een vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

mss kun je met haar gaan hardlopen, niet echt een sport maar kan wel heel leuk zijn voor haar

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Hoi Tim. Ben je niet bang dat je eerste hond helemaal wegkwijnt als je een nieuwe hond in huis haalt? Een pup zal al jouw aandacht vragen waardoor je onzekere eerste hond zich wellicht nog veel onzekerder gaat voelen. Als ze al angst heeft om te spelen met een stukje speelgoed, hoe moet dat dan als er heel de dag een drukke pup om haar heen stuitert?

Helpen je ouders je ook met de opvoeding van je eerste hond? Je bent zelf 15, dus geen klein kind meer, maar je hebt nog lang niet het overwicht en de ervaring van een volwassene. Het her-opvoeden van een mishandelde hond lijkt me op jouw leeftijd een hele klus en ik denk dat je beter daar je tijd aan kan besteden (samen met een ervaren volwassene) dan aan een nieuwe hond.

Mijn wens is altijd geweest jachttraining te doen als ik eindelijk een hond zou hebben. Helaas is mijn hond daar niet geschikt voor en zal ik dus gewoon nog jaren geduld moeten hebben voor ik er een hond bij kan nemen om misschien wel deze training mee te doen. Je kan nou eenmaal niet alles met een hond doen wat je wil en daar moet je je soms bij neerleggen en dat zal jij waarschijnlijk ook moeten doen.

Succes met je keuze en ik hoop dat het niet ten koste van je eerste hond gaat.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

ik vind het gewoon super als hier iemand van deze leeftijd zoveel ambities heeft. dit kom je niet vaak tegen. mijn pleegdochter had ook deze ambities toen ze veertien was (toen kwam ze bij mij) maar was al veel eerder met honden bezig toen ze zestien was gaf ze les bij ons op de hondenschool en is nu een doorgewinterde honden trainster op bijna elk vlak.

vind dat je dit moet stimuleren en begeleiden....

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Oh, en als je wil weten of canicross iets voor haar is zou je misschien bij een vereniging die die trainingen geeft kunnen vragen of je een keer een proefles met haar mag lopen.

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

Anoniem (Gast)

aan mij zal niet worden getrokken kijk naar filmpjes op youtube ik ga niet de pakwerker zijn maa de begelijder van de hond

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

Tjibbe en Eva weet jij in de buurt van Vlaams-Brabant een school waar ze die lessen geven

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

hopeanddreams ik ben zelfs al met honden bezig van mijn 12 ofzo door mijn peter ik ging elke week mee naar de trainingen en ging zelf ook op terijn als hij net geopereed was aan zijn arm dat was wel met zijn hond

honden page profiel DolfineDolfine

honden foto van Dolfine

Ik was de anoniem, vergeten in te loggen. Tim je gaat niet in op mijn vraag of je elke dag uren de tijd hebt om met de hond wat te doen, lijkt me moelijk als je nog vol op naar school gaat...

Dolfine

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

uren niet maar een uur of 2 tijd heb ik zeker en in het weekend heb ik toch nix te doen
dus tijd genoeg in het weekend

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

@ Tim: Nee, helaas. Ik woon zelf in Noord Holland (Nederland). Op http://www.cani-cross.be/groupes_nl.htm zie ik wel dat als je in jouw omgeving een trainingsgroep zou willen starten dat je ze dan een mailtje moet sturen. Wellicht zijn er al meer mensen in jouw omgeving die dat willen. En anders stuur je ze een mailtje of ze een club bij jou in de buurt weten.

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

Tjibbe en Eva bedankt

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

Ik denk dat je je beter aanmeld op het Belgische Herderforum.
Daar zullen er zeker mensen zitten die je kunnen verder helpen.
;-)
En ja ,ik begrijp waarom je er een tweede hond bijwilt.
Als je ambitie hebt in een bepaalde sport en de hond voldoet niet,dan ga je op zoek naar een tweede die wel kan opgeleid worden.
Je bent echt niet de engste jonge gast die ambitie heeft om pakwerk te gaan doen met zijn hond.Als je je daar serieus voor inzet,is er daar niks mis mee.
Mijn dochter is ook nog jong en zij heeft een border waar ze geen staat kan op maken wat betreft de sport en ook zij gaat een nieuwe pup nemen in december om haar ambitie waar te maken.
De andere krijgt een doodgewoon hondeleven en zal heus nog wel aan haar trekken komen.
Ik heb soms de indruk dat ze het hier normaler vinden om een hond in hun bed te laten slapen,dan om ambitie te hebben in een bepaalde hondensport.
;-) O-)

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Het zou heel goed zijn, Tim, als je eraan gaat werken om je eerste hond wat zekerder te maken. Want het zou heel goed kunnen... dat de nieuwe pup het onzekere gedrag van je eerste hond gedeeltelijk overneemt!

Het is een gewéldige uitdaging om ervoor te zorgen dat je eerste hond meer zelfvertrouwen krijgt. Speelt je hond ook wel eens met andere honden? Dat is namelijk heel goed voor het opbouwen van zelfvertrouwen.


honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Hhhhmmmm, ik was zelf ook 12 jaar toen ik met hondesport begon, en liet me toen ook niet tegenhouden, ook de leeftijd..... had toen ook mijn eigen hond om te trainen, en gelukkig ook veel ervaren mensen om me te begeleiden.
Ik zie niet in waarom iemand van die leeftijd niet die ambities kan hebben, ik had ze ook en heb ze nog steeds.
Wat betreft een geschikte hond die ben je nou eenmaal wel nodig als je er mee verder wilt komen.
En niet iedere hond is hier geschikt voor, maar......wat als jij je nu een hondje uitzoekt fanatiek de sport in wilt en deze het ook niet blijkt te hebben???? het houdt natuurlijk ergens op.
Laat je goed voorlichten voor je ook maar iets doet, en verlies zeker niet de hond uit het oog die je nu hebt.

Dan nog even terugkomend op een eerdere veronderstelling, honden die pakwerk doen bijten??????

Laat ik voorop stellen dat wanneer een hond op verantwoorde wijze het pakwerk wordt bijgebracht dit werkelijk de grootste onzin is
Al onze honden zitten op het pak, en geen van hen heeft ooit maar dan ook ooit iemand gebeten.
Pakwerk is juist een vorm van uiterste gehoorzaamheid, en laat juist geheel het tegenover gestelde zien.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Ik zou eens gaan kijken of je geen agility kan gaan doen met je eerste hond. Dit is een leuke sport waar de hond actief bezig is en vaak ook meer zelfvertrouwen van krijgt. Bij een goede hondeschool wordt je begeleid als je hond bang is voor een onderdeel dus dan kan je daar samen doorheen werken waardoor ook de band baas-hond versterkt wordt. Succes.

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

danku allemaal en toch een paar mensen die het snape

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Er reageren een handje vol mensen positiever, en uiteindelijk vergeet je de negatievere adviezen omdat je je keuze al had gemaakt aan het begin van dit topic. Dus ga je alsnog een tweede hond kopen. En daarom waren we geërgerd. Nou, nu hebben we dus het bewijs dat je het daadwerkelijk gaat doen...

Hoe weet je überhaupt dat jouw huidige hondje met een andere hond samenkan. Als hij al bang is voor speeltjes, wat moet hij dan wel niet denken van een Groenendaeler!? Of denk je dat dat floetsj in een keer goed gaat? Stel je voor, je hebt die pup dus, dan moet je je huidige hond uitlaten, en je pup. Maar de pup moet ongeveer om het uur/2 uur worden uitgelaten. Denk je dat die hond dat niet ziet? Dat je meer bezig bent met de pup. Dat beestje gaat wegkwijnen, want ik weet dat je dan alleen nog maar rekening gaat houden met de pup omdat hij 'wel wat kan leren'. Nou, ik zou zeggen, veel plezier met je Groenendaeler of Mechelaar of wat dan ook je wilt, en je zult zien dat je binnenkort je eerste hondje moet herplaatsen :'(
En wat ik er dan alleen nog maar op kan zeggen is: Egoïst.

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

@ Claudjahbab:Blijkbaar heb jij een glazen bol en kan je de toekomst voorspellen want volgens jouw reactie zal de eerste hond wegkwijnen en herplaatst worden. O-)

Hier is al al 2 maal een pup bij een oudere bange hond bijgekomen en dat ging heel goed.
Nu leeft die oudste hond bij mijn dochter en die heeft geregeld oppashonden en ook dat gaat goed.En in december neemt ook zij een pupje om verder te raken in haar sport.

Als je een pup uitlaat ,neem je de oudere hond toch gewoon mee.Ik zie echt niet in waar jullie het halen dat de oudste hond geen aandacht meer zou krijgen.

Niemand kan voorspellen of de pup het gedrag van de oudere hond al dan niet overneemt,maar als je genoeg aandacht aan beide honden apart geeft en er voor zorgt dat de pup niet afhankelijk wordt van de oudere hond,groeit hij op tot een onafhankelijke zelfstandige hond.
Hier blijft een pup dus nooit samen met de oudere honden als wij het huis uitgaan.Allereerst om incidenten met de pup te voorkomen ,maar ook omdat de pup zich niet op de andere honden zou richten,maar op zijn baasje.

Iemand een egoïst noemen,omdat hij er een pup bijneemt,vind ik toch een beetje kort door de bocht.

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Heb je het hele topic gelezen? Hij kijkt alleen naar de positieve berichten ;-)
Ach ja, moet hij toch lekker zelf weten, ik en mijn glazen bol vertrekken nu O-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ieder z'n mening Claudjahbab, maar ik zie hem toch zowel op de negatieve als op de positieve reacties reageren. En ik denk dat iemand uitschelden voor egoïst averechts werkt. Je vergeet ook dat hij niet alleen de beslissing neemt, maar er ook nog twee volwassenen achter hem staan die waarschijnlijk uiteindelijk de knoop doorhakken. Wij kunnen vanaf hier toch niet hun situatie zien? En die ouders kunnen dat wel en misschien dat die ouders heel goed hebben kunnen inschatten of er wel of niet een hond bij kan. Ik denk ook dat hij beter eerst aan z'n eerste hond kan werken, maar wellicht dat de hond meer vertrouwen krijgt in andere honden als er een pup bij komt.

Daarbij ga je nog aan feit voorbij dat hij op zoek is naar een sport die bij zijn eerste hond past. Dan lijkt het mij dus niet dat hij deze hond gaat verwaarlozen.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik heb vroeger als kind, ik was een jaar of 9-10 dat ik begon met hondentrainen met de bouvier van mijn ouders en later met een erriertje van mijn overbuurman, toen was ik een jaar of 15, ook pakwerk gedaan met haar hoor.
Zomaar zeggen dat dat te jong is, is onzin.
Je kent de persoon niet en weet dus niet hoe hij met de hond omgaat en hoe hij is.
Als je het wilt, kijk dan bij een paar clubs in je buurt en vraag daar of het mag. Als je goede begeleiding krijgt, dan moet dat goed komen.
Het is een leuke sport.

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others

honden foto van Prince and the others

nou, ik vind wel dat de glazen bol van Claudjahbab gelijk heeft. Dat de eerste hond weg zal kwijnen. Want als je een tweede hond neemt, heb je eerst handenvol aan de pup, en school, en dan ook nog de eerste hond, en later, als je bezig bent met op kamers te gaan, moet je echt elke dag 3 uur achter elkaar(denk ik, maar wel elke dag) moet je met de hond naar pakwerk. Geloof me, na drie jaar word je dat wel zat hoor. En als je nu bijv. pakwerk gaat doen, heb je drie uur pakwerk, gelijk weer naar het huiswerk toe, dan nog twee honden uitlaten, en dan ook nog naar carocross nou als je dat allemaal achter elkaar doet wil je het laatste niet meer doen, kortom, je eerste hond wordt wel een beetje verwaarloosd. En volgens mij gaat dan ook je tweede hond dominant tegen je eerste hond doen, en dat wekt ook angst op.

Resultaat: een druk leven met nauwelijks tijd voor iets ontspannends, met een zielige angstige hond die hergeplaatst moet worden, en een eerste hond waarmee je drie uur per dag pakwerk moet doen.
(op het negatiefst gezien dan hoor)

maar denk er toch maar goed over naar wat jij denkt dat nodig is.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Kan het toch niet laten te reageren !

Túúrlijk is het leuk als (een jong) iemand zo gemotiveerd is, altijd aanmoedigen zou ik zeggen, maar NIET in deze situatie !!!

Er is al een hond in huis, deze hond is angstig (lees ook eens de andere topics !!), ga eerst met deze hond aan de slag, zorg dat deze hond een veilig/ leuk thuis heeft, alvorens je te richten op de VOLGENDE hond.

Draai het eens om; je hebt zelf een hond in huis met een trauma, je wilt er pakwerk mee doen, maar dit lukt niet, ga je dan hiervoor hond nummer 2 aanschaffen, nee toch mensen ?!?!?!?!?

honden page profiel Janneke , Milo & LolaJanneke , Milo & Lola

honden foto van Janneke , Milo & Lola

Ik snap niet hoe iemand dit kan motiveren.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik zeg ook werk eerst aan je eerste hond, want zoals al gezegt zal je pup het angstige gedrag over nemen, niet alles natuurlijk maar zeker wel iets en dat wil je niet hebben voor een IPO hond.

Verder vind ik het goed dat je ambitie hebt maar je moet wel realistisch en eerlijk blijven tegenover iedereen dus ook beide honden.

En je moet er serieus overnadenken of je beide honden wel kan bieden wat ze nodig hebben.

Dus even je hoofd uit de wolken en realistisch naar dit beeld kijken.

geloof me, ik heb in dezelfde situatie gestaan, ik wil er ook een hond bij om behendigheid te kunnen doen omdat mijn Border het niet kan/wil.
Maar het is niet eerlijk tegenover haar dus doe ik het niet.
Ik wacht ook tot zij stabiel genoeg is voor een pup in huis.

groetjes

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

De huidige Groenendaelers zijn bijna allemaal gefokt als showtype. Ik ken er geen één die pakwerk doet. Ze zijn daar niet voor geschikt en over het algemeen erg nerveus en onzeker.Maar er zullen wel uitzonderingen zijn.

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

mijn hond kan met pups en andere honden overweg als ze ze kent ik ga ze ook eerst laten wennen aan die pup (die ik NIET ga kopen) en ik ga nog bezig zijn met mijn eerste hond het pakwerk(en gehoorzaamheid) is op zaterdag en de zondag ga ik met haar gaan lopen en maandag is er gehoorzaamheid voor m'n eerste hond dus ik denk dat ik tijd genoeg heb eh en er is woensdag namidag ook nog eh dan heb ik zeker tijd voor beide!!!!

honden page profiel SnorrenSnorren

honden foto van Snorren

Ik vind het niet echt verantwoord om een jongen/meisje van 15 jaar pakwerk te laten doen.
Het is niet iets zoals flyball of behendigheid.
Als je het verkeerd aanpakt loop je kans om met een wapen aan de lijn rond te lopen dadelijk.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Sorry hoor, maar alleen in het weekend en op woensdag middag en maandag avond vind ik niet genoeg tijd.
Wat moeten ze in die tussentijd doen? Thuis alleen zitten of word er dan ook wat met ze gedaan?

Vind het klinken alsof je gewoon een hond wilt wanneer dit jou uitkomt en verder niet.. En als hij niet leuk is dan nemen we een nieuwe..

Zo komt het heel erg over en dan kan ik me heel goed voorstellen dat mensen zo reageren als ze doen hier..

En ja het klinkt heel vervelend als iemand het zegt maar je bent pas 14.. je hebt nog ee heel leven voor je, doe rustig aan en weer realistisch want ja een hond heb je voor ±15 jaar en 24/7 dus niet alleen voor als het jou uitkomt..

honden page profiel De Wolf TimDe Wolf Tim

honden foto van De Wolf Tim

op de andere dagen word de gehoorzaamheid bijgewerkt in de tuin en ze zitten bijna nooit alleen mijn ma werk maar tot 13u max dus das 5u da ze alleen zitten in de week

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een vraag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Fietsen beugel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^