een hondenrek of!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Gister heb ik via internet een net gekocht voor Lucky.
In de bench in de auto is ze niet gelukkig, los kan wel maar dan wil ze heel soms nog weleens naar voren komen...en als ze vieze pootjes heet wil ik haar niet op de bekleding hebben..
Zelf vindik zo'n gordel ding niet prettig..
Dit omdat Lucky dan met haar pootjes gaat 'graven' en dit mijn bekleding stuk maakt op dn duur...DUs ze gaat bij mij gewoon in de achterbak straks met dat net..dan heeft ze ook iets meer ruimte...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een hondenrek of!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

agnes (Gast)

je kunt je hond ook in de gordel doen is geloof ik zelfs al verplicht ik doe het al jaren

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn rij-instructeur gaf mij 7? 8? jaar geleden mee dat ik nooit de hond achterin moest doen, omdat als een auto je van achter aanrijd de hond dan vaak dood door de klap/ klem komen te zitten.

Ik rij maar heel zelden auto, en dan in een huur auto. Omdat het een huurauto is mag de hond ook niet op de achterbank. Morgen gaan we toevallig naar mijn nicht, en dan zit Dobby in een tuigje achterin, in de klep van de stationwagon.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

amy draagt altijd haar tuig en dat maar ik vast aan een riepje in de kofferbak, lang genoeg zodat ze net over de rand kan kijken :-D
voor mij werkt dat toch het beste
de hond kan geen kant op dan

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ik had amy eerst ook op de achterbank maar dan gaat ze heel vervelend doen (janken,krabben blaffen om aandacht) ik heb dit lange tijd geprobeert te negeren maar dat werkte dus niet nu zit ze helemaal achterin en is ze muis stil.. gevaarlijk, maar net zo gevaarlijk als dat ze mij afleid bij het rijden toch??

Carla (Gast)

Het gevaar is vaak dat de hond teveel ruimte heeft waardoor hij bij een eventuele aanrijding door elkaar geschud wordt, dit veroorzaakt, net als bij mensen, interne bloedingen.Gewoon een kooi op maat maken en deze achter in je auto monteren. De kooi mag niet te klein maar zeker ook niet te groot zijn voor je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij een botsing, komt de hond tegen het rek aan, kan zijn nek breken, een net vangt de hond op.

ik heb ook nog mijn bedenkingen wat ik moet gaan doen met mijn hond, want mijn hond is 70 kilo, ja dat is een gevaarte als het tegen een hondenrek aankomt, een net lijkt mij dan toch geschikter, dat veert mee. hoop ik.

honden page profiel justinejustine

honden foto van justine

beste annie,

een rek is een optie maar als het niet gemakkelijk is
gebruik je best een hokje speciaal gemaakt voor in de auto onze hond kan gwn in de auto hij is heel klein
zo'n bench in de koffer stoppen met een dekentje is ook gemakkelijk...

groetjes justine en een zonnige vakantie gewenst van tobias ;-)

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Ik heb een 5 deurs auto waarbij Dino in de achterbak met een om maat gemaakt autorek zit. We hebben speciaal deze auto gekocht omdat de achterbak zo groot is dat hij niet direct klem komt te zitten als er iemand achterop klapt.

We hebben ook een 3 deurs auto. Ik heb een autodeken (bridge) die ik eigenlijk niet meer gebruik. Ik kan hem namelijk bijna onmogelijk nog op de achterbank krijgen. Als ik dan een ongeluk heb gehad krijg ik hem ook niet uit de auto. Dino zit dus op de voorstoel. Ik weet dat het absoluut niet mag, maar ik kan er tenminste wel bij. Hij zit dan met een hondengordel vast. Ik durf hem ook niet op de achterbank te zetten omdat ik er zo moeilijk bij kan. In die auto past hij ook prima in de achterbak maar ik vind dat daar te weinig ruimte is als er iemand achterop knalt.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

wij hebben een auto op "riesenschnauzer formaat" utigezocht, namen hem gewoon mee naar de showroom "ff passen", was wel erg grappig. en toen het hekje er vanaf de fabriek in laten zetten.

dat is volgens mij de meest veilige oplossing, is de klap zo hard dat de achterkant zwaar beschadigd raakt heeft de hond op een andere plek ook geen schijn van kans.

netjes, dekens, gordeltjes..... bij een flinke aanrijding onderschatten mensen het gevaar van de kracht die loskomt, zelfs met een laag gewicht hond, vliegt hji door de voorruit, en met wat pech ben je dan zelf ook zwaar gewond geraakt door je eigen hond.

sorry, maar Gorby zit achterin, mocht het fout gaan, klinkt misschien hard, maar liever hij als wij.

een grote(re) hond op de achterbank in tuig heeft veels te veel ruimte en het is maar de vraag of eea het dan houdt als er hard geremd wordt.

ik heb zelf ooit een zwaar ongeluk gehad met een kopstaart botsing, alle maar enigsinds loszittende onderdelen in je auto, vliegen dan om je oren, hoe hoger het gewicht, hoe hoger de snelheid en de kracht.

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Wat ik mis in de reactie's is dat je, je wel bewust moet zijn van het feit dat jou hond, mocht je evt. een aanrijding krijgen en je hebt hulpdiensten nodig zoals de Ambu, deze je auto open maakt en als de hond los zit, dus geen gordel om heeft, is de kans erg groot dat de hond in paniek de auto springt en de kans op overleving daarna relatief klein is.
Een lange zin waarin ik een aantal ervaringen op de Ambu met een hond die los in de auto zat beschrijf.
Ik heb een hond weg zien rennen, ik was met de baas bezig om die te laten overleven, en de hond rent in paniek de snelweg op, springt over de afscheiding heen en word dood gereden aan de andere kant van de snelweg. Triest. Belangrijk is het dat de hond niet al te veel ruimte heeft, door een gordel aan te doen en dan een hondendeken te gebruiken zodat de hond bij een aanrijding ook niet tussen bank en stoel kant schieten. En soms is het 'los vervoeren' in een auto voor een hond erg gevaarlijk, bij een kleine aanrijding vaak al. Door de klap die je hond dan eerst maakt en de ontsnappings mogelijkheid die erg gevaarlijk kan zijn zou ik het nooit doen.
Odie gaat in de gordel en op de hondendeken, veiligheid voor alles!

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

Mack zit achterin een stationcar.
Wat ik mis in de adviezen is het volgende.

Als je kiest voor een hondenrek, wat bij een stationcar vaak toch het handigst is, kies dan wel voor een goed exemplaar.
Wijzelf hebben het hondenrek vanaf fabriek laten plaatsen. Voordeel is dat het rek dan exact op maar gemaakt is voor jouw model auto.
Dus ga ipv naar de Hallfords of Zooplus naar de autodealer. Is wel vaak duurder, maar wel beter en dus ook veiliger.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ben het 100% eens met Mack, veiligheid voor alles, en dat is de hond achterin in met een speciaal gemonteerd rek.

de krachten zijn enorm die loskomen en voor alles gaat bij mij de veiligheid van mensen (en dat wil niet zeggen dat ik niet van mij hond hou, maar mensen(kinderen) gaan altijd voor)

bij ons in de station achterin staat een speciale antislipbak, net een grote mand, wat het zowel comfortabel als veilig maakt, de riem blijft er altijd aan, met het oog op wat Carol schrijft, ik heb nl precies hetzelde zien gebeuren met een enorm 2e ongeluk als gevolg.

ik weet zo gauw de formule niet meer van het centrifuge effect van het gewicht van de hond, maar dat gaat in het kwardraat, zorg eerst maar dat je het zelf goed overleefd, dan kan je daarna je hond helpen/redden.

iedereen die ooit een keer echt een mega klap heeft gemaakt weet hoe kwetsbaar alles wat los is in de auto is.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Ligt er maar net aan hoe veel ruimte de hond heeft.
Ik heb een heel stevig hek gemaakt.
Bij een frontale botsing houdt een netje echt geen 50 Kg hond tegen ..(bij een botsing is dat al snel een kilo of 500 qua versnelling)
Ze liggen tegen het hek aan, dus de kracht die op het lichaam komt is stukken minder als dat ze eerst een stukje door de auto heen zouden vliegen.
Beetje het zelfde als met de veiligheidsgordel.
Omdat de gordel tegen het lijf aanzit , kun je geen snelheid opbouwen bij een botsing.
Zit je niet in een gordel!!...nouja is bekend dacht ik.
Een zware hond die heel veel ruimte heeft , kan wel achter een rek zitten, maar bij een botsing is de schade net zo groot als bij mensen die de vooruit tegenkomen..

Bij kleine hondjes zou ik ten alle tijden voor een net kiezen.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Verplaatst naar VERZORGING..

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ow jongens wat een heftig topic toch je wilt er niet aan denken en dus moeten we ons er nu goed op voorbereiden en dan is het klaar.

pip zit in een tuig met een mat/deken(ik had wel een kwalitatief beter exemplaar moeten kopen trouwens, heb nu die van de lidl. Zodat ze niet van de bank kan vallen op de hoedenplank kan kruipen. Spullen veilig onder de deken tussen de stoelen kunnen. De boel schoon blijft.

Als je van achter wordt aangereden zal de kans dat de bench volkome worden geplet vele malen kleiner zijn dan dat een loszittende hond wordt gelanceerd. Denk ik echt.

Een hond moet leren in een auto vast en stil te zijn.
Voor ieders rust en veiligheid.
Ik was ook altijd gewend dat de honden los in de auto zaten. Man we deden de auto open en floep gezellig daar spurten onze diertjes vrolijk en blij...het gaat 100 keer goed....
Penotti heeft ook eens gevonden dat ze tijdens rustig rijden wel even naar de voorbank kon....toen moest ik me ook bezig houden met haar in plaats van met het verkeer...Had ze nooit eerder gedaan...als je weet dat je diertjes goed zitten kan je gewoon oke rijden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



fiat 500, twee deurs, de achterdeur zit op slot, bamse kan niet weg als er wat aan de hand is, ze moet aan mijn kant eruit, dan moet de voorstoel naar voren. :-D

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

Mika zit vast aan de riem in dekofferbak.
Ik had een net gekocht maar dat was met geen mogelijkheid goed vast te krijgen, en toen zag ik hoe de dogwishperer de honden achter in de auto vast maakt.
Dus ik gekeken in de kofferbak en toen zag ik 4 metalen ringen op de bodem van de kofferbak. Aan 1 van die ringen hebben wij een riem aan vast gemaakt en zo kort gemaakt dat ze kan staan zitten en liggen maar niet over de achterbank naar ons toe kan klimmen. En dat bevalt prima.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een hondenrek of!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^