Hoe gedrag ombuigen als ze het gedrag niet vertonen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik probeer om Dobby aan te leren dat hij niet het water in mag gaan, ivm zijn epilepsie en de vieze sloten.

Ik heb het jagen op vogels kunnen ombuigen tot hij het nu bijna niet meer doet. Als hij ging fixeren op een vogel ging ik springen en dansen en rennen, en dan kwam Dobby kijken wat de lol nou was. Dan speelden we even met de bal en gingen verder. Uiteindelijk kreeg hij als hij netjes de vogels negeerde zijn bal, en toen met interval. Het is er nu nagenoeg uit.

Nu het zonder toestemming zwemmen nog. Alleen: hij vertoont het willen gaan zwemmen niet aan de lijn. Ook niet als ik direct naast de sloot ga lopen. Ik ben nu weer een maand verder en heb in totaal een trainingsmoment gehad. Dat zet natuurlijk niet aan.

Is er een andere manier waarop ik dit kan oplossen? Als Dobby los loopt péért hij hem 'gewoon' om 100 meter verder te gaan zwemmen. En dan komt hij er niet uit. Bovendien mag hij er van mij niet in, want met epilepsie...

Op het moment sterft het in het water van de groene algen, dus zwemmen en oefenen met uit het water komen gaat ook niet lukken. Dobby is niet de enige hond die ziek is geworden van het water.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe gedrag ombuigen als ze het gedrag niet vertonen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

ik heb hetzelfde probleem met mijn labrador... mij was gezegd op cursus hem niet los te laten voor hij goed luisterde... maarja, blijf dus ook nog zoeken naar de manier...

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others 3 doggies

honden foto van Prince and the others

het ligt er een beetje aan, want wat voor riem heb je? als je zo'n lange uitrekriem hebt, heeft de hond meer vrijheid dan aan een korte. Ik zou de lijn laten vieren, en korte rukjes geven als hij zin heeft om naar de sloot te gaan. Een vriend van mij gebruikt als zijn hond iets ondeugends doet een doosje met rammelende spijkers, dat is een akelig geluid voor honden, misschien kan dat ook helpen ;-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Gedrag wat er niet is kun je niet ombuigen! Hond leren om op alle voorwaarden HIER TE KOMEN. Je zou verkeerd gedrag uit kunnen lokken aan de lange lijn, waarop je dan het HIER kunt oefenen. :-D

Anna (Gast)

Denk dat een lange lijn kan helpen. Oefen daarmee het terugkomen op commando. maak de lijn zo lang als hij normaal van jou vandaan mag lopen. (let wel op dat als je hond gaat rennen dat je de lijn goed vast kan houden, heb zelf al eens flinke brandwonden opgelopen doordat het stuk touw door mijn hand werd getrokken).

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik gebruik wel eens zo'n flexi. Dan doe ik hem niet aan de halsband, want dat zou trekken uitlokken, maar aan een tuigje. Hij heeft nauwelijks in de gaten dat hij aan de lijn zit. Zo kan ik dat soort dingen goed oefenen.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Er zijn lijnen van 20 mtr te koop. Die laat je gewoon los hangen zodat jij echt alleen het uiteinde vasthebt. Zo voelt het voor de hond vrij en heb je meer kans op traningsmomenten. want idd je kan iets niet corrigeren als het er niet is. Doordat je de lange lijn er aan hebt kun je hem wel op tijd tegen houden als het niet werkt.

Succes met trainen. Ze leren niet te zwemmen is een lastige. :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb al sinds September vorig jaar afwisselend de flexi (8 meter) en een 20 meter lijn. Aan geen van beide lijnen vertoont hij het gedrag. Zelfs al ga ik 1 meter naast de sloot lopen, dan kijkt hij er niet naar om.

Ik loop dus ook al een maand langs de sloten te stampen, maar op 1 moment na, niks. En dat ene moment was toen hij dol aan het springen was met een andere hond. De keren dat hij los was en in de sloot dook was dat ook tijdens het spelen met een hond.

Maar omdat dus een andere hond erbij loopt, ga ik hem niet een ketting naar hem toegooien. Dit heb ik bij het jagen een paar dagen gedaan zodat het gedrag doorbroken werd, waarna ik het met alleen de stem kon oppakken.

Áls Dobby het spelen met honden associërt met zwemmen, dan is het helemaal 'fijn'. Echt wat ik gezien heb is het rondjes achter elkaar rennen en ineens trekt hij een spurt naar de sloot.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als toevoeging: het is ook heel lastig te zien of Dobby tijdens het spelen gewoon wegrent om te spelen of ineens de omschakeling maakt van "naar de sloot". De laatste keer renden ze een paar rondjes, naar ons toe, van ons af, en ineens zoef! Terwijl hij al van me vandaan rende met de andere hond achter zich aan. Tegen de tijd dat je ziet dat hij inderdaad wegrent, is het al te laat. Het is natuurlijk ook niet te doen om de hond bij je te roepen als hij bij het spelen van je weg rent...

Maar ook eerder was hij al van het 'weglopen' en gaan zwemmen. Ik denk dat als ik hem los had gehouden het niet alleen bij het spelen met honden had voorgekomen.

Aan de lijn gebeurt het gewoon niet. En los laten kan niet vanwege de algen in het water, diarree, huidirritatie en het gevaar op een epileptische aanval. Bovendien mag hij geen succes hebben, natuurlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe gedrag ombuigen als ze het gedrag niet vertonen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik wil ook even iets vertellen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^