Gesloten of open bench?? Graag advies..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JokeJoke

Hoi

Ik heb een hele lieve Engelse cocker spanielpup van 4 maanden.
Als ik ga werken zit mijn lieve vriend in de badkamer waar ook eten en drinken staat. Tot nu toe zit ze maximum 2 keer 3u30min. alleen. Mijn moeder is zo lief haar rond de middag eens uit te laten zodat ze geen 9 uur alleen hoeft te zijn. \'s Nachts gaat ze in de bench zonder problemen en slaapt ze een goeie 9 uur door zonder problemen. Nu heb ik toch een vraagje: graag zou ik haar (met het oog op later) overdag ook in de bench zetten. Ze kan haar zonder problemen 3u30 ophouden. Ik neem aan dat ik dan ook best haar drinken in de bench zet zodat ze erbij kan. De reden waarom ik haar 2 keer 3u30 in de bench zou laten is om vernielen te voorkomen. Nu is ze nog klein en kan ze niks vernielen in mijn badkamer maar misschien doet ze dat wel als ze ouder en groter is? Ik vind een bench ook inzake zindelijkheidstraining. Ze doet houdt zich nu 3u30 op zonder probelemen maar als ze eens 4uur alleen zit heb ik er geen zicht op...Wat denken jullie hiervan? Zijn er mensen die ervaring hebben met een Engelse Cocker Spaniel?

Lieve groet

Joke (en hond Zoë)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gesloten of open bench?? Graag advies.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

hoi joke.ik heb zelf 2 honden.jazzy is 10 maanden en poppy 6 maanden.ik heb ze nooit in de badkamer gedaan omdat ze het toch moeten leren om alleen te blijven en niets te slopen.ik denk dat je daar al vroeg mee moet beginnen.want poppy is 6 maanden en sloopt niets.omdat ze gewoon vrij los loopt samen met jazzy.ook als ik weg ga lopen ze vrij rond.maar je kan jou pup wel in de bench doen met een kong.
misschien kan je de bench in de keuken zetten?

veel succes

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel JokeJoke

Dag Noor en de twee hondjes!

Ik kan me heel goed vinden in wat je zegt. Ze moeten inderdaad leren alleen zijn en niks slopen. Maar is het verantwoord dat ik zo'n jonge pup al 4 uur lang in een bench zet denk je? Ik heb al een kong-speeltje: een rood rubberen speeltje waarin ik koekjes prop. Ik moet wel zeggen dat het haar nog niet lukt om de koekjes eruit te krijgen :-) Misschien een domme vraag: als ik haar in de bench zet met wat speeltjes + drinkenbakje, heeft ze dan ruimte genoeg om te spelen?? De bench is natuurlijk niet heel groot..

Groet
Joke

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Toen mijn hond nog puppy was, ben ik ook met hele goede moed en intentie begonnen met benchtraining. Ook met het idee: zindelijkheidstraining en met het oog op eventueel vernielen van spullen. Het leek me ideaal, als ik even weg moet, dat hij dan in de bench zat!
Helaas helaas, 's nachts sliep hij zonder problemen in een gesloten bench voor 7/8 uur, wel naast ons bed. Maar als ik weg ging, vond hij de bench GEEN goed idee! HUILEN als een wolf en geloof me, ik heb er alles aan gedaan!
Op een gegeven moment er toch maar voor gekozen om het bench-doortje open te laten, dit ging super! Hij ging er zelf inliggen. Alleen het deurtje niet dicht!
Misschien heb ik geluk gehad, hij heeft nooit iets kapot gebeten!
Dus waarom niet proberen om het deurtje open te laten, je zegt zelf dat ze niks vernielt. Je bent bang dat ze dat gaat doen als ze groter is, maar meestal vernielen honden niets meer na het tandjes wisselen, dus zo rond 6 maand. Al onze honden hebben altijd los in huis gezeten van kleins af aan met bench-deurtje open. Ik zou het gewoon eens proberen.
Overigens vind ik zo lang alleen wel veel voor een pup van 4 maand.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Je kunt trouwens ook proberen om de bench open te laten (in de keuken bijv.) en dan een stukje voor de bench afzetten, dan kan ze idd de bench in om te slapen en heeft ze ook nog wat meer ruimte om er even uit te gaan enz. Je hebt van de speciale 'puppy play pens'.

Veel succes :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hoi joke.pups slapen heel erg veel.poppy is 6 maanden en ze slaapt heel erg veel.en 4 uurtjes is wel een beetje lang voor een pupsel van 4 maanden maar ik denk dat als er eten en drinken in de bench staat dat het geen kwaad kan.misschien kan je de radio aan doen als je weggaat.en dan kan je misschien het deurtje open laten dan zet je de bench in de keuken met de deur dicht.dan heeft de pup een beetje vrijheid.en dan kan je meteen kijken hoe de pup het doet zo alleen in de keuken en dan kan je het daarna opbouwen.
je moet ook vertrouwen in je pup hebben.je kan het rustig opbouwen met je pup.stapje voor stapje.jazzy is 10 maanden en die slaapt gewoon in de nacht in de huiskamer los.ik ben al vroeg begonnen met trainen.poppy slaapt nog wel in de bench maar met het deurtje open en dat is geen probleem.ze slaapt gewoon door.als poppy moe is valt ze zo om. :-D maar heel veel succes en heb vertrouwen in je pup.het komt wel goed.
grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik heb verschillende keren gevlogen van Amsterdam-New York en van Amsterdam-Chicago. Dik acht uur in een kleine ruimte waar je je kont niet kunt keren. Voor een mens is dat eens een keertje nog net te doen, maar je zou er toch helemaal geschuffeld van raken als je dat elke dag moest doen?

Als het om benchgebruik gaat, denk ik er hetzelfde over. Eén keer per dag drie uur in een gesloten bench is het maximum wat mij betreft.

In jouw geval zou ik eerder een geschikte ruimte afzetten met puppyrekjes, een open bench erin, en gewoon zorgen voor steeds iets nieuws waar ze zich mee bezig kan houden. 's Ochtends kranten om te verscheuren en snoepjes verstoppen in krantenpapier, 's middags een lekkere kong.

Maar in antwoord op je vraag: een gesloten bench, voor twee keer vier uur, ik denk niet dat je je pup daar een plezier mee doet.

groetjes,

Linda.

honden page profiel JokeJoke

Dag Criz & Butters

's Nachts is er inderdaad nog nooit een probleem opgetreden. Ze slaapt dus ook met gesloten bench in de badkamer. Nu vernielt ze (nog) niets want ze kan ook niets vernielen in mijn badkamer :-D Ze kan niet in het bad en de ruimte is niet heel groot, er staat geen stoel, tafel,... Soms zet ze wel haar tandjes eens in mijn terrasstoelen als ik er ben, dan moet ik haar afleiden met een speeltje en dat lukt. Haar tandjes moeten nog wisselen, vandaar dat ik nog niet opteer om ze vrij te laten in het hele huis.

honden page profiel JokeJoke

Bedankt voor alle tips!

Ik laat ze dus best vrij in de badkamer als ik er niet ben. Nu, mijn badkamer is vrij klein maar dan kan ze op z'n minst eens haar kont draaien op een deftige manier ;-) Als ze groter is hoop ik dat ze het hele huis vrij heeft als ik er niet ben (met uitzondering van bureau en slaapkamer).

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Nu ik erover nadenk: gek genoeg kauwde mijn hondje ook wel eens aan tuinstoelen of het frame van het bed van een soort staal O-) of aan een kist hier in de kamer, maar elke keer als hij alleen thuis was, ging hij op z'n kussen liggen slapen, net zolang tot ik weer thuis was! Hij kauwde dus af en toe alleen aan dingen als ik erbij was, nooit als hij alleen was!

Ik denk idd dat je het een keertje moet proberen en als je vertrouwen hebt in je pupje, dat het misschien wel meevalt!

Als je het een keertje een half uurtje probeert, weet je gelijk of ze kauwt als ze alleen thuis is. Wij hebben ook een keertje een videocamera neergezet!

Als ze namelijk nu net als mijn hondje toen hij 4 maand was helemaal niet kauwt, dan is het voor haar natuurlijk veel leuker om gewoon los te zijn dan opgesloten in de bench!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind dat je hond best wel lang alleen moet blijven. En dat voor zo'n jonge hond. Ik zou de hond niet 7 uur in de bench doen. Laat dan maar loslopen in de badkamer.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt natuurlijk wel een benchje in de badkamer zetten met het deurtje open. Dan kan ze er zelf in en uit. Maar als ze nu goed in een mandje of op een kleedje slaapt, dan heb je geen bench nodig.
In de badkamer kun je niet heel veel slopen denk ik. misschien een douchegordijn of een matje. Die zou ik dan weghalen. Maar als je pup nooit heeft gesloopt, zal ze in de puberteit denk ik ook niet zo gauw slopen hoor.
Ik zou zelf geen speeltjes achterlaten (als ze dat kapot bijt, kan ze erin stikken). Je kunt wel een gevulde Kong achterlaten. Dan heeft ze toch nog wat te doen. Maar persoonlijk vind ik het wel erg lang alleen, kan best zijn dat ze zich gaat vervelen als ze ouder is en dan wel gaat slopen of gaat blaffen. Misschien is een opvang of uitlaatservice iets?

honden page profiel JokeJoke

Alvast allemaal superbedankt voor de goeie raad.
Ik ga het alvolgt doen:

Overdag kan ze los in de badkamer met de bench open.
Ik geef haar een Kong en vul die met snoepjes, ik leg wat krantenpapier met daarin wat snoepjes.
Twee keer 3u30 alleen vind ik niet zo ontzettend veel (maar meer mag het ook niet zijn natuurlijk voor een pupje!!)Ze is het intussen goed gewoon.
Maar in september ga ik opnieuw studeren en dan ben ik de hele dag bij haar en enkel 's avonds weg (het zijn avondlessen). Dus, dat wordt heel erg genieten van elkaar. :-D

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik ben erg voorstander van het gebruik van een bench. Zorg dat je hond het leuk vindt om erin te gaan (geef wat lekkers mee) en het zal zijn veilige slaaphol worden, waar jullie beide jaren plezier van hebben

Anoniem (Gast)

Snap niet helemaal waarom de pup in de badkamer word opgesloten,voor de ruimte niet zoals ik het lees.
Waarom niet een knoert van een bench in de kamer waar ze wel de kont in kan keren,ze kan spelen ed,ik houd er niet zo van als beesten zo in een gesloten ruimte worden opgesloten zou er zelf ook niet aan moeten denken.
Maar als je in september wel tijd hebt voor een pup waarom dan nu een pup kopen en die bijna een hele dag opsluiten?ik had dan liever even gewacht tot ik hier tijd voor had.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gesloten of open bench?? Graag advies.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wuff wuff hallo :-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^