3 Honden en bezoek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Onze honden vinden bezoek heel erg leuk en bezoek is hier dan ook meer dan welkom :-D

Helaas vinden wij de honden iets minder in combinatie met bezoek, ze zijn namelijk vrij druk als er bezoek komt.
Nu heb ik hier op hp al even rondgeneusd en wat topics erover gevonden met hele goede tips. Ik weet nu dus wel hoe ik mijn honden moet leren rustiger te zijn als er bezoek komt, maar hoe doe ik dat met 3 honden tegelijk?

Ik wil de honden graag leren dat ze gewoon lekker gaan liggen als er bezoek komt, maar als ik ze eenmaal naar hun plaats heb gestuurd hoe moet ik ze dan allemaal belonen?

Ik kan toch niet alle 3 de honden tegelijkertijd belonen?

Ik hoop dat er iemand tips hiervoor heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "3 Honden en bezoek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Een voor een belonen kan wel natuurlijk. Of je gaat oefenen met 1 hond tegelijk.

honden page profiel ???????????????????????????? 3 doggies

honden foto van ??????????????

Op het moment dat bij ons bezoek komt moeten ze in de mand wachten tot dat het bezoek rustig zit daarna mogen ze even snuffelen en begroeten zodra dat is gebeurt moeten ze weg of mand of ergens anders als ze maar niet blijven drentelen.
Op het moment dat ze geluisterd hebben haal ik ze even aan en geef ze een koekje op volgorde van leeftijd en dan gaan ze hun eiegn weg.
Tot nu toe werkt het goed.

honden page profiel Liz Sita & ChicaLiz Sita & Chica 3 doggies

honden foto van Liz Sita & Chica

Hihi lastig he! Heb het hier al met 2. trainen tegelijk is af en toe best lastig.

Ik maak altijd onderschijd in de honden, klinkt erg gemeen. maar Sita is binnen totaal gefocused op een brokje, Chica wat minder.

Dus altijd Chica eerst, Sita dr aandacht blijft er wel zolang het brokje in de buurt is. En daarna Chica pas dr brokje. Weet alleen niet of jou honden met voer bij elkaar in de buurt kunnen zijn. Dat is hier geen enkel probleem.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Apart trainen lijkt me lastig, waar laat ik de andere 2 in die tussentijd. Ik zou er dan natuurlijk bijvoorbeeld 2 in de tuin kunnen doen, maar dan worden ze pas echt wild O-) .

Op zich kan ik ze wel 1 voor 1 belonen, maar hun manden staan allemaal een eind uit elkaar. Dat betekent dus dat tegen de tijd dat ik de derde in de mand heb zitten, de andere 2 alweer vrolijk rond wandelen.

Op zich zou ik Storm en Jessy heel goed 1 voor 1 kunnen belonen. Alleen Tara die is bezeten van eten (door haar medicijnen). Als ik dus met dat lekkers rondloop in huis dan loopt zij alleen maar achter mij aan en blijft alles behalve zitten O-) .

Het probleem is vooral de binnenkomst van het bezoek. Als bezoek binnenkomt worden die uitbundig welkom geheten. Als het bezoek eenmaal is gaan zitten dan gaan de honden wel rustig liggen en hebben weinig tot helemaal geen aandacht meer voor het bezoek. Alleen Storm blijft bij bepaald bezoek wel onrustig.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

heel normaal dat honden nieuwe wezens :-) begroeten zodra die in hun territorium komen, maar ze worden enthousiast door hoe de mensen reageren op de honden, Vraag het bezoek om de honden te negeren en laat de honden het bezoek besnuffelen, niet opspringen, ze moeten toch weten wie er binnen komt? ze leren bezoek kennen door te snuffelen dit duurt niet zo lang. jij als baasje zorgt ervoor dat dit rustig gaat dus mooi zitten voor het bezoek in de kamer komt dan mogen ze snuffelen het bezoek mag de honden niet aanraken niet aankijken en niet tegen praten....

www.hopeanddreams.nl

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Zoals hope het omschrijft,zo doe ik dat ook heb. Heb ook 3 honden,ook razend enthousiast soms met bezoek,maar ik laat ze gewoon hun even besnuffelen,zeg dat ze de honden niet moet aaien,etc,en de rust is dan zo weer gekeerd ;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

mij is wel opgevallen dat wanneer er iemand binnen komt die bang is voor honden, degene extra wordt besnuffeld haha.

ga dit oefenen met vrienden die net doen of komen ze op bezoek instrueer de vrienden wat er gaat gebeuren, want het kan in het begin wel eens lang duren voordat je bij de deur bent, laat de deur van de hal naar de kamer open en zorg ervoor dat de honden rustig in de kamer blijven wachten en stuur ze op een rustige manier weer terug zodra ze de hal in komen zo vaak als nodig is....dan de voordeur open en je laat het bezoek binnen..de honden blijven in de kamer. dan komt het bezoek binnen het liefst een voor een. de honden mogen snuffelen maar niet opspringen springt er wel een hond op zorg je dat ie naar beneden gaat.

als het snuffelen klaar is, en dat duurt echt niet lang max één minuut, gaan de honden gewoon weer hun eigen gang....en dan kan het bezoek gaan zitten.

op deze manier hou je niet de natuur van de hond tegen.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "3 Honden en bezoek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: in neus bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^