Golden Retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

hallo,
Mss weten jullie al dat ik voor een 2de hond aan het rondkijken ben! We nemen er al onze tijd voor om niet bij een broodfokker een hondje aan te schaffen. Nu is mijn oog gevallen op een advertentie op kapaza. Oke ik weet niet van internet kopen enzo maar dit is een uitzonderlijk geval dit is de tekst die van internet kompt:
Op 8 juni is er bij ons een nestje golden retriever pups geboren, 10 schattige en gezonde pupjes.
Alle pups waren reeds gereserveerd en de meesten hebben het nestje al verlaten. Ook het teefje dat nu terug beschikbaar is was al 3 weken besproken, die mensen hebben zich jammer genoeg niet aan de afspraak gehouden en het teefje niet komen ophalen en ik krijg ook geen reactie meer dus vandaar is ze terug beschikbaar.
Wij zijn particulier en hebben een éénmalig nestje, geen fokker. Mama en papa golden zijn dus ook te bezichtigen. Onze honden zijn echte gezinshonden, gewend aan kindjes, poezen, kippen,... Ook de pups zijn in de omgeving opgegroeid en zeer sociaal.
Ze hebben de nodige inentingen gehad en zijn ook al een paar keer ontwormd, de pups hebben een europees paspoortje.
Bij interesse of vragen, laat gerust iets weten.

Is dit te vertrouwen? ik ga natuurlijk vragen of de ouders getest zijn.
en zou de Golden Retriever bij ons passen?
hij moet:
-kindvriendelijk
-niet al te moeilijk op te voeden zijn
-lange wandelingen maken van een paar uur
-en overweg kunnen met andere dieren

natuurlijk gaan we er elke dag mee wandelen ong. anderhalf uur tot 2 uur en dan nog veel aandachtsoefeningen en apporteren en als het moet kan ik s'avonds langer gaan wandelen
laat gerust iets weten
groetjes
vincent en een poot van bono

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HappyHappy

honden foto van Happy

Uit een verhaaltje van internet weet je nooit zeker of het goed zit natuurlijk.
Maar het klinkt wel erg goed.
Als je gaat kijken moet je ook gewoon beetje op je gevoel af gaan. En de punten die jij opnoemt waar een hond over moet beschikken is volgensmij prima bij een golden. Mits je haar er wel mee laat opgroeien natuurlijk ;-)

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

ja men vader staat helemaal achter het idee alleen men moeder twijfelt nog want ze zegt 2 honden zo veel werk :p dan antwoord ik gewoon ik voed bono op end e 2de hond voed men vader op want het is meer een hond voor men vader want hij is altijd jaloers wanneerr ik naar de hondenschool vertrek en zou ook graag zelf een hond opvoeden :p

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

klinkt heel goed in ieder geval en als je ter plaatse gaat kan je al veel zien.

Ik heb zelf een herplaats Golden en ik kan me geen betere hond wensen. Hij kan met alle dieren omgaan, weet zelfs vaak niet dat hij een jachthond is, want zelfs konijntjes kunnen hem bekoren.

Hij maakt lange wandelingen en is altijd in voor een spelletje. Kindvriendelijk zijn ze zeker en vast. Daar komt bij dat ik de Golden heel voorzichtig vind omgaan met kinderen, heel zacht.

Ik had vroeger een Lab, ook heel lief, maar toch veel onstuimiger. Een Golden is slim en kan je veel dingen leren, als hij maar samen met de baas kan zijn.

Dus, wat mij betreft, is een Golden een echte aanrader. Sociaal, mooi, lief voor kinderen, graag wandelen. Hij heeft het allemaal....valt het op dat ik een fan geworden ben :-D

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

ja valt best op :p
ik had tot dit jaar januari ook een labrador maar is overleden :s ik zat ook voor een herplaatser te zeoken maar ze raden me toch aan om week een pup te nemen want bono is ook nog maar 9 maanden :p en hoeveel uur beweging hebben ze ongeveer nodig per dag?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby kán toe met 70 minuten wandelen per dag, maar in de praktijk komt het eerder richting de 80-85 minuten. Binnen rotzooien we dan ook nog wat aan, met een balletje, commando's of speuren.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Waarschijnlijk zullen deze honden niet zijn getest. Dat is het risico dat je dan loopt op een aandoening... En je kunt er dan ook geen officiele sport/shows o.i.d. mee doen, mocht je dit willen. Verder klinkt de advertentie wel goed; altijd even goed checken natuurlijk hoe het daar werkelijk aan toe gaat.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

we waren mss wel van plan voor eens een sport te doen ofzo maar hier in belgie is toch alleen een stamboom verplicht niet?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Oppassen, bij mijn hondje stond ook zo'n prachtig verhaal, alles zag er prima uit daar maar het was dus toch een broodfokker.

Nu ik dat weet geloof ik eerlijk gezegd geen enkele advertentie meer.

Zou ook een hond kopen bij een erkende fokker, dan maar even wachten, je weet dat de ziektes er zo veel mogelijk uitgefokt zijn.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

we gaan gewoon eens zien is toch neit zo ver rijden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: he wat is dat nu weer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^