verhaal van
Frank. Dit klinkt mij t meest logisch.
Ook al is je kindje 2, dat wil eigenlijk niet meer zeggen als dat je kindje 2 jaar de tijd heeft gehad om in de 'roedel' opgenomen te worden en je hond heeft de taak op zich genomen om jullie te beschermen.
(dit denk ik, zeker zeggen durf ik niet)

ik hoop dat je hier uit gaat komen en als dit het probleem is voldoende leiding kan gaan geven aan jou 'roedel' :-)

Hier is ook erg veel info over te vinden op deze site.
en hoe cliche t ondertussen ook klinkt, heb je wel een iets gelezen van Turid Rugaas??
zij kan heel duidelijk de lichaamstaal van je hond omschrijven, misschien kun je er zo achter komen waarom je hond doet wat hij doet.

Succes!!!
Groeten Marieke

honden page profiel SamSam

nou het goede nieuws is is dat ze tot zover gewoon hardstikke gezond is en lijkt en ik dus weer back to basic ben gegaan en alleen de aandacht heb gehad voor haar buitendeur en tot zover lijkt het goed te gaan. Vanmorgen had ze weer met een andere hond lopen rennen. Lijkt er dus indd op dat ze mijn kleine wil gaan beschermen.
Tenminste dat hoop ik dan. Liever dat dan dat ze opeens een rotkarakter gaat ontwikkelen en hier kan ik makkelijker rekening mee houden. Misschien is het even een fase en waait het weer over als ik er de aandacht aan geef.
Ik ga gewoon zo nog even door alvorens ik een gedragsdeskundige voor veel geld ga inschakelen...
en tot ik weer terug heb bij af ga ik wel weer met de buggy in de weer.
Eerst maar even zo...

Rossi (Gast)

Gefeliciteerd je hebt een Stafford. ;-)

en LOL aan iedereen die zegt: ga naar de dierenarts, het iets medisch... haha

Je had je moeten verdiepen in het karakter van deze honden voordat je er een kocht. Ze slaan vaak op een leeftijd van 2-3 jaar om en worden intolerant naar andere honden. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, sommige blijven altijd zo mak als een Labrador en andere kunnen vanaf 8 weken al niet met andere honden.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

@rossi
(redelijk oud topic maar goed)
niemand zei hier "het is iets medisch" er wordt gezegd laat de hond even nakijken voor de zekerheid. je weet het nooit.
er worden ook andere dingen aangeraden hoor en sam zegt bovendien dat ze wist waar ze aan begon en ze er geen spijt van heeft.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

hoe gaat het nu dan.. Nu het topic toch omhoog is

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ja wil ik ook wel weten...:-) denk alleen niet dat we erachter komen.

Joanna (Gast)

Ik heb een stafford gekregen die al 11 maanden was en totaal verwend. Aan de lijn was een probleem. Zindelijk was ze ook niet. Heb een bench gehaald voor binnen en alles wat ze fout deed ging ze in de bench, Heel belangrijk: alles wat ze goed deed kreeg ze gelijk een beloning. Agressie t.o. andere honden heb ik opgelost met een Halti: zo'n bad om de nues, hoef nu niet eens meer een ketting eraan te doen, gewoon aan de halsband en die Halti. Super ding. Even trekken, ze komt weer bij voet en ze krijgt meteen haar beloning. Met een staf kun je in principe alleen los op een afgesloten terrein, het is gewoon zo dat ze een plank voor de kop krijgen als ze iets persee willen, kinderen, fietsers, honden etc. Halti: proberen waard misschien, succes ermee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stafford " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode ogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^