niet slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

Alweer een vraag

Mijn hond wil niet in een gesloten bench rusten/slapen als ik in dezelfde kamer ben...Ze jankt en piept zich te pletter.
Iemand een idee waarom??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet slapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ....

honden foto van ..

dat is moeilijk te zeggen
kun je wat meer vertellen
hoe oud is je hond?
hoe lang heb je dr?
deed ze t eerder wel?
etc etc

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Nog niet (voldoende) aan de bench gewend lijkt me. Je kunt proberen de bench eerst leuk te maken voor ze erin moet met het deurtje dicht.
Dus erin en erom spelen, eten erin met deurtje open, kauwstaafje/botje/kong in de bench geven met deurtje open, af en toe als ze niet kijkt iets lekkers erin leggen dat ze dan later vindt.
Niks afdwingen en alle ervaringen positief laten zijn. Grote kans dat ze de bench steeds interessanter en eigen gaat vinden.

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

Mijn hond is 17 weken. Ik heb ze van haar 9 weken. Nu wou ik de bench in de bureau zetten i.p.v. de badkamer omdat ik regelmatig op de pc zit. Dacht ik bij mezelf 'dan ziet ze me meer'. Toen de bench in de badkamer stond was er nooit een probleem. Ze zag me toen ook niet en was stil. Maar nu piept ze dus als een zot! Zou ik ze dan toch beter in de badkamer laten in haar bench??

honden page profiel HappyHappy

honden foto van Happy

Mijn hond is super gewent aan de bench maar heeft er wel meer moeite mee als ik erbij zit in de huiskamer achter mijn laptop of tv kijk.
Maarja soms moet het nou eenmaal even voor zijn rust nog.
Als ik bv ga douchen en hij zit in zijn bench hoor je hem niet, ook niet als ik ga slapen of als ik weg ga.

Hoe lang piept ze in de bench als jij in dezelfde ruimte bent?
Mijn pup (6 maanden) piept maximaal 5 min. Maar 5 minuten peipen/janken lijkt soms erg lang ;-) haha. Maar daarna gaat hij toch wel lekker slapen.

honden page profiel ....

honden foto van ..

ik zou haar dan gewoon in de badkamer laten
lekker rustig voor haar en dat is 'haar' plekje geworden blijkbaar.
waarom moeilijk maken als t makkelijk kan?
;-)

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Joep wil ook niet in de bench hoor als ik in dezelfde kamer wil. Eigenlijk gewoon omdat hij dat niet gezellig vind. Hij wil dan liever bij mij liggen dan in de bench. ALs ik hem er dan uithaal dan gaan ie bij me voeten liggen of op schoot. Joep houd ervan om overal bij te zijn en als ik thuis ben wil hij gewoonweg liever bij mij zijn dan in de bench. 's Nachts wel, want dan weet hij dat hij moet slapen en dat gaat ook gewoon goed.

Liefs van Tanja

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

Ik ben blij dat ik dit gedrag blijkbaar niet zo uitzonderlijk is. Ja, mijn hondje loopt constant achter me aan in huis O-) Ik kan hem laten slapen in de bench zonder problemen maar dan moet ik haar in een aparte kamer zetten. Dan hoor ik niks en ligt ze lekker te luieren. Als ze moe is van het spelen ligt ze ook vaak onder mijn stoel te slapen. Best schattig :-D Dan ligt ze een beetje op mijn voeten met haar pootje. Denk ze bij zichtzelf 'blijf maar lekker bij mij als ik slaap'. Ik hou het dan zo. Ik moet ze niet onnodig frustreren door ze te leren in haar bench slapen als ik er ben. Ten slotte ligt ze graag in de bench alleen in alle rust en dat wil ik ook zo houden. Dank voor jullie reacties!!

groetjes
Joke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet slapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: nieuwe huisdieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^