net een nieuwe hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EsmeeEsmee

honden foto van Esmee

Hallo,

Ik heb sinds 2 dagen een kruising amerikaanse stafford/pitbull rednose, nu heb ik een vraag hoe groot is de kans dat hij aggresief word? hij is 9 maand en nu nog ergggggg lief! :-D maar kan dat gaan veranderen na maten hij ouder word? ik ben bang dat als hij mij bijt dat ik er nogal grote wonden aan over houd vandaar deze vraag. Ik ga er natuurlijk niet van uit maar vraag het liever aan wat experts voor de zekerheid Alvast bedankt! :-D O-)

P.S Zooooo Trots op mijn Chico!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "net een nieuwe hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

een hond WORDT niet agressief die kan agressief gemaakt worden.
wat weet je van de hond? en waarom is hij weggegaan?


je moet wel vertrouwen hebben in ht hondje want
ik krijg het gevoel alsof je bang bent van je hond.

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Mag ik vragen waarom je je hond hebt genomen als je eigenlijk bang bent dat hij agressief gaat worden? Kijk, elke hond kan agressief worden. Zowel een dwergpinscher, als een amstaff. Dat hangt helemaal van de opvoeding af (medische oorzaken daar gelaten).
Ga met je hond naar een goeie hondenschool

honden page profiel EsmeeEsmee

honden foto van Esmee

nee ik ben niet bang voor hem maar bang voor de verhalen over de hond de vrouw van wie ik hem heb had geen tijd meer voor hem en zegt dat hij echt heeel lief is dat is hij ook maar mijn vraag is kan dat veranderen uit zich zelf ?

honden page profiel

Een hond word niet agressief ze worden zo gemaakt.

Mag ik vragen waarom je voor deze hond hebt gekozen ?

ga lekker met je hond leuke dingen doen en samen naar cursus. en heb vertrouwen ga niet met angst lopen naar je hond toe ook je lieve hond merkt dat. Ik zou als ik jou was lekker op cursus gaan zodat je misschien wat meer vertrouwen in je hond krijgt.

honden page profiel

als het uit zijn eigen veranderd dat zou kunnen maar dan is er vaak iets medisch aan de hand. als het een schat van een hond is en nog nooit een vlieg kwaad heeft gedaan gaat je hond heus niet uit zijn eigen bijten.

Vaak als dat gebeurd dan is er wel wat medisch aan de hand, tumor of de hond heeft erge pijn. maar over het algemeen beginnen honden niet zomaar te bijten.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

lig aan de opvoeding. eerlijk gezegt vind ik het niet slim van je om dan geloijk een oudere hond te pakken. je weet niet wat zijn vorige eigenaren hebben gedaan.en je lijkt me nog niet zo ervaren maar dat is ook niet erg. dit zijnook mijn eerste hondjes..maar dan had je beter met een pup kunnen beginnen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Nee hoor, waarom zou een hond iemand die hij vertrouwd gaan aanvallen uit het niets, dat moet altijd een oorzaak hebben, foute opvoeding bijv. of een ziekte.

Hou er wel rekening mee dat je hem nog maar heel kort hebt en hij eerst aan jou en de nieuwe situatie moet wennen hij moet leren dat jij iemand bent die hij kan vertrouwen. Dus een positieve manier van opvoeden, zonder correcties, maar met beloningen, geen geschreeuw van commando's, maar rustige stem, en vooral veel humor en geduld.

honden page profiel cindycindy 3 doggies

honden foto van cindy

Karakter van de American Staffordshire Terrier
In tegenstelling tot wat velen denken die het ras niet of nauwelijks kennen is de AmStaff geen afgestompte vechtmachine. Natuurlijk iedere hond bijt als ze worden lastig gevallen. Het is voor zijn gezin een zeer gevoelige hond, lieve, zorgzame hond, die houdt van zijn baasje


dus het ligt er puur aan hoe jij met je hond omgaat en leer hem duidelijke regels, nee is en blijft altijd nee dus niet dan wel en dan niet. dit werkt zeer verwarrend voor de hond, en dit kan je dan later aan het gedrag gaan merken dan denkt de hond dat hij het leiderschap moet overnemen en dus jou moet gaan coriigeren.

veel succes met je staf

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Dat hangt er helemaal van af hoe jij hem opvoedt.
En eerlijk gezegd, nu je deze vraag stelt, maak ik me daar wel zorgen over.
Ik bedoel, je komt erg onervaren over.

honden page profiel cindycindy

honden foto van cindy

sorry moet zijn: staf/pit

honden page profiel EsmeeEsmee

honden foto van Esmee

Ja ik ben wel onervaren met het ras maar niet met een hond opzich.
Het gaat tot nu toe hartstikke leuk hij heeft al met een vrouwtjes pitbull gespeeld en met een mannetjes engelse stafford, dus hij is ook niet echt dominant naar andere honden.
Hij doet het hartstikke goed en ik weet zeker dat we het super goed gaan krijgen samen.
het is een super beest en ben echt gek met hem!
In ieder geval bedankt voor de reacties allemaal :-D

honden page profiel KenyaKenya 3 doggies

honden foto van Kenya

@esmee meldt je anders aan op een staffordforum


veel succes.,

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

Ik heb ook altijd gehoord dat ze een hogere pijngrens hebben en daardoor net minder uitvallen als ze een goede opvoeding hebben gekregen. Je moet natuurlijk elke hond in het oog houden, met elk ras kunnen er dingen voorvallen.
Wij hebben een Kaukasische herder gehad, vroeger gekweekt om de schapen tegen wolven te beschermen dus eigenlijk wat ze dan noemen een ''vechthond'' en gewoon duidelijke regels en hij had ook een hoge pijngrens, 1 van de liefste honden die we ooit gehad hebben :-)

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

als het zo goed gaat allemaal waarom post je dit dan. ik bedoel je twijfel zal niet zomaar ergens vandaan komen

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

zou zeker met hem op cursus gaan,niet je angst tonen tegenover je hond

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 2 doggies

honden foto van corrie koopman

Je moet nooit een hond laten merken dat je bang bent dat voelen ze aan.Ga lekker met hem op cursus daar leer je ook heel veel en het is nog leuk ook om te doen.

honden page profiel KenyaKenya

honden foto van Kenya

IEDEREEN HEEFT HER HIER ALLEEN MAAR OVER DE OPVOEDING EEN CITAAT VAN EEN STAFFFORUM ( niet van mij )


Feit ik heb 2 sociale staffs die niet al hun soortgenoten leuk vinden en dat heeft niks te maken met opvoeding maar
met het karakter van je hond,je hond kan je zo goed opvoeden als je wilt maar wat in het aard van het beestje
zit komt er vroeg of laat uit.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik snap je twijfels wel hoor ik heb ze ook gehad en zeker toen ik op de bulldoggen sites ging want op elke site staat dat ze niet met andere honden kunnen bla die bla bla.

stafford hebben duidelijke grenzen nodig met een zachte aan pak. net als eigenlijks elke hond denk ik dan he :-D

maar ze kunnen jou heel goed lezen dus als jij al van te voren gaat denken mijn hond gaat later fout worden dan zal het ook zeker gebeuren. dat zie ik vaak met eigenaars die zogenaamd een stoer hondje nemen maar eigenlijks een beetje bang zijn voor hoe ze gaan worden. dus al van te voren zo handelen.

je hebt al andere honden gehad, die zijn goede opgevoede honden geweest? nou deze zal dan niet anders worden.


zover ik weet zijn stafford en pits hele gevoelige honden die onzetend baas gericht zijn en heel erg het lichaams taal van de eigenaar kunnen lezen. ook zijn ze super slim :-D en naar mensen het einde. naar andere honden ook al ligt dat totaal aan je eigen opvoeding :-D mischien dat hij later niet met elke reu kan maar dat heben meerdere honden en hoeft helemaal niet, hoor ken genoeg reuen die wel met andere reuen heel goed kunnen dus niks hoeft. zolang je er zelf in geloofd :-D

honden page profiel Beniest HenriBeniest Henri 3 doggies

honden foto van Beniest Henri

Goedemorgen Esmee
U mag zeker naar de honden school gaan voor uw hond, voor zijn opvoeding, maar belangrijker voor u !
U leert te kijken naar uw hond, naar zijn gedrags houding, wat moet ik doen als hij zo reageerd, vele honde bezitters weten dit gewoon niet en reageren totaal verkeerd.Uw hond gaat stilletjes naar zijn pupertijd en gaat dan even kijken hoe hoog hij in de rangorde staat,dan is het goed om weten wat u moet doen.Iedere hond heeft een verschillend karakter,en uw hond is lief van karakter, zo lees ik.Als u weet wat doen, zal hij zeker niet veranderen !
Groeten Henri ;-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

kenya ja hoor daar heb je gelijk in maar dat merk je snel genoeg. het zijn stoere honden dus ze hoeven niet met elke hond te kunnen maar er zijn er ook genoeg die het wel kunnen hoor :-D dat licht zeker aan de karackter en ook aan wat ze hebben mee gemaakt :-D

honden page profiel KenyaKenya 2 doggies

honden foto van Kenya

ja das waar hoor asha maar het ligt dus niet altijd alleen maar aan de opvoeding het kan er gewoon in gebakken zijn ze kunnen er meegeboren zijn ja toch

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ga leuke dingen doen met je hond, cursus enzo, veel positieve ervaringen geven, als jullie dalijk een band hebben met elkaar gaat deze hond voor je door 't vuur :-)

Een hond word naar mijn mening nooit agressief geboren, dit word hij door de opvoeding of de dingen die hij/zij heeft meegemaakt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Vaak zijn deze honden juist enorm lief en trouw naar mensen, het is alleen afwachten hoe het gaat met andere reuen als hij volwassen is. Niet het omgaan met mensen, maar het omgaan met andere honden zorgt bij sommige honden voor problemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "net een nieuwe hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond en partime baan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^