Wat is dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Hoi!

Ben ik weer... ;-)
Vandaag zijn de kids bij mn ouders, zodat we alles klaar kunnen maken voor vakantie.
Ook ben ik vandaag wat drukker met Issa (puntjes op de i :-D ). De afgelopen tijd ben ik druk met haar bezig geweest in huis (nadat ik met cursus moest stoppen ivm de geboorte van onze jongste).
Ik ben over het algemeen erg tevreden over haar, maar een paar dingen (details) vallen me erg op.

* Haar dolle buien. Wat kan dat zijn? Ik heb haar nu zover dat ze (als ik er bij ben) keurig snuffelt aan visite en wat rondjes om hen heen draait, maar NIET opspringt! Maarr.... als ze haar aan willen halen (eerst keurig zitten) wordt ze door dolle heen en kan ik niks anders doen dan haar terugroepen en toch weer buiten te zetten. Ik vind dat zo jammer. Ze komt er maar niet "overheen". Ze is nu rustig met bezoek, zolang mijn ogen op haar staan. Zodra ik me omdraai of even verslap, begint ze met springen. Ze lijkt de momenten af te wachten om dan haar alles-of-niets in de strijd te gooien. Is dat puberteit of doe ik toch iets niet goed?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Ze heeft het trouwens ook bij ons. Stiekem toch even doorgaan.
Als ik geluidjes naar de baby maak, dan springt ze gelijk van haar plaats en duwt haar neus onder mn arm, gaat blaffen enz.
Ik weet dat ik dat niet toe moet laten, maar als ik dan "stil" of "nee" zeg.. is dat dan geen aandacht geven? Daar vraagt ze toch om? Ze luistert wel als ik "nee" zeg.
Pff lastig hoor :-D zo'n hond in de puberteit!
Maar ik ben bang dat ik haar verkeerde gewoontes aanleer.
Het zijn eigenlijk nog kleine dingetes wat mij opvalt, maar dat kunnen natuurlijk grote dingen worden. Of ga ik er te krampachtig mee om?

Los luistert ze echt heel goed. Ze is heel alert op me (ik gaf ze als puppy altijd haar voer uit de hand, bijv. als ze luisterde naar haar naam enz.). Ze is daardoor echt op me gefocused. Bij visite zal ze ook altijd naar me toe komen als ze te druk is, maar de aandacht blijft daardoor ook non-stop op haar gevestigd, zodat ik haar toch weer apart moet zetten.
Wie helpt me een stapje verder? Op de campint zal ze heel veel mensen zien. En ik heb ook niet haar alleen om op te letten.

honden page profiel NaomiiNaomii 3 doggies

honden foto van Naomii

oehh idd lastig !
ik zou hem op de camping denk ik gewoon aan een lang touw doen en als je weer met haar beziggaat gewoon weer los ! ;-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik denk een combie van pubbertijd gewoon net als een klein kind toch even door gaan kijken tot hoe ver ze kan gaan en omdat ze veel enegie heeft. mischien wat meer buiten met haar los zodat ze moe is :-D

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Het is in jou geval heel logisch dat je hond komt als je geluiden maakt naar je kindje. Je toon hoogte is zo interessant dat je hond komt kijken. Immers bij het zindelijk maken en roepen bij de naam als pup zijnde om hem te prijzen is je stem ook hoger.

Dit kun je de hond niet kwalijk nemen nu hij ook nog jong is. Het is een normale reactie.
Als 1 van ons hier ook een toon hoger gaat in stem geluid dan komen ze ook even gepiept.

Je kunt ook je visite er even opwijzen om je hond te negeren en niet alle aandacht op hem te richten.
Dit kun je ook op de campnig doen. Jij bent uiteindelijk de baas en jij kunt aangeven hoe andere mensen er mee om moeten gaan.

Groetjes Cia

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Als ze bij je komt terwijl je met het baby'tje praat, zou ik haar gewoon, even lief toespreken, zo van ha meisje kom je ook even kijken...een kriebeltje onder haar kin en dan klaar.

De visite zou ik idd zoveel mogelijk je hond laten negeren, ze kan al die aandacht blijkbaar nog niet aan.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik ken je visite-probeleem wel. Het zijn heerlijk enthousiaste honden en ze zijn zooo blij als er mensen zijn O-) O-) O-)
Jammer dat de visite dat meestal niet zo leuk vind.. EN moeilijk om je visit eop te voeden, althans ik vind dat wel. Eigenlijk zou je dat tegen ze moeten zeggen, negeer de hond, je zult het verhaal wel kennen denk ik. Maar het is vreselijk moeilijk.

Ik hou fedor nu aangelijnd als er visite is, dan gaat hij meetsal wel naast me liggen. Als het echt niet lukt gaat ie gewoon even weg. Maar ik vind het ook erg moeilijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: toller
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^