Hernia borstwervels

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Hallo iedereen,

Mijn frans bulleke Lina (van april 1 jaar) heeft een dikke week geleden een sprong uit de auto gemaakt. Hierbij heeft ze haar knieschijf uit de kom. Dit kan volgens de dierenarts genezen door te rusten. Maar toen er foto's werden gemaakt blijkt dat ze een hernia heeft (T11/T12). Je hebt blijkbaar 5 verlammingsgraden en zij zat in graad 2... waarbij ze de reflex met de pootjes niet meer had en mankte. Dat kwam hard aan bij mij, omdat Lina zo speels is. Wij gaan altijd grote wandelingen maken in het bos en spelen met haar speeltjes vind ze geweldig. Maar volgens de dierenarts kan dit niet meer, want hierbij (vooral bij speeltjes) maakt ze veel te veel draaibewegingen en springbewegingen en dat zou er in de toekomst voor kunnen zorgen dat ze in een hogere verlammingsgraad terecht komt... Nu zijn we ondertussen wat langer dan een week verder, de reflex met poten is terug en ze mankt niet meer. Nu moet ik haar heel de tijd intomen, want ze wil niets liever dan spelen wat normaal is omdat ze nog zo jong is! Nu vroeg ik mij af of er voorstanders zijn voor de operatie waarbij ze bot boven het ruggenmerg wegschrapen, dit eigenlijk preventief. Iemand hier ervaringen mee? En ik vroeg me ook af of ze na die operatie wel terug mogen wandelen en spelen? Ik vind het zo erg dat we mijn kleine schat zouden moeten beperken tot enkel korte wandelingetjes voor de behoeften, want zo zei de dierenarts het... En dan ga je al naar een fokker en niet naar een dierenwinkel. En dan zorg je ervoor dat ze veel beweging krijgt en gezond is en niet moddervet zoals veel bullekes... Pfff ben er nog altijd niet goed van Weet iemand raad? En ik lees ook dat de operatie maar 50% kans heeft op slagen... Hebben we het dan over deze operatie?

http://www.causus.be/draaiboek.cfm?Id=26&draaiboek_Id=2&Rubr=5

Wat ik hier ook vaak lees is dat jullie honden (in welke graad ook, zelfs 1/2) vaak janken en piepen. Mijn Lina doet dit helemaal niet, zelfs niet toen DA aan het duwen was... Het lijkt nu, een dikke week na vaststelling van de DA, alsof ze niets aan de hand heeft. Ze wil weer spelen en springen en pff haar de hele tijd zeggen dat het niet mag, zo erg!

Groetjes
Kelly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hernia borstwervels" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Kelly neem even contact op met Ylya , je kunt haar vinden onder baasjes. Zij heeft een tekkel behandeld met een kompleet verlamde achterhand en de hond loopt en speelt weer Ook onder het thema medisch kun je de topic terugvinden onder verlamming zoeken. De hond is behandeld met homeopatische middelen en ze laat de vooruitgang zien in filmpjes genomen met 14 dagen ertussen .Geweldig om te zien hoe dit hondje met slepende achterpoten weer een vrolijk wandelende hond is geworden. wens je veel succes!!

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Ja ik had het verhaal al gelezen! Super gewoon! Kenzo mag fier zijn op zichzelf en op alle mensen rondom hem!Maar er wordt niet echt een oorzaak gegeven van Kenzo zijn problemen. Door verlamming in achterpoten lijkt het wel beetje op hernia, maar er zijn zoveel dingen... Ik heb ondertussen een bericht verzonden naar Hildegard, de homeopaat van Kenzo. Ik zou haar mening wel eens willen weten over mijn Lina. ;-)

Op dit moment lijkt ze precies niets meer aan de hand te hebben, maar ik ben zo bang dat ze plots in een hogere verlammingsgraad terecht zal komen. Dus ik laat haar sowieso nog 4 weken goed rusten en enkel korte rechtdoor-wandelingetjes voor behoeften... Maar ik ben gewoon bang, dit is ook mijn eerste doggy enz. En ze is nog maar een dik jaar bij ons en zou ze niet willen missen en ik zou er alles voor over hebben. Alles wat kan helpen, doe ik! En gewoon het feit dat de DA zei dat ze beter niet meer wild zou spelen of lange wandelingen maken, of gewoon zot doen met baasjes. Dat stoort me omdat ze daar zo van houdt! :'(

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

als je wilt kan je deze website ook eens bekijken

www.kreupeldier.nl

deze arts behandeld ook vele hernia patientjes ,wij komen er zelf ook ,en we zagen ook eens een franse bull met hernia die na drie behandelingen alweer veel beter bewoog /liep ,verder heeft deze mevr al heel wat zg ""hopeloze gevallen "" behandeld

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Bedankt, die site heb ik ook weer bij favorieten gezet! Ik voel me beetje hulpeloos, omdat Lina precies niets mankeert, buiten beetje stram bij het opstaan na dutje. Maar ze rekt haar terug zo (met voor-en achterpoten), ze wil spelen en wandelen, ik moet haar constant intomen... Ik heb er precies meer last van dan haar! En jah, kan een hond als die pijn heeft, zo enthousiast doen?

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ja een hond kan ondanks dat hem iets dwars zit toch enthousiast zijn.Zolang de pijn niet overheerst zal hij doen wat hem op dat moment het leukste lijkt. Een hond denkt niet in oorzaak en gevolg zoals een mens. Het feit dat zo'n jonge hond al stram is bij het opstaan duidt erop dat er wel degelijk iets niet goed zit. Daarbij achterhandverlammingen hebben altijd hun oorzak in de rug . Iedere spier wordt in oorsprong aangestuurd door de zenuwen in de ruggewervels. Zou hem toch laten behandelen als ik jouw was. Je kunt nu nog een heleboel vervelende toestanden voor de hond voorzijn ,nu hij nog deze conditie heeft!!
Klein voorbeeldje van mijn hond Déru Ze is 13 jaar en liep hartstikke slecht. Ouderdom achterhandslapte , was normaal mop die leeftijd volgens mijn reguliere DA. Ben met haar naar homeopatische DA , tevens Manueel Therapeut gegaan. Wat bleek nu : ze had het bekken scheef staan en ondervond daardoor pijn en hinder bij het bewegen. Het bekken is recht gezet en ze krijgt een homeopatisch middel vooor haar rug en ze loopt weer lekker!! Meteen na de behandeling zag je al verbetering in haar lopen. Dit was op foto's niet te zien!! Ik zou niet meer te lang wachten als ik jouw was!!De hond is nog veel te jong om met zo'n problemen door het leven te moeten gaan!

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Met name zijn de franse bulletjes kei en keihard voor zichzelf.
Ben al heel wat bulletjes met hernia tegen gekomen.
Als er geen operatie nodig is op dit moment(volgens de D.A),kan het met een aantal weken rust wel weer goedkomen.
Maar dan ook echt complete rust,hoe vervelend dat ook is.dus een poep en plas en meer niet,ook absoluut geen gespring op/af de bank.
Een bulletje kent vrij slecht z'n grenzen.
Mocht ze toch weer verlamming in de achterhand krijgen,dan binnen 24 uur laten helpen,anders grote kans dat de schade niet meer hersteld.
Veel beterschap voor je bulletje

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

@ annelies: bedankt voor je reactie! Kan je ook preventief naar zo'n homeopatische DA?

@ nikki: bedankt voor je reactie! Jij hebt ook leuke bullen! Ja ons Lina kent haar eigen grenzen idd niet goed. Ik hou haar heel de tijd rustig en probeer haar ook wat te negeren, want van moment dat ik naast haar ga liggen en haar begin te aaien, wil madammeke natuurlijk spelen. Ken jij toevallig ook bullekes die de operatie hebben ondergaan? Zo ja, hoe is dat afgelopen? En kan deze operatie ook preventief worden gedaan?

Groetjes
Kel

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Kelly

je zou je aan kunnnen melden op het Franse Bulldogforum,even voorstellen net als hier en dan kan je een topic in de medische hoek openen.Daar kan je al je vragen stellen,
je zult vele reacties krijgen.
pas op hoor..het is een erg verslavend forum :-D

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Trouwens..lekker bulletje heb je :-D
waar komt ze vandaan,als ik vragen mag?

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Natuurlijk en misschien kan deze ook de gegevens opvragen bij je huidige DA. Het is niet vreemd als deze mensen samenwerken!! Daarbij denk ik dat het niet echt preventief is en dat er toch wat aan de hand is gezien zijn stram zijn bij het opstaan! Je zal er verbaasd over zijn wat deze mensen allemaal in petto hebben. Als je er een op het oog hebt OK, anders kan Ylya je een adres geven bij jouw in de buurt! Zo kun je misschien een operatie voorkomen, want dit is ook niet ongevaarlijk!

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Nee psies,narcose is ook niet geheel zonder risico en vooral niet bij de kortsnuiten.
Vraag igg om een gasnarcose voor je bulletje mocht het ooit zover komen.
maar een D.A die een beetje af weet van de kortsnuit zal dat wel weten.

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Ik zou graag een adres van bij ons in de buurt krijgen, want ik vind precies niet echt iets in de buurt... En mijn DA is net op vakantie, maakt me nog zenuwachtiger. Enfin, ik laat haar voorlopig goed rusten! Ik vind Ylya niet terug bij de gebruikers, kan dat? Ik vind enkel Ilja..

Ja Lina is een lekker bulleke, klein en compact want ik moet ze als we gaan wandelen 3 verdiepingen naar dragen :-D En 9,5/10 kg kan ik net aan! Ik laat haar in geen geval trappen doen.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Op het fb forum weet vast iemand een goede kliniek/D.A bij jou in de buurt

Anoniem (Gast)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Kelly je kijkt bij baasjes rechts en klikt op YLja en Sterre Dan kom je op haar profiel en kun je recht in het profiel klikken om haar een persoonlijk bericht te sturen. Leg even uit waar het over gaat en je woonplaats!!

osie (Gast)

Eind mei was mijn frans bulletje plots verlamd na het spelen met een bal. Na het nemen van een scan bleek dat ze een hernia had in de zwaarste graad.We moesten direct kiezen tussen inslapen of opereren,wetende dat de operatie enkel zou zijn om de pijn weg te nemen.We konden het niet over ons hart krijgen om haar te laten inslapen en hebben haar laten opereren.Ze draagt nu pampertjes en we proberen haar zoveel mogelijk overal naar toe te dragen,maar ze is zo levenslustig en actief dat ze zichzelf overal naar toe wil slepen met als gevolg dat ze nu rugklachten krijgt op een andere plaats!Het is zo moeilijk om een franse buldog rustig te houden en het doet me zoveel pijn te zien dat ze nog zoveel wilskracht heeft maar dat het niet meer gaat.

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Osie,
De operatie is nog maar recent gebeurd? Ze is nog aan het revalideren? Wat zegt jullie arts over de vooruitzichten?
Ja ze kunnen zich niet rustig houden he! Mijn Lina moet ook nog 4,5 week rusten, maar ik moet haar echt intomen!
Ik hoop op een goed herstel en veel succes met jullie bulleke! Ik duim!

osie (Gast)

Kelly,
Ze is geopereerd half mei,maar de hernia was zo erg dat de chirurg ons eerlijk zei dat de operatie enkel was om de pijn weg te nemen,lopen zou ze nooit meer kunnen.We hebben even goed na de operatie nog geprobeerd met zwemmen om de spieren te stimuleren maar dat bracht niks op en hebben we er ons bij neergelegd.Wij hebben kindertuin gekocht om ze daar in te laten rusten maar ze haat het om daar in te zitten.Haar rolstoel is in de maak en we hopen dat ze zich daarmee toch wat kan uitleven.

osie (Gast)

Kelly,
Ik zit met haar in de dierenkliniek Anubus in Aartselaar bij dokter Janssens,een krak in zijn vak.Hij heeft mijn vorig bulleke er doorgekregen met accupunctuur,maar dat was maar een hernia in de tweede graad.

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

En dat vorige bulleke, wat kon dat allemaal terug na die accupunctuur? Ik moet me er zeker bij neerleggen dat we spelen en lange wandelingen uitgesloten zijn? Een kindertuin? Wat bedoel je precies? Ik hoop dat de rolstoel snel klaar is ;-)

osie (Gast)

Zij kon terug alles,maar ik moest wel voorzichtig zijn,geen lange wandelingen meer,geen trappen meer doen en vooral niet meer springen.Ik zorgde er ook altijd voor als ik ging werken dat ze in een bench zat zodat ze niet teveel kon rond crossen. Spelen en wandelen kon nog zeker maar nooit al te wild. Ons Flor nu ligt in zo een kinderpark als je dat kent,maar enkel als we weg gaan of gaan weken.Ze kan zich niet makkelijk meer draaien en in zo een park heeft ze daarvoor toch nog genoeg ruimte.Bij jouw zou ik zeggen beter voorkomen dan genezen en haar beter een paar weken in vrijheid beperken.Zo is mijn vorig bulletje samen met accupunctuur er volledig door gekomen.

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Och jah, een kinderpark :-D Owkay, ik wist niet dat jullie dat een kindertuin noemde... ik zag al een heus speelparadijs voor me en dat zou niet kloppen met het verhaal! Wel knap!
En jouw vorig bulleke is er door gekomen? Maar is dat dan nooit terug fout gegaan? Alé mijn twijfel is: als je die hernia gaat behandelen met accupunctuur, homeopathie, fysiotherapie, hydrotherapie en die dingen dan behandel je toch enkel de symptomen en niet het echte probleem? Dan bestaat de kans toch nog altijd dat er iets serieus verkeerd schiet en je hond erger verlamd wordt of dat je gewoon weer opnieuw moet beginnen met één van deze therapieën...Of begrijp ik dat verkeerd? Natuurlijk schenkt de operatie misschien ook niet 100% zekerheid, maar toch al wat meer, niet? Pff, is zo moeilijk! De reacties zijn zo verdeeld, de één zegt: preventief opereren is enige dat echt helpt, de ander zegt: je krijgt ook een volledig nieuwe hond met één van bovenstaande therapieën toe te passen!
Enfin, ik ga vandaag terug naar de DA.

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Belangrijk om te melden! Ik heb een reactie gekregen van een dame die al sinds 1972 met Franse bulldogs werkt en fokt. Zij vertelde me dat bijna geen enkele FB zijn wervels 100% normaal zijn. Vooral in de dip (blijkbaar overgang van rug naar nek) kunnen de wervels raar vergroeid zijn...

De hond vertoont een dip achter de schoft terwijl de achterhand in belijning oploopt. = karperrug
En bullen horen zo een rug te hebben... En de plaats waar Lina haar hernia zit, zou zitten dat is T11/T12 en dat is volgens mij heel dicht bij overgang nek.

Zij dacht ook dat ik me meer moest focussen op de patella luxatie (verschoven knieschijf) en dat de symptomen hiervan heel hard lijken op die van hernia.
Maarja dat verklaart één ding niet: toen DA achterpootjes ondersteboven zette, plaatste Lina die niet onmiddellijk weer goed (wat wel zou moeten)!

Dit werpt natuurlijk een heel ander licht op de situatie! Nu begin ik alweer te hopen, dat mag niet he!

Ik ga om 10u naar de DA en dan leg ik dit allemaal voor want amai ik weet het even niet meer...

osie (Gast)

Mijn vorig bulletje is er inderdaad volledig door gekomen en heeft daarna geen last meer gehad,maar ik ben daarna altijd heel voorzichtig met haar geweest,de trap afgesloten met een kinderhekje,stoelen altijd onder tafel zodat ze er niet meer kon op springen...Het klopt inderdaad dat bij alle FB wel een abnormaliteit in de ruggenwervels heeft.Uit ervaring wist ik dat dus al en heb bij Flor altijd voorzichtig geweest maar je kan ze niet opsluiten hé,ze moeten toch kunnen spelen.Zij was zo actief en zot,ik moet dikwijls wenen als ik haar nu zie liggen op haar dekentje in de tuin :'(
Laat je iets weten als je bij de DA bent langs geweest?

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Hoi Osie,

Ik ben voormiddag naar de DA geweest en goed nieuws: Lina doet het uitstekend na 11 dagen al! De DA heeft een specialist gebeld op vlak van neurologie en hij zei: afblijven! Zeker geen operatie doen! Zeker omdat Lina nog zo jong is en omdat ze nu slecht één keer iets aan de hand heeft gehad en het heel snel weer beter was met die ontstekingsremmer. De dierenarts zei: nu enkel nog goed rusten ivm verschoven knieschijf, maar dat zag er ook al beter uit. Ze zei me dat ik niets meer buitenuit moest doen, homeopathie of fysiotherapie of accupunctuur (waar zijzelf sterk in gelooft). Misschien enkel hydrotherapie om haar te verstevigen. Die specialist zei ook: het zijn de T11/T12/T13 die op foto's raar waren en niets van op te maken valt. Maar na verloop van tijd gaan die zo samenklitten en verharden dat die niet meer van plaats kunnen bewegen en zou er weinig risico zijn. Enkel nu dat Lina nog zo jong is en haar wervels nog heel soepel en week zijn ofzo iets, kan het sneller een verkeerde beweging maken. Mocht ze ooit in toekomst verlamd geraken, stellen zij voor: t.e.m. graad 2 --> homeopathie in combinatie met accupunctuur, graad 3 of hoger --> wel operatie, maar zij spraken van een plaat tegen de wervels te maken zodat deze niet meer kunnen verschuiven en voor pijn kunnen zorgen. Enfin, eigenlijk is dat allemaal behoorlijk goed nieuws.
Misschien heb ik een beetje te fel gepanikeerd: ik zag ons Lina al in the worst case scenario en was al vanalles aan het plannen om met haar te laten doen! Maarja, das normaal denk ik. Het is mijn eerste doggy en het is mijn alles! Normaal dat je je zo ongerust maakt he! Ik ga Lina voorlopig gewoon haar 4,5 weekjes nog goed laten rusten en dan verder zien hoe ze het doet in de toekomst! En idd vooral niet springen zei DA, spelen en niet al te lange wandelingen mag daarna weer! Trappen deed ze sowieso al niet, madammeke wordt 3 verdiepingen gedragen! :-D Ik kan me voorstellen dat het soms niet makkelijk moet zien om haar te zien liggen. Maar zo te horen doe je echt alles voor haar en probeer je haar een zo goed mogelijk leven te bieden en dat is super! Veel succes nog met Flor!

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Hey Kelly

Je hebt goed nieuws lees ik :-D ,ik las het net al op het andere forum. ;-)
Ben blij voor jullie! :-D

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Ja ik ben nu ook wat minder paniekerig en opgelucht! ;-)

osie (Gast)

Hey Kelly,
Das super goed nieuws!Ik wens je nog veel plezier met lieve schat.

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Dank je wel! Voor jullie hetzelfde! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hernia borstwervels" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond boos op zijn eigen poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^