mijn pup maakt me onzeker, doe ik het wel goed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

als je kind vervelend is doe je m tochook niet weg..

halloooo je hebt de pup 9 dagen in huis.. geef m is wat tijd joh

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn pup maakt me onzeker, doe ik het wel goed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

wat je ook kan proberen is je hond eten geven vanuit de hand. als ze gaat grommen. en steeds meer trainen totdat je hand in de bak zit en dan je hand weghalen en er dan bij blijven zitten!

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

er is al veel gezegd ik kan alleen maar zeggen ...

Zet je in voor je pup hier heb je toch bewust voor gekozen en je weet dat ze lekker ondeugend zijn en dat er overal aan geknabbelt word ja zo zijn pups en als je hier niet tegen kan moet je misschien na gaan denken of je zelf wel een verstandige keuze hebt gemaakt voor dat je de pup hebt aangeschaft.

Ik heb hier 8 pups lopen van 4 weken die plassen in huis en poepjes doen ze ook vrolijk beginnen met alles te slepen nou ik maak me er niet druk om hoor dat hoort erbij ik loop de hele dag te dweilen en de soppen om alles schoon en fris te houden maar het maakt me niks uit want ik wist waar ik aan begon

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

Wat mijn fokker me zei: een beetje bij het nekvel trekken. En ik dacht eerst: ocharme, dat is zielig! Maar de moeder zou dat ook doen zeiden ze en eigenlijk helpt dit supergoed! Ik heb het geluk bijna nooit moeten doen en waarom niet, volgens mij... Ik voegde een heel strenge "fffooeei" eraan toe en nadien liet ik het nekvel voor wat het was en gebruikte ik enkel mijn verbaal talent :-D En ik ben eigenlijk vrij zeker dat je misschien niet consequent genoeg bent ofzo, of misschien ligt het aan je stem? Dat is super belangrijk! Als jij op een toon zegt: nee, maar je bent zelf niet overtuigt... Dan denkt je pup: pff mijn baasje meent het toch niet. Bij mij op de hondenschool zeiden ze dat een groot deel van de opvoeding pas zal slagen als je je stem juist gebruikt. En dat werkt subliem! Want ons Lina luistert supergoed en dit eigenlijk al snel. Veel succes nog! En probeer positief te denken, want als jij met de handen in het haar zit..je pup die voelt dat ook aan! Alle goede dingen overdreven belonenen (verbaal met hoge piepstem) en alle slechte dingen onmiddellijk jouw STOPwooord gebruiken met hele lage zware stem! ;-) Komt wel goed!

Grtjs
Kelly

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Hoi Fokke,

Veel honden zijn vervelend als ze pup zijn en nog vervelender in de pubertijd. Gewoon doorheen bijten en opvoeden.

Ik moest ook elke dag ieder anderhalf uur hem uitlaten toen hij met 9 weken hier kwam. Ook 's nachts. Terwijl ik soms ook 's ochtends moest werken.
Hij hapte veel naar handen en moest continu om de stofzuiger blaffen en maakte de vloerbedekking stuk.
Natuurlijk waren er momenten dat je hem het liefst weg deed, maar je weet ook bij jezelf dat dit normaal is en vanzelf overgaat. Ikzelf ben een zelfverzekerde persoon en erg consequent (moet ik elke dag zijn voor mijn werk), maar ook ik werd soms erg opgefokt. Door tekort aan slaap en continu op je tellen te zitten.
Dit ook gaat uiteindelijk voorbij.
Gewoon goed consequent opvoeden en dan gaat dat vrij snel.

Houd ons op de hoogte.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik heb een pupje van 4,5 maand en ze is nog steeds niet geheel zindelijk, ze bijt soms nog in meubels, ze gaat staan als we bijv ff naar de wc zijn om wat van de keukentafel te pakken, ze gaat nog steeds de dweil achterna en ze luisterd de ene keer perfect maar de andere keer voor geen meter ;-) MAAR dit wist ik voordat ik aan een pup begon EN dit zijn nog maar enkele streken, van de streken/moeilijkheden die nog komen gaan. Ik hoop dat je beseft dat je er nog lang niet bent en dat het veel geduld, energie en tijd vergt. Ik snap eigenlijk niet dat het je nu al na een paar dagen opbreekt :-) Ik houd m'n hart vast hoe je er over een tijdje aan toe bent ;-) :-D
Ik vind het al knap dat je pup nu al bijna zindelijk is al denk ik dat je misschien te vroeg juicht. Ik bedoel, nu ben je misschien veel buiten ivm het weer, waardoor ze ook weinig binnen kan doen en het lijkt alsof ze zindelijk is ;-)

succes en bovenal geniet van je pup ;-)

honden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Layla

Heeft de fokker iets van een puppentest ofzo gedaan?

Want het pupje begrijpt jou niet en jij het pupje niet.

(het is wederom niet vervelend bedoelt)


Groetjes Nienke

honden page profiel TollerToller

honden foto van Toller

@ ninnino

Het maakt nu niets meer uit of er wel/niet een gedragstest is gedaan door de fokker want de pup is er nu eenmaal al. Daarbij is het nog een erg jonge pup en volgens mij zijn ze al goed op weg. Ook een positief punt is dat er naar cursus word gegaan!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

okee.ik heb het zo een beetje gevolgd.en ik hoop echt dat je naar een goede hondenschool gaat.want ik vind het vreselijk zielig voor je hond.ik heb twee pups.jazzy van 10 maanden en poppy van 6 maanden.zo stout als maar kan.maar ik heb ze nog nooit in de nekvel gepakt hoe moe ik ook was.ik denk dat je met gedult veel meer bereikt dan met boosheid.je pup is een baby en moet nog veel leren.je moet gedult hebben en het nee of foei blijven herhalen.iedereen die een pup heeft is moe en af en toe doorgedraaid.maar als ik dan doodmoe was en naar die twee tevreden snoetjes keek smolt mijn hart.jazzy was met 6 maanden zindelijk en poppy is nu met 6 maanden ook zindelijk.veel gedult werpt zijn vruchten af.ze zijn nog steeds stout maar daar geniet ik van.ze slopen gelukkig niets in huis maar de tuin spitten ze dikwijls om.zodra ik er aan kom gaan ze eruit.ik wil je wel op je hart drukken als het niet gaat breng de pup op tijd terug.

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel TollerToller

honden foto van Toller

@ Nora Jazzy en Poppy

Waarom zou je een hond niet in het nekvel mogen pakken? Honden corrigeren elkaar ook niet enkel met de stem/blaf hoor!

honden page profiel

Ik snap je ergens wel, bij Tom heb ik het me ook meermalen afgevraagd of het ooit goed zou komen.
Tom is heel impulsief hier gekomen, ik wilde wel een hond, en stond er helemaal achter maar Tom was er eigenlijk zomaar ineens.
Ik had net genoeg tijd om mandjes en riemen te kopen maar op de opvoeding kon ik me niet voorbereiden.
Aangezien mijn vader de fokker is is Tom nog een paar daagjes terug geweest naar hun en in die tijd heb ik me helemaal voorbereid, vooral mentaal ;-)
Toen hij na 4 dagen terug kwam ben ik er met hernieuwde moed aan begonnen en ondanks dat ik af en toe scheel keek van vermoeidheid hebben we het overleefd ;-)
Tom was met een week of 13 compleet zindelijk (en dat midden in de winter) bijten in handen was met een maand of 4 over toen hij klaar was met wisselen, lopen aan de riem ging eigenlijk ook vrij snel goed.

Achteraf vind ik het zo snel gegaan allemaal, maar ja achteraf is dat makkelijk, toen ik er midden in zat heb ik hem ook wel eens achter het behang willen plakken...
Hij is nu 7,5 maand en nog steeds ben ik druk aan het opvoeden (kattenjagen is nog steeds erg leuk *zucht*) maar ik heb er destijds bewust voor gekozen niet alles tegelijk te doen, hij joeg bijvoorbeeld ook achter auto's en fietsen aan en als er een hardloper voorbij kwam durfde hij die ook nog wel eens in de broek te gaan hangen...
Dat vond ik belangrijker dus daar hebben we eerst hard aan gewerkt, nu gaat dat goed en gaan we naar de volgende fase, het kattenjagen.

Ik vind het steeds leuker worden, pupies zijn schattig maar een hond die gewoon (meestal) luisterd en die weet wat ik bedoel als ik iets roep vind ik toch net wat fijner haha.
Waarom ik een pup koos?
Omdat ik idd een hond wil die naar mijn hand staat, waar ik mee kan lezen en schrijven en die kans is het grootst als je ze van pup af aan zelf opvoed.

Hou je doel voor ogen, deel dat op in stukjes van belangrijk tot wat nog wel even kan wachten en doe alles op het gemakje en met liefde. Heus boos worden is zo'n ramp niet, leren ze af en toe best snel van ;-) maar in nekvel grijpen (fysiek aanpakken) in de bench als straf, of blijven schreeuwen hebben geen nut.
Ik schreeuw bijna nooit, als ik het doe is het omdat hij iets doet wat echt gevaarlijk is en dan maakt het zoveel indruk dat hij het de volgende keer wel laat (met gevaarlijk bedoel ik auto's aan vallen bijvoorbeeld...rijdende auto's )

Echt je komt er wel doorheen, en het word alleen maar leuker ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@toller het ligt er aan hoe je het doet.ik heb mensen gezien die zo een beest echt keihard in hun nekvel pakken.ik persoonlijk zou het nooit doen.ik zie dat jazzy poppy ook zo vaak ik haar nekvel pakt.maar hoe moe ik ook ben en hoe vaak ik ook moet zeggen foei ik pak ze niet in de nekvel dat bedoel ik hiermee.mensen moeten doen wat de denken wat goed is maar ik doe het niet ik vind het niet kunnen.hoe zou jij het vinden als mensen jou constant in je nek pakken?zo heeft ieder zijn mening

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ik zou misschien wel een bench kopen, als ze dan iets doet wat niet mag, haar er in leggen.
Verder kan je een water en eet bak op een standaard kopen, dan kan ze hem niet omgooien.
Verder is ze pas 9 dagen bij je in huis, dus ik zou haar zeker niet terug naar de fokker doen, lijkt me erg zonden van zo'n lieve pup!!
Je kan natuurlijk ook bijtspeeltjes kopen, misschien heeft ze dan minder behoefte om aan de stoel te knagen...
Veel succes met je probleem!!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

nina, NOOIT de bench als strafhok gebruiken. dat moet een veilige plekj zijn.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik denk als je na 9 dagen toch wel twijfelt mischien is het dan ook niks voor jou. klinkt mischien raar maar ik bedoel dit is maar het begin het word veel erger voor dat het beter word je komt in alle soorten stadiums waar je door heen moet. maar vooral door heen wilt. net als met een kind als je een baby neemt kom je ook heel snel van die roze wolk af :-D toch zet je door en heb je er ook lol in tussen het huilen en luiers door. maar als je na negen weken al geen lol er meer in kan zien. is het mischien beter om dan iemand te zoeken die eht wel wil nu zal je hondje geen schade hebben als er een nieuw baasje is. maar ga je er met tegen zin mee door en we zijn 5 maanden verder en de pubbertijd gaat er bij komen en je doet haar dan weg heeft je hond er wel een klap van.

ik zeg niet dat je hem weg moet doen hoor maar wel dat je goed over na moet denken of dit is wat je echt wilt want een hond nemen is werk en gaat niet altijd over rozen, net als kinderen hahahahah

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ps ik bedoel dagen 9 dagen ;-)

honden page profiel ~ Kelly ~~ Kelly ~

honden foto van ~ Kelly ~

De bench is idd geen strafplek, niet dat ik een bench gebruik...maar heb maanden surfwerk achter de rug voor ik mijn eerste doggy aanschafte. @ Tommie: met stem gebruiken bedoel ik zeker niet schreeuwen, dat haalt niets uit! Maar het verschil tussen foei en flinke meid moet er toch zijn he! Een strenge foei met zware stem en een flinke meid met hoog, blij stemmetje. Bij mijn bulleke heeft het alvast een supergoed resultaat opgeleverd! Dat de mensen nog eens zeggen dat bullekes moeilijk op te voeden zijn en niet trainbaar :-D

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle

een hond nog geen 2 weken hebben en dan al lopen te zeuren dat hij knoeit met water en in een dweil bijt...

nou breng dat beestje lekker terug... lijkt mij een veel beter plan, want ze wordt groter, dominanter, etc etc...

honden page profiel Anna Anna

honden foto van Anna

Volgens mij is het heel normaal om uitgeput te zijn als je net een pup hebt! Vooral die eerste dagen! Ik vond het toen ook zwaar door het voortdurend moet corrigeren, opletten en slecht slapen. Op de puppycursus waren er veel meer die verzuchtten dat het zo zwaar was en ze vroegen zich af wanneer het nou leuk werd...

Nou mijn pup is nu 19 weken en ik vind het leuk vanaf ongeveer 12 weken. Nou leuk is zacht uitgedrukt. Sinds hij zindelijk is, minder bijt en mijn meubels heel laat en 's nachts doorslaapt is het een stuk leuker geworden! En als Fokke consequent blijft, krijgt hij deze leuk fase ook nog! En het wordt alleen maar leuker....totdat de pupbertijd komt natuurlijk! Maar eerst nog een paar maandjes genieten van mijn heerlijke pup!

Dus Fokke, het wordt niet alleen maar erger, maar je krijgt ook nog een heerlijke puppentijd! Tuurlijk ongelukjes, af en toe iets slopen en andere kuren horen erbij, maar dat is goed te doen! Het wordt een stuk leuker! Tenminste zo ervaarde ik dat!

honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses

honden foto van wolfsberoses

hallo mensen van de 4e pagina, lees even al de voorgaande berichten voor je gaat reageren,
op pagina 3 is te lezen dat het al wat beter gaat en hij het anders gaat aanpakken?
dat hij verkeerd reageerde begrijpt hij onderhand ook wel volgens mij.

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Fokke, ik heb alles eens door zitten lezen en wil eerst eens weten:
Waarom heb je gekozen voor een pup?
Wat verwacht je van je pup?

Ik krijg namelijk het idee dat dit veel te hoog gegrepen is.
Je wil een hondje; prima maar waarom een pup?
Je hebt namelijk niet 'even' de tijd nodig voor de opvoeding; dit is een taak die 24/7 door gaat.
Van een pup kan je niet verwachten dat deze binnen 9 dagen zindelijk is, alle commando's kent, geen rotzooi maakt, zijn tanden nergens inzet, uit zich zelf weet wanneer het tijd is om te rusten, niet in kasten kruipt, geen waterballet maakt enz enz...

Je hebt het over je ouders en zusje, je woont dus nog thuis neem ik aan. Hoe oud ben je?
Wie zorgt er voor de pup als jij naar school gaat?

Ik hoop van harte dat je een goede hondenschool hebt gevonden, want volgens mij heb jij ook de nodige begeleiding nodig in de opvoeding van je pup...
Het zou zonde zijn als er straks weer een hond in het asiel beland omdat iemand ondoordacht is begonnen aan een pup en het beestje verpest...


honden page profiel NovaNova

honden foto van Nova

Je wilt geen "fifi-hondje" maar je neemt wel meteen een hond die niet geschikt is voor een 'fist time dog owner'.

Een hond hoort niet mee te gaan op het toilet.
Ook is het fout om zodra zij gaat janken naar haar toe te gaan. Zoals je dus vanmorgen hebt gedaan. De hond zal denken "Hey, als ik jank komt mijn baasje!"
En zal naar mate dit vaker gebeurd hier niet snel mee stoppen.

In hondentaal is oogcontact een bedreiging. Jij kijkt de hond in de ogen tijdens het spelen, maar verwacht wel dat ze nog lief en speels blijft. Terwijl jij haar eigenlijk 'bedreigt'
Je hebt een ras dat absoluut niet snel wegdeinst voor iets en dat zal dus ook heftiger reageren. In dit geval met grommen enzovoorts.

Wat mij betreft had je je beter moeten verdiepen in het ras en de opvoeding ervan. Of nog beter, ik had een heel ander ras genomen!
Ik zal dan vast een van de weinigen zijn die nu gaat zeggen dat je misschien de hond beter terug kan brengen naar de fokker.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Volgens mij doet Fokke erg zijn best voor zijn hondje! Okee, het gaat niet vlekkeloos, maar hij is bereid veel tijd in haar te investeren en staat open voor kritiek en suggesties. Dan vind ik het erg onaardig om te blijven 'bashen'.

honden page profiel MIKAMIKA

honden foto van MIKA

troller,

nekvel grijpen is dit niet beangstigend voor puppy's , verliezen hun vertrouwen in jouw dan niet??
(dit is een vraagje geen verwijt :-) )

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Fokke, ik denk dat ik over jouw stukje van vanmorgen heen gelezen heb.

Let je er wel op dat je je hond niet teveel prikkels geeft?
eten,plassen,spelen met jou, zelf spelen, een bot krijgen... En dat allemaal binnen een uur?
Een hond, en zeker een pup, zal echt niet gezelliger worden van teveel prikkels.

Heeft ze de hele nacht alleen gezeten? Ben je er niet tussendoor even uitgeweest om haar te laten plassen?
Persoonlijk vind ik de hele nacht opgesloten in de bench wat lang voor een pup hoor... (maar goed, dat is slechts een mening. Als het bij jullie goed gaat...)


honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

DAt meen je toch niet teug naar de fokker.Een pup moet nog zoveel leren het is al knap dat ze zo goed als zindelijk is.Cismo is nu 15 mnd en trekt soms nog aan de dweil om me uit te dagen.

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

En ik ben blij te lezen dat het al wat beter gaat met je pup.Ja er gaat super veel tijd in zitten,maar aan al die tijd die je erin stopt krijg je straks ook iets moois voor terug toch ..

honden page profiel Fokke & FelienFokke & Felien

honden foto van Fokke & Felien

@georgina. Ze is de hele nacht alleen geweest. Ik ben dan wel pas om 1 uur gaan slapen en heb haar om half 7 weer uit de bench gehaalt.
Dat zijn 5,5 uren.. en ja dat ging best goed! Eerst jankte ze nog een beetje maar ging na een halfuurtje gewoon slapen. Om 6 uur begon ze weer te janken en heb ik gewacht tot half 7 en er toen naartoe gegaan.
Ik wil elke dag 5 minuten langer wachten zodat ze wat meer door gat slapen. weet niet of het werkt maar dat zie ik dan wel..
dus morgen 6.35 eruit.

daarna inderdaad laten plassen in de tuin, eten gegeven en daarna even gewacht en met haar gespeeld. Toen ik geen zin meer had om te spelen heb ik haar het speeltje gegeven en ze vermaakte zichzelf prima! toen moest ik naar boven om aan te kleden en heb ik haar een botje gegeven en ging naar boven mij aankleden.
Daarna buiten uitgelaten en toen eenmaal thuis ging ze lekker slapen.

vanmiddag naar de dierenwinkel geweest, feline (zo heet ze) meegenomen zodat ze zelf een speeltje uit kon kiezen.
er stond dus een bak met afgepijsde speeltjes en toen ging ze er 1 uitpakken dus die heb ik genomen :-) was ik niet van plan hoor een hond kan niet zelf een spelletje kiezen van een wand.

ze vond het allemaal wel leuk, maar nu ligt ze weer te slapen al sinds half 12 :-)

met dit weer wilt ze liever neit naar buiten.

thnx voor alle reacties :-)

honden page profiel  Dizzy Dizzy

honden foto van  Dizzy

Een puppy hebbeb is leuk, maar ook heel zwaar.... ;-) Maar de tijd gaat ook heel snel en voordat je het weet is het puppy zijn voorbij. Dizzy is nu inmiddels 15 wkn en wat heb ik hem af en toe achter het behang willen plakken. We zijn nog lang niet klaar, maar we zien nu wel al veel vooruitgang. Het zindelijk worden gaat supergoed (nog wel een ongelukje hier en daar) en naarmate wij Dizzy wat langer in huis hebben leer je de pup ook beter kennen. Laat je pup genoeg slapen. Verplichte rust is erg belangrijk. Leer dat de bench leuk is en geen strafplek. Geef er zijn eten in, strooi wat lekkers erin. Wandel niet te lang, speel niet lang etc. Ga inderdaad naar puppy cursus. Dizzy vindt het superleuk (en wij ook). Je merkt waar andere baasjes ook tegen aan lopen en je leert dat jij niet de enige bent. Als hij bijt...zeg dan nee of niet doen. Train de NEE met je pup met de volgende oefening: pak een handvol lekkers en pak hou dit vast in 1 hand, laat 1 snoepje of wat anders in een open hand glijden en laat hem dit eten, doe dit een paar keer. Daarna laat je nog een snoepje in je open hand glijden en sluit je hand en zeg NEE. haal het snoepje snel uit je hand en laat je hand open aan hem zien...de pup ruikt en ziet dat er niets is, daarna laat je het snoepje weer in je hand glijden en mag de pup hem eten. Doe deze oefening om de dag (want leuk is tie niet). Zo leert ie op een leuke manier de NEE. Wees vooral geduldig, dit is een hele moeilijke oefening voor hem. Mocht hij iets doen wat hij niet mag, zeg NEE en pak een speelje voor hem waar hij in kan bijten. Vergeet niet de leuke momenten met je pup, want het gaat supersnel allemaal. Leer hem ook de af (liggen) zit, maar begin bijvoorbeeld eerst te oefenen met zijn naam. Noem zijn naam en geef hem een snoepje of anders lekkers. Train met hem bijvoorbeeld 5 minuten per dag. Veel plezier en succes :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mooie naam Feline, mooie naam voor een mooie hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn pup maakt me onzeker, doe ik het wel goed" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: voor die tijd behandelen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^