.........is het spanning?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

fries (Gast)

Onze hond is een poosje terug gebeten door een loslopende hond en valt aan de lijn uit naar andere honden. We zijn op een gedragscursus waar we begonnen zijn op afstand van de andere honden en daarna telkens een stukje dichterbij. Het gaat heel goed. we zijn nu zover dat hij langs een hond kan lopen en even snuffelen. Dan gaat het zo; eerst rustig worden, dan zeg ik; toe maar ga maar even kijken, dan laat ik 'm even kort snuffelen en trek hem terug. Op het moment dat ik terug trek, begint ie te grommen en in de riem te bijten. Waarom.... is dit spanning?? Hoe lossen we dit op??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ".........is het spanning?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ja, zou hem niet terug trekken...even zijn sessie af laten maken en dan doorlopen. je maakt hem nu nerveus doordat je hem terug trekt...

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Jouw eigen anticipatie doet heel veel voor een hond, want hij voelt jou aan, en waarschijnlijk ben jij zelf er nog niet helemaal rustig bij... ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Een strakke lijn maakt dat je hond jouw aanwezigheid letterlijk voelt. Hij kan zich daardoor gesterkt voelen en dan uitvallen.
Ook kan hij letterlijk jouw spanning via de lijn voelen, waardoor hij allert wordt. Probeer ten alle tijden een strakke lijn te voorkomen. Trek hem niet terug, maar roep hem terug, of zeg: 'kom' of 'klaar' en loop dan gewoon verder.

Dat bijten in de riem is echt frustratie. Niet af kunnen maken waarmee hij begonnen is. Laat hem dan of wat langer snuffelen en leer het commando 'klaar' aan. Als jij zegt 'klaar' loop je door en is het dus afgelopen. Door het eerst te zeggen bereid je hond zich er op voor. Hij hoort 'klaar' en weet, oke we lopen nu verder.

Groetjes, Margje

honden page profiel Anique en de Fila,sAnique en de Fila,s

honden foto van Anique en de Fila,s

Hoi mijn raad is ik zal gewoon even nog niet na andere honden toegaan laat hem eerst verlopig wennen aan er langs lopen.
Als die dat zonder grommen doet en ze negeerd kan je weer wat dichter bij komen.
Ik denk dat je daar verder mee komt dan nu al na andere honden toe gaan.

Hoelang is het geleden dat je met hemna cursus bent geweest ? en hoevaak ?

Groetjes Anique en de Fila,s

honden page profiel mariskamariska

honden foto van mariska

volgens mij komt dat grommen doordat jij aan de riem trekt komt..

laat hem idd eerst de snuffelsessie afmaken en zeg dan dat het klaar is en dat hij mee moet komen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ".........is het spanning?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kvv vs brok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^