Hellppp

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CikowCikow

honden foto van Cikow

Help Help Help,
we hebben een jaar geleden ui turkije met heeelveel liefde een anatoliesche herdershond meegenomen naar nederland, nu is mijn buurt bestwel een hondenliefhebber maar is mijn hond geen mensen liefhebber, ze blaft als er iemand ook langs loopt, we hebben in het begin een paar waarschuwingen gekregen
nu heb ik vandaag de politie aan de deur gehad, ze moet gewoon weg een andere keus hebben we niet ze is niet geschikt om in een ruime achtertuin te leven.
ik wil graag dat ze in goede handen terecht komt, maar niemand die reageerd me ouders willen de dierenassiel inschakelen alleen heb ik niet zoveel verstand hierover wie kan er mij helpen?
WAT MOET IK DOEN????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hellppp" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

pffff dan heb je echt een probleem. Een Anatolische herder is een waakhond die zelfstandig in de bergen en het veld het vee bewaakt en van dit ras is bekend dat ze niet graag bij mensen zijn en een groot stuk grond moeten hebben om te kunnen bewaken. Het asiel zal in de zomervakantie waarschijnlijk geen anatolische herder aannemen omdat het erg moeilijk plaatsbare honden zijn. Ik denk dat je eens moet kijken of je bv een manege of fabrieksterrein kunt vinden die een waakhond zoeken. Of kijken op de site van de anatolische herder (die zal best wel bestaan...)
Ik wens jullie veel sterkte en succes

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Ach jeetje ! Maar...een asiel...nee, zoals marian schrijft heeft dit ras een groot stuk grond/ de ruimte nodig, in het asiel/ in zo'n hokje kwijnt hij weg !! O-) O-) O-)

Ik hoop zó dat er mensen zijn met een lap grond welke deze hond willen overnemen.

Hoe lang heb je de tijd alvorens hij écht weg moet ???

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Nee nee niet in het asiel met zo'n hond,arm dier....
Misschien was het verstandig om eerst in te hebben gelezen voor je zo'n hond mee nam,want ze staan hier natuurlijk om bekend...
Maar goed daar heb je nu niets meer aan....
Is ze verder wel lief voor mensen,buiten het blaffen dan??
Misschien is ene boederij iets voor haar...

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Karakter Eenmanshond, vrij gereserveerd tegenover vreemdelingen, maar niet agressief.
Sociale aanleg Dit ras gaat over het algemeen goed om met andere dieren. Ten opzichte van vreemden stellen ze zich gereserveerd en waaks op. Met kinderen geven ze in de regel weinig problemen. Ten opzichte van andere honden kunnen met name de reuen wat dominant zijn. Veel is echter afhankelijk van de socialisatie. Het is dan ook aan te bevelen om een puppy van dit ras zo veel mogelijk mee op pad te nemen en het op een ongedwongen manier kennis te laten maken met soortgenoten, andere dieren en mensen.
Opvoeding De Anatolische Herdershond is geen hond voor beginners en heeft een baas nodig die van nature een zeker overwicht heeft.Hij reageert het beste op een consequente en liefdevolle opvoeding. Bij dit ras is het erg belangrijk dat de opvoeding al in een vroeg stadium start; eenmaal volwassen is de hond te sterk en te groot geworden om hem nog naar behoren te corrigeren. Ze zijn intelligent genoeg om commando's snel te begrijpen en als ze een goede opvoeding hebben genoten, zijn ze ook redelijk gehoorzaam. Ze lenen zich er echter niet voor om steeds dezelfde oefeningen te doen. Een commando moet in hun ogen zinvol zijn.

honden page profiel ....

honden foto van ..

wij wonen ook in een normale woonwijk (aan de rand van de stad) en onze honden slaan ook aan als er mensen lang lopen en dat gebeurd regelmatig..
maar hiervoor krijg je toch niet de politie aan de deur???
is dat alles? hij blaft wanneer er mensen langs lopen?

groet marieke

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik zou op zoek gaan naar een boerderij.
Is ze verder wel lief?

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ik begrijp niet goed dat je buurt zoiets kan beslissen zonder dat de rechter hier een uitspraak over doet. Meestal moet de hond toch niet weg, tenzij hij 's nachts blaft... :'(

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

Als het alleen om het blaffen gaat ....zou je een anti-blaf band kunnen proberen... ;-)

Zo een bedoel ik, dat als de hond blaft er een "citroen achtige " geur uit komt, wat de hond niet prettig vindt.

Mijn vriendin heeft dit met haar hond gedaan en het blaffen was snel over !

Als ze nu weg gaat, doet ze soms alleen de band om ( zonder de citroen geur) en weet hij al, dat hij niet mag blaffen...

Het is te proberen, als je de hond wil behouden.... O-)

Succes en sterkte !

Son

honden page profiel CikowCikow

honden foto van Cikow

Ze is echt zooo lief,ze doet helemaal niks, alleen als ze merkt dat een ander haar niet mag dan wordt ze aggressief zo hebben bijvoorbeeld paar mannen van de WEDEO toen ze nog voor het eerst hier was haar flink boos gemaakt met stokjes onder de schutting enz daarom reageerd ze heftig als er iemand met oranje kleren bij haar staat, maar als je het uitdoet begint ze te janken en wordt ze rustig ze is echt met heeel veel liefde opgevoed dat kan ik wel garanderen.
ik heb niet zoveel tijd meer:(:(

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Maar wat is de reden welke gezegd is dat ze weg moet ??

honden page profiel CikowCikow

honden foto van Cikow

overlast door blaffen. ze kan niet naar binnen ofzo zo'n hond kun je niet binnen opvoeden en achter ons huis hebben we een hele grote grasveld waar allemaal mensen langslopen met honden, daar blaft ze naar, zoals elke hond het doet alleen deze blaft heel erg agressief, maar niet bij alle honden, sommige mensen die geven haar aandacht achter de schutting en dan is ze gewoon rustig maar sommige mensen gaan extra met de hond daar staan en dan wordt ze alleen maar onrustiger en blaft ze heeel erg

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Blaft ze 'snachts ook of is ze dan stil ???
En wie heeft bepaald dat ze uit huis moet ivm het blaffen ?! Is dit echt via de officiele weg gegaan?! Want..dit kan/ mag niet zomaar hoor !
Ik woon in de stad en je zou het geblaf overdag eens moeten horen, af en toe hele orkesten hier in de buurt ;-)

Als jullie haar willen houden moet je er voor gaan hoor !!

honden page profiel CikowCikow

honden foto van Cikow

nou het zit zo,
we hebben een kleine buurt,en we kijken die mensen gewoon elke dag aan.. het is niet leuk dat we elke dag mensen tegenkomen die zeggen van julie hond die blaft heel erg en we hebben er last van want sommige mensen durven gewoon er niet langs te lopen omdat ze oppeens heel erg gaat blaffen en tegen de deur springt ze zal er nooit overheen kunnen komen maar omdat mensen kunnen overdrijven is er bij de politie ook al gezegd dat ze er is een keertje bijna overheen is gesprongen nou, onze schutting is 2 meter hoog dus overdrijven is ook eenkunst;-)
maarja ik wil haar graag houden maar ook me ouders hebben er zat van al dat gedoe met de buren... en als de politie ook aan je deur komt is het gewoon niet prettig ik wil gewoon dat ze in goede handen terechtkomt als ze hier niet kan blijven, wij hebben haar meegenomen en wij zijn ook de verantwoordelijke dat ze in goede handen tercht komt, maar ik weet gewoon ECHT niet wat het beste voor haar is.:(:(:(

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Je kunt haar beter binnenhalen, dan is 90% van het probleem opgelost. Is natuurlijk moeilijk om jouw ouders van te overtuigen maar toch is het de beste oplossing.

En via het internet kun je op zoek naar mensen die speciaal van anatolische herders houden en lief zullen zijn voor je hond. Vraag je ouders om tijd en dan zoeken we samen.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

2 meter schutting is voor een kangal echt geen onoverkomelijke hindernis. De vader van mijn knaap springt over een schutting van 2 meter ... vanuit stilstand. Een Kangal is toch nog wel een aantal centimetertjes groter als Wolf (de vader van mijn Rowan) ... dus als ze echt wil kan ze er wel overheen lijkt me.

Dat is het probleem nu even niet, ik zou zeker eens het internet afstruinen naar een rasvereniging van Kangals want die zullen het beste weten hoe je het beste hiermee om kan gaan. Of ze dan wel of niet herplaatst moet worden ... als je het via hun doet weet je ook zeker dat ze in goede handen terecht gaat komen.

Paul (Eefke) (Gast)

Zolang ze nog niet iemand heeft gebeten is er volgens mij niets aan de hand. De politie kan wel met veel tam-tam bij jouw aan de deur staan maar ze kunnen hem niet zomaar in beslag nemen. Hij wordt neem ik aan goed verzorgt, dus is er geen sprake van dierenmishandeling of verwaarlozing. In beslagname wordt dan wel heel moeilijk. Er kan sprake zijn van geluidsoverlast maar dan zou ik toch een gesprek met de klagers willen hebben. Bovendien zal er dan ook een gerechtelijke uitspraak moeten zijn. Als ik jouw was zou ik eens langs een wetswinkel gaan om te kijken hoe je dit moet aanpakken. Bovendien zou ik een klacht indienen bij de WEDEO dat ze je hond hebben zitten sarren en dat je daar nu problemen door hebt. Ik zou mij niet op de kop laten zitten.

Paul (Eefke) (Gast)

Zolang ze nog niet iemand heeft gebeten is er volgens mij niets aan de hand. De politie kan wel met veel tam-tam bij jouw aan de deur staan maar ze kunnen hem niet zomaar in beslag nemen. Hij wordt neem ik aan goed verzorgt, dus is er geen sprake van dierenmishandeling of verwaarlozing. In beslagname wordt dan wel heel moeilijk. Er kan sprake zijn van geluidsoverlast maar dan zou ik toch een gesprek met de klagers willen hebben. Bovendien zal er dan ook een gerechtelijke uitspraak moeten zijn. Als ik jouw was zou ik eens langs een wetswinkel gaan om te kijken hoe je dit moet aanpakken. Bovendien zou ik een klacht indienen bij de WEDEO dat ze je hond hebben zitten sarren en dat je daar nu problemen door hebt. Ik zou mij niet op de kop laten zitten.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Kan me helemaal voorstellen dat dit niet leuk is mbt de buren.
Maar...als je nou eens rustig met de buren gaat praten en zegt dat jullie bezig zijn met haar, maar dit niet van de één op andere dag zal/ kan veranderen?
Vraag je buren op medewerking en begrip !!!

Willen jullie dit écht niet/ moet ze echt weg....maak dan svp geen halsoverkop beslissingen !!!!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Nou ik dnek dat je echt wel aan het kortste eind trek als het om geluidsoverlast gaat.
Normaal mogen mensen geen last van je dieren hebben.
Ik ben dan een grote honden liefhebber....maar bij mijn ouders hadden ze een mastino achter wonen die de hele dag aan het blaffen was,gek wordt je ervan.
Een keer blaffen oke...maar de hele dag,pff is echt niet fraai.
En als je dan mensen in de buurt hebt die niet zo van honden zijn,nou geloof me....die winnen de zaak.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Maar je zou natuurlijk eens in de buurt rond kunn evragen welke mensen er nu wle en geen last hebben van je hond....

Anoniem (Gast)

erg bedankt voor al deze reacties,
er zijn een paar mensen die er echt last van hebben, maar er zijn ook heel veel mensen die met haar acher de schutting praten en als dezelfde persoon is een keer langs loopt zonder iets te zeggen dan, laat staan blaffen loopt ze niet eens naar de schutting... en idd de hele dag door blaffen is niet leuk. niet leuk voor de buren maar ook niet leuk voor ons, mijn eigen buurman en twee ernaast vinden het helemaal niet erg die zeggen dat zij wel merken dat ze niet bij iedereen blaft en dat ze echt bij sommige mensen onrustig wordt.
zo heb ik ook geprobeerd om sommige mensen aan te spreken ik heb bijvoorbeeld een vrouw die erlangs loopt met 4 honden aan de lijn gevraagd of ze de volgende keer niet wilt blijven stil staan als mijn hond tekeer gaat achter de schutting. welke hond blaft niet als er een andere hond er voorbij langs loopt??? ze weigerde het is een openbaarterrein volgens haar, is ook zo daar heb ik dan niks meer op te zeggen??!!:(

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Flauw dat ze dit weigert, laat haar gewoon doorlopen !
Als ze blijft staan is dit gewoon pesterig gedrag :'(

Paul (Eefke) (Gast)

Als ze echt voor het hek stil gaan staan is het pesten.
Is er soms wat anders aan de hand? Jaloezie of iets dergelijks.
Sommige mensen kunnen soms heel raar reageren. Kijk maar eens naar de rijdende rechter. Als het echt geluidsoverlast is dan wordt het een probleem en trek je zoals Cabasje zegt aan het kortste eind. Het is uiteraard belangrijk dat je vrede houdt met je buren. Ik zou ze kenbaar maken dat je er alles aan doet om het te verminderen. Ik zou kijken hoe je dat blaffen kunt verminderen. Ga eens naar een goede GT of sla het boek van Turid Rugaas er op na "Blafgedrag van honden". Je kunt vijf verschillende blaftypes onderscheiden. Afhankelijk van het blaftype geeft ze je ook trainingmethoden om het blaffen te doen verminderen of zelfs te stoppen. Het hangt ook van het type hond af. Het is echt een aanrader. Succes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hellppp" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Lekker in het schuim
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^