Om gek van te worden....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

OM gek van te worden! Simba is heeeeel onrustig..staat de "hele dag" klaar bij de deur om uit te gaan. gaan we uit is hij alleenmaar aan t snuffelen en gras te likken. Hij rent van het ene plekje naar het andere...wil niet eten loopt te zeuren heen en weer door de kamer. Laat zich s nachts even horen, gooit er een jank tegen aan om te zien of wij reageren...hij luistert slecht en wilt absoluut niet achter de bal aan en die dan komen brengen (wat we juist al weken zo leuk samen doen.) Zielig voor hem hoe hij als een kip zonder kop geurtjes afspoort....en om gek van te worden voor ons haha

Wie heeft een idee wat we nu juist wel of juist niet moeten doen ? Waar helpen we hem mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Om gek van te worden...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

SImba is een reutje neem ik aan?

Misschien een loopse teef in de buurt?

Veel honden raken hiervan van slag...

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

ja simba is een reutje, stom vergeten te vermelden!
Bedankt voor je reactie!

honden page profiel MaaikeMaaike 3 doggies

honden foto van Maaike

Paar weekjes terug had ik hier ook een topic voor aangemaakt (zie: hele dag uitgelaten willen worden..).
Hier is het echt de hormonen die spelen en de loopse teefjes in de beurt. Het werd op een gegeven moment alleen maar erger, tot het moment dat ie niks meer wou eten!

Wij hebben gekozen voor een chemische castratie met de hoop dat ie zijn rust wat kan vinden. Over 6 weken weten we pas echt in hoeverre het voor ons (en de hond) een oplossing biedt.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

puberteit misschien?

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ah loopse dames in de buurt?

We hebben Pim heel consequent opgevoed wat betreft geurtjes van de dames. Aan de lijn mag hij 3 keer een plasje doen en dan is het gewoon klaar, ook al hebben andere honden heerlijk zitten plassen waar hij het ook nog wil doen ;-)

Pim wilde ook altijd aan Puzzle's plasje likken, hij dook er al onder als ze hurkte. Dit staan we ook niet van hem toe. Ze mogen best ergens samen snuffelen, maar hij mag niet op haar plasjes duiken.

Hij is ook een poos erg aangetrokken geweest tot haar vulva, kon het (als we zijn gang lieten gaan) er heel geconcentreerd aan lebberen. Met klappertanden en aanvullende opwinding ;-) als gevolg. Dit mag ook niet van ons... wat flauw hè?

Er wordt ook niet gereden, niet op kussentjes, knuffels of honden.

Dit hebben we al gedaan vanaf hij 9 weekjes was en het heeft nu heel veel resultaat.

We merken wel aan Pim als hij een loops teefje ruikt, hij wil dan continue met zijn snufferd op de grond hangen en wil dan ook gras aflikken etc... wederom... dit mag niet. We proberen hem zo veel mogelijk af te leiden met iets leuks al heeft hij af en toe gewoon een commando nodig als 'nee' of 'zit'.

We behandelen hem heel rustig en trainen dit vooral op de hondenschool. Daar is bijna iedere week wel een teefje loops, dus perfect om te oefenen! Maar ook hier zorgen we dat mensen de teefjes wel op 2 meter afstand houden... je moet een reu er ook niet mee plagen hè?

Zo te horen heeft Simba er wat meer last van. Ik moet zeggen dat Pim nu best makkelijk is. Ik weet ook niet in hoeverre je consequent bent geweest. Als hij er echt onder te lijden heeft, zou je hem chemisch kunnen laten castreren. Ik ben daar niet echt een voorstander van omdat het toch troep is wat ze ingespoten krijgen. Ik denk dat ik hem dan eerder definitief zou laten castreren.

Omdat Pim misschien dekreu wordt (als alle testen goed zijn en hij een kampioenschap behaald), heb ik ervoor gekozen er echt aan te werken om van Pim een heertje te maken ;-)

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Nou castreren was altijd de vraag en nu denken we: het is geen vraag dit is zielig voor hem en vervelend voor ons. WAt moet hij met deze gevoelens. Maar met castreren wilde we nog even wachten tot hij wat stabieler in gedrag is. Hij is nu bijna 10 maanden.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Daar zou ik dan zeker nog mee wachten ja, 10 maanden vind ik ook jong.

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Ja vind ik ook!

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Lekker uit laten puberen,gedrag negeren ;-)
gaat vanzelf over

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Ja dat is de vraag is het puberteit? Een onderdeel van puberteit ? Of gaat het zo altijd met loopse teefjes? Of een samenhang van puberteit met loopse teven?

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Het kan allemaal O-)
Nou heeft wel de ene reu meer last van 'loopse teefjes als de ander.
Als z'n hormoonhuishouding op z'n kop staat,doe je er op dit moment weinig aan.
Niet toegeven aan het feit dat hij constant voor de deur staat maar afleiden met een spelletje samen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

@puzzle en pim.poppy is ook loops en hoewel jazzy er niet al te veel aandacht aan besteed verbied ik hem wel om sommige dingen te doen.zoals uitgebreid snuffelen aan haar vulva en ook haar plasjes ruiken.ik heb meer last van andere reutjes in de buurt :-D die dan gezellie luidkeels gaan joelen :-D



grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel tiltil 3 doggies

honden foto van til

onze toby bijna jaar doet op moment ook vreemd dacht ook al aan "vrouwen".... zit maar naar buiten door raam te kijken en wil naar buiten ja.
Ik laat hem alleen even 1x lang plassen en ga meteen terug naar binnen en 2x per dag een echte lange wandeling en laat hem dan maar 2x plassen verder niet. dus kijken hoe dit gaat maar verder negeer ik het maar beetje hoor. Ben zelf ook puber geweest haha

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Oh, ik snap zo goed hoe je je voelt! De labrador van mijn ouders had dit een paar maanden geleden ook. Hij liep de hele dag te hijgen in huis, piepte soms zelfs en was buiten niet te houden. Castreren helpt niet altijd en je geeft zelf al aan dat je hond daar nu te jong voor is. Helaas rest er dan niets behalve de tijd uitzitten. Sterkte!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Als er loopse teven in de buurt zijn kunnen ze heel vervelend zijn.Ik heb ook een reu gehad en die stond ook gewoon te piepen :'(

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Bedankt voor de reacties!

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Herkent iemand het volgende? Sim is sinds hij zichtbaar verliefd is....pff.... ook snachts weer 1 min aan het janken en ook als we weg zijn om de zoveel tijd een keer een ahoeeeeeeeeeeeee. Dit deed hij niet, kan dit te maken hebben met loopse teefjes en puberteit of zie ik weer iets anders boven het hoofd?

Graag hulp......

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Absoluut! Hier was het een drama! Niet eten, niet slapen, tijdens uitlaten een draak, piepen, kwijlen, ijsberen in de kamer, onrustig, selectief doof.. Bah! We wonen aan een uitlaatzone, heb 'm direct chemisch laten castreren, vond het zó ontzettend sneu voor 'm.. :(

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

oke en hoe heeft dat zijn werk gedaan ? en hoelang liep hij zo rond :'(

honden page profiel Prince and the othersPrince and the others 3 doggies

honden foto van Prince and the others

als ik zo uit de reacties opmerk is chemisch castreren tijdelijk?

Nou iig denk ik zelf dat dat laatste aan puberteit en loopsheid van teefjes tegelijk ligt O-) gewoon een beetje rotzooien voor de lol, slapeloos doordat hij de teefjes mist ofzoiets O-)

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Chemisch is tijdelijk...we willen sim zeker laten castreren denk ik nu..(denk nog elke dag wat anders haha ) maar als zijn gedrag wat stabieler is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Om gek van te worden...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^