Kunnen honden en katten wel samen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bianca (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb een hond van bijna 7 maanden. Hij is vaker bij m'n vriend dan bij mij. Dat komt omdat ik 2 katten heb. De kleine kat is wel nieuwsgierig naar de hond en steekt haar kopje vaak om de deur om naar m'n hond te kijken en soms sluipt ze langs hem om naar mij te komen. Het is grappig om te zien wat voor een lef ze heeft maar toch vind ik het wel angstig en moet ik altijd oppassen voor het geval er iets gebeurt. Ik heb al meegemaakt dat hij achter de katten aan wil rennen en dat de katten naar hem blazen en ergens hoogop springen. Ik snap dat m'n hond nog jong is en energiek en dat hij wilt spelen, maar voor de katten is het heel eng en het is niet gegarandeerd dat het alleen maar bij spelen blijft. Hebben jullie tips of zitten jullie ook met zo'n probleem?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden en katten wel samen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ik zou hem gewoon even afleiding geven als hij de katten in de peiling krijgt. Des noods een keer een strenge NEE of FOEI. Bij ons gaat het geweldig, dus op zich moet het wel goed kunnen hoor :-)

Succes

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

hier gaat het ook perfect hoor O-)
maar een hond merkt vanzelf als hij of zij te ver gaat net als een poes, dus denk dat het wel goed komt.
alleen echt wennen aan elkaar kunnen ze niet makkelijk vanwege ze elkaar niet elke dag zien..

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Geef je hond wat te doen en de katten de gelegenheid ergens op te kunnen springen/weg te kunnen..
Zo krijgen alle dieren de tijd om aan elkaar te wennen..

Bianca (Gast)

Bedankt voor de reacties!
Vanaf jongs af aan was hij het meest bij mij thuis omdat het toen nog wel ok ging met de katten. M'n pup is nu al wat groter geworden en daarbij ook sterker geworden. Ik ben bang dat hij niet door heeft hoe sterk hij nu is. Dat merk ik o.a. als ik met hem speel. Hij blaft luid als hij merkt dat er een kat langs loopt en als hij er niet bij kan dat wordt hij boos. Komt dit misschien omdat hij moet puberen ofzo?

Bianca (Gast)

Dag Ilja & Sterre,

Ik heb inderdaad heel veel speeltjes voor hem, maar het lijkt er nu op dat hij de katten interessanter vindt. Als hij er eentje in het vizier krijgt laat hij z'n speeltjes liggen en blaft ie naar de katten waarop de katten bang wegrennen. En mijn hond denkt waarschijnlijk denkt : "oh, lekker jagen"

honden page profiel SannieSannie

honden foto van Sannie

Hier wonen 14 katten en 7 honden in 1 ruimte: geen probleem. Gewoon de hond corrigeren als hij achter de katten aan jaagt. Leert hij het vanzelf af en de katten leren de hond met rust te laten... ( des noods met hulp van de plantenspuit).

honden page profiel NirakNirak

honden foto van Nirak

Dit onderwerp moet ik geloof ik maar even aan mijn vriend laten lezen...
Mijn kat is namelijk een half jaar geleden dood gegaan, en ik wil dolgraag een katje erbij...
(ik weet dat ik erbij moet blijven en ze aan elkaar moet laten wennen...)

honden page profiel ****LIAN ***SENNA********LIAN ***SENNA****

honden foto van ****LIAN ***SENNA****

Nee....hier helaas 1 grote vecht partij.......


jammer maar het leeftijdsverschil is te groot,de poes is 13 en de hond is 1 jaar...en daarbij heeft de poes eerder nog nooit kennis gemaakt met een hond.

jammer maar helaas....
mijn man zei laatst voor de grap :we sluiten ze gewoon eens samen op in de bench,maar ik denk dat de hond dat niet overleeft(ha ha ha )


gr lian

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tja mijn andere hond sliep altijd met de kat samen ging heel goed nou waren die samen op gegroeid. maar ik denk dat je het wel kan laten wennen hij is jong genoeg :-D

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn hond was vroeger getraind om katten te doden en die woont nu samen met 3 katten, geen probleem.

goed begeleiden en je grenzen duidelijk maken.
Dus hond aan de lijn of in de bench en de katten er bij zetten.
Elke keer als je hond weg kijkt van de katten belonen, in het begin heeft hij waarschijnlijk wat begeleiding nodig. En zoek een snack dat hij niet kan weerstaan, worst, pens, pannekoek desnoods..
Iets wat hij alleen krijgt voor deze training.

Ik zou je hond niet straffen bij de katten, dan kan hij dit gaan linken met de katten en kan het alleen maar erger worden.

groetjes

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

onze hond hebben we met 6md oud uit het asiel gehaald ze wisten niet of hij met katen kon
Onze katers daar in tegen leeftijd tussen 3 en 1 jr oud totaal 4 zijn geen honden gewend
behalve die ze buiten zien
toch gaat het heel goed de katers hadden er wel moeite mee gehad en negeerde hem de eerste 3 wk ,en als hij tedicht bij kwam kreeg hij een haal
maar nu gaat het super

honden page profiel nin@nin@

honden foto van nin@

Hier gaat het prima. Onze kat heeft al 2 van zijn soortgenoten het huis uit gepest maar nu hij zijn huis sinds 2 weken met Borca moet delen gaat het prima. Ze heeft zich precies een dag verstopt maar kan daarna haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en kwam steeds iets dichterbij, bij voorkeur als Borca sliep.
Nu neuzen ze zelfs samen en lagen ze gisteren in de tuin op een meter afstand van elkaar. Wel blijf ik oplettend. Vorige week daagde de kat de hond voor het eerst uit door steeds een sprintje voor zijn neus te trekken en dat moet je niet doen bij een jachthond. Normala gesproken reageert hij niet op de kat maar nu hield hij hem opeens goe din de gaten...
Wat wel grappig is: als ze elkaar buiten de tuin tegen komen schrikken ze zich rot van elkaar en lijken ze elkaar niet te herkennen O-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Je kan je hond bijna overal aan laten wennen, weliswaar stapsgewijs. Mijn honden vinden katten spannend en willen er achteraan rennen. Maar ik weet zeker dat ze prima met katten samen kunnen leven als ik er even tijd aan besteed.

honden page profiel  brigitte brigitte

honden foto van  brigitte

hier gaat dat perfect. sputje en vijf katten. maar sput is dan ook zo een brave. het hondje van mijn dochter rent wel eens achter de katten maar die maken daar geen probleem van ze rennen weg en hup door het kleine venstertje waar otje niet aan kan.
denk dat als je ze gewoon laat doen ,ze er zelf wel uitgeraken ze moeten ook de kans krijgen van elkaar te leren kennen,hé

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hier gaat het niet samen, India en Neeltje zijn erg vel op katten, er zijn hier genoeg katten in de buurt.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

hier gaat het ook prima, Chanel was 3 toen onze vondeling kater erbij kwam. Wel heb ik het gedaan zoals Ilja beschreef, kat moet weg kunnen en ik gaf de hond wat lekkers, hier was het in no time dikke mik tussen die twee

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden en katten wel samen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn hond heeft steeds jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^