klitten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Achter de oren van Issa zitten 2 enorme klitten.
Ik vermoed dat deze zijn gekomen toen ik in het ziekenhuis lag en de kraamtijd. Toen was het vaak erg nat buiten (ze slaapt buiten) en ze gaat niet altijd in haar nachthok schuilen.
In die periode is ze ook niet geborsteld (4wk).
De rui is toen ook begonnen. Ik ben toen weer direct met borstelen begonnen, maar die klitten achter haar oren zijn zo viltig, dat ik er echt niks mee kan.
Te lang borstelen vindt ze vreselijk, en zeker als ik achter haar oren bezig ben.
In de dierenwinkel raadde ze me een ontviltingskam aan en dan eerst de klit wat uiteenhalen met een schaar (niet knippen, maar losmaken). Dit vindt ze echt vreselijk en probeert de kam telkens te pakken. Afleiden met kong/snoepjes gaat eventjes, maar zodra het iets teveel ' trekt' probeert ze de kam weer weg te happen.
Wegknippen durf ik ook niet. Het zit namelijk zoo dicht op haar huid en het is best een prop. Ik ben bang dat ik misknip. Hoe kan ik die klitten weg krijgen? Met babyolie zacht maken??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "klitten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas

honden foto van      Evelien & Midas

dat zou je wel kunnen proberen met baby olie zacht maken. misschien valt het dan wat beter te kammen. anders zou ik het ook niet weten

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Een vraagje:

Hou je de klit op de huid zelf vast met je vingers voor je de klit eruit haalt? Als jij gewoon alleen trekt zonder tegen druk te geven ja dat vindt je hond echt niet leuk.

Als je de klit zelf vast houd dicht tegen de huid dan verwijder je deze veel makkelijker.
Baby olie helpt niet de haren worden alleen vet.

Je hebt wel in dieren zaken eventueel pray's om de vacht makkelijker te borsten maar ik denk dat je een grote klit beter even met de schaar eruit kunt halen.

Even iemand in de buurt die mee kan helpen?

Groetjes Cia

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Een klit opknippen werkt wel het makkelijkste. Je knipt de klikt in de lengte van de haarrichting (dus van de huid afknippen richting de haarpunten zeg maar). Je kunt dit een aantal keer doen en dan kun je vaak al redelijk makkelijk de klikt er uit krijgen. Begin met kammen dan ook niet gelijk bij de haar wortel maar werk stukje bij beetje vanaf de haar punt naar de wortel toe, dan krijg je het er vaak wel uit. En je mag evt. ontwarrings spray voor mensen haren gebruiken. Er is ook speciaal voor honden maar voor mensen kan ook geen kwaad.

De haren achter de oren zijn sowieso erg klit gevoelig ondat het van die zachte dons haren zijn. Hier vind ik ze ook regelmatig.

Groetjes Amber

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Voor morgenavond heb ik een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Ze moest toch nog voor een inenting en heb net gelijk gevraagd of ze de klitten kunnen weghalen ;-) Dat was geen probleem...
hehe, gelukkig!

honden page profiel WendiejWendiej 3 doggies

honden foto van Wendiej

Ik heb laatst de haren van Frodo tussen zijn tenen geknipt. Dit had ik nog nooit eerder gedaan en Frodo vind het vreselijk dat gepiel en gedoe.
Borstelen vind hij ook niet top.

Poot geven kan hij goed dus dat is wel makkelijk...

Even om on topic te blijven:
Wij hadden een soort schaar waarmee je het haar meer uitdunt. Er zit geen scherpe punt aan dus je kan de hond niet pijn doen en het heeft niet van die gekke rechte lijnen wat niet bij een hond hoort.
Het ging echt ideaal!
Heb er wel de tijd voor genomen en met 3 avonden heb ik zijn voor en zelfs zijn achterpoten mooi netjes geknipt. Tussen zijn tenen zaten ook veel klitten en op deze manier ze er dus mooi tussenuit weten te knippen.

Het is een schaar die kappers ook gewoon gebruiken volgens mij. Er zitten allemaal kleine karteltjes in en de voorkant is stomp zodat je de hond dus niet per ongeluk prikt of knipt in zijn huid

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

mss wel heel cru, maar ik knip ze er gewoon uit hoor,haar zat achter zijn oren. Wij zijn dan wel met zjn tweeën ; een om snoepjes te geven en ik knip. Meestal gebruik ik een nagelschaartje met botte punt, met de punt omhoog, dan kun je niet zomaar in het vel knippen.

honden page profiel Nicole en het trio....Nicole en het trio.... 3 doggies

honden foto van Nicole en het trio....

Ja bij berner sennens en landseers kan het heel snel vervilten...ik weet het, ik heb beide rassen, maar gelukkig kun je bij de dierenarts even terecht... die lossen het zo voor je op en dan bijhouden...ik knip met een efileerschaar ook altijd "teveel"haar weg...ik dun het altijd uit...dat scheelt héél veel met klitten en als je dat bij houdt... geen klitten meer...succes ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



tweede van links, is een kam met aan het uiteinde mesjes, dat zet je achter de klit, en je hebt zo de klit eruit, zonder kale plekken, super.

te koop bij de intra tuin. :-D

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

BEdankt voor de tips!!
Ga ik snel de intratuin maar eens opzoeken!
Om daar nu iedere keer voor naar de dierenarts te gaan ;-) :-D

Maar vreselijk... wat een haren verliest Issa op dit moment! Ik kan er een trui van breien!
Vanmorgen haar poten uitgebreid behandeld. De haren bleven komen! Ze vond het ook wel lekker geloof ik. Ze stak telkens vanzelf haar poot omhoog.
Ik denk dat ze zo erg verhaard, omdat ze vaak buiten is. En tot begin juni was het natuurlijk nog niet echt warm. Heerlijk. Ik zie haar met de dag dunner worden ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zie dat je een berner hebt, intra tuin verkoopt ook harkjes dat is de eerste op de foto van links.
dat gebruik je als je hond echt in de rui is, niet zomaar dus. anders beschadig je ook de goeie haren, rui, mag je hem zeker gebruiken.

twee weken met tussen pozen steeds van een dag, daarna is de jas uit, en gebruik je alleen de natte zeem, voor de rest afblijven van de vacht, en zeg al de tweede van links gebruik je om de klitten eruit te halen, achter de klit zetten, en echt weg klit, hij snijd als het ware de klit door midden. voorzichtig met op de huid natuurlijk, want het zijn mesjes. maar is echt super.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik heb ook zo'n harkenpakket ja. In alle soorten en maten, ik heb ook nog Maine Coons, poezen met langhaar,dus, klitten genoeg. Ik ga ook echt niet voor elk klitje naar de DA. Even aanpakken en klaar.
Over rui gesproken, hier Fedor na wasbeurt eens flink dooie haren uitgekant... Oeps!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "klitten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: op de surfplank ??? / in de boot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^