Boos!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Ik heb nu al een extreem pitte franse bulldog,maar wat hij net deed,vind ik niet tof,ik was zelfs bang om mijn Bouncer te corrigeren!

Hij heeft zijn botje,ik wou gewoon een filmpje van hem maken,ik vraag of ik zijn botje mag,wat normaal ook geen probleem is! En hij bijt gewoon 2x in mijn hand! Ik weet dat je geen angst moet laten voelen,maar hij is echt een aparte,en hij viel zelfs nog mijn been aan,omdat ik wou lopen!

Hoe kan ik hem dan het beste corrigeren? Hij werd al boos,toen ik zei: Foei! Lip optrekken,en maar grommen...Dit vind ik alles behalve leuk,wat hij net deed...Ik moet wel ''zacht''zijn met hem,want hij heeft al een rughernia. Als hij chagerijnig is,mag ik ook niet in zijn beurt komen,begrijpelijk,maar ik kan me toch niet 3x laten aanvallen?

Vind dit een behoorlijke domper :'(

Of zijn er meerdere baasjes die worden ''aangevallen'' als ze in het buurt komen van hun botje?!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boos!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Met zacht bedoel ik,voordat het verkeerd overkomt,naar zijn plek sturen. Ik kan op zo'n moment niks tegen hem zeggen,want hij blijft dan vijandig doen tegen mij! Zelfs''foei'' zeggen,word hij dan al boos om. En ik zat ook niet met mijn handen aan zijn botje of iets dergelijks,ik vroeg het gewoon! Hij is echt mijn allesje,maar de meest rare hond,qua karakter,die ik ooit heb gehad.. Dit gebeurde zo opeens,is nog nooit gebeurd,maar hij voelt zich ook echt de baas in mijn huis. Dus tips/opbouwende kritiek,alles is welkom! :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je wilt graag een filmpje maken van je hond met bot.

je pakt zijn botje af waarom ? laat het hem houden, het is zijn bot.
wil je zijn bot af kunnen pakken, dan ruil je met wat anders, iets wat op dat moment veel lekkerder is dan dat bot.
desnoods hou je een leverworst voor zijn neus, als je maar het bot kan pakken, rustig ruilen, gewoon afpakken, de ene hond geeft het graag aan je de ander niet. het is zijn bot.

met een bot is het wat anders dan een bal of speeltje, een bot is eten, dat is instinct van een hond, van mij.

ruilen is voortaan een optie voor jouw hond.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

als je het bot van je hond wil hebben moet jij als roedelleider het eerst claimen. Ga voor hem staan en corrigeer hem, met stem, als hij gromt schuif zo langzaam aan steeds verder naar het botje totdat jij over het botje heen staat (rechtop blijven staan) pas als de hond niet meer kijkt naar het botje kan je het van de grond afpakken.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

ik ga met Willemijn mee

gewoon het bot steeds ruilen voor iets veeeeeeeeeel lekkerders een stukje kaas... stukje worst....

daar kunnen ze ( vaak ) geen nee tegen zeggen!

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ja ruilen werkt wel, maar soms vind ik ook dat de hond je gewoon als baas moet accepteren en het maar gewoon af moet geven. dat moet hij ook kunnen vind ik. voor t zelfde geld was het een kindje geweest wat ie beet dan was het opeens een stuk erger geweest.. toch?

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Opletten in het vervolg ze laten niet graag iets afnemen.

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

boedha heeft nu een varkensoortje wat ik dalijk af ga nemen, om te bewaren anders eet hij het in 1 x op, eens kijken wat hij doet :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

van ruilen komt...

Nee sorry flauw grapje.

In dit geval juist wel ruilen. Je moet er wel aan werken dat jij de baas bent en niet hij!!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ben het met lissete eens, je moet de bot gaan claimen.
Want alles is ten alle tijde van jou, de roedelhoogste.
Maak je inderdaag groot en breed en ga voor hem staan en kijk em niet aan en zeg ook niets.
Op het moment dat ie erg begint te grommen blijf je staan, zodra het gegrom wat minder word schuif je voorzichtig weer naar em toe, net zolang je zijn botje hebt.
Blijf rechtop staan en zelfvertouwen uit stralen, denk bij je zelf ik ben de baas, dat helpt.
Snap heel goed dat je geschrokken bent en wat angstig geworden bent, maar kom op laat je niet kennen, je kan het!! ;-)

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

ik lees dit wel vaker ,dat van ruilen,maar wat als er nu een kind in het gezin zit en iets pakt van de hond?moet het niet zo zijn dat je gewoon iets van je hond kan mogen afpakken wat hij dus gewoon niet mag hebben,als je op dat moment nou niks te ruil aan te bieden heb en hij heeft iets wat niet goed voor hem is? ik vind het echt apart hoor en eng eerlijk gezegt.sorry wil niemand aanvallen op hun manier van aanpak ,maar vraag het mij gewoon af.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

phreny hier ben ik het met jou eens, mocht het iets gevaarlijks bijv. zijn dan moet ie dat toch ook loslaten?

Ik ben hier dan ook erg vroeg mee begonnen door steeds eten neer te zetten en pas op commando mogen eten (doe ik nu nog, na 6 jaar) soms zet ik eerst zn eten neer en dan moet hij wachten tot ik zijn waterbak heb gevuld en die ook op de grond staat. Dan zeg ik toe maar en valt ie aan. :-)

Ook met snacks geef ik em een lekkere kluif, loop ik tussendoor even naar em toe terwijl ik tegen m praat en dan begint hij meestal driftig te kwispelen. dan zeg los als ik naast hem zeg ik los, pak het dan af en bekijk het even, waarna hij het weer terug krijgt met een aai.

Als je het wilt afpakken zonder het te ruilen kun je proberen om je inderdaad als leider op te stellen en met overtuiging en duidelijkheid los of iets dergelijks te geven. Hierbij moet je ook letten op je lichaamshouding en intonatie. Zorg dat je overtuigd bent van je leiderschap en laat ook niet merken dat ook al hij je in het verleden heeft gebeten, je daar nu nog bang van bent. Dus benader elke situatie als een nieuwe. :-)

Ik heb dit moeten leren met het hier roepen, Mijn hond had de neiging om niet te komen als hij iets heeel erg leuks vast had (voetbal etc). Nu maak ik mij groot, zeg heel duidelijk af en blijf en loop dan zonder twijfels direct op hem af. Al na de eerste paar keer bleef hij liggen en was het klieren helemaal over! Nu kan ik hem eigenlijk bij alles braaf aan de voet roepen. Boodschap van de mensen op mijn club is dan ook: "wees duidelijk naar je hond". Dus blijf is blijf en los is los.

honden page profiel bassiebassie

@Maria
Als je bang bent met een kind in huis dat iets van een hond afpakt, dan ben je al niet goed bezig. Een hond en een kind NOOIT alleen laten, NOOIT, NOOIT!

Als je vindt dat een kind zomaar iets af moet kunnen pakken van een hond dan zou ik maar geen hond nemen. Alles wat hij niet mag hebben moet je gewoon buiten bereik houden. En als je toch iets hebt laten liggen dan zul je dat moeten ruilen. Een hond weet niet wat hij niet en wat hij wel mag hebben. Een hond ziet niet wat een hondenspeeltje is en wat niet.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

oh ja wel ruilen maar ik ga nooit lang onderhandelen met Casper. Ik pak zijn eten, speelgoed etc af wanneer ik dat wil omdat ik nu eenmaal de baas ben. ( Heb een dergelijk voorval gelukkig nooit aan de hand gehad) Dit is wel iets dat goed te oefenen is. Veel geduld en niet te lang doorgaan. Meerdere keren op een dag is beter dan 10 keer achter elkaar. pak het af en geef iets in ruil daarvoor terug. begin met een speeltje en later met eten. Mag je wel zijn etensbak aanraken tijdens het eten?

honden page profiel Renée en OllieRenée en Ollie

honden foto van Renée en Ollie

Ik vind eigenlijk ook dat ik te aller tijden eten of kluifjes van mijn hond af moet kunnen pakken.. Wat Maria Dieters hierboven ook al schrijft, wat nou als er een kind in het gezin zit.. Ik oefen dat dus ook regelmatig door gewoon Ollie z'n eten onder z'n neus vandaan te halen, of z'n kluif af te pakken. Bij de bouvier die we nu in huis hebben moeten we inderdaad ook ruilen, die is echt héél erg op eten gericht en wordt echt boos als je wat afpakt.. Naja zo is ie nu eenmaal opgevoed en in die 3 weken dat wij 'm hebben kunen we dat ook echt niet veranderen.. Maar tis niet mijn eerste keuze om te ruilen..

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

@bassie klopt helemaal ,heb zelf geen kids ,en zou ze ook niet alleen laten met een hond,maar vroeg het me gewoon af als een hond zo fel is op zijn bezit,zou je zoiets niet gewoon af kunnen leren?

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Willemijn,

Het was niet dat ik echt zijn botje wou. Ik vraag het hem wel vaker,hij speelt gewoon zo leuk met zijn botje,en als ik dat dan vraag,kijkt hij altijd zo leuk! Zonder grommen,etc,maar in dit geval niet.

Lisette,

Mocht het weer gebeuren,ga ik dat toepassen,zoiets zou bij Bouncer wel werken,maar ruilen denk ik niet,ook al is hij zo dol op kaas,hij beschermd zijn botje.

Vind het gewoon jammer,heb hem normaal&liefdevol opgevoed,en hij kan soms opeens zo raar uit de hoek komen.

Bedankt voor de reacties!! :-D

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

@ charis ,zou het niet kunnen dat hij de camera als indringer zag?

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Kim,ja,bij zijn etensbak mag ik aankomen.
Heeft hij geen probleem mee.

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

@ ik bedoel ,misschien zat de camera voor jou gezicht ,hij hoort je stem ,maar ziet iets anders

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik vind ook dat je eigenlijk altijd iets van je hond moet kunnen afpakken of ten minste kunnen ruilen. Ik wil bijvoorbeeld echt niet dat Tjibbe een kluif heeft als wij niet in de buurt zijn. Ik kan bij Tjibbe gelukkig altijd alles zonder problemen afpakken. Wel heb ik de eerste of tweede dag dat we 'm hadden een flinke snauw (verbaal dus) gegeven. Hij kreeg eten en de kat kwam ook even kijken. Hij trok z'n lip op en begon naar de kat te grommen (hond heeft dus eerste 5 maanden van z'n leven alles met z'n 5 broers en moeder moeten delen, dus waarschijnlijk ook eten moeten verdedigen). Ik heb toen echt vanuit het diepst van m'n longen keihard iets van 'HEY!' geroepen, heel kort en krachtig, terwijl ik rechtop stond. Of dat een juiste reactie was weet ik niet, maar ik was toen pas 2 dagen hondeneigenaar en dan kan je ook niet alles weten. Wat ik wel weet, is dat hij daarna nooit meer geprobeerd heeft z'n eten te verdedigen.

Maar goed...ik weet dus niet of dat een juiste methode is, dus ik zou gewoon de ruil-tips opvolgen. Die lijken mij een stuk veiliger in jouw situatie.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik hoop dat je boos op jezelf bent.
Deze situatie had je anders aan kunnen pakken.

Je kunt als roedelleider geen eten claimen. Ranghoogste wolven claimen geen eten (alleen in tijden van schaarsten) en zelfs de ranglaagste wolf mag zijn eten verdedigen. Jouw hond doet hier hetzelfde. Hij is bang dat jij zijn eten afpakt (botje) en waarschuwt en hapt dan. Dit gedrag heeft dus niets met dominantie te maken en dus is het niet gepast om op een 'dominante' manier dit aan te pakken. In hondenland geldt: wat je hebt, mag je houden.
Wat je een hond (van jongs af aan) moet aanleren is, dat wat hij heeft niet wordt afgepakt. In situaties waarin het gevaarlijk is dat een hond iets in zijn bek heeft (bijvoorbeeld plastic), dan is het zinvol om de hond te leren dat hij een beloning krijgt als hij hetgeen hij in zijn bek heeft loslaat. Als de beloning interessant genoeg is, zal hij dit doen. Dit moet je eerst oefenen met zaken die niet gevaarlijk zijn. Dan went je hond aan het ruilen. Bij iets gevaarlijks raak je vaak in paniek, waardoor je hond door heeft dat hetgeen hij heeft wel erg interessant is. Afpakken zorgt er dan juist voor dat de hond wegloopt en het doorslikt. Heel gevaarlijk!

De hond heeft jou - in zijn eigen taal - heel duidelijk gewaarschuwd. Het 'foei' zeggen kan bedreigend overkomen. De hond reageerde met lip optrekken en grommen. Toen jij daarna nog niet luisterde, ging hij happen. Het is goed mogelijk dat de camera een extra bedreigende factor was. Bovendien zal hij eerder kribbig worden met zijn nekhernia. Hij kan zich niet goed verdedigen, dus het beste is voor hem om direct te waarschuwen en in de aanval over te gaan, in de hoop dat het conflict met een sisser afloopt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Wat nog even een belangrijke aanvulling is: als je de waarschuwende signalen van de hond negeert, zal hij het afleren om te grommen en direct in de aanval overgaan. Dit is gevarlijk.

Het is natuurlijk belangrijk om iets van de hond te kunnen pakken (in ruil), maar het idee van "ik ben de baas en moet gewoon ten alle tijden kunnen pakken wat ik wil" is echt geen handige gedachte. Dit lokt conflicten uit.

Met kinderen: kinderen zijn in de ogen van de hond geen ranghogeren. Je kunt dus wel willen dat je kind van alles af kan pakken bij de hond, maar dit gaat gewoon niet. Kinderen en honden moet je uit elkaar houden. Leer kinderen dat ze niets mogen afpakken bij de hond en altijd een volwassene roepen. Anders is het vragen om problemen. Wij kunnen ons verdiepen in hondengedrag, een hond kan zich niet verdiepen in mensengedrag en zich hierin aanpassen.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

ruilen helpt!!!

ik heb sinds 2/3 maanden een asielhond.. die ook erg agressief kan zijn bij het "wegnemen"van iets dat hij heeft.. het is 1 x voorgekomen dat hij mn moeder bijna goed gegrepen heeft.
ik meteen aan het trainen met ruilen.. ging super..
gister had kay een bot.. hij deed er niets mee, en het lag een meter van hem vandaan..

ik kom aanlopen en zeg, hup in de bench.....
(ik moest ff weg) hij pakte snel zn bot, en begon te grommen.. hij draaide zijn hoofd weg, en gaf weer een grom.. dit x 1 waarvan je haren overeind gaan staam.. ik kay hier, kom op...

het was ook niet de bedoeling om de bot in de bench te laten (geen toezicht)

ik mijn actie gestaakt... naar de koelkast gelopen en kaas gepakt..

ik kom terug.. 3x kaas voor zn neus gehouden.... en jahoor botje viel op de grond... kaasje kreeg hij in de bench..

ik had het zonder kaas niet gered..

en kay draaide weg van me, keek me niet aan, gromde... allemaal tekens van het is van mij, blijf toch weg,....

voordat hij drijgend werd.

hij moest er even over nadenken, of de kaas wel lekker genoeg was...

maar ruilen helpt echt!!!

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

oefen met een tennisbal of een ander speeltje, voordat je met botjes gaat oefenen..

kay had het snel door, hij vind de bal op, liet het meteen vallen, en kwam zn kaas halen....

en vergeet ze niet de hemel in te prijsen als ze wat goed doen....

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Angela,klopt,ik had het beter kunnen aanpakken.
Maar door de schrik wist ik even niet wat te doen,is de eerste keer dat hij zoiets doet bij mij,was gewoon overdonderd.


Dus de ruil tactiek valt bij de meesten in goede aard?
Maar het is bij Bouncer alleen bij zijn botje(s),dus ik moet zijn botje ruilen voor wat anders? Of ook met andere dingen,ipv zijn botje?

honden page profiel charischaris

honden foto van charis

Shamilla,

Je laatste bericht had ik nog niet eens gelezen.
Hem de hemel in prijzen,zal ik zeker doen. :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ben het helemaal niet eens met de mening dat je als "baas" alles van je hond moet kunnenn afpakken. Sommige honden zijn nu eenmaal fel op hun eten of botje, dat is een oerinstinct waar wij best rekening mee mogen houden.

Ruilen is een simpele oplossing..

En stel dat je als baasje je hond zo getraind heb dat je met je hand in zijn bak kan komen zonder dat hij gromt of hapt, dan nog kan je er zeker niet op vertrouwen dat een kind of de visite dat ook zomaar mag. Heel gevaarlijke gedachte...

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

`nou ik vind toch dat je je eigen hond gewoon iets af moet kunnen pakken, ook eten, zonder dat je bang hoeft te zijn om gebeten te worden, kom nou gauw zeg..?! en Bassie: je hoeft je kind niet alleen te laten met je hond tot zoiets kan gebeuren hoor, ook als je in de zelfde kamer bent is een snauw zo gegeven! en, je kunt je eigen kinderen zeker leren om de hond niets af te pakken, maar je hond komt toch hoop ik ook wel eens andere (vreemde) kinderen tegen? ik ken een meid die heeft een mechelaar met haar vriend samen en die hebben ook een klein kindje gaat perfect, toen was iemand anders met een klein kindje op bezoek en die pakte het balletje of iets af van de hond, nou dat kindje is heel erg hard in haar gezicht gebeten met hechtingen en alles. ja die dacht ook had ik maar...

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik denk zo, ik ben de baas in huis dus ben ik ook de baas over het eten, speeltjes etc.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boos!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: eerste grom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^